Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Venlo

Als je overweegt je huis in Venlo te verkopen, is dit het juiste moment. De huizenmarkt in Venlo is juni 2024 bijzonder gunstig voor verkopers, met stijgende verkoopprijzen en een hoge vraag naar woningen. Jouw gedetailleerde vastgoedstatistieken en -cijfers vind je hier, om de beste beslissing voor jouw situatie te nemen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Venlo

De gemiddelde verkoopprijs in Venlo is in de laatste 3 maanden € 343.392 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 395.654 euro. Deze cijfers laten zien dat het verschil tussen vraag- en verkoopprijs minimaal is en geven een treffend beeld van de huidige stand van zaken op de woningmarkt. Hieronder zie je de marktcijfers van de laatste maanden, voor een helder en volledig overzicht:

Huizenprijzen in Venlo

Afgelopen 3 maanden

€ 105.000
€ 275.000
€ 446.000

Als potentiële koper of verkoper in Venlo is het boeiend om te focussen op de waarde per vierkante meter. Dit getal laat namelijk een andere realiteit zien dan enkel de totale vraag- of verkoopprijs. De huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in deze stad is € 3.007. Een blik op de onderstaande grafiek maakt duidelijk hoe die prijs zich de afgelopen maanden heeft ontwikkeld. Neem vooral de verschillen tussen vraag- en verkoopprijs per m2 onder de loep:

Huizenprijzen in Venlo per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.400
€ 2.800
€ 3.200

Prijsontwikkeling Venlo laatste 12 maanden

De woningprijzen in Venlo hebben het afgelopen jaar diverse veranderingen doorgemaakt. Het blijft moeilijk om voorspellingen te doen over de richting van de woningprijzen, omdat de markt in een constante staat van beweging is.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Venlo was de afgelopen maand € 343.392 euro. Voor verdere verduidelijking, zie je direct onderstaande de grafiek van de prijsontwikkeling van de woningmarktcijfers over de afgelopen 12 maanden:

Wat is mijn woning in Venlo waard?

De waarde van jouw woning in Venlo is een fluctuerend fenomeen dat sterk afhankelijk is van diverse factoren. Zo kan de marktsituatie je woningwaarde verhogen of verlagen naargelang de schommelingen op de vastgoedmarkt. De veranderende vraag neemt keer op keer een ongeëvenaard effect op je woningwaarde.

Het verkrijgen van een duidelijk inzicht in de waarde van je woning is een fundamentele stap in het verkoopproces. Daarom kan een gratis waardebepaling door een competente makelaar een essentiële hulp bieden. Dit geeft je een realistisch inzicht in je woningwaarde en helpt je de juiste beslissingen te nemen.

Een waardebepaling aan huis is een eenvoudige taak die uitgevoerd wordt door een makelaar. Deze komt naar je toe, bekijkt je woning aandachtig en stelt vervolgens een nauwkeurige schatting op. Gezien de transparantie en nauwkeurigheid die het oplevert, is een gratis waardebepaling een aan te raden stap voor elke huiseigenaar.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In de vastgoedmarkt is het belangrijk om te beseffen dat de situatie in elke stad uniek is. De gemiddelde verkoopprijzen van een huis in een bepaalde stad kunnen variëren van die in zijn naaste buren. Als je alleen naar Venlo kijkt, mis je een breed perspectief op de woningmarktcijfers.

Als we verder kijken dan Venlo, vinden we een heel ander landschap van huizenprijzen. Bij het bestuderen van de marktcijfers moet je ook rekening houden met omliggende gebieden. De context wordt pas duidelijk wanneer we deze vergelijking maken, wat helpt bij het schetsen van het volledige marktbeeld.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Venlo

Op zoek naar een makelaar om je huis in Venlo te verkopen? De keuze is reuze en de verschillen tussen makelaars kunnen groot zijn. Het kan variëren van uiteenlopende verkoopstrategieën tot aan verschillende kostenstructuren. Het is belangrijk om een makelaar te kiezen die past bij jouw verwachtingen en die de lokale markt door en door kent.

Het kiezen van een geschikte makelaar kan een wereld van verschil maken. Een goede makelaar weet jouw huis op de beste manier te presenteren, heeft een netwerk van potentiële kopers en helpt bij het onderhandelen voor de beste prijs. Voor extra ondersteuning bij je keuze, kun je hier makelaars vergelijken.

Vergelijk makelaars in Venlo Of lees meer over makelaars in Venlo

Gemiddelde tarieven van makelaars in Venlo

Het is van groot belang om te letten op de courtages bij het kiezen van een makelaar. In Venlo betaal je gemiddeld een courtage van 1,18% aan makelaarskosten, wat bij een gemiddelde verkoopprijs van een woning op ongeveer € 4.052 euro uitkomt. Bij het maken van je keuze is het goed om te bedenken dat een makelaar je veel werk uit handen kan nemen en wellicht een hogere verkoopprijs kan realiseren.

Als je een huis wilt verkopen, is het belangrijk dat je een duidelijk beeld hebt van de kosten van verschillende verkoopmakelaars in Venlo. Het is daardoor handig om hun tarieven op te vragen. Bij makelaarstarieven kan je dit eenvoudig doen. Daarna is het zaak om naast de kosten ook te kijken naar ervaringen van anderen en wat een makelaar je persoonlijk kan opleveren.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Venlo

In Venlo is een groot aantal koopwoningen, om precies te zijn 18034. Hierbij is het interessant om te weten dat telkens slechts een klein gedeelte van deze koopwoningen daadwerkelijk in verkoop wordt gebracht. Als potentieel woningverkoper kan deze schaarste in de markt in jouw voordeel werken, aangezien de vraag naar koopwoningen vaak het aanbod overstijgt.

Aantal verkochte woningen in Venlo

In de afgelopen 12 maanden zijn in Venlo heel wat woningen van eigenaar gewisseld. Aanmeldingen geven aan hoeveel woningen er te koop zijn gezet, terwijl transacties tonen hoeveel daarvan daadwerkelijk zijn verkocht. Inderdaad, in Venlo zijn er in de afgelopen periode 381 transacties gerealiseerd, een weerspiegeling van de huisverkoop in deze regio:

Ben je van plan jouw huis in Venlo te verkopen?

Er zitten heel wat haken en ogen aan het verkopen van je huis in Venlo. Diverse kwesties vergen jouw aandacht, zoals het regelen van een betrouwbaar energielabel, het vinden van de juiste makelaar die aansluit op jouw wensen en behoeften, en zelfs de eventuele inschakeling van een verhuisbedrijf. Bovendien is het niet onbelangrijk om rekening te houden met de actuele huizenmarkt in Venlo om te kunnen inspelen op de bestaande vraag en aanbod.

Voor een gestructureerde aanpak is het raadzaam om gebruik te maken van een stappenplan. Dit stappenplan bevat een uitgebreid overzicht van zaken die je dient te regelen bij de verkoop van je woning in Venlo. Het kan enorm helpen om je door het proces te leiden en ervoor te zorgen dat geen enkel onderdeel over het hoofd wordt gezien. Zo kun je ervoor zorgen dat de verkoop van jouw woning op rolletjes loopt.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op onze site is altijd de meest recente informatie beschikbaar aangaande de huizenmarkt in Venlo, aangezien deze voortdurend verandert. Bij ons ben je dus steeds up-to-speed met de laatste ontwikkelingen. De beschikbare cijfers geven je onder meer inzicht in de gemiddelde prijs van woningen in jouw omgeving, en in de tijd die verstreken is tussen het aanbieden van een woning en de uiteindelijke verkoop. Het voordeel hiervan is dat je jouw huis verkoopstrategie hierop kunt afstemmen. Je ziet bijvoorbeeld of de huizenprijzen stijgen of dalen, en kunt hiermee dan rekening houden bij het bepalen van jouw vraagprijs.

Jouw woningverkoop makkelijk geregeld

Maak voorbereidingen voor de verkoop van je woning eenvoudiger met HuisVerkopen.nl. Of je nu de kosten van woningverkoop wilt inzien, makelaars wilt vergelijken, of een gratuit waarde-indicatie van een deskundige, lokale makelaar wilt opvragen - het is hier moeiteloos te regelen. Wil je checken of je woning een geldig energielabel heeft, of moet je er één aanvragen voor je huis? Ook dat kan hier. Daarnaast bieden we een overvloed aan waardevolle tips om je woning zo voordelig mogelijk te verkopen. Wil je bijvoorbeeld weten hoe je de beste makelaar kiest of hoe je de hoogste verkoopprijs kunt realiseren? Gebruik dan onze verkooptips. Tot slot is er een handig interactief stappenplan beschikbaar waarin elke stap van het verkoopproces duidelijk wordt uitgelegd.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen