Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Venlo

Als je in Venlo je huis wilt verkopen is de keuze van een goede makelaar essentieel. De kwaliteit van makelaars in deze stad kan aanzienlijk variëren, dus het is verstandig om goed te onderzoeken wie jou het beste kan helpen. Kijk naar ervaringen van anderen, succespercentages en aanpak om de juiste keuze te maken.

Over makelaars in Venlo

Het kiezen van een verkoopmakelaar is niet altijd een eenvoudige taak. Verkoopmakelaars zijn er namelijk in alle soorten en maten. Ze verschillen niet alleen op basis van kosten en diensten, maar ook in hun werkwijze, expertises en ervaring. Verkoopmakelaars verschillen ook in het soort klantenservice en persoonlijke aandacht die ze bieden. Het is dus belangrijk om de tijd te nemen om de juiste makelaar te vinden die aan jouw specifieke behoeften voldoet.

Bij ons draait het allemaal om het verzamelen van informatie over makelaars in Venlo. We houden nauwkeurig bij welke makelaars beschikbaar zijn en wat hun specialiteiten zijn. Dankzij deze data analyse hebben we een diepgaand inzicht in welke makelaars de beste keuzes zijn voor verkopers in de regio Venlo. We gebruiken deze kennis om je te helpen bij het nemen van een goed geïnformeerde beslissing.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.306
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 11.842
Besparing (gem.)
€ 1.022

Actueel

 • De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Venlo is op dit moment € 364.954 en per m2 ligt deze prijs gemiddeld op € 3.046. Voor meer inzicht in de lokale huizenprijzen verwijzen we je graag door naar onze pagina over de woningprijzen in Venlo
 • De courtage die makelaars in Venlo vragen, ligt gemiddeld op 1,18% in de periode juli 2024. Ook dit is een aandachtspunt als je je huis wilt gaan verkopen.
 • Makelaarstarieven kunnen onderling erg verschillen in Venlo. Het vergelijken van deze tarieven kan je aanzienlijk voordeel opleveren, gemiddeld wel € 1.022. Deze mogelijke besparing geeft weer hoe belangrijk het is om makelaars te vergelijken.

Uitgelichte makelaars in Venlo

Als je jouw woning in Venlo wilt verkopen, heb je de keuze uit een verscheidenheid aan makelaars. We bieden je een overzicht van diverse verkoopmakelaars in de regio, elk met een unieke, gedetailleerde beschrijving. Het is een goed idee om deze makelaars te vergelijken, want dit kan je een duidelijk beeld geven van de uiteenlopende voordelen, aanpak en tarieven die elke makelaar kan bieden.

Logo Boek en Offermans Makelaars Venlo

Boek en Offermans Makelaars Venlo

Boek en Offermans Makelaars Venlo is een doorgewinterde makelaar in Limburg met zes vestigingen en ruim 40 jaar ervaring in de vastgoedsector. Met een uitgebreid dienstenpakket van verkoop tot taxaties, biedt het jouw professionele ondersteuning in de vastgoedmarkt, met name in recreatie en nieuwbouw. Als lid van de NVM en partner in Dynamis, maakt het kantoor deel uit van een sterk netwerk, wat je zoektocht vereenvoudigt. Met hun expertise en lokale bekendheid zijn ze je perfecte partner in vastgoed.
Logo Hauzer & Partners Makelaardij | Qualis

Hauzer & Partners Makelaardij | Qualis

Bij Hauzer & Partners Makelaardij geloven ze in resultaatgericht werken. Als gerespecteerde makelaar in Noord- en Midden Limburg bieden ze diensten aan rondom verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en financieel advies. Ze zijn bekend om hun vernieuwende, klantgerichte aanpak en streven naar alleen positieve verrassingen. Met een deskundig team van acht medewerkers aan je zijde, kan je genieten van een op jouw situatie toegesneden financieel plan. Ze zijn gevestigd op Noorderpoort 11a in Venlo.
Logo InterMakelaars

InterMakelaars

InterMakelaars is jouw specialist in huis met kennis, lokale betrokkenheid en transparantie. Met een team van 7 deskundige medewerkers en een diepgaande vakkennis van de Noordlimburgse woning- en bedrijfsmarkt leveren ze een toegevoegde waarde bij elke unieke woningverkoop. Als lid van de NVM en borend op VastgoedCert, NWWI en NRVT certificaten, kun je rekenen op een professioneel verkoopplan. Of het nu gaat om verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur, taxaties of woningfotografie, InterMakelaars zet zich in voor jouw hoogste rendement.
Logo Sannen Adviseurs

Sannen Adviseurs

Als je zoekt naar een betrouwbare makelaar in Venlo, dan is Sannen Adviseurs een goede keuze. Dit makelaarskantoor, lid van de NVM, biedt je verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en financieel advies. Ze leggen de focus op jouw persoonlijke wensen en gaan voor het beste resultaat. Onverwachte kosten? Geen zorgen: ze werken met een vooraf bekende vaste prijs. Met hun kennis van de lokale bewoners en voortdurende bijscholing vinden zij altijd het juiste huis voor de juiste koper.
Logo Uiting Makelaars

Uiting Makelaars

Je kunt terecht bij Uiting Makelaars voor zowel de aankoop als verkoop van een woning. Deze NVM-makelaar is een specialist in nieuwbouw en heeft ruim 19 jaar ervaring in de sector. Verder biedt het kantoor ook taxaties en financieel advies. Ze onderscheiden zich door hun proactieve benadering, open communicatie en deskundigheid. Met zes medewerkers staan ze klaar om je te helpen met jouw zoektocht naar een nieuw thuis.

Arvalis

Arvalis is een trotse lid van de branchevereniging Vastgoedpro. Met een sterke focus op dienstverlening, straalt dit makelaarskantoor vakmanschap en deskundigheid uit. De meerwaarde van Arvalis zit in hun hoge kwaliteitsbewaking en bereidheid om hun klanten het beste te bieden. Ideaal voor scenarios waarin je een ervaren en betrouwbare makelaar nodig hebt, zonder de toeters en bellen.

Brouwers Makelaars

Brouwers Makelaars, gevestigd aan de Kaldenkerkerweg in Venlo, is een kleinschalig makelaarskantoor met een grote regionale reputatie. Zowel klanten als eigen medewerkers prijzen hun vakmanschap, deskundigheid en betrokkenheid. Het team blinkt uit in het maken van weloverwogen keuzes, met name dankzij hun diepgaande marktkennis en snelle reactietijd. Deze aanpak levert concrete resultaten op voor wie een pand wil kopen of verkopen. Het kantoor is aangesloten bij branchevereniging VBO en heeft diverse certificaten.

Martens Makelaars

Bij Martens Makelaars sta jij centraal. Dit makelaarskantoor, gevestigd aan de Stalbergweg in Venlo, richt zich op klantgerichtheid en belooft gedegen vakmanschap in hun dienstverlening. Hoewel ze geen lid zijn van een branchevereniging, toont Martens Makelaars betrouwbaarheid en professionaliteit in hun werkzaamheden. Kies je voor deze makelaar, dan kies je voor een gedreven en betrokken partner in de makelaardij.

Let op: Niet alle verkoopmakelaars in en rondom Venlo staan in de bovenstaande lijst. Ook bij Huis Verkopen nemen we elke makelaar in de regio mee in onze analyse. Het kan dus zijn dat jouw ideale match niet in de lijst verscheen. Alleen door iedere optie te vergelijken, vind je de juiste makelaar.

Vergelijk makelaars in Venlo Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Venlo?

Veel makelaars in Venlo brengen bij een hogere woningwaarde doorgaans een lagere courtage in rekening. Dit betekent dat als de waarde van je huis stijgt, het percentage dat je aan de makelaar betaalt, vermindert. Hierdoor zijn de uiteindelijke makelaarskosten relatief lager bij dure huizen.

Let op: de courtages van makelaars in Venlo verschillen gemiddeld 0,56%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.022 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Venlo. Aangezien de costs tussen makelaars aanzienlijk kunnen variëren, is het raadzaam om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken.

Kosten van makelaars in Venlo

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.600
€ 4.400
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Venlo

In de wereld van woningverkoop zul je merken dat de meeste makelaars in Venlo opstartkosten rekenen. Is dit term nieuw voor je? Geen zorgen, we leggen het je graag uit. Opstartkosten, ook wel intrekkingskosten genoemd, zijn de kosten die een makelaar in rekening brengt om jouw woningverkoop in gang te zetten. Hieronder kunnen bijvoorbeeld kosten voor professionele foto's, het maken van een plattegrond en het plaatsen van een advertentie op sociale media en andere online platforms vallen.

Opstartkosten kunnen sterk variëren per makelaar. Maar om je toch een idee te geven, ligt het bedrag doorgaans tussen de € 400 en € 700. Denk eraan, dit zijn gemiddelde bedragen, dus het blijft belangrijk om de exacte kosten altijd nog met je beoogde makelaar te bespreken. Kies je voor een makelaar die geen opstartkosten rekent, dan kun je er vaak vanuit gaan dat deze kosten al in hun courtage zijn opgenomen.

Intrekkingskosten van makelaars in Venlo

Wellicht ben je er niet van op de hoogte, maar als je een woning in de verkoop hebt staan en ervoor kiest om deze voortijdig uit de verkoop te halen, kan het zijn dat je te maken krijgt met zogenaamde intrekkingskosten. De meeste makelaars in Venlo hanteren deze kosten, die je moet betalen als je de opdracht tot verkoop intrekt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je besluit dat je toch liever in je huidige woning blijft wonen of als je verkocht hebt zonder de hulp van de makelaar.

Hoewel deze kosten kunnen variëren, bedragen de gemiddelde intrekkingskosten bij de makelaars in Venlo ongeveer € 500. Dat bedrag kan snel oplopen, vooral als je niet op de hoogte was van deze kosten. Het is daarom van groot belang dat je dit aspect ook in overweging neemt bij het plannen van het verkoopproces van jouw woning. Kennis is immers macht, ook in de wereld van de woningverkoop.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Venlo met een vast tarief

In Venlo zijn er ook makelaars actief die met een vast tarief werken. Dit vaste tarief dekt doorgaans alle dienstverlening bij de verkoop van jouw huis, zoals advies- en taxatiekosten, fotografie, het opstellen van de verkoopbrochure en de vermelding op Funda. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars in Venlo hanteren ligt rond de € 3.250 (update: juli 2024).

Hoewel het kiezen voor een makelaar met een vast tarief duidelijkheid en zekerheid omtrent de kosten lijkt te bieden, zijn er ook risico's aan verbonden. Stel dat jouw woning heel snel verkocht wordt, dan betaal je nog steeds het volledige tarief. Bij het snelle verkopen van jouw huis, betaalt je relatief gezien een hoger bedrag dan bij een makelaar die op commissiebasis werkt.

Tip: Het inschakelen van verschillende makelaars of een gedegen onderzoek naar de tariefstructuren van verschillende makelaars in jouw regio, helpt je een weloverwogen beslissing te nemen. Dit smeert de weg voor je om de financiële implicaties van verkoop beter in kaart te brengen en de voor jou best passende makelaar te selecteren. Voor het concreet maken van dit geheel kan je het gehele overzicht van makelaars op ons platform vergelijken.

4 feitjes over makelaars in Venlo

 • In de zoektocht naar de geschikte makelaar geeft een groot deel van de woningverkopers in Venlo aan een sterke voorkeur te hebben voor makelaars die bewezen ervaring hebben in dit gebied. Zij geven aan dit aspect het zwaarst mee te laten wegen in het vergelijken van verkoopmakelaars.
 • Onderzoek laat zien dat woningen in Venlo die zonder tussenkomst van een makelaar worden verkocht, aantoonbaar minder opleveren dan wanneer ze door een makelaar worden verkocht. Dit verschil kan oplopen tot bijvoorbeeld €19.000.
 • Venlo telt vele makelaars, waarvan een ruime meerderheid - om precies te zijn 91% - aangesloten is bij een branchevereniging zoals de NVM, VBO of VastgoedPRO. Hieruit blijkt een behoorlijk professioneel level in deze sector.
 • Bij het nemen van de beslissing om een makelaar in de arm te nemen, blijkt dat de gemiddelde woningverkoper in Venlo bij maar liefst 3 verschillende makelaars verkoopadvies aanvraagt voordat zij een definitieve keuze maken.

Wat levert de beste makelaar in Venlo op?

In Venlo vind je een aantal uitstekende verkoopmakelaars die, in vergelijking met hun concurrenten, significant beter presteren. Zij onderscheiden zich door verkoopprijzen die hoger liggen dan het gemiddelde en een verkoopsnelheid die net een stukje sneller is.

Dit is hoe je de beste makelaars in Venlo herkent:

 • Uit onze gegevens blijkt dat de meest succesvolle makelaars huizen in Venlo vaak verkopen voor een prijs die gemiddeld € 10.893 boven de verwachte marktprijs ligt. Dit feit maakt hen waardevol in de ogen van verkopers die hun winstmarge willen maximaliseren.

 • Bovendien komt naar voren uit onze gegevens dat de meest effectieve makelaars woningen in Venlo gemiddeld 17 dagen sneller verkopen dan andere makelaars. Dit maakt het mogelijk voor verkopers om hun volgende stap in het leven sneller te zetten en eventueel ook kosten te besparen.

De beste makelaar in Venlo vinden

In de levendige markt van Venlo schatten makelaars de waarde van jouw woning op verschillende manieren in. Daarnaast variëren de tarieven die ze rekenen aanzienlijk, afhankelijk van hun ervaring, expertise en de aangeboden dienstverlening. Kies daarom niet zomaar de eerste de beste makelaar.

Het is belangrijk dat je makelaars vergelijkt in Venlo. Zo krijg je inzicht in wie de beste voorwaarden biedt en het meest overeenkomt met jouw wensen en situatie. Dit kan ervoor zorgen dat je aanzienlijk bespaart op makelaarskosten en succesvoller jouw huis verkoopt.

Waar moet je op letten bij makelaars in Venlo?

Bij het uitzoeken van een goede makelaar in Venlo zijn er diverse factoren om rekening mee te houden:

Kennis van de lokale markt

Blijf op de hoogte van de marktomstandigheden in Venlo. Een makelaar die goed bekend is in de regio kan je voorzien van waardevolle inzichten.

Tarieven van de makelaar

De kosten van makelaars kunnen sterk verschillen. Kijk daarom op deze pagina om makelaarstarieven op te vragen en te vergelijken.

Ervaring en specialisatie

Overweeg de ervaring en specialisatie van de makelaar. Makelaars gespecialiseerd in de verkoop van bepaalde soorten huizen kunnen extra voordelen bieden.

Persoonlijke klik

Hoewel professionaliteit belangrijk is, is een goede persoonlijke klik ook waardevol. Je zult veel met de makelaar communiceren en wederzijds begrip draagt bij aan een succesvolle verkoop.

Referenties en recensies

Controleer altijd de referenties en recensies van een makelaar. Dit geeft je een beter beeld van hun prestaties en klanttevredenheid.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In de wereld van onroerend goed maken professionele makelaars een verschil. Dit geldt zeker voor NVM-verkoopmakelaars in Venlo. Zij hanteren effectieve strategieën om ervoor te zorgen dat iedere verkoop succesvol is.

Niet enkel NVM-verkoopmakelaars bieden kwaliteit in Venlo, ook VBO en VastgoedPRO hebben een sterke aanwezigheid. We monitoren voortdurend de verkoopprestaties van alle makelaars in de regio. Zo hebben we een goed beeld van welke NVM-makelaars het beste presteren.

Wat doet een makelaar in Venlo?

Een makelaar in Venlo kan je van groot voordeel zijn bij het verkopen van je huis. Niet alleen hebben ze een goed begrip van de lokale huizenmarkt, ze zorgen ook voor dé perfecte presentatie van je huis aan potentiële kopers.

Dankzij uitgebreide kennis over de vastgoedmarkt en wetgeving, kan de makelaar je begeleiden bij het nemen van belangrijke beslissingen. Het gaat hierbij om bepalende factoren zoals prijs, voorwaarden en het moment van verkoop.

 • Marktwaarde bepalen en aanbeveling doen voor vraagprijs
 • Ontwikkelen en uitvoeren van verkoopstrategieën
 • Potentiele kopers faciliteren tijdens bezichtigingen
 • Onderhandelen met geïnteresseerden om de beste deal te bereiken
 • Begeleiden in het afsluitproces met het opzetten van contracten en papierwerk

Met andere woorden, een full-service makelaar in Venlo neemt je alle zorg uit handen. Zo kun je je volledig richten op de volgende spannende stap in je leven, zonder je zorgen te maken over de verkoop van je huidige huis.

Waarom een makelaar in Venlo inschakelen?

Als je besluit om de verkoop van jouw woning in Venlo uit handen te geven aan een verkoopmakelaar, komt er veel op je af. De makelaar begint allereerst met een kennismakingsgesprek waarbij de huidige staat van de woning en je wensen rondom de verkoop ter sprake komen. Daarna zal de makelaar de huis in kaart brengen voordat de actieve verkoop kan beginnen. Hieronder leg ik uit welke stappen de makelaar onder zal nemen.

Stap 1: Kennismaking en waardeschatting

De kennismakingsafspraak is de eerste stap bij het verkoopproces. Hierbij maak je kennis met de verkoopmakelaar en zal hij je vragen stellen over je wensen en doelen. Naar aanleiding van deze afspraak, zal de makelaar een inschatting maken van de verkoopwaarde van jouw woning.

Stap 2: Marketingstrategie en promotiemateriaal

Daarna zal de makelaar een marketingstrategie opstellen om de woning te promoten. Dit kan bestaan uit het maken van professionele foto's, een virtuele rondleiding, of het schrijven van aantrekkelijke beschrijvingen over jouw woning en de buurt.

Stap 3: Huisbezichtigingen en overleg

De volgende stap in dit proces is het organiseren van huisbezichtigingen. De makelaar organiseert en begeleidt deze, en bespreekt vervolgens met jou hoe deze verliepen en wat eventuele vervolgstappen kunnen zijn.

Stap 4: Biedingen en de koopovereenkomst

Tenslotte, wanneer er een bod op jouw woning is uitgebracht, beoordeelt de makelaar deze en adviseert jou over het wel of niet accepteren. Bij overeenkomst stelt de verkoopmakelaar de koopovereenkomst op en zorgt dat alles zo probleemloos mogelijk verloopt.

Informatie over Venlo

Gelegen in het uiterste noorden van Limburg vind je Venlo. De stad telt ongeveer 100.000 inwoners en is zeer populair bij zowel toeristen als nieuwe inwoners.

Venlo heeft een rijke historie. Zo is het stadsbeeld bezaaid met monumentale panden. Deze geven een inkijkje in het oude handelarenverleden van de stad. Maar ook moderne architectuur is rijkelijk aanwezig.

De stad wordt geprezen voor haar gezelligheidsgehalte. Restaurants, cafés en winkels maken Venlo een levendige stad met voor ieder wat wils. Natuurliefhebbers kunnen terecht in een van de omringende natuurparken.

Weetje: In de laatste jaren zijn de gemiddelde huizenprijzen in Venlo gestegen. Volgens de meest recente data ligt de gemiddelde verkoopprijs nu rond de € 364.954 (update: juli 2024). Meer informatie over deze stijging en andere ontwikkelingen vind je op de pagina over de woningmarkt van Venlo.

Makelaars in Venlo vergelijken

Als je op zoek bent naar de best mogelijke deal bij het verkopen van je huis, maakt Huis Verkopen het vergelijken van makelaars in Venlo een stuk eenvoudiger. Dit bespaart je tijd en voorkomt dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

 • Inclusief gratis waardebepaling door de makelaars
 • Krijg een goed beeld voor welke prijs makelaars jouw huis denken te kunnen verkopen
 • Gratis verkoopadvies voor een compleet beeld van je mogelijkheden
 • De kans op een scherper makelaarstarief dan normaal

Nadat je jouw adres, voorkeuren en wensen hebt ingevuld, word je gekoppeld aan de verkoopmakelaars in Venlo die het beste aansluiten bij jouw situatie. Zij voorzien je van informatie en doen een voorstel op maat, afgestemd op jouw woning. Zo kun je gemakkelijk en weldoordacht besluiten welke makelaar in Venlo het beste bij jou past en de grootste kans heeft om jouw huis voor de maximale prijs te verkopen.

Vergelijk makelaars in Venlo Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Venlo

De gemiddelde makelaarskosten in Venlo liggen rond de € 4.306. Dit is inclusief opstartkosten en courtage. De exacte kosten hangen af van de diensten die je nodig hebt. Vergelijk de tarieven van verschillende makelaars voor de beste deal.

Bekijk de reputatie van de makelaar, hun kennis van de lokale markt in Venlo, hun tarieven en hun verkoopstrategie. Vergelijk verschillende makelaars om te zien welke het beste bij je wensen past.

Als je huis in Venlo niet binnen de verwachte tijd verkoopt, overweeg dan om je verkoopstrategie of makelaar te veranderen. Houd rekening met potentiële intrekkingskosten: € 500.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Venlo is 65 dagen. Dit is echter afhankelijk van vele factoren, waaronder de vraagprijs, de woningconditie en de verkoopstrategie.

Ja, door te vergelijken kun je tot € 1.022 besparen op makelaarskosten. Overweeg ook om sommige taken zelf uit te voeren, zoals bezichtigingen, om kosten te verminderen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen