Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Dordrecht

Aan het overwegen je huis in Dordrecht te verkopen? Het inzicht krijgen in de actuele vastgoedmarkt geeft je een voorsprong. Zoek niet verder, want deze pagina biedt je een veelheid aan relevante vastgoedcijfers, zoals gemiddelde woningprijzen, vraagprijzen, gerealiseerde verkoopprijzen en aantal transacties vanaf mei 2024:

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Dordrecht

De gemiddelde verkoopprijs in Dordrecht is in de laatste 3 maanden € 387.059 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 365.259 euro. Dit is een interessante statistiek, omdat een hogere verkoopprijs dan de vraagprijs erop wijst dat er veel vraag is in deze markt, waardoor verkopers meer kunnen vragen. Kijk naar de onderstaande grafiek voor meer informatie:

Huizenprijzen in Dordrecht

Afgelopen 3 maanden

€ 198.000
€ 317.000
€ 437.000

In de onderstaande grafiek krijg je een helder beeld van de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 in Dordrecht over de laatste drie maanden. Deze cijfers kunnen je een nuttige indicatie geven voor het verkoopproces van jouw woning. Let dus goed op:

Huizenprijzen in Dordrecht per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.300
€ 3.700

Prijsontwikkeling Dordrecht laatste 12 maanden

Als je overweegt je huis in Dordrecht te verkopen, is het een goed idee om inzicht te hebben in de recente huizenprijzenontwikkeling in deze stad. Gedurende de afgelopen 12 maanden heeft er bijvoorbeeld een veranderend patroon plaatsgevonden. Opvallend is dat de gemiddelde verkoopprijs van de laatste maand€ 387.059 bedroeg. Deze bewegingen komen overeen met het algehele landelijke beeld. Zie hieronder voor de gedetailleerde prijsontwikkeling:

Wat is mijn woning in Dordrecht waard?

De waarde van jouw woning in Dordrecht is afhankelijk van verschillende factoren. De ligging, het woonoppervlak, de staat van onderhoud en de marktsituatie in Dordrecht spelen allemaal een rol. Ook de verkoopwaarde van vergelijkbare woningen in de buurt heeft invloed op de waarde van jouw huis.

Ben je nieuwsgierig naar de exacte waarde van jouw huis? Dan kan een gratis waardebepaling door een makelaar uitkomst bieden. Dit is een goede eerste stap als je overweegt om jouw woning te verkopen of als je gewoon een beter beeld wilt krijgen van wat je huis waard is. Je kunt eenvoudig zo'n waardebepaling aanvragen via de waardebepaling pagina van onze website.

Een waardebepaling is volledig gratis en betekent dat een verkoopmakelaar bij jou thuis komt om de waarde van je woning te beoordelen. Dit is een goede manier om nauwkeurige en gedetailleerde informatie te krijgen over de waarde van je huis. Het helpt je om een weloverwogen beslissing te nemen over het al dan niet verkopen van je woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In de complexe wereld van de woningmarkt is het een gegeven dat prijzen significant variëren per locatie. Zo zien we dat de huizenprijzen in gebieden rondom Dordrecht zich onderscheiden van die in de stad zelf.

Door niet alleen het prijsniveau in Dordrecht onder de loep te nemen, maar ook in kaart te brengen hoe vergelijkbare gemeenten scoren, krijg je een vollediger beeld van de huidige situatie op de woningmarkt. Factoren als vraag en aanbod, lokale economische omstandigheden en voorzieningenniveau kunnen hierbij een rol spelen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Dordrecht

Als je je huis in Dordrecht wilt verkopen, wil je natuurlijk werken met de best presterende makelaar. Er zijn diverse makelaars in Dordrecht die zich onderscheiden in de manier waarop ze dit aanpakken. Zo kan de ene makelaar bijvoorbeeld uitblinken in zijn kennis van de lokale markt terwijl de ander weer superieur is in zijn verkoopstrategieën.

Het is dus duidelijk dat de keuze voor een goede makelaar erg belangrijk is. Daarom raden we je aan om verschillende makelaars en hun prestaties grondig te vergelijken voor je een keuze maakt. Want door de juiste makelaar te kiezen, verhoog je de kans om je huis in Dordrecht met succes en tegen de optimale prijs te verkopen.

Vergelijk makelaars in Dordrecht Of lees meer over makelaars in Dordrecht

Gemiddelde tarieven van makelaars in Dordrecht

Als je jouw huis in Dordrecht wilt verkopen, is het kennen van de gemiddelde makelaarstarieven een belangrijk vertrekpunt. Jouw makelaar rekent namelijk een courtage, die meestal wordt uitgedrukt als een percentage van de verkoopprijs van jouw woning. De gemiddelde courtage in Dordrecht is 1,11%.

Vanwege de variatie in courtages tussen makelaars, adviseren we je om verschillende tarieven te vergelijken. Let op dat een lagere courtage niet altijd betekent dat je minder geld kwijt bent, omdat de uiteindelijke prijs ook sterk afhankelijk is van het bedrag waarvoor de makelaar jouw huis kan verkopen. Een makelaar met een iets hogere courtage, maar een hogere verkoopprijs, kan mogelijk een betere optie zijn! Een goede eerste stap om te weten te komen wat makelaars in Dordrecht rekenen, is door tarieven op te vragen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Dordrecht

In Dordrecht vind je een mengeling van koopwoningen, zowel voor eigen gebruik als voor verhuring. Het totale aantal koopwoningen wordt met de tag 32664 up-to-date gehouden. Merk op dat slechts een klein segment hiervan beschikbaar is voor aankoop of huur, wat het zoeken naar jouw ideale woning mogelijk een uitdaging maakt. Het is dus verstandig om de vastgoedmarkt nauwlettend in de gaten te houden, zodat je klaar staat om actie te ondernemen wanneer jouw droomhuis opduikt.

Aantal verkochte woningen in Dordrecht

In de afgelopen 12 maanden is er in Dordrecht een bepaald aantal woningen verkocht. Hierbij kunnen we onderscheid maken tussen de aanmeldingen en de daadwerkelijke transacties. Aanmeldingen zijn de woningen die in de verkoop zijn geplaatst, terwijl transacties de werkelijk verkochte woningen weergeven. Het totaal aantal verkochte woningen bedraagt 969. Dit geeft je inzicht in de activiteiten op de huizenmarkt in Dordrecht. Bekijk de onderstaande grafiek voor een gedetailleerd beeld:

Ben je van plan jouw huis in Dordrecht te verkopen?

Met een woning in Dordrecht beschik je over een prachtstuk in je bezit. Verkoop brengt echter uitdagingen met zich mee. Zo moet je jouw woning onderscheidend in de markt zetten temidden van het flinke woningaanbod. Daarnaast is het bepalen van de ideale vraagprijs een lastige klus. Wil je niet te laag, maar ook niet te hoog uit de lat leggen om zo de hoogst mogelijke verkoopprijs te verwezenlijken.

Een goed begin is om je in te lezen in wat er precies komt kijken bij het verkopen van een huis. Op onze website vind je een gedegen stappenplan speciaal ingericht voor het proces van het verkopen van jouw woning in Dordrecht. Daarnaast is het inschakelen van een lokale makelaar een goede stap. Door zijn kennis van de lokale markt kan hij je begeleiden bij het kiezen van de juiste prijsstrategie en andere belangrijke beslissingen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als je overweegt jouw woning in Dordrecht te verkopen, dan weet je dat huizenprijzen continu in beweging zijn. Deze prijsontwikkelingen worden nauwlettend bijgehouden op HuisVerkopen.nl. Informatie zoals vraag- en verkoopprijzen, transacties en nieuwe woningaanmeldingen worden actueel gehouden zodat je altijd de meest recente gegevens bij de hand hebt.

Hoe HuisVerkopen.nl jou helpt bij de verkoop

In de voorbereiding op de verkoop van je woning komt HuisVerkopen.nl goed van pas. Via gratis waardebepaling en de tool om makelaars te vergelijken, kun je makkelijk de beste makelaar in Dordrecht vinden. Daarnaast kun je op onze website makelaarstarieven opvragen om te besparen op makelaarskosten. Ons overzichtelijke stappenplan helpt je bij wat er geregeld moet worden voor de verkoop. Tevens kun je allerlei aanvullende diensten zoals een energielabel aanvragen en woningstyling regelen. De website blijft continu up-to-date met relevante data over makelaars, dus je kunt rekenen op de beste lokale specialisten in Dordrecht.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen