Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Oosthem

Ben je op zoek naar een deskundige verkoopmakelaar in Oosthem? Oriënteer je uitvoerig op lokale makelaars, let op hun ervaring, kennis van de markt en individuele beoordelingen. Kies, na een persoonlijk gesprek, voor de makelaar die het beste aansluit bij jouw wensen en verwachtingen.

Over makelaars in Oosthem

Makelaars in Oosthem verschillen op vele manieren, wat normaal is in een competitieve markt. Sommige makelaars blinken bijvoorbeeld uit in de manier waarop ze jouw huis fotograferen en presenteren, terwijl anderen jouw woning succesvol aanprijzen met behulp van hun lokale kennis. Door deze makelaars te vergelijken, kun je een idee krijgen van de kwaliteiten waarover elke makelaar beschikt en wat dit voor jouw woningverkoop kan betekenen. Op huisverkopen.nl kun je actief zoeken naar de makelaar die perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Je stelt jezelf waarschijnlijk een aantal vragen wanneer je denkt aan het verkopen van je huis. Wat zijn de prijzen die de makelaars in Oosthem hanteren? Hoe verschillen hun diensten en prijzen van elkaar? Welke makelaar heeft de beste verkoopresultaten geboekt in jouw regio? En misschien wel de belangrijkste vraag: wie kan jouw woning verkopen op de manier die jij voor ogen hebt? Op deze pagina krijg je antwoord op al deze vragen en word je optimaal voorbereid op de keuze voor een makelaar in Oosthem die de verkoop van jouw woning tot een succes gaat maken.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.519
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 17.927
Besparing (gem.)
€ 1.378

Actueel

 • Het is goed om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars in Oosthem, op het moment van juli 2024, ongeveer 1,23% van de verkoopprijs is.
 • Je zou ook geïnteresseerd kunnen zijn in de huidige verkoopprijzen per vierkante meter in Oosthem. Momenteel ligt deze prijs rond de € 3.630. Voor meer woningmarktcijfers kun je een bezoek brengen aan onze huizenprijzen pagina.

Makelaars in de omgeving van Oosthem

In Oosthem zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Oosthem gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Oosthem verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Oosthem Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Oosthem?

Een makelaar in Oosthem rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,23% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 530.000 in Oosthem komt dit neer op € 6.519 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Het is relevant om te vermelden dat veel makelaars in Oosthem een schaalbare courtage hanteren. Dit betekent dat bij een hogere woningwaarde, zij soms een lagere courtage rekenen. Dit komt omdat de moeite die zij in de verkoop stoppen relatief minder wordt naar mate de woningwaarde stijgt.

Let op: de courtages van makelaars in Oosthem verschillen gemiddeld 0,52%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.378 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Oosthem. Het vergelijken kan dus zeker in je voordeel werken en je een behoorlijke besparing opleveren.

Kosten van makelaars in Oosthem

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.300
€ 6.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Oosthem

Het inschakelen van een makelaar brengt vaak verschillende kosten met zich mee. Een daarvan zijn de opstartkosten. Dit zijn kosten die een makelaar aan je rekent voor het opstarten van de verkoop van jouw woning. Deze kosten kunnen bijvoorbeeld bestaan uit de prijs voor het maken en verspreiden van reclamemateriaal, de kosten voor het adverteren van jouw woning op woningsites en de tijd die de makelaar besteedt aan de eerste voorbereidingen. Veel makelaars in Oosthem rekenen deze opstartkosten.

In Oosthem variëren de opstartkosten van makelaars gemiddeld tussen € 400 en € 700. Je dient op te merken dat de exacte kosten afhangen van de specifieke services die je nodig hebt en welke makelaar je kiest. Wil je preciezer weten wat een makelaar in Oosthem je kan kosten, dan kun je eenvoudig, gratis en vrijblijvend de tarieven opvragen bij verschillende makelaars om een beter beeld te krijgen van het kostenplaatje.

Intrekkingskosten van makelaars in Oosthem

Wanneer je in Oosthem een woning in de verkoop zet, is het goed te weten dat er kosten verbonden kunnen zijn aan het voortijdig intrekken van deze opdracht. Veel makelaars rekenen in dit geval zogenaamde intrekkingskosten. Dit zijn kosten voor het professioneel presenteren van jouw woning, de gemaakte reclame en de tijd die de makelaar al in de verkooppogingen heeft gestoken. Zelfs als de woning nog niet verkocht is, kan het zijn dat je deze intrekkingskosten moet betalen.

Stel je eens voor, je besluit om persoonlijke redenen coulance aan de dag te leggen en de verkoop van de woning te pauzeren, dan kunnen deze kosten van toepassing zijn. Of misschien ontvang je een onverwachts aantrekkelijk privéaanbod. Ook in deze scenario's zijn intrekkingskosten vaak onvermijdelijk. Dit is iets om in gedachten te houden bij het kiezen van een makelaar in Oosthem of bij het overwegen van de verkoop te staken.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Oosthem met een vast tarief

In Oosthem vind je ook makelaars die werken met een vast tarief. Dit heeft als voordeel dat je van tevoren precies weet wat je kunt verwachten qua kosten. De gemiddelde prijs die makelaars in Oosthem voor dit soort service vragen is € 3.250 (update: juli 2024).

Hoewel een vast tarief houvast geeft qua kosten, kan je dit ook in een nadelige positie brengen. Stel, de verkoop van je woning blijkt soepeler en sneller te gaan dan verwacht. Dan zou de gemaakte inspanning van de makelaar in factuur waarschijnlijk lager zijn dan het vaste tarief dat je in dat geval nog steeds moet betalen.

Tip: Weeg van tevoren goed af welke type tarief voor jou het meest voordelig zou zijn. Vraag offertes op bij meerdere makelaars en vergelijk de mogelijkheden. Betrek hierbij ook je persoonlijke situatie en wensen wat betreft de verkoop van je woning. Schroom niet om vragen te stellen aan de makelaars om zo de beste keuze te kunnen maken.

4 feitjes over makelaars in Oosthem

 • Wanneer woningbezitters in Oosthem besluiten een professionele makelaar in de arm te nemen, zien zij gemiddeld een verhoogde winst op de verkoop van hun huis. Dit verschil kan oplopen tot wel 8%, een aanzienlijk percentage vergeleken met de winst bij een zelfstandige verkoop.
 • Voor het vaststellen van de verkoopprijs van een huis speelt de inschatting van de makelaar een belangrijke rol. In Oosthem kan dit bedrag uiteenlopen met een verschil van €37.000. Daarom is het verstandig om een waardebepaling aan te vragen bij verschillende makelaars.
 • Hoewel de courtage van makelaars in Oosthem uiteenloopt, ligt de hoogste courtage bij 1,61%. Gelukkig zijn er veel makelaars die een gunstigere courtage aanbieden.
 • Het selecteren van de juiste makelaar is een proces dat tijd vergt. Zo vragen de meeste mensen in Oosthem gemiddeld bij drie makelaars om verkoopadvies alvorens te besluiten met welke makelaar ze in zee gaan. Je kunt verkoopadvies aanvragen om meer inzicht te krijgen in dit proces.

Wat levert de beste makelaar in Oosthem op?

Het kiezen van de juiste makelaar in Oosthem kan het verschil maken in de uiteindelijke verkoopervaring van je woning. Er lijkt een breed spectrum te zijn in de prestaties van de makelaars binnen deze regio. Ter illustratie, sommigen lijken moeite te hebben om potentiële kopers te vinden en moeten hun prijzen regelmatig aanpassen, terwijl anderen binnen een mum van tijd een koper weten te vinden zonder toegevingen op de prijs.

Maar hoe onderscheid je de topmakelaars van de rest in Oosthem? Hier zijn twee duidelijke indicatoren:

 • Uit onze data komt naar voren dat de beste makelaars in Oosthem een gemiddelde verkoopprijs weten te realiseren die € 9.897 hoger ligt dan de gemiddelde verkoopprijzen van andere makelaars in dezelfde prijsklasse. Dit toont hun vaardigheid in het vaststellen van een optimale vraagprijs en het onderhandelen van een goede deal.
 • Daarbij blijkt uit onze gegevens dat de meest efficiënte makelaars in Oosthem een woning 16 dagen sneller verkopen dan andere makelaars. Dit is veelal te danken aan hun accuratesse in het inschatten van de juiste waarde van de woning, wat leidt tot snellere sales.

De beste makelaar in Oosthem vinden

Het vinden van de juiste makelaar in Oosthem is een persoonlijke aangelegenheid. De beste makelaar is diegene die optimaal aansluit bij jouw woning, jouw specifieke situatie en je voorkeuren. Het gaat erom de perfecte match te vinden.

Om je hierbij te helpen bieden wij een vergelijkingsformulier aan. Hiermee kun je makelaars vergelijken op basis van jouw gegevens en wensen. Je krijgt dan zicht op makelaars die optimaal bij je passen, gekoppeld aan hun strategie, tarieven en woningwaardering.

Waar moet je op letten bij makelaars in Oosthem?

Bij het kiezen van de juiste makelaar in Oosthem voor het verkopen van je huis, zijn er diverse aandachtspunten om in overweging te nemen:

Werkwijze

Probeer te begrijpen hoe de makelaar te werk gaat. Is deze in staat om de juiste doelgroep te bereiken en hoe wordt je huis gepresenteerd op de woningmarkt?

Ervaring

Zorg dat je kiest voor een makelaar met voldoende ervaring in jouw regio en type woning. Dit kan een aanzienlijk verschil maken in het succes van de verkoop.

Kosten

Let scherp op de kosten. Dit is niet alleen de commissie, maar ook extra kosten zoals marketingkosten. Zorg ervoor dat je een compleet beeld hebt van de financiële afspraken.

Communicatie

Jouw makelaar moet goede communicatieve vaardigheden hebben. Je wilt iemand die jou op de hoogte houdt van het proces en altijd beschikbaar is voor vragen.

Referenties

Kijk naar de referenties van eerdere klanten. Dit kan je veel inzicht geven in de sterke en zwakke punten van de makelaar en hoe tevreden mensen waren met hun diensten.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Op zoek naar een ervaren en betrouwbare makelaar in het pittoreske Oosthem? Overweeg dan zeker een NVM-makelaar. Deze makelaars maken deel uit van de Nederlandse Vereniging van Makelaars, wat hen onderscheidt van de rest.

Sinds het ontstaan, hebben NVM-makelaars scherpe, ethische normen nageleefd. Daarnaast bieden ze ook de hoogste service niveaus. Natuurlijk zijn er ook andere brancheverenigingen zoals VBO en VastgoedPRO, die eveneens gekwalificeerde makelaars vertegenwoordigen.

Weetje: De prestigieuze NVM is de grootste branchevereniging in Nederland en heeft het meeste aantal leden. Dit bewijst hun commitment en betrouwbaarheid binnen de makelaardij. Meer weten? Bezoek dan NVM.

Wat doet een makelaar in Oosthem?

Een makelaar in Oosthem begeleidt je door het proces van je huis verkopen. Dit proces omvat alles van waardebepaling tot en met de notariële overdracht. Met kennis van de lokale markt en ervaring in onderhandeling, zorgt de makelaar ervoor dat je een optimale verkoopprijs en -voorwaarden krijgt.

Dankzij hun netwerk en expertise zijn makelaars in staat om je huis effectief op de markt te brengen. Ze regelen bezichtigingen, voeren onderhandelingen en worden betrokken bij het juridische gedeelte. Het einddoel is om het huis tegen de beste voorwaarden te verkopen.

 • Marktkennis: Kennis van de woningmarkt in Oosthem kan leiden tot een betere verkoopprijs.
 • Juridische begeleiding: Makelaars kennen de juridische ins en outs bij het verkopen van een huis.
 • Netwerk: Met een groot netwerk kunnen makelaars je huis bij meer potentiële kopers onder de aandacht brengen.
 • Onderhandelingsvaardigheden: Een makelaar kan een beter resultaat behalen in onderhandelingen met kopers.
 • Gemoedsrust: Een makelaar ontlast je en zorgt voor een soepele verkoop van je huis.

Waarom een makelaar in Oosthem inschakelen?

Wanneer je beslist om je huis in Oosthem te verkopen via een makelaar, verwacht je van hen een zekere expertise en begeleiding tijdens het gehele verkoopproces. Het doel is om met behulp van de makelaar je huis tegen een favorabele prijs, zonder stress en in zo kort mogelijke tijd te verkopen. Maar hoe gaat een makelaar precies te werk? Wat zijn de stappen die een makelaar volgt om te zorgen dat je huis verkocht wordt?

Stap 1: Kennismaken en woning opnemen

Als eerst organiseert de makelaar een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreek je jouw wensen en verwachtingen. De makelaar neemt ook de tijd om je woning grondig te inspecteren, waarbij hij kijkt naar de staat van de woning en de vraagprijs bepaalt.

Stap 2: het verkoopplan opstellen

In de tweede fase stelt de makelaar een verkoopplan op. Hij bepaalt welke verkoopstrategie het beste is voor jouw huis, plant open huisdagen in, bespreekt de mogelijkheden voor online en offline advertenties en biedt hij inzicht in de administratieve taken.

Stap 3: promotie van de woning

Vervolgens neemt de makelaar de promotie van de woning op zich. Hij zorgt voor professionele foto’s, eventueel een video, en een aantrekkelijke woningomschrijving. Jouw woning wordt vervolgens op verschillende huizensites en social media geplaatst.

Stap 4: bezichtigingen en afhandeling

In de laatste fase begeleidt de makelaar bezichtigingen, houdt hij je op de hoogte van de ontwikkelingen, bespreekt hij de biedingen met je en helpt hij bij de overdracht. Je kunt rustig achterover leunen, terwijl hij het volledige verkoopproces voor je regelt.

Makelaars in Oosthem vergelijken

Tijdens het verkopen van een huis in Oosthem kun je makelaars vergelijken met Huis Verkopen. Er wordt snel een passende match gemaakt op basis van jouw wensen en woning.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Ontvang verkoopadvies zonder kosten
 • Vind een makelaar voor de maximaal haalbare prijs
 • Scherpere makelaarstarieven door vergelijking

Ons vergelijkingsproces is eenvoudig: je deelt jouw adres en specifieke behoeften en wij koppelen je aan de beste verkoopmakelaars in Oosthem. Deze makelaars zullen je de nodige inzichten verschaffen, zodat je vol vertrouwen kunt kiezen voor de makelaar met het beste verkoopaanbod.

Vergelijk makelaars in Oosthem Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Oosthem

De gemiddelde opstartkosten van makelaars in Oosthem zijn € 515. Dit zijn kosten voor onder andere fotografie en plaatsing op huizensite Funda. Je kunt deze kosten verlagen door makelaars te vergelijken.

Het is belangrijk om bij het kiezen van een makelaar in Oosthem de gemiddelde makelaarskosten, de services en de ervaring van de makelaar te vergelijken. Zo zorg je dat je de juiste keuze maakt, afgestemd op jouw specifieke situatie en verkoopdoelen.

Je kunt makelaarstarieven in Oosthem efficiënt vergelijken door vrijblijvend meerdere offertes op te vragen bij verschillende makelaars. Dit kan bijvoorbeeld via deze pagina. Vergelijk naast de tarieven ook de kwaliteit en services.

De gemiddelde verkoopsnelheid van huizen in Oosthem is 21 dagen. De verkoopsnelheid kan variëren afhankelijk van factoren zoals de vraag en aanbod in de markt.

Ja, je kunt gemiddeld € 1.378 besparen op makelaarskosten door verschillende makelaars in Oosthem te vergelijken. Door te vergelijken krijg je een goed inzicht in de tarieven en kunt je de beste keuze maken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen