Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Harlingen

In Harlingen heeft de huizenmarkt een positieve wending genomen. Je ziet je huiswaarde flink oplopen door de groeiende vraag en de gunstige verkoopprijzen. Dit is een ideale tijd om jouw woning in Harlingen te verkopen en mee te doen met de huidige trend.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Harlingen

De gemiddelde verkoopprijs in Harlingen is in de laatste 3 maanden € 317.909 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 334.862 euro. Het biedt overzicht in de huidige prijzen op de huizenmarkt. Weet dat gemiddelden helpen om een realistisch beeld te krijgen voor een eventuele huisverkoop, maar dat niet elke woning zich aan deze gemiddelden houdt:

Huizenprijzen in Harlingen

Afgelopen 3 maanden

€ 162.000
€ 273.000
€ 385.000

Als je overweegt om je huis te verkopen in Harlingen, is het van belang om niet alleen naar de totale verkoopprijs te kijken, maar ook naar de waarde per vierkante meter. Dit geeft je een realistisch beeld van de markt en helpt je bij het bepalen van een passende vraagprijs. Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Harlingen € 2.810 euro. De onderstaande grafiek toont de recente prijsontwikkelingen per vierkante meter:

Huizenprijzen in Harlingen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 2.700
€ 2.900

Prijsontwikkeling Harlingen laatste 12 maanden

Wanneer je kijkt naar de prijsontwikkeling van huizenprijzen in Harlingen, geeft dit een indicatie van de richting waarin de markt beweegt. Observatie van deze marktcijfers vormt de basis voor het onderzoeken van trends en het uitzetten van toekomstige strategieën.

Laatstgenoteerde gemiddelde verkoopprijs was volgens onze gegevens een bedrag van € 317.909 euro. Deze data zijn cruciaal voor meer inzicht. Laten we nog eens wat dieper ingaan op de grafiek onder deze tekst:

Wat is mijn woning in Harlingen waard?

De waarde van jouw woning in Harlingen is afhankelijk van een reeks factoren, zoals de staat van de woning, de ligging en de grootte. De lokale marktcondities, denk aan de vraag en aanbod situatie, speelt ook een significante rol in het bepalen van de woningwaarde. Verder wordt er rekening gehouden met de voorzieningen in de omgeving en eventuele toekomstige ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de waarde van de woning.

Is je nieuwsgierigheid naar de precieze waarde van jouw huis geprikkeld, dan kan een gratis waardebepaling door een makelaar een prima keuze zijn. Niet alleen als je concrete verkoopplannen hebt, maar ook als je simpelweg een goed beeld wilt krijgen van de huidige waarde van je woning. Zo'n waardebepaling kan je gemakkelijk aanvragen op de site van waardebepaling aanvragen en kan je helpen beter te beslissen over een mogelijke verkoop.

Bij een kosteloze waardebepaling komt de makelaar bij je thuis om de woning te inspecteren. Deze dienst is geheel kosteloos en levert waardevolle inzichten op. Een professionele beoordeling door een makelaar kan namelijk helpen om een realistisch beeld te schetsen van wat je woning werkelijk waard is, en zo de hoogst mogelijke opbrengst bij verkoop te realiseren.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt is een complex geheel, waarbij de situatie sterk kan variëren van plaats tot plaats. Zo is de woningmarkt in steden rondom Harlingen anders dan in Harlingen zelf. Dit zie je terug in de verschillen in huizenprijzen.

Om een goed overzicht te krijgen van de huidige stand van zaken op de woningmarkt, is het interessant om de prijzen in Harlingen te vergelijken met die in omliggende gemeenten. De onderstaande grafieken geven deze vergelijking weer:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000

Best presterende makelaar in Harlingen

Als het op het verkopen van jouw huis aankomt, wil je natuurlijk de best presterende makelaar in Harlingen inschakelen. Er zijn makelaars die zich onderscheiden op diverse vlakken, zoals kennis van de lokale markt, klantenservice en snelheid van verkopen. Daarom is het belangrijk om te kijken wie op deze punten uitblinkt.

Kiezen voor een goede makelaar in Harlingen is geen eenvoudige taak. Je wilt immers verzekerd zijn van topkwaliteit en uitstekende service om het maximale uit de verkoop van je huis te halen. Een manier om dit te realiseren is door makelaars te vergelijken, zodat je de best mogelijke keuze kunt maken.

Vergelijk makelaars in Harlingen Of lees meer over makelaars in Harlingen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Harlingen

Als je denkt aan het verkopen van jouw huis, dan denk je vast ook na over de kosten die een makelaar in rekening brengt. Het gemiddelde courtagepercentage dat makelaars in Harlingen hanteren ligt rond de 1,18%. Dit percentage wordt berekend over de uiteindelijke verkoopprijs. De courtage vormt doorgaans de grootste kostenpost, maar er zijn ook nog andere kosten waar je rekening mee moet houden. Het verschilt per makelaar hoe dit binnen het tarief wordt verrekend.

Bij het verkopen van een huis, is het niet alleen belangrijk naar de kosten te kijken. Het kiezen van een goede makelaar kan je per saldo juist geld besparen. Een makelaar met een hoger tarief maar met veel kennis van de markt kan zorgen voor een hogere verkoopprijs. Naast de courtage, is het daarom ook verstandig om te kijken naar de aanvullende kosten bij de verkoop van jouw woning. Deze kunnen uiteenlopen van marketingstrategieën tot aan het verzorgen van bezichtigingen en de onderhandelingen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Harlingen

In de gemeente Harlingen bevindt zich een aanzienlijk aantal koopwoningen, namelijk 4150. Op dit moment is slechts een minimaal deel van deze woningen beschikbaar voor de verkoop. Dit betekent dat jouw eigen koopwoning nu de aandacht van potentiële kopers zou kunnen trekken, aangezien de huizenmarkt in Harlingen momenteel minder verzadigd is dan gewoonlijk.

Aantal verkochte woningen in Harlingen

In Harlingen is er een actief woningverkoop landschap te zien. De laatste 12 maanden zijn er tal van huizen in deze stad in de verkoop gegaan. In hetzelfde tijdsbestek is er een opmerkelijk aantal transacties geweest. Hoeveel exact? Bekijk het aantal aanmeldingen en verkochte huizen in Harlingen, dat via de 116 tag wordt weergegeven, in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Harlingen te verkopen?

Bij het verkopen van je huis in Harlingen, komt meer kijken dan je wellicht in eerste instantie zou denken. Zo moet je rekening houden met een opgeruimd en aantrekkelijk gepresenteerd huis, een realistische vraagprijs en het verstrekken van de vereiste documentatie zoals het energielabel. Ook is het belangrijk om een deskundige makelaar in te schakelen om je te ondersteunen bij de onderhandelingen en de afhandeling van de verkoop.

Een goed gestructureerde planning kan helpen om je activiteiten effectief te beheren en je verkoopproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Een stappenplan kan daarbij een uitstekend hulpmiddel zijn. In zo'n stappenplan vind je onder meer informatie over het voorbereiden van de verkoop, het selecteren van een makelaar en het effectief inpakken van je bezittingen om een naadloze verhuizing te garanderen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarkt, zoals die van Harlingen, is continu in verandering. De gegevens over de huizenprijzen, de gemiddelde verkoopsnelheid en andere relevante marktdata die je hier treft, worden geregeld geüpdatet. Dit betekent dat je altijd toegang hebt tot de meest recente informatie. Maar, waarom is dit nuttig vraag je je af? Nou, door inzicht in deze data kan je beter inschatten hoe de huizenmarkt op dat moment is. Dit zorgt ervoor dat je beter onderbouwde keuzes kan maken bij bijvoorbeeld de verkoop van je woning.

Meer diensten van HuisVerkopen.nl

Maar HuisVerkopen.nl ondersteunt je niet alleen met de meest recente marktcijfers. Zo bieden we je ook de mogelijkheid om je woningwaarde te laten bepalen door een ervaren makelaar, dat is kosteloos en kan je hier vinden: Wat is mijn woning waard?. Hierdoor kan je een goed geïnformeerde beslissing nemen of verkoop op dit moment gunstig voor je is. Ook bieden we toegang tot tips voor de verkoop van je woning die kunnen helpen bij het realiseren van de hoogste verkoopprijs of andere aspecten waar je op zou moeten letten. En last but not least, voor degenen die graag een stap voor stap handleiding willen, hebben we een interactief stappenplan samengesteld om te zorgen dat je geen enkele belangrijke stap over het hoofd ziet.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen