Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Den Haag

In Den Haag verandert de woningmarkt snel. Als je jouw huis wilt verkopen, is het belangrijk op de hoogte te zijn van de huidige vastgoedprijzen en transactierates. Gelukkig verzamelen we hier nuttige statistieken en cijfers over deze markt.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Den Haag

De gemiddelde verkoopprijs in Den Haag is in de laatste 3 maanden € 478.006 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 493.123 euro. Deze cijfers tonen de huidige stand van zaken op de woningmarkt in deze stad weer. Voor een helder overzicht van de ontwikkeling van deze prijzen gedurende de afgelopen drie maanden, verwijzen we je naar de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Den Haag

Afgelopen 3 maanden

€ 326.000
€ 435.000
€ 543.000

Het is bijzonder zinvol om de situatie op de huizenmarkt in Den Haag te analyseren op basis van de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter. Door deze specifieke cijfers op te volgen, krijg je een diepgaand inzicht in de prijsontwikkelingen en kun je je eigen vastgoed beter waarderen. De huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Den Haag is € 4.400. Bekijk de onderstaande grafiek voor een duidelijk overzicht van de laatste trends:

Huizenprijzen in Den Haag per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.900
€ 4.300
€ 4.600

Prijsontwikkeling Den Haag laatste 12 maanden

In Den Haag weerspiegelen de woningmarktcijfers de trends in de vastgoedindustrie. Veranderingen in de verkoopprijs van een huis kunnen indicatief zijn voor de bewegingen van de markt.

De gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand was € 478.006 euro. In de onderstaande grafiek wordt een duidelijk beeld geschetst van de prijsontwikkeling over de afgelopen 12 maanden:

Wat is mijn woning in Den Haag waard?

De waarde van jouw woning in Den Haag verandert doorlopend. Deze veranderingen zijn afhankelijk van de ontwikkeling van de huizenmarkt, maar ook van factoren zoals het onderhoudsniveau van jouw woning en de buurt waarin deze gevestigd is.

Gezien deze veranderingen is het raadzaam om duidelijkheid te krijgen over de actuele waarde van je woning. Je kunt daarom overwegen een gratis waardebepaling aan te vragen bij een ervaren makelaar. Informatie over het aanvragen van een gratis waardebepaling kun je online vinden.

Een gratis waardebepaling vindt aan huis plaats. Dit betekent dat een professional jouw woning bezoekt om een accurate waardevaststelling te kunnen doen. Dit proces is erg efficiënt en vraagt slechts een kort tijdsbestek vanuit jouw kant.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In jouw zoektocht naar antwoorden op huisgerelateerde vragen biedt een goede blik op de marktcijfers meer duidelijkheid. Het is interessant om op te merken dat de woningmarktcijfers behoorlijk kunnen verschillen, afhankelijk van de plaats. Let daarbij op dat de huizenprijzen in plaatsen rondom Den Haag een ander beeld kunnen tonen dan Den Haag zelf:

Bewapen jezelf met een duidelijk beeld van de huidige huizenmarkt door ook de huizenprijzen in andere gemeenten in overweging te nemen. Dit wordt verduidelijkt door de onderstaande grafieken, waarbij de gemiddelde verkoopprijzen in Den Haag én vergelijkbare plaatsen worden vergeleken:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.000.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Den Haag

Hoe weet je welke makelaar het beste bij je past voor het verkopen van je woning in Den Haag? Het antwoord op deze vraag verschilt per persoon, omdat makelaars uit Den Haag unieke eigenschappen hebben. Denk aan verschillen in hun netwerk van kopers, hun manier van onderhandelen en de marketingstrategieën die ze inzetten.

Realiseer je dat de keuze voor een makelaar een significant effect kan hebben op de verkoop van je huis. Een sterke makelaar heeft bijvoorbeeld een breder netwerk, sterkere onderhandelingsvaardigheden en efficiëntere marketingstrategieën. Neem dus de tijd om makelaars te vergelijken en maak een goed onderbouwde keuze.

Vergelijk makelaars in Den Haag Of lees meer over makelaars in Den Haag

Gemiddelde tarieven van makelaars in Den Haag

Laten we beginnen met het bespreken van belangrijke factoren, zoals courtages. In Den Haag bedraagt het gemiddelde courtage-tarief van een makelaar 1,05% procent van de verkoopprijs van een woning. Voor een huis met een gemiddelde prijs van € 478.006, betekent dit een gemiddeld courtage van € 5.019. Courtage is simpelweg de vergoeding die je aan de makelaar betaalt voor zijn diensten, uitgedrukt als percentage van de verkoopprijs van de woning.

Als je overweegt om jouw woning te verkopen, is het verstandig om rekening te houden met deze en andere kosten. Zoek naar een makelaar die transparant is over zijn tarieven en diensten. Let daarnaast op ervaring en lokale marktkennis. Niet alle makelaars hanteren hetzelfde courtagepercentage, dus het is handig om meerdere opties te vergelijken. Op deze manier kun je een weloverwogen keuze maken en potentieel geld besparen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Den Haag

In de prachtige stad Den Haag zijn er momenteel 112208 koopwoningen. Deze huizen kunnen voor diverse doeleinden worden gebruikt: denk aan een comfortabel thuis voor jezelf en je naasten, een investeringsobject voor verhuur of mogelijk als bedrijfsruimte (afhankelijk van de bestemmingsplannen). Het aanbieden van je huidige woning op deze markt is een belangrijke beslissing en vraagt om een goede voorbereiding en kennis van de marktomstandigheden.

Aantal verkochte woningen in Den Haag

In de afgelopen 12 maanden hebben we in Den Haag een gestage stroom van woningtransacties en nieuwe aanmeldingen op de markt gezien. Het aantal woningen dat de verkoopstatus heeft bereikt, wordt hieronder vertegenwoordigd als 4461. Laten we een kijkje nemen naar de exacte cijfers en trends in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Den Haag te verkopen?

Bij overwegingen om jouw woning in Den Haag te verkopen, komt heel wat komt kijken. Er zijn namelijk diverse facetten om rekening mee te houden. Gelukkig biedt Huis Verkopen een handig stappenplan om je hiermee te helpen. Dit gedetailleerde plan begeleidt je grondig door iedere fase van het verkoopproces.

De keuze van een geschikte makelaar is een doorslaggevende factor in het succesverhaal van de verkoop van je huis. Zorg er dan ook voor dat je deze keuze zorgvuldig en bedachtzaam maakt. Het stap voor stap zorgvuldig regelen van ieder onderdeel in het verkoopproces draagt bij aan een stressvrije en succesvolle verkoop van jouw droomhuis in Den Haag.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op de immens beweeglijke woningmarkt van Den Haag kun je je soms voelen als een matroos op een woelige zee. De statistieken - de windrichting en golven in deze metafoor - veranderen continu. Hier op HuisVerkopen.nl houden we de marktcijfers over woningverkoop in Den Haag altijd up-to-date. Met deze data bieden we jou een kompas om mee te navigeren. Door op de hoogte te blijven van de recentste informatie kun je de keuzes maken die het meest bijdragen aan een gunstige verkoop van je huis. Wij zorgen voor het verzamelen en visualiseren van de data, zodat jij kunt focussen op wat het belangrijkst is - het verkopen van je woning.

Voordelen van het verkopen van je woning met Huis Verkopen

Met HuisVerkopen.nl als jouw navigatiemiddel wordt de verkoop van je woning een stuk soepeler. Bespaar geld door makelaarstarieven op te vragen en deze te vergelijken. Huis Verkopen kent het aanbod van lokale makelaars en helpt jou de beste keuze te maken. Met onze handige stappenplannen weet je altijd welke stappen je nog moet nemen voor de verkoop van jouw huis. Bovendien kun je de waarde van jouw woning bepalen met onze gratis waardebepaling. Zo ben je altijd op de hoogte en kun je het maximale uit de verkoop van je woning halen. Kortom, HuisVerkopen.nl is jouw onmisbare hulpmiddel bij de woningverkoop.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen