Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Nuenen

De huizenmarkt in Nuenen kan soms nogal ondoorgrondelijk lijken. Zoals je wellicht weet, fluctueren huizenprijzen voortdurend. Deze pagina biedt inzicht in de laatste ontwikkelingen, zoals woningprijzen en verkoopprijzen, sinds juli 2024. Ook geeft het duidelijkheid over het aantal transacties dat plaatsvindt in Nuenen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Nuenen

De gemiddelde verkoopprijs in Nuenen is in de laatste 3 maanden € 553.059 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 594.352 euro. Deze cijfers geven een duidelijk beeld van het huidige prijsklimaat bij het kopen of verkopen van een huis in Nuenen. Voor een visuele representatie van deze woningmarktcijfers, zie de grafiek hieronder:

Huizenprijzen in Nuenen

Afgelopen 3 maanden

€ 340.000
€ 492.000
€ 644.000

Kijk naar de onderstaande grafiek, waarin de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per vierkante meter over de afgelopen 3 maanden in Nuenen worden weergegeven. Deze informatie geeft een indicatie van de huidige prijsontwikkeling op de lokale woningmarkt. Zowel kopers als verkopers kunnen aan de hand hiervan een beter beeld vormen van de waarde van een huis in Nuenen:

Huizenprijzen in Nuenen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.500
€ 3.900
€ 4.200

Prijsontwikkeling Nuenen laatste 12 maanden

Het in de gaten houden van de ontwikkeling van de huizenprijzen is een verstandige stap bij het maken van beslissingen op de huizenmarkt. Voor Nuenen is het daarom raadzaam om de prijsontwikkelingen van de afgelopen 12 maanden te volgen. De gemiddelde verkoopprijs vorige maand was € 553.059. Hieronder zie je de prijsontwikkeling weergegeven in een grafiek:

Wat is mijn woning in Nuenen waard?

Heb je plannen om je woning in het schilderachtige Nuenen te verkopen? Een belangrijke factor bij deze beslissing is niet zelden de verwachte opbrengst van je huis volgens de huidige woningmarkt. Door een juiste inschatting van de marktwaarde te maken, kan je bepalen of verkoop voor jou gunstig is.

Overweeg je de verkoop van je woning in Nuenen? Dan is het een slim plan om een waardebepaling van je huis aan te vragen. Deze waardebepaling, uitgevoerd door een ervaren makelaar, kan je helpen een beter beeld te krijgen van de huidige waarde van je woning. Waarmede je dan beter kan inschatten of verkoop interessant voor je is.

Een gratis waardebepaling door een makelaar geeft je een indicatie van de waarde van je woning op basis van de huidige marktomstandigheden. Het is verstandig om meerdere waardebepalingen aan te vragen bij verschillende makelaars, aangezien de geschatte waarde per makelaar kan fluctueren. Let op, een waardebepaling is geen substituut voor een officiële taxatie, maar het kan je wel een goede indicatie geven van wat je huis op dit moment waard kan zijn.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als je de woningmarkt wilt begrijpen, is het nuttig om niet alleen naar Nuenen te kijken, maar ook naar omliggende plaatsen. Hoewel Nuenen zijn eigen unieke marktsituatie heeft, kunnen woningmarktcijfers vaak sterk verschillen van plaats tot plaats.

Overweeg bijvoorbeeld hoe de huizenprijzen in gebieden rond Nuenen kunnen variëren. Een nauwkeurig marktbeeld krijg je alleen door deze vergelijkingen te maken en bovendien een breder perspectief te hanteren bij de beoordeling van de huidige situatie op de woningmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Nuenen

Op het platform waar je nu bent, volgen wij de woningmarkt in Nuenen nauwgezet. Verschillen tussen makelaars? Die hebben we helder. We hebben inzicht in welke makelaars de snelste deals sluiten, welke makelaars de hoogste verkoopprijzen realiseren en wie de meeste woningen in hun portfolio hebben. Die informatie helpt je dan weer om de makelaar te kiezen die het beste bij jouw situatie past.

Het vinden van de juiste makelaar in Nuenen kan echt het verschil maken. De een zal je woning sneller verkopen dan de ander, of een hogere verkoopprijs realiseren. Ook makelaarstarieven verschillen. Er is dus veel te winnen bij het kiezen van de makelaar die past bij jouw unieke situatie. Wij assisteren je graag bij dit proces.

Vergelijk makelaars in Nuenen Of lees meer over makelaars in Nuenen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Nuenen

Het is goed om te weten dat courtages een aanzienlijk onderdeel vormen van de makelaarstarieven. In Nuenen bedraagt het gemiddelde courtagepercentage rond de 1,12% van de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis. Daarom is het van belang om makelaars met elkaar te vergelijken op hun diensten én hun tarieven.

Als je jouw huis wilt verkopen, is het belangrijk dat je nadenkt over alle potentiële kosten die de verkoop met zich mee kunnen brengen. Ga na welke diensten je nodig hebt en of deze zijn inbegrepen in het tarief van de makelaar, of dat je daarvoor extra moet betalen. Wees ook alert op eventuele addertjes onder het gras bij 'goedkope' makelaarstarieven, deze kunnen uiteindelijk duurder uitpakken dan je in eerste instantie dacht.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Nuenen

Hoewel een gedeelte van het huizenaanbod in Nuenen bestaat uit sociale huurwoningen, is het merendeel van de woningen eigenlijk bestemd voor verkoop. Dit betekent heel eenvoudig dat als je geïnteresseerd bent in het kopen van een huis in dit gebied, je over veel mogelijkheden beschikt. Het precieze aantal koopwoningen dat beschikbaar is, kan voortdurend veranderen, maar momenteel staat de teller op 8057.

Aantal verkochte woningen in Nuenen

In de afgelopen 12 maanden is er een boeiende ontwikkeling geweest in de woningverkoop in Nuenen. De hoeveelheid woningen die te koop werden aangeboden, oftewel 'aanmeldingen', en de effectieve verkoop van deze woningen, bekend als 'transacties', hebben elkaar opgevolgd. Hieronder zie je de precieze aantallen van deze aanmeldingen en transacties, met de tag 199 die het exacte aantal verkochte woningen laat zien:

Ben je van plan jouw huis in Nuenen te verkopen?

Bij het verkopen van je woning in Nuenen komt veel kijken. Allereerst is het belangrijk om een nauwkeurige waardebepaling van jouw huis te laten uitvoeren. Ook een goed verkoopadvies kan je helpen bij het maken van de juiste beslissingen. Het kiezen van een geschikte makelaar, de juiste vraagprijs bepalen, de presentatie van je woning en het in orde maken van juridische documenten: allemaal zaken om rekening mee te houden. Deze aspecten kunnen allemaal invloed hebben op hoelang het duurt voor je huis verkocht is en voor welke prijs.

Een helder stappenplan kan erg behulpzaam zijn om de verkoop van je huis efficiënt te regelen en niets over het hoofd te zien. Het biedt structuur en overzicht, wat kan zorgen voor rust en duidelijkheid tijdens de intensieve verkoopperiode. Ook kan het interessant zijn om makelaars te vergelijken om de best mogelijke keuze te maken voor jouw specifieke situatie en woning. Voor een succesvolle verkoop van je huis in Nuenen, is een gestructureerde aanpak van groot belang.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Pak je belang dat je interesse hebt in de woningmarktcijfers in Nuenen. Realiseer je dat deze statistieken niet statisch zijn, maar voortdurend veranderen. Een actuele stand van zaken wordt geboden op deze webpagina. De informatie omtrent aantallen, prijzen en ontwikkelingen op de woningmarkt bieden je inzicht en perspectief. Deze gegevens vormen een onmisbaar instrument bij belangrijke beslissingen als woningaankoop of -verkoop.

Faciliteiten via HuisVerkopen.nl voor een vlekkeloze woningverkoop

Huis Verkopen biedt diverse tools om optimaal het verkooptraject van je woning te ondersteunen. Wil je weten hoeveel je woning waard is? Gebruik de gratis waardebepaling. Heb je hulp nodig bij het vinden van een kundige makelaar in Nuenen? Onze vergelijkingstool helpt je bij het maken van een goede keuze. En het stappenplan leidt je langs alle taken die je als verkoper op je moet nemen. Zo regel je effectief en efficiënt de verkoop van je woning in Nuenen, zonder iets belangrijks te vergeten.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen