Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Veldhoven

Als je jouw huis in Veldhoven wilt verkopen, sta je voor een uitdagende taak. Deze pagina staat echter vol met nuttige informatie en tips die je verder zullen helpen in het verkoopproces. Ontdek hoe je jouw woning snel en succesvol kunt verkopen in Veldhoven.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Veldhoven

Als je van plan bent om je huis in Veldhoven te verkopen, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Behalve de verkoopprijs en makelaarskosten, wil je natuurlijk de verkoop snel rond hebben om dubbele woonlasten te vermijden. Daarnaast wil je ervoor zorgen dat jouw huis opvalt tussen het andere aanbod in deze populaire gemeente. Ook is het belangrijk om duidelijk te zijn over de staat van je woning. Houd er rekening mee dat potentiële kopers aandacht zullen besteden aan eventuele gebreken en onderhoudskwesties.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel huizen in Veldhoven worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopprijs is en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Dit laatste kan eenvoudig via deze website, waar je verschillende makelaars kunt vergelijken om de beste deal voor je woning in Veldhoven te krijgen. Hier volgen enkele actuele cijfers en inzichten over de woningmarkt in Veldhoven:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
69 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 533.392
Besparing (gem.)
€ 1.333

Je huis snel verkopen in Veldhoven

In Veldhoven worden woningen gemiddeld binnen 63 dagen verkocht. Als verkoper wil je natuurlijk dat dit proces zo soepel en snel mogelijk verloopt. Hieronder geven we enkele tips om dit te realiseren.

 1. Bepaal de juiste vraagprijs. Laat je woning taxeren door een professional en zorg voor een realistische vraagprijs. Deze moet niet te hoog, maar ook niet te laag zijn. Een juiste vraagprijs trekt meer potentiële kopers aan.
 2. Zorg voor een goede presentatie van je woning. Maak professionele foto's, ruim je huis op en voer kleine reparaties uit. Zorg dat je huis eruit ziet als een plek waar iemand anders zich meteen thuis zou voelen.
 3. Gebruik je netwerk. Breng je huis onder de aandacht bij familie, vrienden en collega's. Gebruik social media om je woning te delen. Hoe meer mensen het zien, hoe groter de kans op een snelle verkoop.

Tips in Veldhoven

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Veldhoven op?

De woningmarkt kan behoorlijk fluctueren, waardoor de gemiddelde verkoopprijs in Veldhoven varieert. In deze periode komen huizen in Veldhoven gemiddeld voor een bedrag van € 533.392 in de verkoop. Het uiteindelijke verkoopbedrag van je huis is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de staat van de woning, eventuele verbouwingen en de ligging van het huis.

Momenteel ligt de gemiddelde prijs per m2 in Veldhoven rond de € 4.154. Deze prijs geeft een goed beeld van de woningwaarde in de omgeving, maar houd er rekening mee dat de waarde van jouw specifieke huis hiervan kan afwijken. Daarom is het aanvragen van een gratis waardebepaling zeker aan te raden. Een makelaar kan jou exact vertellen wat je huis op dit moment waard is.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Veldhoven

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.800
€ 4.100
€ 4.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Veldhoven bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Veldhoven.

Feitjes over Veldhoven

 • Veldhoven is een groeiende plaats met meer dan 44.000 inwoners.
 • Het bevat een interessant museum genaamd 't Oude Slot.
 • Jaarlijks wordt in Veldhoven het grootste vogelevenement gehouden.

Tips om je woning te verkopen in Veldhoven

Ben je van plan je huis in Veldhoven te verkopen en wil je graag de beste prijs ontvangen? De voorbereiding van de verkoop kan een enorm verschil maken. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij het aantrekken van potentiële kopers en het versnellen van het verkoopproces.

 • Schoon en opgeruimd: Een schoon en opgeruimd huis maakt een goede indruk op kopers. Zorg ervoor dat je huis er op zijn best uitziet voordat je foto's maakt of bezichtigingen plant.
 • Investeer in goede foto's: De meeste kopers krijgen hun eerste indruk van een huis online, dus zorg voor hoge kwaliteit foto's. Overweeg om een professional in te huren als je twijfelt over je fotografie-vaardigheden.
 • Maak kleine reparaties: Verhelp kleine problemen zoals druppende kranen of kapotte lampen. Dit kan potentiële kopers vertrouwen geven in de staat van je huis.
 • Verkoopprijs: Bepaal een realistische vraagprijs gebaseerd op vergelijkbare huizen in jouw wijk. Een te hoge vraagprijs kan kopers afschrikken.
 • Marketing: Gebruik verschillende marketingkanalen om je huis onder de aandacht te brengen. Denk aan online advertenties, sociale media en lokale makelaars.

Ontdek jouw stappenplan in Veldhoven:

 • Inzicht in verkoopproces met jouw persoonlijke stappenplan
 • Mogelijk om duizenden euro's te besparen door vergelijk
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat bij de verkoop
 • Gratis, interactief en volledig gebaseerd op je eigen situatie
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Veldhoven?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Veldhoven kost je als verkoper gemiddeld € 7.126. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Veldhoven In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 533.392) € 5.867
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.126

Kosten van makelaars in Veldhoven

Als je een woning in Veldhoven wilt verkopen, zul je te maken krijgen met makelaarskosten. Makelaars rekenen doorgaans een courtage, een percentage van de verkoopprijs van je huis. In Veldhoven hanteren de meeste makelaars een gemiddeld courtage van 1,10%, wat in lijn ligt met het landelijk gemiddelde.

Met een gemiddelde verkoopprijs van € 533.392 voor een woning in Veldhoven, betekent een courtage van 1,10% dat je gemiddeld € 5.867 aan makelaarskosten moet afdragen. Echter, dit bedrag kan variëren afhankelijk van de onderhandelingen met je makelaar en de uiteindelijke verkoopprijs van je woning.

Lees meer over makelaars in Veldhoven.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Bij het verkopen van een woning ga je al snel aan de makelaar denken, maar er zijn meer partijen bij betrokken. Neem bijvoorbeeld de notaris. Deze zorgt ervoor dat de overdracht volgens de regels gebeurt. Hiervoor berekenen ze kosten die je als verkoper te betalen hebt.

Deze notariskosten zijn een noodzakelijk onderdeel van de verkoop. Ze staan los van de makelaarskosten en kunnen verschillen per notaris. Het kan daarom lonen om verschillende notarissen te vergelijken. Houd er wel rekening mee dat goedkoop niet altijd beter is. De kwaliteit van de dienstverlening is minstens zo belangrijk.

Onderhouds- en reparatiekosten

Je wil natuurlijk dat je woning er piekfijn uitziet voor mogelijke kopers. Daarom kan het nodig zijn om onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit te voeren. Dit kan variëren van een likje verf tot het vervangen van oude ramen. Zorg dat je huis aantrekkelijk is voor potentiële kopers en investeer waar nodig.

Kopers kunnen in deze woningmarkt kieskeurig zijn. Ze zoeken naar woningen zonder al te veel gebreken. Door je woning te onderhouden en te repareren, draag je bij aan een positieve indruk en vergroot je de kans op verkoop. Daarnaast kunnen onderhouds- en reparatiekosten de vraagprijs opkrikken.

Energielabel

Iedere verkoper van een woning is verplicht om een definitief energielabel te overleggen. Dit geeft aan hoe energiezuinig je woning is. Het verkrijgen van zo'n label kost geld. Dit is één van de verschillende kosten die je tegenkomt bij de verkoop van je huis.

Hoewel het bovenstaande kosten zijn, zie ze als een investering. Een definitief energielabel laat potentiële kopers zien hoe energiezuinig je woning is. Dit kan aantrekkelijk zijn in deze tijden van milieubewustzijn en hoge energiekosten. Deze zichtbaarheid kan je helpen om sneller een koper te vinden.

Wanneer mijn huis verkopen in Veldhoven?

Is het nu een geschikt moment om jouw huis in Veldhoven te koop aan te bieden? Het korte antwoord is: ja. De woningmarkt verkeert in een gunstige staat, waardoor de interesse van potentiële kopers hoog is. Vergeet echter niet dat een doeltreffend verkoopplan vereist is om ervoor te zorgen dat je woning opvalt, ook in een gunstige markt als die van juni 2024.

Hoe zorg je dan voor zo'n succesvol verkoopplan? Het heeft veel te maken met de keuze voor een ervaren makelaar. Een makelaar kan je bijstaan met uitgebreide kennis van de markt en concrete tips om je woning aantrekkelijker te maken voor kopers. Op deze pagina kun je verschillende makelaars vergelijken en de beste keuze voor jouw situatie maken.

Vergelijk makelaars in Veldhoven Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij het verkopen van een huis komt veel kijken. Dat weten we bij Huis Verkopen als geen ander. Daarom hebben we een handig stappenplan gemaakt dat je helpt om alles in goede banen te leiden. Van makelaars en energieadviseurs tot verhuizers, iedere stap in het verkoopproces wordt duidelijk uitgelegd. Dat maakt het proces niet alleen eenvoudig, maar voorkomt ook dat je zaken over het hoofd ziet. Of je nu in de voorbereidingsfase zit, middenin de onderhandelingen of klaar bent voor de afwikkeling, met ons stappenplan ben je altijd optimaal voorbereid.

Statistieken van makelaars in Veldhoven

Het gaat je niet alleen om het verkopen van je huis, maar ook om de beste deal te krijgen. Huis Verkopen helpt je daarbij door prestaties van makelaars in Veldhoven bij te houden. Je kunt lokale makelaars vergelijken op verkoopopbrengst en snelheid, zodat je altijd de beste makelaar voor jouw situatie kiest.

Kosten besparen met ons stappenplan

Door dienstverleners te vergelijken, kun je grote besparingen realiseren op de makelaarskosten. Ons stappenplan helpt je bij dit proces, zodat je de tarieven en beschikbaarheid van verschillende partijen kunt vergelijken. Een goed verkoopproces hoeft immers niet veel te kosten.

Onafhankelijkheid van het platform

Huis Verkopen is een 100% onafhankelijk platform. In een markt vol misinformatie nemen we een duidelijk standpunt in: we staan voor de belangen van verkopers zoals jij. Je kunt dus volledig rekenen op onze objectiviteit.

Behoud het overzicht

Het is gemakkelijk om het overzicht te verliezen in het verkoopproces van je huis. Ons stappenplan laat zien wat belangrijk is en maakt het eenvoudig om iedere afgeronde stap af te vinken. Zo ben je altijd goed geïnformeerd en behoud je de controle.

Appartement verkopen in Veldhoven

Als je een appartement in Veldhoven wilt verkopen, kan dat een ander proces zijn dan bij het verkopen van een woonhuis. Doorgaans maakt een appartement deel uit van een complex, waarbij er sprake is van een Vereniging van Eigenaren (VvE). Het is daarom belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de maandelijkse kosten voor de VvE, overige servicekosten en mogelijke toekomstige kosten voor onderhoud van het appartementencomplex.

Jouw potentiele kopers zullen hoogstwaarschijnlijk vragen naar de kosten verbonden aan de VvE, waardoor het raadzaam is om alle documentatie hieromtrent paraat te hebben. Verder is het slim om jouw appartement optimaal te presenteren, denk hierbij aan voldoende licht, een opgeruimd huis en aantrekkelijke foto's. Ook de verkooptiming speelt een rol - de huizenmarkt fluctueert en het kan soms verstandiger zijn om even te wachten met de verkoop.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Veldhoven

Om te kunnen verkopen, is het belangrijk om een realistische waardebepaling van je huis te hebben. Je kunt een gratis waardebepaling door een erkende makelaar aanvragen op deze pagina. Zo krijg je een goed beeld van de huidige marktwaarde.

Dat hangt af van jouw specifieke situatie en wensen. Het is slim om verschillende makelaars in Veldhoven te vergelijken. Gebruik hiervoor onze vergelijkingstool om de beste makelaar voor jouw situatie te vinden.

Er zijn verschillende manieren om je huis snel te verkopen. Denk aan een goede presentatie, een scherpe prijs en een goede promotie. Op de volgende webpagina vind je handige tips die je kunnen helpen.

Het verkopen van je huis bestaat uit verschillende stappen, zoals het bepalen van de vraagprijs, de promotie en de onderhandelingen. Met ons handige stappenplan helpen we je op weg.

De kosten voor het verkopen van je huis variëren. Het bestaat onder andere uit de makelaarscourtage, notariskosten en kosten voor het energielabel. Je vindt hierover meer informatie op deze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen