Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Oirschot

Bij het verkopen van je woning in Oirschot komt veel kijken. Het proces kan complex zijn, maar door onze efficiënte aanpak, handige tools en expertise, kun je het maximale uit de verkoop halen. We ondersteunen je volledig om deze uitdaging succesvol aan te gaan.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Oirschot

Als woningverkoper in Oirschot heb je diverse doelen bij het verkopen van jouw huis. Een daarvan kan zijn het behalen van een zo hoog mogelijke verkoopprijs. Daarnaast wil je wellicht dat de verkoop van de woning vlotjes verloopt. Misschien ga je voor een snelle verkoop zonder gedoe, om je te kunnen concentreren op je volgende woondroom. Je kunt ook geïnteresseerd zijn in het vinden van de juiste koper, iemand die jouw huis net zo weet te waarderen als jij dat doet.

Je vraagt je waarschijnlijk af: wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in Oirschot? Hoe snel worden huizen in deze omgeving doorgaans verkocht? En, belangrijk, hoeveel zou je kunnen besparen door makelaars te vergelijken? Dat zijn allemaal terechte en relevante vragen. Om een antwoord te bieden op jouw vragen, presenteren we hieronder de actuele cijfers over de woningmarkt in Oirschot:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
49 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 555.686
Besparing (gem.)
€ 1.306

Je huis snel verkopen in Oirschot

In de charmante gemeente Oirschot gaan woningen gemiddeld binnen 59 dagen van de markt. Het proces en de snelheid hiervan kunnen echter per huis en situatie verschillen. Met de juiste aanpak kan deze tijd soms aanzienlijk verkort worden.

 1. Vergelijk waardebepalingen: Nodig meerdere makelaars uit voor een gratis waardebepaling van je huis. Dit geeft je een breed perspectief op de marktprijs en helpt je bij het bepalen van een realistische vraagprijs.
 2. Persoonlijke spullen verwijderen: Het is belangrijk om je huis te neutraliseren en persoonlijke spullen te verwijderen. Het helpt potentiële kopers om zich het huis als hun eigen thuis voor te stellen, wat het aankoopproces kan versnellen.
 3. In goede staat brengen: Zorg dat je huis in goede staat verkeert voordat het op de markt wordt gebracht. Klein onderhoud en een vers likje verf kunnen wonderen doen. Het laat zien dat het huis goed onderhouden is wat potentiële kopers aanspreekt.

Tips in Oirschot

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Oirschot op?

Het is interessant om te weten dat wanneer je jouw huis in Oirschot wilt verkopen, de gemiddelde verkoopprijs momenteel op € 555.686 ligt. Deze verkoopsom wordt beïnvloed door een aantal factoren. De staat van het huis, de vraag en aanbod op de woningmarkt en de locatie van de woning spelen hierin een cruciale rol.

Kijk je naar de gemiddelde prijs per vierkante meter in Oirschot, dan is deze op dit moment € 4.292. Echter, deze gemiddelde prijs per m2 geeft je geen compleet beeld. Het houdt namelijk geen rekening met de grootte van het perceel, wat ook een belangrijk aspect is bij de waardebepaling van een woning.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Oirschot

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.700
€ 4.100
€ 4.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Oirschot bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Oirschot.

Feitjes over Oirschot

 • Oirschot heeft meer dan 300 monumenten in het centrum.
 • Het is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Oirschot.
 • Oirschot kent een rijke geschiedenis vanaf de middeleeuwen.

Tips om je woning te verkopen in Oirschot

Je huis in Oirschot verkopen kan een spannende en uitdagende taak zijn. Het is essentieel om je huis op de juiste manier te presenteren en de verkoop goed voor te bereiden. Hier zijn wat bruikbare tips die je kunnen helpen om jouw huis succesvol te verkopen.

 • Eerste indrukken zijn essentieel. Zorg dat je huis er aan de buitenkant verzorgd uitziet. Een nette voortuin en een vers geschilderde voordeur kunnen al een groot verschil maken.
 • Maak je huis aantrekkelijk voor een breed publiek. Houd de inrichting neutraal en licht. Potentiële kopers kunnen zich dan beter voorstellen hoe ze hun eigen spullen in de ruimte willen plaatsen.
 • Zorg dat je alle papieren op orde hebt. Denk hierbij aan jouw hypotheekakte, bouwtekeningen en energielabels. Dit voorkomt vertraging bij de verkoop.
 • Een professionele fotograaf kan je woning er op foto's nog aantrekkelijker doen uitzien. Investeer in goede foto's om meer kijkers te trekken.
 • Neem een goede makelaar in de arm. Deze heeft veel ervaring, kent de lokale markt en kan je ondersteunen bij het prijsbeleid, onderhandelingen en papierwerk.

Ontdek jouw stappenplan in Oirschot:

 • Speciaal voor jouw woning samengesteld stappenplan
 • Voorkom onnodige fouten en stappen overslaan
 • Makkelijk en direct alles regelen vanaf één plek
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Oirschot?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Oirschot kost je als verkoper gemiddeld € 8.410. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Oirschot In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 555.686) € 6.390
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.410

Kosten van makelaars in Oirschot

Als je van plan bent om jouw huis in Oirschot te verkopen via een makelaar, kun je rekening houden met gemiddelde kosten die bestaan uit een courtage. Een courtage is een percentage van de verkoopprijs van jouw huis, dat de makelaar ontvangt als beloning voor het verkopen van jouw woning. De gemiddelde courtage in Oirschot is 1,15%.

Aangezien de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Oirschot € 555.686 bedraagt, betekent een gemiddeld courtage van 1,15% dat je gemiddeld € 6.390 kwijt bent aan makelaarskosten. Let wel, een courtage wordt meestal op maat vastgesteld en is afhankelijk van onder andere jouw type woning en locatie.

Lees meer over makelaars in Oirschot.

Andere kosten bij verkoop

Opknapkosten

De kosten voor het opknappen van jouw woning kunnen oplopen, zeker wanneer er sprake is van achterstallig onderhoud. Kleinere klussen zoals het bijwerken van de verf of het repareren van een lekkende kraan kunnen al snel in de papieren lopen.

Grotere reparaties, zoals het vervangen van een oud dak of de installatie van een nieuwe keuken, kunnen aanzienlijk kosten. Maar dit kan aantrekkelijker zijn voor potentiële kopers en kan de verkoopprijs verhogen.

Diverse kosten bij verkoop

Niet te vergeten zijn de diverse kosten bij het verkopen van een huis, zoals notariskosten en eventuele hypotheekboetes. Notariskosten betaal je voor het opmaken van de koopakte en de overdrachtsakte. Een hypotheekboete kan in rekening gebracht worden als je jouw hypotheek vroegtijdig aflost.

Het is belangrijk om goed zicht te houden op deze kosten, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Een goede voorbereiding op dit gebied kan je veel stress besparen.

Marketingkosten

Om jouw woning onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers kan het nodig zijn om marketingkosten te maken. Denk bijvoorbeeld aan professionele fotografie, een promotievideo of 3D presentaties van jouw huis.

Deze kosten zijn vaak onderdeel van de makelaarskosten, daarom is het verstandig om verschillende makelaarstarieven op te vragen en te vergelijken. Zo kun je de juiste keuze maken voor een makelaar die bij jouw budget en wensen past.

Wanneer mijn huis verkopen in Oirschot?

Is het momenteel een goed moment om je huis in Oirschot te verkopen? Dat hangt van veel factoren af, maar zeker is dat een goede makelaar je kan bijstaan in deze beslissing. Die heeft het beste zicht op de verkoopmogelijkheden van je woning op de huidige markt in Oirschot.

Zou de kans groot zijn dat je woning snel van de hand gaat in juli 2024? Op basis van de huidige woningmarktsituatie, is dat zeer waarschijnlijk. Een goede makelaar kan je helpen dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen, zodat je snel profiteert van de dynamiek op de woningmarkt.

Vergelijk makelaars in Oirschot Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Soms lijkt het proces van een huis verkopen een ondoordringbaar doolhof vol taken, maar daarvoor is er nu Huis Verkopen! Met het handige stappenplan van Huis Verkopen weet je precies wat je moet doen. Het stappenplan is jouw gids bij de verkoop van je huis, waardoor je overzicht houdt en weet wat je te wachten staat. Op deze manier ben je goed voorbereid en wordt het verkopen van je huis een stuk gemakkelijker.

Vergelijk makelaars in Oirschot

Makelaars vergelijken in jouw regio was nog nooit zo eenvoudig. Via Huis Verkopen krijg je inzicht in statistieken en prestaties van lokale makelaars. Zo kun je de beste makelaar kiezen, passend bij jouw verkoopstrategie.

Bespaar op kosten

Waarom zou je meer betalen dan nodig? Vergelijk via ons stappenplan dienstverleners op tarieven en beschikbaarheid. Hierdoor bespaar je op jouw makelaarskosten en houd je meer geld over na de verkoop.

Onafhankelijk en objectief

We zij er voor jou! Als grootste platform in de verkoop van huizen zijn wij 100% objectief en onafhankelijk. We geven je de eerlijke informatie die je nodig hebt om de juiste keuzes te maken.

Alles overzichtelijk op één plek

Overzicht is key. Met ons interactieve stappenplan weet je precies waar je op moet letten en wat je te wachten staat. Of het nu gaat om een energielabel regelen of het vinden van een betrouwbare verhuizer, met Huis Verkopen heb je alles in de hand.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Oirschot

Dat is afhankelijk van diverse factoren zoals de woningmarkt, economische omstandigheden en persoonlijke situaties. Over het algemeen is het een goede tijd om te verkopen als er meer kopers dan verkopers zijn. Zie woningwaarde voor meer informatie.

Er zijn verschillende stappen betrokken bij het verkopen van je huis, waaronder het bepalen van de vraagprijs, het voorbereiden van je huis voor bezichtigingen en het onderhandelen over de verkoopprijs. Bekijk het handige stappenplan voor meer informatie.

De verkoopprijs van je huis wordt bepaald door meerdere factoren, waaronder de locatie, de staat van het huis, de woningmarkt, en de prijzen van vergelijkbare huizen in de buurt. Voor een nauwkeurige inschatting kun je een waardebepaling door een makelaar aanvragen.

De kosten bij het verkopen van een huis kunnen variëren en worden beïnvloed door verschillende factoren. Dit zijn onder andere makelaarskosten, notariskosten en kosten voor het opstellen van een energielabel. Kijk op deze pagina voor een gedetailleerd overzicht.

Dat is niet verplicht, maar het kan wel gunstig zijn. Een makelaar heeft vaak meer ervaring en kennis van de woningmarkt en kan je helpen de beste verkoopprijs voor je huis te krijgen. Vergelijk makelaars om de beste optie voor jou te vinden.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen