Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Tips

Door de verkoop van je huis goed aan te pakken, kan je een groot verschil maken in de uiteindelijke verkoopprijs, verkoopsnelheid én verkoopervaring. In dit artikel geven we je een aantal tips om de verkoop van je huis zo goed mogelijk aan te pakken.

Robert Welink
- expert woningwaarde
Gecontroleerd door
Bijgewerkt: 07 mei 2024

Gebruik een stappenplan

Tijdens het verkoopproces komt er veel op je af. Door je huis te verkopen aan de hand van een stappenplan, zorg je dat geen enkele stap overslaat én dat je iedere stap van het verkooptraject zo goed mogelijk aanpakt.

Bekijk mijn stappenplan

Laat de waarde schatten door meerdere makelaars

Ga nooit enkel op het advies of de mening van slechts één makelaar af. Hoewel die ene makelaar een heel raak advies kan geven, is het zeer verstandig om je altijd te laten informeren door meerdere makelaars.

Vraag daarom altijd meerdere makelaars om een gratis waardebepaling. Je ontdekt daarmee de verschillen tussen makelaars, je krijgt een volledig beeld van de waarde van je woning én je voorkomt dat je kiest voor een makelaar die jouw woning voor een te lage prijs zou willen verkopen.

Waardebepaling aanvragen

Vergeet het energielabel niet

Sinds 2021 is het verplicht om een energielabel te hebben bij de verkoop van je woning, tenzij je woning een rijksmonument is of een recreatiewoning is die kleiner is dan 50 m2.

Je kunt eenvoudig checken of je een geldig energielabel hebt en direct het label aanvragen, indien gewenst.

Energielabel checken

Kies de makelaar die het beste presteert

Wij houden de verkoopstatistieken van alle Nederlandse makelaars bij. Daardoor weten we precies welke makelaar voor welk type woning en in welke buurt de beste keuze is.

Door de makelaar in jouw plaats te kiezen die bovengemiddeld presteert, vergroot je jouw kansen op een succesvolle verkoop aanzienlijk. Vergelijk daarom altijd makelaars voordat je kiest.

Vergelijk makelaars

Belangrijk om te weten

Bedenk wat jij belangrijk vindt

Wil je het huis zo snel mogelijk verkopen of is jouw doel om de maximale verkoopprijs te behalen? Wil je de makelaar die het meeste oplevert of vooral een makelaar die ervaring heeft met jouw situatie?

Door vooraf goed te bedenken wat jouw doel is voor verkoop, kun je gericht makelaars vergelijken en de juiste keuzes maken.

Laat je huis zien, krijg de scherpste prijs

Door tarieven op te vragen kun je gericht prijzen van makelaars met elkaar vergelijken. Dat is handig, maar we hebben hier nog wel een belangrijke tip voor. Als je jouw woning ook echt laat zien aan de makelaar (dus niet enkel een prijs per e-mail), dan krijg je in de regel de scherpste prijs.

Een makelaar is namelijk geneigd om jou een scherper tarief voor te leggen als hij/zij een volledig beeld van de woning en de situatie heeft. Doe je dat niet, dan riskeer je een hoger makelaarstarief.

Kijk naar wat de makelaar oplevert

Wat ons betreft is het vooral belangrijk om te kijken naar wat iedere makelaar oplevert. Als de ene makelaar jouw woning voor 20.000 euro meer verkoopt dan een andere makelaar, dan mag die makelaar ook gerust meer kosten.

Daarom is het financieel gezien vooral interessant om meerdere makelaars om een waardebepaling of verkoopadvies te vragen én daarbij te vragen wat hun verkoopstrategie is. Zo ontdek je welke makelaar de beste keuze is.

Stappenplan voor jouw woning

Onze grootste tip is om gebruik te maken van ons interactieve stappenplan. Bekijk iedere stap van het verkooptraject, zodat je niets mist en op ieder punt de beste keuze kunt maken.

Bekijk het stappenplan
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen