Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Terneuzen

Het verkopen van je huis in Terneuzen kan een uitdagend proces zijn. Door de juiste verkoopmakelaar in de arm te nemen, maak je een groot verschil in de uiteindelijke verkoopprijs. Zij kennen de lokale markt op hun duimpje en zorgen ervoor dat je woning optimaal onder de aandacht komt.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Terneuzen

Als je jouw huis in Terneuzen wilt verkopen, zijn er enkele belangrijke dingen om op te letten. Zo wil je natuurlijk dat je een goede prijs voor je huis krijgt. Toch is het ook belangrijk om niet te veel te betalen voor een makelaar. Bovendien wil je jouw woning snel verkopen om dubbele woonlasten te voorkomen. Dit is mogelijk met een goede makelaar die aantoonbaar goed presteert in Terneuzen.

Vraag je jezelf af hoe snel huizen in Terneuzen worden verkocht? Benieuwd naar de gemiddelde verkoopopbrengst? Of wil je weten hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken? Dan is het een goed idee om op onze pagina makelaars te vergelijken. Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Terneuzen:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
101 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 295.078
Besparing (gem.)
€ 856

Je huis snel verkopen in Terneuzen

Je woont in Terneuzen en je overweegt je woning te verkopen? Het goede nieuws is dat het gemiddeld aantal dagen dat een woning in Terneuzen te koop staat relatief kort is: 84 dagen. Het kan echter anders, sneller. Hieronder geven we je drie tips voor het versnellen van de verkoop van je woning.

 1. Vraagprijs - De juiste vraagprijs is essentieel. Stel deze met aandacht vast rekening houdend met vergelijkbare woningen in je omgeving die recent zijn verkocht. Te hoog werkt afschrikwekkend, te laag laat je mogelijk winst liggen.
 2. Professionele foto's - De eerste indruk is enorm belangrijk. Goede, professionele foto's trekt meer potentiële kopers aan. Denk hierbij aan een breed scala van foto's: binnen, buiten, close-ups en overzichten.
 3. Openbare verkoop - Het is aangetoond dat een openbare verkoop, waarbij je woning wordt gepromoot op de grote huizensites zoals Funda, leidt tot een snellere verkoop. Een bredere groep potentiële kopers zorgt immers voor meer kans op een snelle deal.

Tips in Terneuzen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Terneuzen op?

Als je je huis in Terneuzen wilt verkopen, kun je op dit moment rekenen op een gemiddelde verkoopprijs van € 295.078. Deze prijs hangt af van verschillende factoren. De grootte van de woning, het type woning en eventuele unieke kenmerken spelen hierbij een grote rol. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat deze gemiddelde prijs fluctueert, afhankelijk van de vraag en aanbod in mei 2024.

Bij het bepalen van de vraagprijs voor jouw huis moet je ook rekening houden met de gemiddelde prijs per vierkante meter in Terneuzen, die momenteel ligt op € 2.658. Maar de uiteindelijke verkoopsom hangt niet alleen af van de grootte van je huis. De staat van onderhoud van je woning en de locatie ervan, zoals de nabijheid van faciliteiten, scholen en openbaar vervoer, hebben ook een aanzienlijke impact op de verkoopprijs.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Terneuzen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.400
€ 2.600
€ 2.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Terneuzen bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Terneuzen.

Feitjes over Terneuzen

 • Terneuzen is de grootste stad van Zeeuws-Vlaanderen.
 • Het befaamde standbeeld van Neptunus staat in Terneuzen.
 • Terneuzen is direct verbonden met de Westerschelde.

Tips om je woning te verkopen in Terneuzen

Je wilt je huis in Terneuzen verkopen en je vraagt je af waar je moet beginnen? Wat zijn de stappen die je moet ondernemen om je woning zo aantrekkelijk mogelijk op de markt te brengen? Hier zijn enkele nuttige tips die je kunnen helpen bij het verkoopproces.

 • De juiste vraagprijs: Zorg voor een realistische vraagprijs, passend bij jouw huis en bij de woningmarkt in Terneuzen. Een makelaar kan je hier goed bij helpen.
 • Breng kleine reparaties aan in je woning, zoals lekkende kranen of loszittende deurknoppen. Dit draagt bij aan een positieve eerste indruk.
 • Zorg voor een fris en schoon huis. Een opgeruimd en schoon huis geeft potentiële kopers de mogelijkheid om het potentieel van het huis te zien.
 • Maak professionele foto's. Een foto spreekt meer dan duizend woorden en het is vaak de eerste indruk die potentiële kopers krijgen van je huis.
 • Bied duidelijke informatie aan potentiële kopers. Wees open en eerlijk over alle aspecten van je huis, zoals de ligging, de zonnige tuin, of de grote keuken.

Ontdek jouw stappenplan in Terneuzen:

 • Op maat stappenplan voor jouw specifieke woning
 • Vermijdt het overslaan van belangrijke stappen
 • Interactief, houdt gemakkelijk de voortgang bij
 • Biedt de mogelijkheid om duizenden euro's te besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Terneuzen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Terneuzen kost je als verkoper gemiddeld € 5.396. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Terneuzen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 295.078) € 3.452
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.396

Kosten van makelaars in Terneuzen

Als je je huis in Terneuzen wilt verkopen, hou dan rekening met de kosten van de makelaar. De gemiddelde courtage voor makelaars in Terneuzen is 1,17% van de verkoopprijs. Dit percentage is in lijn met het landelijk gemiddelde. Vermenigvuldigd met de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Terneuzen, namelijk € 295.078 euro, kom je op de gemiddelde makelaarskosten.

Omgerekend betekent dit dat je voor het verkopen van een gemiddeld huis in Terneuzen ongeveer € 3.452 euro kwijt bent aan makelaarskosten. Deze kosten zullen uiteraard variëren, afhankelijk van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Houdt hier dus rekening mee bij het plannen van de verkoop van je huis.

Lees meer over makelaars in Terneuzen.

Andere kosten bij verkoop

Verbeteringen aan de woning

Voor de verkoop wil je natuurlijk dat je huis er op zijn best uitziet. Klein onderhoud en bepaalde verbeteringen kunnen soms een grote waardevermeerdering betekenen. Denk bijvoorbeeld aan het opknappen van een oud uitziende badkamer of keuken, schilderwerk dat nodig is of tuinonderhoud.

Houdt er echter rekening mee dat je deze kosten als verkoper vooraf moet maken. Je hoopt uiteindelijk op een hogere verkoopprijs, maar dit is niet altijd gegarandeerd. Kijk dus goed naar de staat van je woning en bepaal zorgvuldig welke verbeteringen de investering waard zijn.

Energielabel

Het is tegenwoordig verplicht om bij de verkoop van je woning een definitief energielabel te overhandigen aan de koper. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig je huis is volgens de uitkomsten van een gecertificeerde inspectie.

De procedure om dit label te verkrijgen brengt kosten met zich mee die voor jouw rekening zijn. Deze bestaan voornamelijk uit de kosten van de energieadviseur die het huis inspecteert, maar let ook op eventuele administratiekosten.

Diverse kosten bij verkoop

Naast bovengenoemde kosten zijn er nog diverse andere kosten waar je als verkoper rekening mee moet houden. Dit kunnen bijvoorbeeld kosten zijn voor het maken en de plaatsing van verkoopborden en online advertenties of juridische kosten voor het opstellen van de koopovereenkomst.

Goed zicht houden op deze zaken is belangrijk om niet voor onzekerheden te komen staan. Door bewust te zijn van alle mogelijkheden en kosten, kun je beter plannen en voorkom je teleurstellingen. Bedenk goed welke kosten voor jou noodzakelijk zijn en welke je eventueel kunt besparen.

Wanneer mijn huis verkopen in Terneuzen?

Overweeg je om je huis in Terneuzen te verkopen? Wel, mei 2024 kan een uitgelezen moment zijn. De woningmarkt in Terneuzen vertoont namelijk veel gelijkenissen met die in vergelijkbare plaatsen in Nederland qua omvang en locatie, wat vaak betekent dat de vraag naar woningen hoog is, en dat is doorgaans gunstig voor de verkoper.

Misschien vraag je je af of er specifieke voordelen zijn aan het verkopen van je huis in deze periode? Het antwoord daarop is ja. Veel potentiële kopers zijn momenteel op zoek naar een huis, en jouw woning kan precies zijn wat ze willen. In deze dynamische markt kan je huis de aandacht trekken die het verdient en kan je potentieel een voordelige verkoop realiseren.

Vergelijk makelaars in Terneuzen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als woningverkoper in Terneuzen heb je wellicht al ervaren dat er veel bij de verkoop van een woning komt kijken. De kans bestaat dat je nog niet bekend bent met alle stappen en zaken die je moet regelen. Gelukkig maakt de website Huis Verkopen jouw leven een stuk makkelijker. Huis Verkopen helpt je bij alle aspecten van de verkoop van je woning. Hiermee zorg je ervoor dat je niets over het hoofd ziet en dat je de beste deal krijgt bij alle lokale specialisten in Terneuzen.

Vergelijken van makelaars

Huis Verkopen heeft veel data over makelaars. Hierdoor krijg je concrete inzichten in makelaarsstatistieken en prestaties. Zo maak je een weloverwogen keuze voor de beste makelaar voor de verkoop van jouw woning.

Handige tools voor de verkoop

Met een uitgebreid stappenplan en handige tools zoals een gratis waardebepaling, helpt Huis Verkopen je met het voorbereiden en regelen van de woningverkoop. Hierdoor vergeet je geen enkele stap en ga je goed voorbereid aan de slag.

Besparen op makelaarskosten

Door makelaarstarieven op te vragen via Huis Verkopen, krijg je zicht op de kosten en bespaar je eenvoudig op de makelaarskosten. Zo zorg je ervoor dat de verkoop van je woning niet alleen soepel verloopt, maar ook nog eens voordelig is.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Terneuzen

De kosten voor het verkopen van een huis in Terneuzen variëren afhankelijk van een aantal factoren, zoals de waarde van je huis en de makelaar die je kiest. Voor meer informatie kun je op deze pagina terecht.

De verkoopprijs van je huis in Terneuzen kun je bepalen door een waardebepaling uit te laten voeren door een makelaar. Je kunt een waardebepaling aanvragen om een schatting te krijgen van de mogelijke verkoopprijs.

Het kiezen van de juiste makelaar kan een flinke klus zijn. Het is belangrijk te kijken naar ervaring, tarieven en de strategie van de makelaar. Op deze pagina vind je een handige tool om makelaars te vergelijken.

Het verkopen van een huis in Terneuzen bestaat uit verschillende stappen. Deze variëren van het voorbereiden van je woning voor bezichtigingen, tot het onderhandelen over de prijs. Een handig stappenplan vind je hier.

Het aanbrengen van energiebesparende maatregelen kan de waarde van je huis verhogen. Bovendien is het bij verkoop van belang dat je huis een energielabel heeft. Informatie over hoe je een energielabel kunt aanvragen vind je hier.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen