Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Apeldoorn

Bij het verkopen van je woning in Apeldoorn is het kiezen van een betrouwbare makelaar belangrijk. Let op hun ervaring, lokale kennis en verkoopstrategie. Goede communicatie en een reële waardering van je eigendom zijn essentiële aspecten om in overweging te nemen.

Over makelaars in Apeldoorn

Het kiezen van een goede makelaar in Apeldoorn is een belangrijke eerste stap bij de voorbereidingen voor de verkoop van je woning. Maar er zijn nog veel meer stappen die je niet moet onderschatten. Denk aan het opstellen van een reële vraagprijs, het voorbereiden van bezichtigingen en het onderhandelen over de verkoopvoorwaarden. Al deze stappen en meer zijn te vinden in ons handige stappenplan voor de verkoop van jouw woning in Apeldoorn.

Ons platform is er speciaal op gericht om jou te helpen bij het vinden van de meest geschikte verkoopmakelaar in Apeldoorn. We oordelen niet slechts op basis van populariteit, maar kijken naar verschillende belangrijke aspecten. Van kennis van de lokale markt tot communicatie en onderhandelingsvaardigheden. Alles wordt meegenomen om ervoor te zorgen dat je de verkoopmakelaar kiest die perfect bij jou en jouw wensen past.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.549
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.510
Besparing (gem.)
€ 1.199

Actueel

 • Als je overweegt om je huis te verkopen, zul je merken dat de gemiddelde courtage van een makelaar in Apeldoorn op dit moment 1,10% van de verkoopprijs is. Deze courtage kan variëren, afhankelijk van welke makelaar je kiest.
 • Het is van belang te weten dat de huizenprijzen in Apeldoorn momenteel hoog zijn. De gemiddelde verkoopprijs van een huis ligt rond de € 413.517 terwijl de verkoopprijs per m2 gemiddeld € 3.685 is. Kijk voor meer informatie over de huizenprijzen op onze site.
 • De tarieven van makelaars in Apeldoorn zijn voortdurend in beweging. Het is daarom verstandig om deze tarieven te vergelijken. Op deze manier kun je gemiddeld een bedrag van € 1.199 besparen. Aarzel dus niet en neem direct een kijkje op onze pagina en vraag de tarieven op.

Uitgelichte makelaars in Apeldoorn

In Apeldoorn zijn talrijke makelaars actief die je bijstaan bij het proces van het verkopen van je huis. Het is echter niet aan te raden om gelijk voor de eerste makelaar te kiezen die je tegenkomt. Een slimme stap is om de makelaars van Apeldoorn onbevooroordeeld te vergelijken op basis van hun tarieven, track record en service.

Logo Alpina (voorheen Boers Makelaars)

Alpina (voorheen Boers Makelaars)

Alpina, voorheen Boers Makelaars, is een betrouwbare makelaar die je van dienst kan zijn bij jouw woon- en woonwensen. Met zowel lokale als landelijke dekking, biedt dit makelaarskantoor je een totaalpakket aan; of het nu gaat om aan- of verkoop, verhuur, taxaties of zelfs financieel advies. Samenwerking staat centraal. Ze luisteren naar je wensen, denken mee en zetten zich in om jouw woondromen waar te maken.
Logo De Heus Makelaardij

De Heus Makelaardij

Kies voor De Heus Makelaardij, een familiebedrijf met ruim 45 jaar ervaring in het begeleiden bij het kopen of verkopen van een woning. Hun expertise ligt in aandacht voor het persoonlijke verhaal en emoties rondom jouw huis. Zij verenigen ouderwetse service en innovatieve technieken, staan je bij met professionaliteit en bieden daarnaast specialismen als recreatie en woningfotografie. Met een flexibel dienstenpakket is De Heus lid van NVM en beschikken ze over diverse certificaten voor een betrouwbare aanpak.
Logo Buurman Makelaardij

Buurman Makelaardij

Buurman Makelaardij, een NVM-kantoor gevestigd in Apeldoorn, zet een unieke aanpak in om je woning op de markt te brengen of je te helpen bij de aankoop van een droomhuis. Met hun kenmerkende passie voor makelaardij en marketing, vervaardigen ze populaire woonvideo's die mogelijk meer kijkers bereiken. Ze bieden ook services zoals woningstyling en -fotografie. Ze hebben een sterke reputatie, met een gemiddelde beoordeling van 9,5 en krijgen regelmatige erkenning in hun vakgebied.
Logo By James

By James

Bij By James ontvang je een complete service in vastgoedprojecten. Met expertise in onder andere bedrijfsruimte, monumenten en nieuwbouwen, nemen ze het proces van ontwikkeling tot verkoop voor je uit handen. Door het inzetten van hun brede netwerkpartners zorgen ze voor een vlekkeloze voortgang. Het team van 5 gecertificeerde medewerkers is gevestigd op Waterloseweg 7 a in Apeldoorn en is aangesloten bij branchevereniging NVM. Jouw project wordt bekend, bemind en bewoond, voor een vast tarief.
Logo Hendriks Makelaardij Apeldoorn

Hendriks Makelaardij Apeldoorn

Bij Hendriks Makelaardij draait alles om jouw ideale thuis. Zij maken het verschil met een persoonlijke aanpak en breed dienstenpakket, van aankoop tot verkoop, hypotheekadvies en verzekeringen. Alles gebeurt snel en efficiënt onder één dak. Professionele promotie van jouw woning is gegarandeerd, met hulp van digitale middelen, online dossiers en 24/7 bereikbaarheid. Kies voor Hendriks en profiteer van een sterke landelijke netwerk en lokale expertise. Bij een niet-geslaagde verkoop komen geen kosten kijken.
Logo Goos Makelaardij

Goos Makelaardij

Goos Makelaardij streeft naar tevreden klanten en heeft dan ook een hoge beoordeling op Funda. Met persoonlijke aanpak en diverse specialismen, zorgen ze dat je doelen worden bereikt. Het proactieve team zet zich in voor de verkoop, aankoop, verhuur en taxatie van vastgoed. Ook kan je hier terecht voor onafhankelijk hypotheekadvies. Goos Makelaardij is gelegen op Deventerstraat 67 in Apeldoorn.
Logo Hunink & Holtrigter Woning- en Bedrijfsmakelaars

Hunink & Holtrigter Woning- en Bedrijfsmakelaars

Hunink & Holtrigter Woning- en Bedrijfsmakelaars is een actieve makelaar in Apeldoorn en omstreken. Met de grootste woning- en bedrijfsonroerendgoedportefeuille in de regio, bieden ze veel mogelijkheden. Ze hebben veel kennis van locale ontwikkelingen en bouwkundige problemen. Hun diensten bestaan uit verkoop, aankoop, taxaties en aanhuur. Daarnaast zijn ze gespecialiseerd in bedrijfsruimte, monumenten, nieuwbouw en kantoren. Je kunt bij Hunink & Holtrigter terecht voor een vrijblijvende afspraak en persoonlijk advies. Ze hebben recent 113 woningen verkocht en 19 aangekocht.
Logo Koningsstede Makelaardij

Koningsstede Makelaardij

Koningsstede Makelaardij, gevestigd in de Koningstraat in Apeldoorn, is een deskundig en ervaren makelaarskantoor. Met vier medewerkers specialiseert dit NVM-lid zich in de verkoop, aankoop, taxaties en nieuwbouw. Erkenning voor hun expertise blijkt uit de verschillende certificaten en de hoge beoordeling op Funda, wat hun reputatie als betrouwbare partner in jouw woonbeslissingen onderstreept. Zorgvuldigheid en ervaring zorgen ervoor dat je met Koningsstede een veilige thuishaven creëert.

Let op: De ideale verkoopmakelaar voor jouw situatie vind je misschien niet direct in onze bovenstaande lijst. In en rondom Apeldoorn zijn namelijk meer makelaars actief. Bij Huis Verkopen nemen we daarom alle Apeldoornse makelaars mee in onze vergelijking.

Vergelijk makelaars in Apeldoorn Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Apeldoorn?

Een verkoopmakelaar in Apeldoorn rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 413.517 in Apeldoorn komt dit neer op € 4.549 aan makelaarskosten (update april 2024).

Makelaars stellen hun prijzen doorgaans vast op basis van de waarde van de te verkopen woning. Dit komt omdat de complexiteit en hoeveelheid werk die ze moeten verzetten varieert afhankelijk van de prijs en waarde van de woning. Daarom raden we je aan om tarieven op te vragen bij verschillende makelaars.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Apeldoorn 0,58% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.199 door eerst tarieven op te vragen. Het loont daarom zeker om makelaarstarieven te vergelijken, want wie vergelijkt bespaart altijd.

Kosten van makelaars in Apeldoorn

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 4.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Apeldoorn

Zoals veel diensten, brengen ook makelaars in Apeldoorn kosten met zich mee. Een deel van deze kosten staat vast, dit noemen we opstartkosten. Dit zijn de kosten die de makelaar maakt nog voordat jouw huis daadwerkelijk te koop staat. Hierbij kun je denken aan het maken van professionele foto's, de plaatsing van jouw woning op huizensites en/of Funda, een virtuele rondleiding en het inmeten van je woning. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de werkzaamheden die onder de opstartkosten kunnen vallen.

Het is belangrijk om te weten dat de meeste makelaars deze opstartkosten in rekening brengen. De hoogte van de opstartkosten kan verschillen per makelaar. Op dit moment zijn de gemiddelde opstartkosten bij een makelaar in Apeldoorn € 515. Ondanks dat het termen zijn die direct met de verkoop van jouw huis te maken hebben, worden de opstartkosten los gezien van de courtage, de vergoeding die de makelaar ontvangt bij succesvolle verkoop van het huis.

Intrekkingskosten van makelaars in Apeldoorn

Bij het verkopen van je woning kan het voorkomen dat je te maken krijgt met intrekkingskosten. Dit zijn kosten die makelaars in Apeldoorn, net als in veel andere steden, in rekening kunnen brengen als je besluit om je huis voortijdig uit de verkoop te halen. Je zou bijvoorbeeld kunnen beslissen je huis niet te verkopen als er onverwacht een erfenis in de familie is waardoor je financiële situatie wijzigt.

Intrekkingskosten zijn dus een vorm van compensatie voor de gemaakte inspanningen en kosten van de makelaar. Bijvoorbeeld voor de uren die in de presentatie, bezichtigingen en onderhandelingen zijn gestoken, maar ook de kosten voor het maken van professionele foto's of het plaatsen van de advertenties. Een andere situatie zou kunnen zijn dat je een nieuwe werkgever krijgt die een woning voor je regelt, waardoor je besluit om toch niet te verkopen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Apeldoorn met een vast tarief

Inderdaad, er zijn ook makelaars in Apeldoorn die werken met een vast tarief. Bij zo'n tarief zitten de gangbare diensten zoals waardebepaling, promotie, onderhandeling en afhandeling over het algemeen in het pakket. Dit betekent dat je weet waar je aan toe bent. Het gemiddelde vaste tarief bedraagt € 3.250 (update: april 2024).

Een vast tarief klinkt aantrekkelijk, maar houd er rekening mee dat het ook risico's met zich mee kan brengen. Stel dat je woning uiteindelijk minder opbrengt dan verwacht, dan blijft het vaste tarief hetzelfde. Je betaalt dan dus eigenlijk meer dan bij een tarief op basis van een percentage van de verkoopprijs.

Tip: Het is slim om verschillende makelaars naast elkaar te zetten en hun tarieven en soorten tarieven te toetsen. Hoe verhouden deze zich tot elkaar en wat betekent dit voor jou als woningverkoper? Het is verstandig om dit voor jezelf op een rijtje te zetten voordat je een keuze maakt. Je zult merken dat deze inzichten je helpen om een passende beslissing te maken.

4 feitjes over makelaars in Apeldoorn

 • Huizenbezitters in Apeldoorn merken dat hun woningen met een 32% hogere winst verkocht kunnen worden wanneer ze een makelaar inschakelen, in plaats van het zelf te doen.
 • Het vergelijken van makelaars is een belangrijke stap voor woningverkopers in Apeldoorn; sterk presterende makelaars hebben de voorkeur.
 • Een groot deel van de verkopers in Apeldoorn, maar liefst 93%, leunt op traditionele makelaarsdiensten, waarbij de makelaar alle taken op zich neemt, boven online diensten.
 • Het is bewezen dat het verkopen van een huis in Apeldoorn sneller gaat met een makelaar, tot wel 65% sneller dan wanneer je het zelf probeert te verkopen.

Wat levert de beste makelaar in Apeldoorn op?

De beste makelaars in Apeldoorn blinken uit op diverse manieren. Ze hebben niet alleen uitstekende reviews, maar behalen ook aantoonbaar betere resultaten. Denk bijvoorbeeld aan het sneller verkopen van huizen en het behalen van hogere verkoopprijzen.

We laten je graag zien hoe je deze topmakelaars kunt herkennen:

 • Uit onze analyses blijkt dat de beste makelaars in Apeldoorn, huizen gemiddeld voor een bedrag boven de verwachte verkoopwaarde verkopen. Concreter geformuleerd betekent dit dat ze een extra bedrag van € 11.891 voor jou kunnen opleveren.
 • Bovendien blijkt uit onze statistieken dat de snelste makelaars in Apeldoorn er gemiddeld in slagen om huizen binnen 16 dagen sneller te verkopen dan andere makelaars in de omgeving.

De beste makelaar in Apeldoorn vinden

In onze database houden we scherp alle verkoopstatistieken van de makelaars in Apeldoorn en omgeving bij. Op deze manier kunnen we goed inzicht geven in welke makelaar het meest succesvol is in jouw omgeving.

Tegelijkertijd begrijpen we dat ook jouw persoonlijke situatie en voorkeuren doorslaggevend zijn in het vinden van de ideale makelaar. Daarom adviseren we je gebruik te maken van ons vergelijkingsformulier, waarbij je direct makelaars vindt die goed bij je aansluiten.

Waar moet je op letten bij makelaars in Apeldoorn?

Bij de verkoop van jouw huis in Apeldoorn kun je op verschillende zaken letten bij het kiezen van een geschikte makelaar. Hier volgen vijf belangrijke punten:

Ervaring in Apeldoorn

Een makelaar met veel ervaring in Apeldoorn is bekend met de lokale huizenmarkt.

Heldere communicatie

Voor een prettige samenwerking is het belangrijk dat de makelaar duidelijk en regelmatig communiceert.

Servicekosten

Informeer vooraf naar de servicekosten om niet voor verrassingen te staan.

Verkoopprestaties

Kijk naar de verkoopprestaties van de makelaar in het verleden, dit kan een indicatie zijn van de toekomstige prestaties.

Beschikbaarheid

Een makelaar die goed bereikbaar is en snel kan schakelen is essentieel in de huidige, snelle huizenmarkt.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Apeldoorn zijn diverse NVM-verkoopmakelaars aanwezig die je kunnen ondersteunen bij de verkoop van je huis. Deze makelaars hebben kennis van de lokale woningmarkt, bieden persoonlijke begeleiding en zorgen voor een realistische vraagprijs.

Ook VBO en VastgoedPRO makelaars kunnen je bijstaan in dit proces. Het lidmaatschap van deze organisaties betekent dat de makelaar voldoet aan strenge eisen op het gebied van kennis, ervaring en integriteit. Zo weet je dat je de verkoop van je woning in betrouwbare handen legt.

Wat doet een makelaar in Apeldoorn?

Een makelaar in Apeldoorn begeleidt je bij het volledige proces van het verkopen van jouw huis. Vanaf de waardebepaling tot aan de uiteindelijke overdracht bij de notaris.

Met hun uitgebreide kennis van de lokale woningmarkt kunnen zij jouw huis optimaal positioneren en de hoogst mogelijke verkoopprijs realiseren.

 • Waardering van jouw onroerend goed
 • Voorbereiden van de verkoopdocumentatie
 • Promotie van jouw huis in de markt
 • Onderhandelen over de verkoopprijs
 • Afronden van de verkoop bij de notaris

Waarom een makelaar in Apeldoorn inschakelen?

Overweeg jij om je huis in Apeldoorn te verkopen? Dan weet je waarschijnlijk dat dit een complex proces kan zijn. Er komt van alles bij kijken, van technische details tot spanning met potentiële kopers. Waarom zou je deze last op jouw schouders nemen, als je het proces kunt laten verzorgen door een professional? Een makelaar in Apeldoorn kent de lokale markt op zijn duimpje en kan jou volledig ondersteunen tijdens de verkoop van je woning. Niet overtuigd? Lees dan verder om de voordelen van het inschakelen van een makelaar in Apeldoorn te ontdekken.

Optimaal benutten lokale marktkennis

Niets gaat boven de kennis en ervaring van een makelaar bij jou in de buurt. De makelaar kent de Apeldoornse woningmarkt als geen ander en kan zo de beste strategie bepalen om jouw huis te verkopen. Met hun unieke inzichten kunnen ze de verkoop van je huis tot een succes maken.

Vlekkeloze verkooptransacties

Een professional zorgt voor een soepele overdracht. Papierwerk, biedingen beheren, potentiele kopers rondleiden; de makelaar regelt het allemaal. Zo heb je tijd over voor andere dingen en weet je zeker dat alles tijdens de verkoop van je huis in Apeldoorn goed geregeld wordt.

Gericht prijsadvies

Een redelijke prijs voor je huis vragen kan moeilijk zijn. Een makelaar kan je voorzien van deskundig advies over de beste vraagprijs voor je woning, op basis van vergelijkbare woningen in de omgeving en de huidige marktomstandigheden. Dit zorgt ervoor dat je huis niet te duur of te goedkoop wordt geprijsd.

Snellere verkoop

Tijd is geld, vooral bij het verkopen van een huis. Met een makelaar wordt jouw huis sneller verkocht dan je zelf zou kunnen. Dankzij hun netwerk en expertise kunnen zij de perfecte koper sneller vinden dan je zelf zou kunnen. Een professionele makelaar is dus een slimme investering!

Informatie over Apeldoorn

Apeldoorn is een stad en gemeente in de provincie Gelderland, met meer dan 160.000 inwoners. Het is de twaalfde grootste stad van Nederland en staat bekend om haar groene karakter en koninklijke geschiedenis.

In het centrum van Apeldoorn vind je een mix van moderne en historische architectuur. De stad biedt een rijke cultuurhistorie met verschillende musea en monumenten, zoals Paleis Het Loo en de Apenheul.

Het economische leven van Apeldoorn kent een breed scala aan bedrijven. De stad herbergt een aantal grote internationale bedrijven, maar ook kleine en middelgrote lokale ondernemingen zijn hier vertegenwoordigd.

Weetje:

De huizenprijzen in Apeldoorn zijn de laatste jaren aanzienlijk gestegen. Dit komt onder meer door de toenemende vraag en het beperkte aanbod op de woningmarkt.

Makelaars in Apeldoorn vergelijken

Voor het succesvol verkopen van je woning in Apeldoorn is het belangrijk om een goede verkoopmakelaar te vinden. Het kiezen van de juiste kan echter overweldigend zijn. Hier kan Huis Verkopen een helpende hand bieden.

 • Vergelijking van verkoopmakelaars
 • Gratis en vrijblijvende dienstverlening
 • 100% onafhankelijke informatie
 • Besparing op makelaarskosten

Huis Verkopen houdt nauwkeurig statistieken bij van alle makelaars in Apeldoorn. Je krijgt duidelijke inzichten in prestaties zoals snelheid van verkoop en verkoopopbrengst. Ook ontvang je gratis waardebepalingen en verkoopadviezen. Dit maakt het makkelijker om de makelaar te vinden die de grootste kans heeft om jouw huis voor de maximale prijs te verkopen.

Vergelijk makelaars in Apeldoorn Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Apeldoorn

In Apeldoorn variëren de makelaarskosten. Het gemiddelde ligt rond de € 4.549. Het is echter altijd handig om de tarieven te vergelijken, omdat elke makelaar eigen tarieven hanteert.

Je wilt een makelaar selecteren die bekend is met je lokale markt en die een realistische verkoopprijs kan vaststellen. Een goede makelaar in Apeldoorn zal ook transparant zijn over de kosten, waaronder het gemiddelde courtagepercentage van 1,10%.

De exacte verkoopsnelheid kan variëren op basis van verschillende factoren, maar gemiddeld duurt het 59 dagen om een huis in Apeldoorn te verkopen.

Het verkoopadvies van een makelaar kan je een goed uitgangspunt bieden voor de verkoop van je huis. Je kunt het verkoopadvies aanvragen via Huis Verkopen.

De prijzen van huizen in Apeldoorn variëren flink op basis van factoren zoals locatie en grootte. De gemiddelde verkoopprijs is ongeveer € 413.517.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen