Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Eindhoven

Ben je van plan je huis in Eindhoven te verkopen? Het is waardevol om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen op de huizenmarkt. Om je hierbij te helpen, houden we deze pagina bij met relevante cijfers en statistieken rondom woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties. Zo kun je een weloverwogen besluit nemen bij de verkoop van je huis.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Eindhoven

De gemiddelde verkoopprijs in Eindhoven is in de laatste 3 maanden € 463.842 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 472.204 euro. Deze getallen veranderen voortdurend en kunnen je vlooien geven over het juiste moment om jouw woning in de markt te zetten. De kennis over de actuele verkoopprijzen en vraagprijzen kunnen je helpen bij het bepalen van de verkoopstrategie van jouw huis. Hieronder volgt een weergave van de laatste cijfers:

Huizenprijzen in Eindhoven

Afgelopen 3 maanden

€ 328.000
€ 425.000
€ 522.000

Als je de woningmarkt in Eindhoven onder de loep wilt nemen, is het boeiend om eens te kijken naar de waarde per vierkante meter van een woning. Dit verschaft inzicht in de kosten van het wonen in deze stad en geeft een gedetailleerd overzicht van de actuele woningmarkt. Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Eindhoven € 4.128 euro. Om een beter begrip te krijgen van deze cijfers, bekijk de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Eindhoven per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.800
€ 4.000
€ 4.200

Prijsontwikkeling Eindhoven laatste 12 maanden

Om inzicht te krijgen in de woningmarkt van Eindhoven, is het slim om de prijsontwikkeling van de afgelopen 12 maanden te volgen. In deze grafiek zul je de actuele vastgoedcijfers vinden van de gemiddelde verkoopprijs per maand, met als meest recente waarde € 463.842. Zie voor een overzicht, de onderstaande visualisatie:

Wat is mijn woning in Eindhoven waard?

De waarde van jouw woning in Eindhoven wordt door diverse factoren bepaald. Zo hebben de locatie van jouw huis, de huidige huizenmarkt en de staat van onderhoud van jouw huis een grote invloed op de waarde. Ook de oppervlakte van jouw woning en de grootte van het perceel zijn belangrijke waardebepalende factoren.

Wanneer je exact wilt weten wat jouw huis waard is, is een gratis waardebepaling door een ervaren makelaar de beste optie. Zo'n waardebepaling vormt een uitstekend startpunt als je overweegt jouw huis te verkopen of als je gewoon wilt weten wat jouw woning momenteel waard is. Via deze link kan je een waardebepaling aanvragen.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je over de vloer. Dit heeft als voordeel dat de makelaar de exacte staat van jouw woning kan beoordelen. Hierdoor krijg je een zeer nauwkeurige inschatting van de huidige marktwaarde van jouw woning. Een dergelijke waardebepaling is geheel gratis en vrijblijvend.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als je de verkoopprijzen van woningen per plaats bekijkt, ga je merken dat er aanzienlijke verschillen zijn. Elke stad of gemeente kent zo haar eigen prijskaartje. Eindhoven ontsnapt hier zeker niet aan. De verkoopprijzen van woningen in deze stad variëren licht ten opzichte van de prijzen in naburige gemeenten. Verrassend genoeg zijn deze verschillen soms groter of kleiner dan je zou verwachten.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Eindhoven

Op HuisVerkopen.nl hebben we zicht op de (prestaties van) makelaars in Eindhoven, dankzij onze nauwgezette bijhouding van relevante statistieken en data. Wij weten welke makelaars exceptioneel presteren, welke sneller dan gemiddeld een woning verkopen, welke een hogere verkoopprijs hanteren, hoeveel woningen ieder van hen verkoopt, en zelfs hoe lang ze er doorgaans over doen om die woningen van de hand te doen. Allemaal informatie waardoor we jou kunnen helpen een weloverwogen keuze te maken voor de meest geschikte makelaar.

Zie jezelf een belangrijke rol spelen in het selecteren van de makelaar die je helpt jouw huis in Eindhoven te verkopen. Door te kiezen voor een makelaar die verkooprecord heeft bewezen, kun je je laten leiden door feitelijke prestaties en niet door loze beloften of indrukken. Onderneem de eerste stap om de maximale waarde uit jouw verkoop te halen, laat ons je helpen bij het vinden van een makelaar die jouw belangen optimaal kan behartigen.

Vergelijk makelaars in Eindhoven Of lees meer over makelaars in Eindhoven

Gemiddelde tarieven van makelaars in Eindhoven

Als je denkt aan het verkopen van je woning, zal de courtage van de makelaar ook aan de orde komen. In Eindhoven ligt de gemiddelde courtage van een verkoopmakelaar rond de 1,03%. Dit percentage wordt berekend over de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis, waarbij de gemiddelde verkoopprijs in Eindhoven momenteel zo'n € 463.842 bedraagt.

Bij de keuze voor een makelaar gaat het echter niet alleen om de kosten. Kijk bijvoorbeeld ook naar ervaring en lokale kennis van de makelaar, iets wat in een stad als Eindhoven met verschillende soorten wijken bijzonder relevant kan zijn. Om goed op de hoogte te zijn van de tarieven, is het aan te raden om bij meerdere makelaars dit soort informatie op te vragen. Zo zorg je voor een goede vergelijking en kun je een makelaar kiezen die écht bij je past.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Eindhoven

In Eindhoven zijn in totaal 51334 koopwoningen. Op elk gegeven moment staat echter slechts een klein deel van deze woningen daadwerkelijk te koop. Deze schaarste kan voor jou als potentiële woningverkoper gunstig zijn. Het beperkte aanbod kan namelijk de vraag en daarmee mogelijk ook de verkoopprijs van jouw eigen woning verhogen.

Aantal verkochte woningen in Eindhoven

In de afgelopen 12 maanden is er een substantieel aantal woningen te koop gezet in Eindhoven én verkocht. Het aantal woningen dat daadwerkelijk verkocht is in Eindhoven, het aantal transacties, is te bekijken via de onderstaande grafiek: 2236.

Ben je van plan jouw huis in Eindhoven te verkopen?

Het verkopen van je woning in Eindhoven kan best een uitdaging zijn. In deze snel veranderende markt moet je aan veel dingen denken en er zijn diverse obstakels die je kunt tegenkomen. Denk aan een onstabiele vraagprijs door het stijgen en dalen van de huizenmarkt, moeite met het promoten van je huis naar potentiele kopers of het regelen van de juridische documenten. Ons stappenplan kan je helpen deze obstakels te overwinnen.

Een veel voorkomende fout die huiseigenaren vaak maken bij het verkopen van hun huis, is dat ze onderschatten hoeveel invloed een goede makelaar kan hebben. Een ervaren makelaar met kennis van de lokale markt kan niet alleen helpen bij het vaststellen van de juiste vraagprijs voor jouw woning, maar kan je ook ondersteunen bij het maken van jouw huisverkoopplan. Een goede verkoopmakelaar kan je helpen om succes te behalen of een potentieel moeilijke verkoop te begeleiden.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Schommelingen in de huizenprijzen in Eindhoven is iets wat constant plaatsvindt. Als je overweegt je huis te verkopen, dan is het heel belangrijk om van deze prijsbewegingen op de hoogte te zijn. Hier op Huis Verkopen Eindhoven, houden we altijd alle relevante data up-to-date, zoals vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties en nieuwe aanmeldingen aanbiedingen. Dit zorgt ervoor dat je altijd de meest recente informatie bij de hand hebt.

De voordelen van Huis Verkopen bij de verkoop van je woning

HuisVerkopen.nl biedt verschillende features die jou kunnen bijstaan tijdens de verkoop van je woning in Eindhoven. Zo kun je bijvoorbeeld een gratis waardebepaling aanvragen, en hiermee een goed beeld krijgen van de huidige marktwaarde van je woning. Met onze tool om makelaars te vergelijken, kun je eenvoudig de beste makelaar in Eindhoven vinden die bij jouw situatie past. Daarnaast kun je met ons handige stappenplan zorgen dat je geen enkel belangrijk aspect van het verkoopproces over het hoofd ziet. Zo ben je altijd goed voorbereid op de verkoop van jouw woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen