Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Dordrecht

Bij het verkopen van je woning in Dordrecht speelt de keuze van een goede makelaar een grote rol. Het is bekend dat de marktkennis per makelaar verschilt. Huis Verkopen biedt hulp om een ervaren makelaar te vinden die jouw belangen optimaal kan behartigen.

Over makelaars in Dordrecht

In en rondom Dordrecht is er volop keus uit makelaars. Met zoveel aanbod is het noodzakelijk om je bewust te zijn van de verschillen tussen hen. Makelaars kunnen bijvoorbeeld variëren in hun werkwijze, met een focus op online diensten of juist persoonlijk contact. Ook hun tarieven kunnen sterk uiteenlopen. Door je hierin te verdiepen, kun je een makelaar vinden die bij jouw wensen past.

Om jou te helpen bij je zoektocht, bieden we diverse methodes aan om makelaars in Dordrecht onder de loep te nemen. Met deze hulpmiddelen kun je op je gemak verschillende makelaars vergelijken en zo doordacht een beslissing maken. En het mooie is: je vindt alle benodigde informatie gewoon hier, op deze pagina. Zo wordt het kiezen van een makelaar in Dordrecht een stuk overzichtelijker!

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.284
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 11.781
Besparing (gem.)
€ 1.254

Actueel

 • Als je besluit je huis te verkopen in Dordrecht, dan kun je momenteel kosten verwachten die variëren. Courtages van makelaars in Dordrecht liggen tussen de 0,90% en 1,55%. Wees voorbereid op deze uitgaven die onderdeel van de huidige periode juli 2024 zijn.
 • Als je wilt weten hoe de lokale huizenmarkt ervoor staat, dan kunnen de actuele huizenprijzen in Dordrecht een indicatie geven. Zo is de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Dordrecht momenteel € 3.666 euro.
 • De tarieven van makelaars in Dordrecht veranderen doorlopend. Door de tarieven te vergelijken bespaar je gemiddeld momenteel € 1.254 euro. Dat maakt het vergelijken van tarieven dus zeker de moeite waard.

Uitgelichte makelaars in Dordrecht

In het levendige Dordrecht vind je een overvloed aan makelaars die graag je huis willen verkopen. Maar het is belangrijk om niet lukraak voor de eerste de beste te kiezen. Het is verstandig om een objectieve vergelijking te maken tussen de verschillende makelaars in Dordrecht, waarbij je kijkt naar hun tarieven, ervaring en verkoopstrategie.

Logo Baas Makelaardij

Baas Makelaardij

Baas Makelaardij is een kundige makelaar in Dordrecht, gespecialiseerd in verkoop, aankoop en taxaties, nieuw- en monumentenbouw. Met een klein vast team van drie medewerkers zetten ze hun expertise in om je van de beste service te voorzien. De klanttevredenheid is hoog, met een gemiddelde beoordeling van 9,2 op Funda. Als NVM-lid en houder van verschillende kwaliteitscertificaten garandeert Baas Makelaardij betrouwbaarheid en hoge kwaliteit in hun dienstverlening.
Logo Advema NVM Makelaardij

Advema NVM Makelaardij

Advema NVM Makelaardij is een enthousiast, jong en groeiend bedrijf gevestigd in Dordrecht dat sinds 2012 al veel heeft bereikt. Ze bieden diensten aan op het gebied van makelaardij, hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Met hun team van vier leden hebben ze het afgelopen jaar 109 woningen verkocht, 28 aangekocht en hebben ze negen te koop staan. Je bent van harte welkom in hun ruime kantoor, met gratis parkeergelegenheid. De positieve beoordelingen op Funda onderstrepen hun succes.
Logo NOUWEN Makelaardij

NOUWEN Makelaardij

Bij NOUWEN Makelaardij staat jouw woning en jouw verhaal centraal. Dit deskundige team biedt aankoop, verkoop, taxaties, verhuur en financieel advies aan. Met specialisme in nieuwbouw en diverse certificaten bewijst dit viertal hun professionaliteit. Ze zijn lid van de NVM en bieden ook diensten in het Engels. Hier draait het om aandacht voor wat echt belangrijk is voor jou.
Logo Ooms Makelaars Dordrecht

Ooms Makelaars Dordrecht

Ooms Makelaars Dordrecht is een lokaal gewortelde makelaar met regionale slagkracht en een onderdeel van een landelijk netwerk. Met gebalanceerde teams van jong en senior talent, bieden ze een persoonlijke en professionele service voor verkoop, aankoop, taxaties en financieel advies. Met specialismen in woningstyling en woningfotografie, geven ze jouw woning de opvallende presentatie die het verdient. Met een hoge klantbeoordeling op Funda, bewijzen ze keer op keer jouw betrouwbare partner op de woningmarkt te zijn.
Logo Stad en Land NVM Makelaars Dordrecht

Stad en Land NVM Makelaars Dordrecht

Stad en Land NVM Makelaars Dordrecht biedt een sterke combinatie van expertise, dynamiek en persoonlijke aanpak. Dit team gaat voor topresultaten in elke prijsklasse. Ze zijn er voor verkoop, aankoop, taxatie, verhuur en financieel advies. Met gecertificeerde medewerkers en specialismen als monumenten, nieuwbouw en beleggen, zijn ze een robuuste keuze. Ze werken op basis van 'no cure, no pay' en zijn altijd bereid voor een gratis adviesgesprek.
Logo OZP Makelaars

OZP Makelaars

Kies voor OZP Makelaars voor een professionele en daadkrachtige aanpak in het verkopen, aankopen, taxeren en verhuren van jouw woning. Met specialisme in nieuwbouw en hoog gewaardeerd met een 9,2 op Funda, biedt dit NVM-kantoor sinds 2001 deskundige service met behulp van de nieuwste technieken. Het team van zes medewerkers staat klaar op Vissersdijk Beneden 25 in Dordrecht. Zie zelf het aanbod en de klantbeoordelingen en ervaar de expertise van OZP Makelaars.
Logo Vijfvinkel Trossèl Makelaars

Vijfvinkel Trossèl Makelaars

Vijfvinkel Trossèl Makelaars is een enthousiast en gedreven makelaarskantoor dat zich met hart en ziel inzet voor het vinden, taxeren en verbinden van huizen. Met een no-nonsense houding combineren ze passie voor vastgoed met grondige kennis van zowel herbestemming, nieuwbouw als monumentale panden. Met gemiddeld een 9,5 op Funda, tien vakbekwame medewerkers en gevestigd in Dordrecht, zorgen ze voor succesvolle aan- en verkopen én taxaties.
Logo ZOOMER Makelaardij

ZOOMER Makelaardij

Kies voor ZOOMER Makelaardij, een actief kantoor met ruim 30 jaar ervaring in de makelaardij van Dordrecht. Het gedreven team, met 7 medewerkers en lid van de NVM, staat voor je klaar. Ze zijn specialisten in bedrijfsruimte en nieuwbouw. Gedreven als topsporters streven ze naar de beste resultaten. Leg je wensen neer bij ZOOMER Makelaardij en bereik samen je vastgoeddoelen.

Let op: Er zijn meerdere verkoopmakelaars actief in Dordrecht. De makelaar die het beste bij jouw woning, situatie en voorkeuren past, staat mogelijk niet in de bovenstaande lijst. Daarom is het waardevol om alle makelaars in Dordrecht in jouw vergelijking mee te nemen. Bij Huis Verkopen nemen we al deze makelaars mee in onze overzichten en vergelijkingen.

Vergelijk makelaars in Dordrecht Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Dordrecht?

Een verkoopmakelaar in Dordrecht rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,11% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 385.941 in Dordrecht komt dit neer op € 4.284 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Verrassend genoeg zijn de makelaarskosten vaak lager als de verkoopsnelheid van woningen toeneemt. Dit komt doordat makelaars minder tijd kwijt zijn aan de verkoop en dus minder kosten maken. Deze besparing wordt vaak doorberekend in de courtage.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Dordrecht 0,65% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.254 door eerst tarieven op te vragen. Door de tarieven van verschillende makelaars goede te vergelijken, garandeer je jezelf van de best mogelijke deal.

Kosten van makelaars in Dordrecht

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 4.400
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Dordrecht

In Dordrecht, net als in veel andere steden, rekenen de meeste makelaars opstartkosten. Dit zijn de kosten die gemaakt worden aan het begin van het verkooptraject van jouw woning. Deze kosten zijn bedoeld om de initiële werkzaamheden van de makelaar te vergoeden. Denk hierbij aan het opnemen van de woning, het maken van foto's en de aanmelding op verschillende huizensites zoals Funda.

De hoogte van de opstartkosten kan per makelaar verschillen en converseren normaal gesproken tussen enkele honderden euro's. Het is goed om te realiseren dat deze kosten door jou betaald moeten worden, ongeacht of de verkoop van de woning succesvol is of niet. Wees je dus bewust van deze bijkomende kosten wanneer je een makelaar inschakelt voor de verkoop van jouw woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Dordrecht

Wanneer je besluit om jouw woning via een makelaar in Dordrecht in de verkoop te zetten, is het belangrijk rekening te houden met mogelijke intrekkingskosten. Intrekkingskosten zijn kosten die een makelaar in rekening brengt als je besluit de verkoop van jouw woning voortijdig stop te zetten. Het verkopen van een woning via een makelaar gaat samen met een overeenkomst. Het voortijdig beëindigen van deze overeenkomst kan dus extra kosten met zich meebrengen.

Overweeg je bijvoorbeeld om jouw woning uit de verkoop te halen omdat je niet tevreden bent over de geleverde dienst van de makelaar? Of misschien heb je wel besloten om toch niet te verhuizen. In deze gevallen kun je te maken krijgen met intrekkingskosten. Het is dus altijd verstandig om vooraf duidelijke afspraken te maken over deze mogelijke kosten en deze vast te leggen in de verkoopovereenkomst met de makelaar.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Dordrecht met een vast tarief

In Dordrecht opereren makelaars ook met een vast tarief. Deze kostenstructuur heeft als voordeel dat je van tevoren weet wat je kwijt bent voor de diensten van de makelaar, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Het gemiddelde vaste tarief dat makelaars in Dordrecht hanteren ligt rond de € 3.250 (update: juli 2024).

Aan de andere kant, een vast tarief heeft ook een nadeel. Stel, je huis wordt verkocht voor een bedrag van €300.000 en de makelaar rekent een vast tarief van €3.500. Dit betekent dat je effectief ruim 1,1% van de verkoopprijs aan de makelaar betaalt. Maar als je huis voor €400.000 wordt verkocht, dan is dat percentage gedaald naar minder dan 0.9%. Hieruit blijkt dat je als verkoper meer betaalt naarmate je huis voor een lager bedrag wordt verkocht.

Tip: De meeste verkopers in Dordrecht geven de voorkeur aan een makelaar die werkt op basis van courtage. Dit komt omdat zij een hogere verkoopprijs belangrijker vinden dan de makelaarskosten. Courtage stimuleert de makelaar om een zo hoog mogelijke prijs voor je woning te realiseren.

4 feitjes over makelaars in Dordrecht

 • Het is een feit dat met de ondersteuning van een makelaar, woningen in Dordrecht gemiddeld 25% sneller worden verkocht dan zonder bemiddeling. Dit toont op neutrale wijze het belang van een professional.
 • In Dordrecht kunnen de schattingen van de waarde van een woning door verkoopmakelaars aanzienlijk verschillen. Soms kan de verscheidenheid in taxatie zelfs oplopen tot een bedrag van €30.000. Twijfel je over de waarde van je woning, dan kan je een gratis waardebepaling aanvragen.
 • Het overgrote deel van de makelaars in Dordrecht rekent op basis van courtage. De meeste woningverkopers geven hier de voorkeur aan. Dit is zo omdat een courtage motiveert om een woning voor een zo hoog mogelijke prijs te verkopen.
 • De keuze voor de juiste makelaar is niet over één nacht ijs gedaan. Woningverkopers in Dordrecht nodigen gemiddeld drie makelaars uit om thuis te praten over mogelijkheden voordat ze een definitieve keuze maken. Overweeg ook om makelaars uit te nodigen voor een vergelijking via dit vergelijkingsformulier.

Wat levert de beste makelaar in Dordrecht op?

In Dordrecht, een stad waar het vastgoed in een stroomversnelling zit, kan het voor de verkoop van je huis een groot verschil maken als je met een topmakelaar in zee gaat. Een makelaar die bovenstaande prestaties levert, tilt de waarde van jouw woning naar een hoger niveau en kan je zo verzekeren van de best mogelijke verkoopopbrengst.

Hoe weet je nu welke makelaar de beste in Dordrecht is? Dit wordt duidelijk door volgende kenmerken:

 • Volgens onze gegevens is het zo dat de voornaamste makelaars in Dordrecht woningen verkopen voor een bedrag dat gemiddeld € 10.871 hoger ligt dan de verwachte verkoopprijs. Hieruit blijkt dat zij hun expertise maximaal weten te benutten om een optimale prijs te bekomen.
 • Onze statistieken tonen aan dat de meest doeltreffende makelaars in Dordrecht in staat zijn woningen gemiddeld 15 dagen sneller te verkopen dan andere makelaars. Dit geeft aan dat zij een uitstekend inzicht hebben in de markt en vlot kunnen inspelen op de wensen van potentiële kopers.

De beste makelaar in Dordrecht vinden

Het vinden van de perfecte makelaar in Dordrecht hoeft niet kostbaar te zijn. Soms kan de meest effectieve of snelste makelaar verrassend betaalbaar zijn. Het gaat erom iemand te vinden die zowel je huis als je situatie begrijpt.

Om het zoekproces te vergemakkelijken, bieden we de mogelijkheid om makelaars te vergelijken via ons vergelijkingsformulier. Na het invoeren van je details, matchen we je met makelaars die aansluiten bij jouw woning, situatie en wensen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Dordrecht?

Bij het selecteren van een geschikte makelaar in Dordrecht voor de verkoop van je huis zijn er diverse aandachtspunten om rekening mee te houden:

Ervaring en kennis

Een eerste punt om op te letten is de ervaring en kennis van de makelaar. Controleer of de makelaar ervaring heeft met huizenverkoop in Dordrecht en kennis heeft van de lokale markt.

Communicatie en bereikbaarheid

Je wilt een makelaar die goed communiceert en bereikbaar is. Bespreek van tevoren hoe en wanneer de makelaar met je communiceert over de voortgang van de verkoop.

Vergelijk tarieven

Vergelijk de tarieven van verschillende makelaars. Let erop dat de kosten in balans zijn met wat de makelaar biedt. Tarieven van makelaars zijn te vinden via deze pagina.

Verkoopstrategie

Let op de verkoopstrategie van de makelaar. Je wilt een makelaar die een plan heeft dat past bij jouw woning en wensen. Bespreek dit uitgebreid tijdens de kennismaking.

Vlotte verkoop

Check of de makelaar bekend staat om een vlotte verkoop. Een makelaar die je huis snel kan verkopen, kan je veel tijd en stress besparen.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In de wereld van de woningverkoop speelt een makelaar een sleutelrol en met name in Dordrecht is dit niet anders. Echter, niet elke makelaar levert dezelfde kwaliteit. Daarom is het raadzaam om te kiezen voor een makelaar die aangesloten is bij een branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.

Deze brancheverenigingen waarborgen namelijk bepaalde standaarden en code van ethiek die gevolgd moeten worden door de aangesloten makelaars. Bijvoorbeeld, ze moeten over de juiste diploma’s en certificeringen beschikken. Ten tweede, hebben deze makelaars ook toegang tot een breed netwerk van potentiële kopers, wat kan leiden tot een snellere verkoop van jouw huis.

Wat doet een makelaar in Dordrecht?

Een woning verkopen in Dordrecht is geen eenvoudige klus. De meeste mensen kiezen daarom voor een ervaren verkoopmakelaar om hen hierbij te ondersteunen.

Om een goed beeld te schetsen, geven we een beknopt overzicht van wat een makelaar in Dordrecht voor je kan betekenen bij de verkoop van je woning.

 • Taxatie van je woning om een realistische verkoopprijs te bepalen.
 • Adviseren over eventuele kleine verbeteringen aan de woning om de verkoopbaarheid te vergroten.
 • Opmaken van een aantrekkelijke verkoopadvertentie en plaatsen op relevante platforms.
 • Begeleiden en organiseren van bezichtigingen met geïnteresseerde kopers.
 • Onderhandelen over de verkoopprijs en de contractafhandeling.

Waarom een makelaar in Dordrecht inschakelen?

Als je overweegt om je woning in Dordrecht te verkopen, is het inschakelen van een lokale verkoopmakelaar een slimme zet. Door hun uitgebreide kennis van de lokale markt en het complexe proces rondom woningverkoop, kan een goede makelaar een wereld van verschil maken. Ze kunnen je veel zorgen uit handen nemen en je helpen om je huis snel en voor de best mogelijke prijs te verkopen.

Kennis van de Dordtse woningmarkt

Een lokale makelaar in Dordrecht beschikt over diepgaande kennis van de lokale woningmarkt. Het gaat hier niet alleen om prijzen, maar ook om de vraag welke eigenschappen woningzoekenden specifiek in jouw omgeving waarderen. Dit kan je enorm helpen bij het strategisch prijzen en presenteren van je woning.

Ontzorgt en ondersteunt bij het proces

Een verkoopmakelaar ontzorgt je volledig tijdens de verkoop van je huis. Ze verzorgen de fotografie, de promotie, de bezichtigingen en de juridische documentatie. Dit bespaart je tijd en energie die je aan andere dingen kunt besteden. Bovendien kunnen ze je met hun ervaring ondersteunen bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Navigeren door onderhandelingen

Goede verkoopmakelaars zijn ook uitstekende onderhandelaars. Ze zijn getraind in de kunst van het onderhandelen en hebben daar veel ervaring mee. Dit kan je helpen om een hogere prijs voor je woning te krijgen dan je wellicht in je eentje zou kunnen.

Maximale verkoopprijs

Ten slotte, met een verkoopmakelaar aan je zijde, kan je vaak een hogere verkoopprijs voor je huis krijgen. Door hun kennis en ervaring kunnen ze je huis goed in de markt zetten en de prijsonderhandelingen succesvol laten verlopen. Door een makelaar in Dordrecht te gebruiken, investeer je niet alleen in gemak, maar ook in potentiële winst.

Informatie over Dordrecht

Dordrecht, ook wel bekend als 'Dordt', is een stad met een rijke geschiedenis. Het is de oudste stad van het huidige Holland, met roots die teruggaan naar 1220.

De binnenstad van Dordrecht is omringd door water en uitstralend uit de historische haven vind je vele authentieke winkels, leuke restaurants en boeiende musea.

Daarnaast heeft Dordrecht een prachtige natuurlijke omgeving, met het nabijgelegen Nationaal Park De Biesbosch als een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van de buitenlucht.

Weetje: De woningmarkt van Dordrecht is volop in beweging. Je kunt de recente ontwikkelingen volgen via de woningmarktcijfers voor een helder inzicht in de huidige huizenprijzen en trends.

Makelaars in Dordrecht vergelijken

De keuze voor de juiste makelaar kan overweldigend zijn, maar een weloverwogen beslissing begint bij een objectieve vergelijking. Dankzij Huis Verkopen kun je makelaars in Dordrecht eenvoudig vergelijken op basis van prestaties, kosten en jouw persoonlijke voorkeuren.

 • Objectieve vergelijking op prestaties
 • Overzicht van kosten en dienstverlening
 • Afstemming op jouw situatie en voorkeuren
 • Gratis en vrijblijvend

Vindt de makelaar die het beste bij jouw woning en situatie past. Of je nu snel wilt verkopen of voor een maximale prijs, door het vergelijken van lokale makelaars en hun track-record maak je de beste keuze. En daar pluk jij de vruchten van, in de vorm van de beste prijs en service voor jouw woning.

Vergelijk makelaars in Dordrecht Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Dordrecht

Het is belangrijk om makelaars te vergelijken op zaken als verkoopsnelheid, klantbeoordelingen en kosten. Je kan dat doen met een handige tool op onze website.

Kijk naar de verkoopsnelheid, de kosten en de klantbeoordelingen. Maak gebruik van onze handige tips voor meer informatie.

De gemiddelde makelaarskosten in Dordrecht zijn € 4.284. Houd echter rekening met mogelijke variaties tussen verschillende makelaars.

Een huis in Dordrecht wordt gemiddeld verkocht in 54 dagen. Dit kan varieren afhankelijk van de markt en de strategie van de makelaar.

Ja, je kunt gemiddeld tot € 1.254 besparen door de kosten van verschillende makelaars te vergelijken voordat je er een kiest.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen