Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Eindhoven

Denk je aan je huis verkopen in Eindhoven? Bereid je dan goed voor. Van het bepalen van de realistische vraagprijs tot aan de bezichtigingen, er komt veel kijken bij het verkoopproces. Benieuwd hoe je dit het beste kunt aanpakken?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Eindhoven

Als woningverkoper in Eindhoven heb je vast en zeker diverse doelen op het moment dat je je huis gaat verkopen. Misschien streef je naar een zo hoog mogelijke verkoopprijs of hoop je juist op een snelle verkoop zonder gedoe. Misschien heb je een specifieke verhuisdatum in je hoofd en wil je dat de overdracht naadloos aansluit. Of wellicht vind je het vooral belangrijk dat de gehele verkoopprocedure goed geregeld wordt door specialisten waar je op kunt rekenen.

Natuurlijk vraag je je wellicht ook een aantal dingen af. Hoe snel worden huizen in Eindhoven meestal verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in deze regio? En hoeveel kun je eigenlijk besparen door makelaars te vergelijken? Voor al deze vragen zijn er antwoorden. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Eindhoven:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
29 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 463.842
Besparing (gem.)
€ 1.322

Je huis snel verkopen in Eindhoven

In Eindhoven worden woningen gemiddeld binnen 37 dagen verkocht. Dit is een prachtig gemiddelde, en het versnellen van deze verkoopsnelheid kan een uitdagende maar haalbare taak zijn. Hier zijn drie concrete tips om het verkoopproces van jouw woning te versnellen.

 1. Jaag het eerste indruk effect na. Zorg dat je woning er op foto's en tijdens bezichtigingen uitnodigend uitziet. Een nette, opgeruimde woning met neutrale decoratie kan een breder publiek aantrekken. Dit kan de potentiële interesse verhogen en de verkoopsnelheid verbeteren.
 2. Bereid je verkoop zorgvuldig voor. Een goede voorbereiding kan het verkoopproces soepeler en sneller laten verlopen. Denk hierbij aan de onderhandelingsstrategie en het in orde maken van alle benodigde documentatie. Vraag een verkoopadvies bij een makelaar aan om u hierbij te helpen.
 3. Vind de juiste prijsstrategie. Het bepalen van de juiste vraagprijs is een kunst op zich. Te hoog en je loopt potentiële kopers mis, te laag en je loopt winst mis. Een waardebepaling door een makelaar kan je hierbij helpen.

Tips in Eindhoven

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Eindhoven op?

In Eindhoven ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis momenteel op € 463.842 euro. Dat is natuurlijk een gemiddelde, wat betekent dat de werkelijke verkoopsom van een huis van verschillende factoren afhangt. De woninggrootte, locatie binnen de stad, en de staat van onderhoud spelen onder andere een flinke rol in de prijsbepaling.

Ook biedt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter een nuttig inzicht in de huidige huizenmarkt in Eindhoven. Deze bedraagt op dit moment € 4.105 euro per vierkante meter. Door naar deze prijs te kijken, krijg je een beter beeld van de waarde van een huis in verhouding tot zijn oppervlakte. Zo kun je ook beter vergelijken tussen verschillende woningen en wijken binnen de stad.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Eindhoven

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.800
€ 4.000
€ 4.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Eindhoven bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Eindhoven.

Feitjes over Eindhoven

 • Eindhoven is de vijfde grootste stad van Nederland.
 • Het is de geboorteplaats van elektronica gigant Philips.
 • Het Van Abbemuseum in Eindhoven is één van de belangrijkste musea voor moderne en hedendaagse kunst in Europa.

Tips om je woning te verkopen in Eindhoven

Een huis verkopen in Eindhoven kan een uitdagend proces zijn, maar met de juiste strategieën kan je dit proces een stuk soepeler maken. De keuze voor een goede verkoopmakelaar in Eindhoven heeft veel impact op het verloop en succes van de verkoop. Bovendien kunnen ook onderstaande tips jou helpen bij een succesvolle verkoop.

 • Goede presentatie: Zorg ervoor dat je huis er netjes en verzorgd uitziet voordat potentiële kopers komen kijken. Een mooie presentatie kan het verschil maken.
 • Type verkoopmakelaar: Kies voor een verkoopmakelaar die bekend is in Eindhoven. Zij kennen de markt en hebben daar vaak een goed netwerk.
 • Correcte prijs: Stel samen met jouw verkoopmakelaar een realistische vraagprijs op. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken.
 • Online zichtbaarheid: Zorg voor een goede online zichtbaarheid. Veel kopers zoeken eerst op internet voordat ze een bezichtiging plannen.
 • Flexibiliteit: Wees flexibel met bezichtigingen. Hoe vaker jouw huis bezichtigd wordt, hoe groter de kans dat deze verkocht wordt.

Ontdek jouw stappenplan in Eindhoven:

 • Het stappenplan biedt een helder overzicht van alle benodigde stappen.
 • Een interactieve to-do-lijst voor de woningverkoop die je nergens anders vindt.
 • Verhogen van woningwaarde is optioneel en geheel in eigen beheer.
 • Met het stappenplan bespaar je duizenden euro's door goede vergelijking.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Bezienswaardigheden in Eindhoven

Eindhoven, met zijn rijke cultuur en diverse attracties, biedt een schat aan ervaringen die een breed scala aan potentiële huiskopers aanspreken. De stad combineert moderne architectuur, groene parken en interessante musea, waardoor er voor elk wat wils is. Deze levendige mix van bezienswaardigheden verhoogt de aantrekkelijkheid van Eindhoven als woonplaats, wat het proces van het verkopen van je huis kan vergemakkelijken.

In Eindhoven zijn de volgende bezienswaardigheden bijzonder interessant voor kopers:

 • Van Abbemuseum: Met zijn indrukwekkende collectie van moderne en hedendaagse kunst, spreekt dit museum liefhebbers van visuele cultuur aan.
 • Strijp-S: Deze voormalige Philips fabrieksterrein is nu een creatief en cultureel centrum vol met unieke winkels, restaurants, en evenementen.
 • Philips Museum: Biedt een fascinerend inzicht in de geschiedenis en innovaties van een van de bekendste bedrijven van Eindhoven.
 • Stadhuisplein: Dit levendige plein in het hart van de stad, biedt tal van restaurants, bars en evenementen, ideaal voor sociale gelegenheden.
 • Genneper Parken: Deze prachtige reeks parken biedt ruimte voor ontspanning en recreatie, een oase van rust in het stadsleven.

Wat kost een huis verkopen in Eindhoven?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Eindhoven kost je als verkoper gemiddeld € 6.056. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Eindhoven In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 463.842) € 4.778
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.056

Kosten van makelaars in Eindhoven

Als je op het punt staat je huis in Eindhoven te verkopen, houd dan rekening met de makelaarskosten die bij dit proces komen kijken. De meeste makelaars in deze stad rekenen opstartkosten die gemiddeld neerkomen op € 515. Dit zijn kosten die men betaalt voor het op de markt brengen van de woning.

Naast de opstartkosten, betaal je de makelaar ook een courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs van jouw huis. In Eindhoven is dit gemiddeld 1,03% van de verkoopprijs, wat in lijn is met het landelijk gemiddelde.

Lees meer over makelaars in Eindhoven.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopklaar maken van jouw woning

Voor het verkopen van je woning, kan het nuttig zijn om je huis te verbeteren of reparaties uit te voeren. Dit kan variëren van een nieuwe verflaag tot grotere projecten zoals het vervangen van een keuken of een kapotte cv-ketel. Huisverbeteringen kunnen de waarde van je woning verhogen en het aantrekkelijker maken voor toekomstige kopers.

In sommige gevallen, als je jouw woning snel wilt verkopen, kun je besluiten om de kosten voor bepaalde verbeteringen voor je rekening te nemen. Dit kan het verkoopproces versnellen, maar het betekent wel dat je waarschijnlijk wat extra geld moet uitgeven. Het is dus een goede stap om een budget te bepalen voor de mogelijke verbeteringen aan je woning.

Verkoopadvertenties en marketing

Je kunt besluiten om zelf jouw huis te adverteren, vooral als je geen makelaarskosten wilt betalen. Er zijn verschillende platforms beschikbaar om advertenties op te plaatsen, maar het is belangrijk om rekening te houden met de kosten hiervan. Betaalde online advertenties kunnen helpen om je woning onder de aandacht te brengen bij een groter publiek, maar dit zijn wel extra kosten die je moet budgetteren.

Een andere vorm van marketing waar je voor zou kunnen kiezen, is professionele fotografie. Goede foto's kunnen een groot verschil maken bij de verkoop van jouw woning. Ook deze dienst kost geld, maar het kan een waardige investering zijn als het helpt om jouw woning sneller te verkopen.

Advies- en juridische kosten

Verkopen zonder makelaar betekent dat je mogelijk zelf moet opdraaien voor juridisch advies en de bijbehorende kosten. Als je bijvoorbeeld onzeker bent over de prijs van jouw woning, kun je een taxateur inhuren. Daarnaast heb je misschien ook een juridisch adviseur nodig voor het opstellen van het koopcontract of voor andere juridische kwesties die kunnen ontstaan.

Hoewel het inschakelen van experts kosten met zich meebrengt, vergeet niet dat hun kennis en ervaring je kan helpen in dit proces. Het verstandig om vooraf deze kosten mee te nemen in je budget en te bepalen welke diensten je nodig hebt voor een vlotte verkoop van jouw woning.

Waar op letten bij verkoop huis in Eindhoven?

 • Technologie hub: Eindhoven is bekend als een stad van technologie en innovatie. Denk bij het promoten van je woning aan specifieke kenmerken die aantrekkelijk kunnen zijn voor mensen die in deze sector werken. Denk bijvoorbeeld aan een snelle, betrouwbare internetverbinding of een thuiskantoor.
 • Vergunningen en regelgeving: De stad Eindhoven heeft specifieke lokale verordeningen en richtlijnen voor de verkoop van woningen. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van deze regels om eventuele problemen of vertragingen te voorkomen, zoals de noodzaak van bepaalde vergunningen of inspecties.
 • Culturele attracties: Eindhoven staat bekend om zijn rijke cultuur en talrijke musea zoals het Van Abbemuseum of het Philips Museum. Deze kenmerken kunnen een pluspunt zijn voor potentiële kopers. Zorg er dus voor dat je bij het vermarkten van je woning specifiek de nabijheid van jouw woning tot deze bezienswaardigheden benadrukt.
 • High Tech Campus: De High Tech Campus is een belangrijk onderdeel van Eindhoven en brengt veel internationale professionals naar de stad. Als jouw woning in de buurt ligt van deze campus, kun je de aantrekkingskracht vergroten door dit te benadrukken. Ook kun je overwegen jouw woning in te richten op deze doelgroep, bijvoorbeeld door meubels en apparatuur te kiezen die aansluiten bij hun smaak en behoeften.

Wanneer mijn huis verkopen in Eindhoven?

Vraag je jezelf af of mei 2024 het juiste moment is om je huis in Eindhoven te verkopen? Het antwoord is absoluut ja. De woningmarkt is sterk en er wordt veel gezocht naar beschikbare huizen, wat het een ideale tijd maakt om je woning aan te bieden.

Daarnaast kan snelheid in deze tijd van grote waarde zijn. Een snelle verkoop betekent dat je sneller kunt overgaan tot de koop van jouw volgende droomhuis. Kortom, als je overweegt jouw huis te verkopen, wacht dan niet langer en profiteer van de huidige marktsituatie.

Vergelijk makelaars in Eindhoven Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkoop jouw huis met gemak via ons online platform Huis Verkopen. We bieden een overzichtelijk stappenplan aan dat speciaal is ingericht voor de verkoop van jouw woning. Dit is dé manier om alles soepel te laten verlopen. Het stappenplan biedt de mogelijkheid om niets te vergeten en zorgt ervoor dat je ontspannen en voorbereid de verkoop ingaat.

Gratis waardebepaling

Met behulp van Huis Verkopen kun je eenvoudig en gratis de waarde van jouw woning laten bepalen. Gratis waardebepaling helpt je bij het vaststellen van een realistische verkoopprijs en geeft inzicht in het potentieel van jouw huis.

Vergelijk makelaars

Maak gebruik van de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Zo vind je de beste makelaar in Eindhoven die past bij jouw wensen en eisen. Daarnaast helpt het je bij het opvragen van makelaarstarieven, waardoor je bespaart op makelaarskosten.

Bespaar op makelaarskosten

Op Huis Verkopen is het mogelijk om makelaarstarieven op te vragen. Zo krijg je een helder beeld van potentiële kosten en kun je makkelijk de goedkoopste en beste optie kiezen.

Toegang tot specialistische diensten

Bespaar tijd en moeite door aanvullende diensten, zoals woningstyling of een verhuizer, direct via ons platform te regelen. Huis Verkopen is daarmee de sleutel tot een zorgeloze verkoop van jouw woning.

Appartement verkopen in Eindhoven

Het verkopen van een appartement in Eindhoven is een proces dat anders is dan de verkoop van een vrijstaand huis en vraagt om een specifieke aanpak. Navigeren door de complexe wereld van vastgoedtransacties kan verwarrend en tijdrovend zijn, maar de juiste strategie kan het verschil maken in een succesvolle verkoop.

Als eerste stap in het verkoopproces is het verstandig om bij verschillende makelaars een gratis verkoopadvies te vragen. Zij kunnen je duidelijk maken wat de nodige stappen zijn die je moet ondernemen om je appartement te verkopen en ze kunnen je ook helpen de beste vraagprijs te bepalen. In een dynamische markt zoals die van Eindhoven kan een deskundig perspectief je helpen jouw doelen te bereiken.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Eindhoven

Om de waarde van je huis in Eindhoven te achterhalen, kun je een waardebepaling aanvragen bij een makelaar. De makelaar komt gratis bij je thuis en stelt de waarde vast.

Dat hangt af van je specifieke eisen en de specifieke situatie. Bekijk de makelaarsvergelijkingstool voor de beste keuze in Eindhoven. Zo vind je de makelaar die past bij jouw woningtype en bij jouw voorkeuren.

Er zijn verschillende kosten verbonden aan het verkopen van je huis, waaronder makelaarskosten, notariskosten en kosten voor het opmaken van het koopcontract. Hier kun je op besparen door slim te vergelijken.

Er zijn veel strategieën die kunnen helpen om je huis in Eindhoven snel te verkopen. Bekijk onze tips voor snelle verkoop. Ook de keuze voor een makelaar die bovengemiddeld snel woningen verkoopt in Eindhoven, maakt een groot verschil voor de verkoopsnelheid.

De verkoopprijs van jouw huis in Eindhoven wordt bepaald door verschillende factoren zoals locatie, grootte, staat van onderhoud en de marktomstandigheden. Je kunt voor hulp met het bepalen van de verkoopprijs terecht bij ons verkoopadvies.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen