Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Apeldoorn

Wil je je huis verkopen in Apeldoorn en ben je benieuwd hoe de huizenmarkt er momenteel voor staat? Je bent aan het juiste adres. Op deze pagina vind je nuttige statistieken en cijfers, waaronder gemiddelde woningprijzen, vraag- en verkoopprijzen en aantallen transacties. Zo krijg je inzicht in de actuele situatie van de huizenmarkt in Apeldoorn anno april 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Apeldoorn

De gemiddelde verkoopprijs in Apeldoorn is in de laatste 3 maanden € 413.517 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 409.883 euro. Deze getallen fluctueren doorlopend door factoren als seizoenen, economie en vraag en aanbod. Hier zie je een visuele voorstelling van hoe deze prijzen zijn veranderd in de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Apeldoorn

Afgelopen 3 maanden

€ 285.000
€ 374.000
€ 464.000

Als je je verdiept in de Apeldoornse onroerend goed markt, krijgt de prijs per vierkante meter zeker je aandacht. Het biedt een helder inzicht in de waardeverhoudingen, en helpt bij het maken van een reële inschatting van woningprijs. De huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Apeldoorn bedraagt € 3.685. De onderstaande grafiek biedt een gedetailleerd overzicht van de ontwikkelingen in de vraag- en verkoopprijzen per vierkante meter in de afgelopen drie maanden, waarbij HuisVerkopen.nl steeds de meest actuele gegevens weergeeft:

Huizenprijzen in Apeldoorn per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.400
€ 3.600
€ 3.800

Prijsontwikkeling Apeldoorn laatste 12 maanden

De vastgoedmarkt beweegt constant en de prijstrends van koopwoningen in Apeldoorn tonen deze beweging duidelijk aan. Hoewel we niet speculeren over de richting waarin de prijzen zich bewegen, biedt het een overzicht van de marktontwikkelingen.

In de afgelopen maand bedroeg de gemiddelde verkoopprijs in Apeldoorn € 413.517 euro. Dit loopt parallell met de algemene tendens in Nederlandse huisprijzen. Hieronder vind je de grafiek van de afgelopen 12 maanden:

Wat is mijn woning in Apeldoorn waard?

De overweging om jouw woning in Apeldoorn te verkopen hangt vaak af van de potentiële opbrengst in de huidige woningmarkt. Niet voor niets is het bepalen van de waarde vaak de eerste stap op weg naar een succesvolle verkoop. De markt fluctueert continu, waardoor de vraagprijs van vandaag wellicht anders zal zijn dan die van morgen.

Denk je aan het verkopen van je huis en wil je een indicatie van de mogelijke opbrengst? Het aanvragen van een gratis waardebepaling bij een makelaar is een verstandige zet. Je krijgt zo een gebalanceerd beeld over de actuele waarde van je woning, passend bij de huidige marktsituatie.

Een gratis waardebepaling door een makelaar biedt overzicht en inzicht. Deze professional neemt de staat van het huis, de ligging, vergelijkbare verkochte woningen en huidige marktontwikkelingen mee in de berekening. Het kan advies zijn om meerdere makelaars een waardebepaling te laten uitvoeren, aangezien hun schattingen kunnen verschillen. Bij de aanvraag kun je aangeven dat je de woning door meerdere makelaars wilt laten taxeren.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De vastgoedcijfers laten grote verschillen zien per woonplaats, dit is goed te merken bij het vergelijken van Apeldoorn met zijn omliggende plaatsen. Er is een merkbaar onderscheid in de huizenprijzen tussen deze regio's.

Door ook de cijfers van vergelijkbare gemeenten onder de loep te nemen, krijgen we een duidelijker beeld van de huidige situatie op de huizenmarkt. Dit biedt een verhelderend perspectief op de vastgoedmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Apeldoorn

Op HuisVerkopen.nl ontdekken we een grote diversiteit in prestatiepatronen tussen verschillende makelaars in Apeldoorn. Om je te helpen, analyseren we statistieken zoals verkoopsnelheid, gemiddelde verkoopprijs en het aantal verkochte woningen per makelaar. Op basis van deze data kunnen wij je begeleiden naar de makelaar die het beste aansluit op jouw specifieke behoeften en verwachtingen.

Een geschikte makelaar is meer dan een professional die je huis verkoopt. Met de juiste deskundige kun je meerwaarde creëren, sneller je huis verkopen en misschien zelfs een hogere prijs behalen. Ieder huis en elke situatie is uniek, daarom is het van groot belang dat je een makelaar kiest die begrijpt wat jij nodig hebt.

Vergelijk makelaars in Apeldoorn Of lees meer over makelaars in Apeldoorn

Gemiddelde tarieven van makelaars in Apeldoorn

Weet je dat courtages behoorlijk kunnen variëren tussen makelaars? In Apeldoorn ligt het gemiddelde courtage voor verkoopmakelaars op 1,10%. Dat betekent dat als je jouw huis verkoopt voor de gemiddelde verkoopprijs van € 413.517 in Apeldoorn, je ongeveer € 4.549 aan de verkoopmakelaar betaalt. Hierdoor is het verstandig om meerdere makelaar tarieven te vergelijken.

Als je jouw huis wilt verkopen, is het aan te raden om de tarieven van verscheidene makelaars in kaart te brengen. Dit helpt je bij het selecteren van de meest kostenefficiënte makelaar voor jouw situatie. Je kunt de tarieven gemakkelijk online opvragen, de geselecteerde makelaars zullen je dan informeren over hun verkooptarieven. Gedurende dit proces is het belangrijk om te weten dat het courtage vaak verrekend wordt met de opbrengst van de verkoop, dus er zijn geen directe kosten aan verbonden.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Apeldoorn

Wist je dat Apeldoorn een flink aantal koopwoningen heeft, namelijk 37419? Deze woningen zijn voornamelijk bedoeld voor mensen om zelf in te wonen, maar er zijn ook eigenaren die ervoor kiezen om hun woning te verhuren. Desondanks is er slechts een klein percentage van dit totale aantal dat daadwerkelijk beschikbaar is voor aankoop of huur, dus als je geïnteresseerd bent, zul je goed moeten zoeken.

Aantal verkochte woningen in Apeldoorn

In Apeldoorn hebben zich het afgelopen jaar aanzienlijke verkoopactiviteiten voorgedaan. Het aantal aanmeldingen en 1357 verkochte woningen toont de activiteit op de huizenmarkt in dit gebied. Bekijk de gedetailleerde informatie in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Apeldoorn te verkopen?

Ben je van plan om je huis in Apeldoorn te verkopen? Dit kan een ingrijpend besluit zijn met heel wat stappen om te doorlopen. Gelukkig biedt de website waar je nu bent, Huis Verkopen, een handig stappenplan aan dat je kan helpen bij het beheren en regelen van de diverse stappen van het verkoopproces.

Het is raadzaam om bij elk afzonderlijk stadium van het verkoopproces zorgvuldigheid in acht te nemen. Vooral bij het kiezen van een makelaar kan dit van groot belang zijn, aangezien een goede makelaar je kan helpen om mogelijke obstakels te overwinnen en een succesvolle verkoop te realiseren. Vertrouw op het advies dat wordt aangeboden door Huis Verkopen en zorg ervoor dat elke stap, van het verkrijgen van een energielabel tot het eventueel inschakelen van een verhuisbedrijf, op de juiste manier wordt aangepakt.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Ieder detail op deze pagina, zoals de woningcijfers die je in kaart brengen hoe de vastgoedmarkt in Apeldoorn zich ontwikkelt, is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. We houden de cijfers constant up-to-date; daardoor kun je zonder stress een perfecte timing voor de verkoop van je huis bepalen. Hierbij staat actuele en betrouwbare informatie in een helder overzicht voorop, om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken.

Route naar een succesvolle woningverkoop

Huis Verkopen streeft ernaar om het verkoopproces van je woning zo eenvoudig mogelijk te maken. Onze website biedt diverse handige tools om dit te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan een gratis waardebepaling en een vergelijking van makelaars, waarmee je de meest geschikte makelaar in Apeldoorn kunt vinden. Ook kun je tarieven opvragen om te besparen op makelaarskosten. Maar dat is nog lang niet alles. Volg ons duidelijke stappenplan om er zeker van te zijn dat je geen detail van het verkoopproces over het hoofd ziet. Dankzij Huis Verkopen regel je alle aspecten van de woningverkoop op de meest efficiënte manier, zonder dat je iets over het hoofd ziet.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen