Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Rotterdam

Ben je op zoek naar een ervaren verkoopmakelaar in Rotterdam? Via deze pagina kun je op uiteenlopende manieren makelaars vergelijken. Vraag bijvoorbeeld tarieven op, vraag offertes aan of verzoek een waardebepaling. Het zoeken naar de geschikte makelaar voor het verkopen van jouw huis in Rotterdam wordt zo een stuk eenvoudiger.

Over makelaars in Rotterdam

Net als in elke stad, verschillen makelaars in Rotterdam op diverse manieren. Denk aan verscheidenheden in werkwijze, kosten en verkoopresultaten. Maar er zijn ook andere zaken waarin verschillen voorkomen, zoals de mate van persoonlijke aandacht, ervaring in jouw specifieke buurt en de inzet van moderne verkoopkanalen. Deze factoren kunnen allemaal bijdragen aan hoe succesvol de verkoop van jouw woning is. Vergelijken kan je dus veel opleveren. Door de verschillende opties op een rijtje te zetten, krijg je een beter beeld van wat er mogelijk is. En om dat makkelijker voor je te maken, kun je op deze pagina een makelaar vinden die goed bij jouw woning en situatie past.

Als potentiële woningverkoper wil je natuurlijk graag weten: wat gaan de beste makelaars in Rotterdam me kosten? Wat voor onderhandelingsresultaat behalen ze? En hoeveel kan ik eigenlijk besparen door makelaars te vergelijken? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vragen die een antwoord verdienen. Gaan we dieper op in. Laten we eens kijken naar de actuele cijfers over de beste makelaars in Rotterdam:

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.658
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.810
Besparing (gem.)
€ 1.553

Actueel

 • In Rotterdam bedragen de courtages voor makelaars gemiddeld 1,05%. Deze percentages veranderen continu door fluctuerende marktcondities, dus houd dit in de gaten.
 • De huidige gemiddelde verkoopprijs in Rotterdam ligt op € 443.610. Bovendien is de gemiddelde verkoopprijs per m2 € 4.378. Je vindt hierover meer informatie op onze pagina over huizenprijzen.
 • Omdat tarieven van makelaars continu veranderen, loont het om ze te vergelijken. Door vergelijking van makelaarstarieven kan je momenteel gemiddeld € 1.553 besparen.

Uitgelichte makelaars in Rotterdam

Rotterdam herbergt een grote verscheidenheid aan makelaars die staan te trappelen om jou te assisteren bij de verkoop van je woning. Het is echt niet nodig direct in te gaan op het aanbod van de eerste beste makelaar die je pad kruist. Een verstandige aanpak is om eerst een gedegen vergelijking te maken tussen verschillende makelaars in Rotterdam op basis van vier aspecten: hun courtage, hun track record, hun serviceaanbod en hun lokale marktkennis.

Logo Bakker en Steffen, NVM Makelaars en Taxateurs B.V.

Bakker en Steffen, NVM Makelaars en Taxateurs BV

Bakker en Steffen, NVM Makelaars en Taxateurs, combineert professionaliteit met een no-nonsense aanpak. Ze ondersteunen je bij het vinden en kopen van je droomhuis, geven bouwkundig advies, helpen bij het verduurzamen van je woning en begeleiden je tot aan de notariële levering. Ook kan je er terecht voor snelle taxaties en het verhuren van woningen. Door hun specialisatie in recreatie, zijn ze een goede keuze als je een vakantiewoning zoekt.
Logo Baljon makelaars

Baljon makelaars

Bij Baljon Makelaars, al ruim 40 jaar leidend in de actieve Rotterdamse woonmarkt, kun je terecht voor aankoop, verkoop, verhuur en taxaties. Dit team van 17 professionals gaat verder dan verwacht en biedt hoogwaardige, persoonlijke service. Ze zijn bijzonder bekwaam in monumentaal vastgoed en iedere klant en elk huis krijgt een persoonlijk, doordacht plan. Uitstekend gewaardeerd door klanten en toonaangevend volgens NVM. Zowel Nederlands- als Engelstalig.
Logo De Makelaars Jenné | Baars | Jenné

De Makelaars Jenné | Baars | Jenné

Bij De Makelaars Jenné | Baars | Jenné staat een persoonlijke aanpak centraal. Dit betekent één vaste makelaar per opdrachtgever en directe communicatie. Met hun realistische en gedreven instelling bieden ze full-service: van verkoop en aankoop tot verhuur en taxaties. De makelaar is lid van de NVM en gespecialiseerd in nieuwbouw. Je kunt bij hen terecht in het Nederlands en Engels. Kies voor een makelaar die handelt zoals je dat zelf graag ziet.
Logo H&W Makelaars Rijnmond

H&W Makelaars Rijnmond

Kies voor H&W Makelaars Rijnmond: een klantvriendelijk, persoonlijk en professioneel makelaarskantoor. Hier haal je het optimale uit de verkoop, aankoop of taxatie van je huis, zonder dat je er zelf veel naar om hoeft te kijken. Dankzij de brede ervaring en grondige kennis van de markt, weet dit NVM-aangesloten team van vijf medewerkers precies hoe ze obstakels kunnen omzeilen. Ook voor beleggen en zelfs in het Engels kun je hier uitstekend terecht.
Logo Kolpa vd Hoek Sotheby's International Realty

Kolpa vd Hoek Sotheby's International Realty

Kolpa vd Hoek Sotheby's International Realty is een vooraanstaand makelaarskantoor gespecialiseerd in exclusief onroerend goed. In de markt kennen ze een sterk nationaal en internationaal netwerk, perfect voor zowel verkoop als aankoop van jouw luxe eigendom. Naast deze diensten bieden ze taxaties en financieel advies. Met specialisaties in woningfotografie, woningstyling en herbestemming tonen ze hun diversiteit. Als je op zoek bent naar een makelaar met internationale allure, is dit een aantrekkelijke optie.
Logo Kolpa van der Hoek Makelaars Rotterdam

Kolpa van der Hoek Makelaars Rotterdam

Kolpa van der Hoek Makelaars Rotterdam is een ervaren en deskundige makelaar met meer dan een eeuw ervaring in het vak. Dit kantoor, gevormd door de samenvoeging van Kolpa Makelaars en Van der Hoek Makelaars, biedt een breed scala van diensten, variërend van verkoop en verhuur tot aankoop en taxaties. Met 20 enthousiaste medewerkers en een stevige verankering in zowel de regio Rijnmond als Voorne-Putten, zijn ze klaar om je te ondersteunen bij jouw vastgoedbehoeften.
Logo Kettner Makelaars NVM

Kettner Makelaars NVM

Kettner Makelaars NVM is een deskundige en betrouwbare makelaar in de regio Rotterdam, met ruim 40 jaar ervaring in de particuliere woningmarkt. De diensten zijn persoonlijk en servicegericht, gericht op zowel verkoop als aankoop en taxatie van woningen. De makelaar is lid van brancheverenigingen NVM en RVM en kan je in het Nederlands, Engels en Duits helpen. Ze richten zich vooral op nieuwbouw in de stad en omliggende gemeenten zoals Vlaardingen en Capelle ad IJssel.
Logo Lauwaars Makelaars | Qualis

Lauwaars Makelaars | Qualis

Lauwaars Makelaars | Qualis is een gerenommeerd makelaarskantoor met een voorkeur voor historisch bouwwerk. Naast jaar '80 en later zijn typische voorgevel stijlen een belangrijk kenmerk. Als je oog hebt voor detail en waarde hecht aan bijzondere panden zoals molens en schoolgebouwen, dan ben je hier aan het juiste adres. Met 44 recente transacties, rijke ervaring en lidmaatschap bij NVM maken ze de weg van aankoop en verkoop van jouw woning vlot en prettig.

Let op: er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Rotterdam dan die je net hebt gezien. Bij Huis Verkopen betrekken we alle makelaars in Rotterdam in onze vergelijking. Mogelijk staat de makelaar die het beste past bij jouw woning, situatie en voorkeuren niet in het voorgaande overzicht. Ontdek hem door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Rotterdam Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Rotterdam?

Een makelaar in Rotterdam rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,05% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 443.610 in Rotterdam komt dit neer op € 4.658 aan makelaarskosten (update april 2024).

De meeste makelaars werken met een courtage, een percentage van de verkoopprijs. Er zijn echter ook makelaars die kiezen voor een vaste prijs, ongeacht de uiteindelijke verkoopwaarde van de woning. Dit kan leiden tot belangrijke verschillen in kosten.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Rotterdam 0,70% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.553 besparen door makelaars te vergelijken. Het zorgvuldig vergelijken van makelaars, zowel op kosten als op service, is dus een waardevolle stap in de voorbereiding van het verkoopproces van je woning.

Kosten van makelaars in Rotterdam

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.100
€ 4.800
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Rotterdam

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat de meeste makelaars in Rotterdam opstartkosten rekenen. Dit zijn voorafgaande kosten die je betaalt voordat het daadwerkelijke verkoopproces van je huis begint. Opstartkosten kunnen betrekking hebben op zaken als professionele foto's van je woning, advertentiekosten, plaatsing op de website van de makelaar en andere voorbereidende activiteiten.

Wat je misschien niet realiseert, is dat deze opstartkosten behoorlijk kunnen oplopen. Het gemiddelde bedrag voor opstartkosten in Rotterdam is € 515. Deze kosten zijn echter niet vast en kunnen per makelaar verschillen. Wil je de mogelijke tarieven, inclusief de opstartkosten, van makelaars in Rotterdam bekijken? Dan kun je eenvoudig en vrijblijvend de tarieven opvragen bij enkele makelaars om een beter beeld te krijgen van de te verwachten kosten.

Intrekkingskosten van makelaars in Rotterdam

Als je ervoor kiest om jouw woning uit de verkoop te halenbij een makelaar in Rotterdam, kan er sprake zijn van het betalen van zogenaamde intrekkingskosten. Dit zijn kosten die de makelaar in rekening brengt wanneer je de verkoop van jouw huis voortijdig stopzet, om zo de gemaakte uren en kosten te dekken. Zo kan het voorkomen dat je van gedachten verandert over de verkoop, of dat je besluit om de verkoop bij een andere makelaar voort te zetten. In beide gevallen zul je te maken krijgen met deze intrekkingskosten.

Het is belangrijk dat je je hiervan bewust bent bij het inschakelen van een makelaar. De gemiddelde intrekkingskosten die Rotterdamse makelaars rekenen bedragen € 500. Hoewel dit bedrag van makelaar tot makelaar kan variëren, is het in elk geval raadzaam om dit van tevoren helder te hebben. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan als je de verkoop van jouw huis voortijdig wenst te beëindigen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Rotterdam met een vast tarief

Ook in Rotterdam zijn er makelaars die werken met een vast tarief. Het voordeel hiervan? De kosten staan al van tevoren vast, dus je weet precies waar je aan toe bent. Deze tarieven schommelen rond een gemiddelde van € 3.250 (update: april 2024), zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Natuurlijk kan de keuze voor een makelaar met een vast tarief ook nadelen hebben. Stel, je verkoopt je woning voor een bedrag van €500.000. Als je makelaar een vast tarief heeft van €3500, dan is dit 0.7% van de verkoopprijs. Als je dezelfde woning verkoopt met een makelaar die 1.5% courtage hanteert, wordt dit €7500. Het vast tarief is dan goedkoper. Maar verkoopt de makelaar je huis voor €600.000, dan is de courtage zelfs met een hoger percentage nog altijd voordeliger.

Tip: de meerderheid van de woningverkopers in Rotterdam kiest voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Ze vinden het belangrijk om een zo hoog mogelijke verkoopprijs voor hun woning te krijgen. De courtage-makelaar heeft hierbij de sterkste prikkel om voor het maximale te gaan.

4 feitjes over makelaars in Rotterdam

 • Een aanzienlijk deel van de huisverkopers in Rotterdam, namelijk 92%, geeft de voorkeur aan het volledige dienstenpakket van een traditionele makelaar boven de online opties.
 • In de woningmarkt van Rotterdam zien we dat huizen gemiddeld 45% sneller van de hand gaan wanneer er een makelaar bij betrokken is dan wanneer men zelfstandig verkoopt.
 • De meerderheid van de verkopers in Rotterdam richt zich niet op de goedkoopste makelaar. Ze zijn eerder op zoek naar een makelaar met bewezen verkoopresultaten omdat een hogere verkoopprijs voordeliger is dan besparen op makelaarskosten.
 • Enigszins verrassend is dat met de hulp van een makelaar, de verkoopprijzen in Rotterdam gemiddeld 10% hoger liggen dan wanneer huiseigenaren zelf hun woning verkopen.

Wat levert de beste makelaar in Rotterdam op?

De beste makelaars in Rotterdam onderscheiden zich niet alleen met uitstekende beoordelingen, maar ook met concrete resultaten. Ze spreken de taal van cijfers, waaruit blijkt dat een woning sneller verkocht wordt en bovendien voor een hogere verkoopprijs.

Je herkent deze topmakelaars aan:

 • Meerwaarde: Onze onafhankelijke statistieken hebben aangetoond dat de beste makelaars in Rotterdam woningen verkopen voor gemiddeld een bedrag boven de marktwaarde. Dit bedrag is vaak € 12.177 meer dan de verwachte verkoopprijs.
 • Snelheid: Uit onze database blijkt ook dat de snelste makelaars in Rotterdam huizen gemiddeld 16 dagen sneller aan de man brengen dan andere makelaars in de stad.

De beste makelaar in Rotterdam vinden

Het vinden van de meest geschikte makelaar in Rotterdam gaat veel verder dan louter naamsbekendheid of de grootste affiche in de straat. De beste makelaar voor jouw woning is diegene die naadloos aansluit bij jouw individuele situatie en verkoopwensen.

Met behulp van ons inzichtelijke vergelijkingsformulier kun je in een handomdraai alle makelaars in Rotterdam vergelijken. Hierdoor vind je eenvoudig en effectief de makelaar die perfect aansluit bij jouw woning, situatie en voorkeuren.

Waar moet je op letten bij makelaars in Rotterdam?

Bij het selecteren van een geschikte makelaar in Rotterdam voor de verkoop van je woning, zijn er verschillende aandachtspunten waar je rekening mee kunt houden:

Kennis van de Rotterdamse markt

De makelaar moet op de hoogte zijn van de lokale markt in Rotterdam. Kennis van de Rotterdamse woningmarkt is essentieel voor een goede verkoop.

Communicatie

Het is belangrijk dat je makelaar goed communiceert. Houdt de makelaar je goed op de hoogte van het verkoopproces en is deze bereikbaar bij vragen?

Tarieven van de makelaar

Het is essentieel om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Kies een makelaar die transparant is over de kosten.

Verkoopsnelheid

Controleer hoe snel de makelaar huizen verkoopt. Is dit sneller dan gemiddeld? Hier vind je handige tips om een makelaar te kiezen die snel verkoopt.

Reviews

Bekijk de beoordelingen en ervaringen van eerdere klanten. Deze reviews kunnen veel zeggen over de professionaliteit en dienstverlening van de makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Rotterdam kun je bij een NVM-makelaar terecht voor diverse vastgoedactiviteiten. Dit is een beëdigd beroepsmakelaar die toebehoort tot de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), een kwaliteitskeurmerk in de makelaardij.

Als je op zoek bent naar een woning, kan een NVM-makelaar in Rotterdam bijvoorbeeld het aankoopproces begeleiden. Daarnaast kan deze makelaar ook helpen bij de verkoop van jouw woning, taxatie of huur- en verhuuractiviteiten. Bij de NVM zijn ook de makelaars van VBO en VastgoedPRO aangesloten, waardoor je kunt rekenen op bekwaamheid en betrouwbaarheid.

Wat doet een makelaar in Rotterdam?

Een makelaar in Rotterdam, zoals in elke andere stad, is je voornaamste begeleider bij het kopen of verkopen van een woning. Voor een efficiënte en succesvolle verhuizing is de expertise van deze makelaars onmisbaar.

Zeker in een stad als Rotterdam, met zijn complexe huizenmarkt, is een lokale makelaar uitstekend op de hoogte van de marktomstandigheden en de beste strategie om je woning te verkopen. Een makelaar biedt begeleiding van A tot Z, van waardebepaling tot onderhandelingen.

 • Waardering en bepaling van de verkoopprijs
 • Volledige marketing van je woning
 • Organisatie en uitvoering van bezichtigingen
 • Onderhandelen over de verkoopprijs
 • Opstellen van een koopovereenkomst

Waarom een makelaar in Rotterdam inschakelen?

Het regelen van de verkoop van een huis in Rotterdam kan een spannende maar ook complexe aangelegenheid zijn. Het is zeer aan te raden om een makelaar in te schakelen voor dit proces. Een goede makelaar maakt een groot verschil door jouw huis voor de maximale prijs te verkopen. Bovendien zorgt een makelaar ervoor dat de verkoop soepel verloopt en jij zo min mogelijk zorgen hebt. Hier volgen de voordelen van het inhuren van een makelaar bij de verkoop van een huis in Rotterdam.

Kennis van de Rotterdamse vastgoedmarkt

Een Rotterdamse makelaar heeft uitgebreide kennis van de lokale woningmarkt en huidige ontwikkelingen. Ze kunnen de woning correct waarderen en de beste prijs voor je huis bepalen. Hierdoor voorkom je dat je jouw huis onder de marktprijs verkoopt.

Marketing van het huis

Een makelaar heeft toegang tot diverse marketingkanalen en maakt professionele foto's en beschrijvingen om je huis aantrekkelijk te presenteren. Door dit effectieve promotiemateriaal kan je huis sneller verkocht worden en tegen een betere prijs.

Bezichtigingen en papierwerk

Makelaars regelen de bezichtigingen, voeren de onderhandelingen en verzorgen het administratieve proces. Dit scheelt je veel tijd en moeite. Bovendien weten ze precies hoe ze geïnteresseerden kunnen overtuigen van de voordelen van jouw woning.

Advies en ondersteuning

Een makelaar is er om je te helpen en kan je voorzien van deskundig advies tijdens het hele verkoopproces. Dit geeft je meer gemoedsrust en vertrouwen dat alles correct en veilig verloopt.

Informatie over Rotterdam

Rotterdam, gesticht in de dertiende eeuw, groeide uit een nederzetting rond een dam in de rivier Rotte. Nu is Rotterdam de op één na grootste stad in Nederland.

Gelegen aan de Europese Westkust is deze stad een cruciaal transport knooppunt. Niet alleen dat, Rotterdam speelt ook een belangrijke rol in de wereldwijde scheepvaartindustrie.

Met een diverse en multiculturele bevolking heeft de stad een rijke culturele scene. Rotterdam is een thuis voor moderne architectuur, aansprekende festivals, en bruisende kunstexposities.

Weetje: De huizenmarkt in Rotterdam ervaart veel verandering. Voor de laatste markttrends, updates en huizenprijzen van Rotterdam, raadpleeg je onze website.

Makelaars in Rotterdam vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Rotterdam gaat eenvoudig en snel dankzij Huis Verkopen. We koppelen je direct aan de optimale makelaars voor jouw woon- en situatiewensen.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Duidelijk beeld van verkoopprijs
 • Uitgebreid, kosteloos verkoopadvies
 • Besparing op makelaarstarief

Met Huis Verkopen vind je de beste makelaar afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Na het invullen van je adres en wensen, matchen we je met de ideale verkoopmakelaars in Rotterdam. Deze geven jou inzicht in jouw opties en een concrete verkoopstrategie voor je woning.

Vergelijk makelaars in Rotterdam Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Rotterdam

De gemiddelde makelaarskosten die je betaalt voor de verkoop van je huis in Rotterdam zijn € 4.658. Let op, dit kan per makelaar verschillen. Bij vergelijken kun je precies zien wat je kunt verwachten.

De gemiddelde verkoopsnelheid van een huis in Rotterdam ligt rond de 68 dagen. Dit hangt af van verschillende factoren zoals prijs en locatie.

Een makelaar in Rotterdam rekent gemiddeld 1,05% courtage. Er kan echter behoorlijk wat verschil in zitten, dus het is altijd goed om dit vooraf te checken met de makelaar en tarieven op te vragen.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Rotterdam zijn € 515. Verschillende makelaars kunnen verschillende kosten rekenen, dus het is altijd een goed idee om dit te vergelijken.

Door makelaars in Rotterdam te vergelijken kun je gemiddeld € 1.553 besparen. Start vandaag nog met vergelijken en ontdek hoeveel je kunt besparen!
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen