Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Den Bosch

Verkopen van je huis in Den Bosch? Blijf geïnformeerd met de meest recente woningmarkt statistieken voor deze stad. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over de huidige woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties in Den Bosch, zoals bijgewerkt tot februari 2024. Deze data geeft je een helder overzicht en helpt je bij je verkoopbeslissingen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Den Bosch

De gemiddelde verkoopprijs in Den Bosch is in de laatste 3 maanden € 454.334 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 455.930 euro. Dit weerspiegelt de marktcijfers op het terrein van huis verkopen in deze populaire Brabantse stad. De genoemde prijzen bieden een instantbeeld van de lokale vastgoedmarkt en ondersteunen potentiele kopers en verkopers bij hun besluitvorming. Bekijk de actuele stand hieronder:

Huizenprijzen in Den Bosch

Afgelopen 3 maanden

€ 334.000
€ 420.000
€ 506.000

Bij het beoordelen van woningprijzen is het belangrijk niet alleen naar de totale prijs te kijken, maar vooral naar de prijs per vierkante meter. Dit geeft namelijk een genuanceerder beeld van de waarde van de woning. In Den Bosch bedraagt de huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter € 4.340 euro. Daarom presenteren we hierbij de meest recente marktcijfers, zodat je inzicht krijgt in de actuele verkoop- en vraagprijzen per vierkante meter in Den Bosch. Bekijk qu-onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Den Bosch per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000
€ 4.200
€ 4.500

Prijsontwikkeling Den Bosch laatste 12 maanden

In de vastgoedwereld is het monitoren van huizenprijzen een indicatie van de algemene marktbewegingen. Binnen dit kader biedt Den Bosch relevante inzichten aangezien de prijzen in deze stad een weerspiegeling kunnen vormen van brede trends.

Deze ontwikkelingen worden goed zichtbaar in de onderstaande grafiek, welke de prijsveranderingen over de afgelopen 12 maanden toont. Als indicatie, de gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand is € 454.334:

Wat is mijn woning in Den Bosch waard?

Wat de waarde van je huis in Den Bosch precies is, hangt van verscheidene factoren af. Het type woning, het oppervlak, de staat waarin de woning verkeert en de stand van de huizenmarkt zijn allemaal aspecten die een rol spelen bij de waardebepaling van je woning. Het is daarom complex om zelf een precieze inschatting te maken van de waarde van je huis.

Ben je benieuwd wat je woning in Den Bosch waard is? Het allerbeste wat je kan doen is een gratis waardebepaling aanvragen bij een makelaar. Zo'n waardebepaling geeft je helderheid over de mogelijke verkoopwaarde van je woning. Dit helpt je om een geïnformeerde beslissing te nemen over het eventueel verkopen van je huis.

Een gratis waardebepaling bij een makelaar verloopt professioneel en grondig. De makelaar bekijkt je woning en analyseert alle relevante factoren die de waarde van de woning beïnvloeden. Hierdoor wordt een accurate en betrouwbare schatting gemaakt van de waarde van je huis in Den Bosch. Deze informatie kan van groot belang zijn bij het nemen van een verkoopbeslissing.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is fascinerend om te observeren hoe variabel de woningmarkt in Nederland kan zijn, en dit geldt zeker voor de huizenprijzen. Wanneer je de prijzen in gebieden rondom Den Bosch met de stad zelf vergelijkt, merk je opvallende verschillen.

De opgedane inzichten geven je een bredere kijk op de actuele stand van de woningmarkt. Zo vorm je een compleet beeld van de marktsituatie, door niet enkel naar Den Bosch te kijken, maar ook naar omliggende gemeenten. Uniek, is het niet?

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Den Bosch

De markt van makelaars in Den Bosch is gevarieerd en levendig, wat betekent dat de resultaten per makelaar enorm kunnen verschillen. De variaties zijn niet alleen terug te zien in zaken die meteen opvallen zoals prijzen, reputatie en het type woningen waarin ze gespecialiseerd zijn, maar ook in hun verkoopstrategieën, communicatie en hun aanpak van prijsonderhandelingen.

De waarde van het vinden van een geschikte makelaar kan niet worden onderschat. In plaats van zomaar een keuze te maken, biedt het vergelijken van verschillende makelaars je de kans om te beslissen welke makelaar het beste tegemoetkomt aan jouw behoeften en wensen. Het zorgvuldig selecteren van een makelaar kan een grote impact hebben op hoe soepel het verkoopproces van je huis verloopt.

Vergelijk makelaars in Den Bosch Of lees meer over makelaars in Den Bosch

Gemiddelde tarieven van makelaars in Den Bosch

Wanneer je denkt aan het verkopen van je huis in Den Bosch, is één aspect van groot belang: de courtage van de makelaar. De makelaarscourtage is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning, een vergoeding voor de verleende diensten. Het gemiddelde courtagepercentage in Den Bosch is 1,13%.

Voor het verkopen van een woning met een gemiddelde prijs van € 454.334, zouden de kosten dus neerkomen op om en nabij € 5.134. Let op, deze kosten kunnen hoger of lager uitvallen afhankelijk van de uiteindelijke verkoopprijs en het onderhandelbare tarief met jouw makelaar. Het is verstandig om meerdere makelaars met elkaar te vergelijken qua diensten en tarieven voordat je een beslissing neemt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Den Bosch

In de stad Den Bosch is het aantal woningen dat in eigendom is sterk aanwezig met een totaal van koopwoningen. Dergelijke eigendommen hebben doorgaans diverse bestemmingen, variërend van strikt residentieel gebruik tot een meer flexibele inzet als thuiswerkplaats of beleggingsobject. Als je overweegt je woning te verkopen, is het nuttig om bewust te zijn van deze mogelijkheden, omdat ze de verkoopstrategie en uiteindelijk de verkoopprijs kunnen beïnvloeden.

Ben je van plan jouw huis in Den Bosch te verkopen?

Heb je plannen om je geliefde thuisbasis in Den Bosch van de hand te doen? Dan sta je op het punt om diverse uitdagende stappen te ondernemen in het proces van huisverkoop. Gelukkig biedt Huis Verkopen een handvakkundig stappenplan om je te leiden door elk onderdeel van dit traject.

Een kritische beslissing in dit proces is zonder meer het kiezen van de juiste makelaar. Met het oog op de omvangrijke consequenties van deze keuze, is zorgvuldigheid een absolute must en zal het stappenplan een betrouwbare leidraad vormen. Laat geen detail onbenut en schepper ordening in de complexe puzzel van je huis in Den Bosch verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Het is geen geheim dat de woningmarktcijfers in Den Bosch continu aan verandering onderhevig zijn. Dit komt vanwege de immer veranderende omstandigheden en trends in de woningmarkt. Op deze plaats houden wij je op de hoogte van de meest recente statistieken. Deze data geeft je waardevolle inzichten in de huidige woningmarkt van Den Bosch. Met deze woningmarktcijfers in de hand, is het eenvoudiger om de juiste beslissingen te nemen bij de verkoop van je huis.

De voordelen van het gebruik van HuisVerkopen.nl

Op HuisVerkopen.nl vind je tal van hulpmiddelen die je kunnen bijstaan bij het verkopen van je woning. Vraag bijvoorbeeld een gratis waardebepaling aan of vergelijk makelaars, om de beste deal in Den Bosch te vinden. Je kunt ook makelaarstarieven opvragen om te besparen op de kosten. Bovendien hebben we een gedetailleerd stappenplan opgesteld voor de verkoop van jouw huis, zodat je zeker weet dat je geen enkele essentiële stap mist. Daarbij kunnen we je ook helpen met verschillende aanvullende diensten zoals het aanvragen van een energielabel of woningstyling. Kortom, HuisVerkopen.nl maakt het verkopen van je huis een stuk eenvoudiger.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen