Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Veendam

Wil je een huis verkopen in Veendam? Dan is het kiezen van een goede verkoopmakelaar erg belangrijk. Op deze pagina vind je alle noodzakelijke informatie en relevante statistieken om een weloverwogen keuze te maken.

Over makelaars in Veendam

Je overweegt om je huis in Veendam te verkopen. Ontzettend spannend, maar ook een grote stap. Het vinden van de perfecte makelaar is essentieel voor een vlekkeloos verloop van dit traject. Naast het verkrijgen van een goede prijs, zoek je waarschijnlijk naar betrouwbaarheid, lokale marktkennis en iemand die jouw belangen voorop stelt.

Om je te helpen de meest geschikte makelaar te vinden, biedt ons platform een overzicht aan van alle verkoopmakelaars in Veendam. We duiken in hun achtergrondinformatie, de statistieken en we laten je verschillende makelaars met elkaar vergelijken op basis van feitelijkheden. En in één oogopslag zie je de tarieven en prestaties. Kortom, alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken ligt bij ons voor het grijpen:

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.098
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 8.520
Besparing (gem.)
€ 872

Actueel

 • De gemiddelde verkoopprijs voor een woning in Veendam is momenteel € 260.376 en de gemiddelde prijs per vierkante meter is € 2.309. Voor een gedetailleerder overzicht van de huizenprijzen kan je hier terecht.
 • Als je overweegt je huis te verkopen in Veendam, houd er dan rekening mee dat de gemiddelde courtage van een makelaar daar op dit moment 1,19% is.
 • Aangezien de tarieven van makelaars in Veendam sterk kunnen variëren, is het de moeite waard om deze te vergelijken. Door de makelaarstarieven te vergelijken, kun je gemiddeld € 872 besparen.

Uitgelichte makelaars in Veendam

Er is een breed aanbod van makelaars in Veendam die zich specifiek richten op het verkoopproces van woningen. Hieronder zal je een overzicht vinden met diverse verkoopmakelaars die actief zijn in Veendam. Het is raadzaam om deze makelaars te vergelijken, zodat je een goed beeld krijgt van de verschillen in werkwijze, prijzen en diensten.

Logo Alders Makelaars

Alders Makelaars

Alders Makelaars biedt een betrouwbare service met hun ervaren lokale team in Groningen, Veendam en Hoogezand. Ze zetten zich elke dag in voor je wensen bij de aankoop, verkoop en taxatie van woningen. Daarnaast geven ze bekwame financiële adviezen, ondersteund door hun eigen hypotheek-en verzekeringsadviseurs. Hun professionele binnendienst en gestructureerde aanpak zorgen voor een efficiënt verkoopproces. Als gewaardeerd lid van de NVM, verzekert Alders Makelaars je van gedegen vakmanschap.
Logo Makelaardij Suurland

Makelaardij Suurland

Makelaardij Suurland is een ervaren, onafhankelijke makelaar met een solide naam in Veendam. Met 50 jaar ervaring en als lid van NVM, biedt dit bureau een compleet servicepakket aan - van verkoop en aankoop tot taxatie en financieel advies. Ze beschikken over een team van 4 deskundige medewerkers, gespecialiseerd in bedrijfsruimte en nieuwbouw. Je kunt niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels en Duits terecht. Zij helpen je graag een weloverwogen keuze te maken.
Logo Ommeland Makelaardij en Assurantiën

Ommeland Makelaardij en Assurantiën

Ommeland Makelaardij en Assurantiën is een laagdrempelige en professionele makelaar. Het persoonlijk resultaat is waar ze voor staan. Bieden hulp bij verkoop en aankoop van je woning, taxaties, verhuur en meer. Aangesloten bij NVM en met diverse certificaten staan ze garant voor kwaliteit. Met een team van 7 experts zijn ze de ideale keuze als je je belangen goed vertegenwoordigd wilt hebben. Ook voor financieel advies kun je er terecht.
Logo Nieboer Makelaars

Nieboer Makelaars

Bij Nieboer Makelaars ben je aan het juiste adres voor persoonlijk en deskundig advies over onroerend goed. Met een krachtige aanwezigheid in de regio Noordoost-Groningen, bieden ze een breed aanbod aan diensten, waaronder verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties. Dankzij hun uitgebreide ervaring sinds 1974 en een professioneel team van vijf specialisten, bieden ze een betrouwbare service. Nieboer Makelaars heeft specialismen in gebieden zoals bedrijfsruimte, beleggen, horeca, en monumentale panden. Ze zijn aangesloten bij de NVM, wat hun kwaliteit en deskundigheid waarborgt.

KG Makelaars

KG Makelaars is een compact, gespecialiseerd makelaarskantoor gevestigd aan de Van Goghlaan in Veendam. Met slechts twee medewerkers wordt je persoonlijke aandacht gegarandeerd. Door hun WFT en SEH certificering hebben ze bewezen deskundigheid. Alhoewel ze geen lid zijn van een branchevereniging, laat hun expertise niets te wensen over. Kiezen voor KG Makelaars betekent kiezen voor professionaliteit en dedicated service.

MakelaarNu

MakelaarNu is een solide keuze voor je onroerend goed behoeften. Gevestigd op de van Beresteijnstraat in Veendam, is dit makelaarskantoor lid van de branchevereniging Vastgoedpro en heeft het diverse certificaten. Ze staan klaar om je te helpen met een professionele en betrouwbare service. Je kan op hen rekenen voor een vlotte en zorgvuldige afhandeling van je vastgoedzaken.

Toorn & Boer Vastgoed

Toorn & Boer Vastgoed is een gerenommeerd makelaarskantoor gevestigd aan Kerkstraat 55b in Veendam. Hoewel het niet bij een branchevereniging is aangesloten, heeft het kantoor toch een sterke reputatie en positieve beoordeling op Funda opgebouwd. Ze bieden diverse diensten en zijn gecertificeerd. Kies voor Toorn & Boer Vastgoed vanwege hun ervaring en betrouwbaarheid in de vastgoedmarkt.

Let op: Er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in en rondom Veendam dan degene die in de bovenstaande lijst staan. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Veendam mee in onze vergelijking. Jouw ideale makelaar staat misschien niet in onze lijst. De manier om hem te vinden is door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Veendam Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Veendam?

Een makelaar in Veendam rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,19% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 260.376 in Veendam komt dit neer op € 3.098 aan makelaarskosten (update april 2024).

Zeker, de kosten van een makelaar in Veendam zijn wellicht de meest significante uitgave tijdens de verkoop. Echter, een bedreven makelaar verdient zichzelf absoluut terug. Zij kunnen je huis voor de hoogste prijs uitzetten op de markt, wat de kosten rechtvaardigt.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Veendam 0,67% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 872 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Onthoud ook dat het vergelijken van makelaars kosteloos en zonder verplichtingen is, wat je beslissing eenvoudiger zou moeten maken.

Kosten van makelaars in Veendam

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.300
€ 3.200
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Veendam

In de wereld van makelaardij komen bepaalde kosten vrijwel altijd voor rekening van de klant. In Veendam is dit niet anders. Eén van de kosten die makelaars in rekening brengen, zijn de opstartkosten. Dit zijn kosten die je betaalt om jouw woning in de verkoop te zetten. Denk hierbij aan kosten voor de professionele foto's, de aanmelding op de woningwebsites en het opstellen van de verkoopbrochure.

Opstartkosten kunnen behoorlijk variëren per makelaar. In Veendam liggen deze kosten gemiddeld tussen de € 400 en € 700. Zoals je merkt, wordt deze variatie dynamisch bijgehouden. Dit betekent dat je altijd de meest actuele informatie krijgt. Wil je een helder beeld van wat jou te wachten staat? Op onze site bieden we de mogelijkheid om gemakkelijk en gratis de tarieven op te vragen bij verschillende makelaars. Zo krijg je een transparant beeld van de (mogelijke) opstartkosten per makelaar.

Intrekkingskosten van makelaars in Veendam

Als je jouw huis wilt verkopen via een makelaar in Veendam, is het belangrijk om rekening te houden met mogelijk bijkomende kosten zoals intrekkingskosten. Deze kosten kunnen door de makelaar in rekening worden gebracht wanneer je besluit om jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Het is een soort 'afkoopsom' die dient ter compensatie van de tijd en inspanning die de makelaar heeft geïnvesteerd.

Intrekkingskosten worden bijvoorbeeld in rekening gebracht als je plotseling besluit om jouw woning niet meer te verkopen, of als je overstapt naar een andere makelaar terwijl de woning nog in de verkoop staat. Zo'n situatie kan ontstaan wanneer je niet tevreden bent over de dienstverlening van de makelaar of wanneer je denkt dat een andere makelaar je beter kan helpen. Het is dus belangrijk om goede afspraken te maken over de eventuele intrekkingskosten voordat je in zee gaat met een makelaar.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Veendam met een vast tarief

Ja, ook in Veendam zijn er makelaars die werken met een vast tarief. Dit wil zeggen dat je eenmalig een vooraf vastgesteld bedrag betaalt voor alle diensten. Denk daarbij aan diensten zoals de waardebepaling van jouw huis, fotografie, onderhandelingen en het opstellen van de koopakte. Makelaars in Veendam hanteren gemiddeld een vast tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Hoewel een vast tarief op het eerste gezicht aantrekkelijk lijkt, brengt het ook risico's met zich mee. Het gevaar is dat je ongeacht het verkoopresultaat hetzelfde bedrag betaalt. Stel, je huis wordt tegen de verwachting in snel verkocht. Dan kan het zijn dat je achteraf gezien veel hebt betaald voor relatief weinig werk.

Tip: Het is daarom raadzaam om meerdere makelaars te vergelijken. Hierdoor krijg je meer inzicht in de tarieven en welk type tarief het beste past bij jouw unieke situatie als woningverkoper. Deze kennis kan je helpen bij het maken van een doordachte keuze.

4 feitjes over makelaars in Veendam

 • In plaats van te kiezen voor de minst dure optie, geven huisverkopers in Veendam er de voorkeur aan om samen te werken met een makelaar die de beste balans biedt tussen prijs en kwaliteit.
 • Een flinke 94% van de verkopers in Veendam hecht veel waarde aan lokale expertise en heeft daarom aangetoond een lokale full-service makelaar te verkiezen boven een internetmakelaar.
 • Het is gebleken dat woningen in Veendam 57% sneller verkocht worden wanneer ze met behulp van een makelaar op de markt worden gebracht, vergeleken met woningen die zonder makelaarsdiensten worden verkocht.
 • Met de hulp van een makelaar, kunnen huizenbezitters in Veendam een 20% hogere winst verwachten bij de verkoop van hun woning, ten opzichte van verkoop zonder makelaar.

Wat levert de beste makelaar in Veendam op?

De beste makelaars in Veendam onderscheiden zich duidelijk in hun prestaties. Naast positieve beoordelingen, kunnen zij met cijfers laten zien dat zij niet alleen woningen sneller verkopen, maar ook een hogere verkoopprijs behalen.

Hoe onderscheiden deze topmakelaars zich dan precies?

 • Verkoopprijs: Wanneer je de huizenverkoop in handen legt van de beste makelaars in Veendam, kun je daadwerkelijk profiteren van een hogere opbrengst. Doorgaans verkopen deze makelaars woningen voor een bedrag dat hoger ligt met een gemiddelde van € 8.649 in vergelijking met andere makelaars in de regio.
 • Verkooptijd: De analyse van onze data laat zien dat de meest actieve makelaars in Veendam huizen doorgaans 16 dagen sneller verkopen. Dit geeft aan dat hun proactieve aanpak in de verkoopstrategie resultaat oplevert.

De beste makelaar in Veendam vinden

Het vinden van de beste makelaar in Veendam betekent het vinden van een makelaar die je woning kan verkopen voor de hoogste mogelijke prijs. De marktkennis van de makelaar en zijn vermogen om te onderhandelen zijn bepalend voor het succes.

Een effectieve manier om de makelaar te vinden die bij je past, is door een zorgvuldige vergelijking te maken. Maak gebruik van ons vergelijkingsformulier om de makelaars in Veendam te beoordelen op hun tarieven, verkoopstrategie en expertise.

Waar moet je op letten bij makelaars in Veendam?

Bij het kiezen van een makelaar in Veendam voor de verkoop van je huis zijn er enkele belangrijke punten om op te letten:

Ervaring in Veendam

Begrijpt de makelaar de plaatselijke markt? Heeft hij ervaring met huizenverkoop in Veendam? Dit kan een enorm verschil maken.

Verkoopprestaties

Kijk naar de verkoopgeschiedenis van de makelaar. Hoeveel huizen heeft hij onlangs verkocht? Wat was de gemiddelde verkoopprijs?

Communicatie

Is de makelaar goed bereikbaar? Zorgt hij voor duidelijke communicatie, zowel voor jou als potentiële kopers? Goede communicatie is essentieel.

Marketingstrategie

Vraag de makelaar naar zijn marketingplan voor je woning. Hoe gaat hij ervoor zorgen dat jouw huis opvalt tussen de andere te koop staande woningen?

Kosten

Wat zijn de kosten van de makelaar? Zijn deze kosten redelijk in verhouding tot wat er aangeboden wordt? Houd in gedachten dat de goedkoopste optie niet altijd de beste is.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Een NVM-makelaar in Veendam kan je helpen bij elk aspect van de verkoop van jouw huis. Deskundigheid en lokale marktkennis kenmerken deze makelaar. Ze ondersteunen je gedurende het gehele proces, van de juiste prijsbepaling tot de succesvolle overdracht.

Buiten de NVM zijn er ook makelaars aangesloten bij de VBO en VastgoedPRO actief in Veendam. Ze kennen de lokale huizenmarkt en kunnen je goed adviseren over de verkoopstrategie. Het kiezen van de juiste makelaar kan een groot verschil maken in het verkooptraject van je woning.

Wat doet een makelaar in Veendam?

Als je je huis in Veendam wilt verkopen, kiezen de meeste mensen voor een verkoopmakelaar. Deze makelaar neemt allerlei taken op zich om te zorgen voor een soepele, efficiënte en succesvolle verkoop van je huis.

Vervolgens geeft de makelaar ondersteuning bij diverse aspecten van het verkoopproces. Hierbij kun je denken aan:

 • Waardebepaling van je huis
 • Opstellen van een aantrekkelijke woningpresentatie
 • Onderhandelen over de verkoopprijs
 • Begeleiding bij juridische zaken rondom de verkoop
 • Organiseren en begeleiden van bezichtigingen

Waarom een makelaar in Veendam inschakelen?

Het verkopen van een huis in Veendam is veel meer dan alleen een bord in de tuin plaatsen en wachten op kopers. Het vergt expertise, kennis en tijd. Een goede makelaar heeft gedegen kennis van de lokale huizenmarkt en weet hoe jouw huis daarin gepositioneerd moet worden om het beste resultaat te behalen. Het is belangrijk dat je kiest voor een makelaar die jouw belangen behartigt en niet snel genoegen neemt met minder dan het optimaal haalbare.

Actuele kennis van de markt

Een goede makelaar heeft doorgaande kennis van de huidige huizenmarkt en van specifieke wijkwijzigingen in Veendam. Ze weten welke strategie ze moeten volgen om jouw huis voor de beste prijs te verkopen, en hoe ze potentiële kopers kunnen aantrekken.

Service en communicatie

Wat een uitstekende makelaar onderscheidt, is de kwaliteit van hun service en communicatie. Ze houden je bij elke stap van het proces op de hoogte en beantwoorden alle vragen die je hebt. Onzekerheid en stress worden zo tot een minimum beperkt.

Risico van zelf verkopen

Als je ervoor kiest om je huis zelf te verkopen, kun je tegen bepaalde problemen aanlopen. Zonder de juiste expertise kan het zijn dat je huis langer te koop staat, of dat je een te lage verkoopprijs krijgt. Een deskundige makelaar helpt je deze fouten te voorkomen.

Professionaliteit en ervaring

Een goede makelaar is op de hoogte van alle juridische kanten van het verkoopproces en kan de onderhandelingen voeren met kennis van zaken. Zijn professionele houding en ervaring maken het verschil, zodat jij je kunt focussen op jouw volgende stap.

Informatie over Veendam

In het noordoosten van Nederland, in de provincie Groningen, ligt het historische stadje Veendam. Deze plaats wordt gekenmerkt door haar oude veenkoloniale verleden en weelderige natuur.

Rich in geschiedenis, Veendam groeide op in de zestiende eeuw ten tijde van de turfwinning. Het heeft sindsdien een rijke industriële en culturele erfenis opgebouwd, zoals te zien is in de historische gebouwen die de stad bevolken.

De charme van Veendam wordt versterkt door haar talrijke parken en kanalen. Naast een genot voor wandelaars en fietsers, bieden deze natuurlijke troeven ook mogelijkheden tot ontspanning en recreatie op het water.

Weetje: Aan de rust en vrede die Veendam uitstraalt, kun je niet passeren zonder te merken dat de huizenmarkt in bloei staat. De verkoop van huizen neemt namelijk sterk toe in Veendam. Bekijk de woningmarktcijfers voor meer details.

Makelaars in Veendam vergelijken

Als je jouw huis wil verkopen in Veendam, dan wil je natuurlijk de beste makelaar voor jouw situatie en woning. Bij Huis Verkopen maken we dit proces eenvoudig door alle makelaars in de omgeving voor je te vergelijken.

 • Vergelijk makelaars op verkoopsnelheid en -opbrengst
 • Ontvang een gratis waardebepaling
 • Verkrijg inzicht in de makelaarskosten
 • Vind een makelaar die bij jou past

Op basis van jouw specifieke wensen en de prestaties van verschillende makelaars kunnen we je koppelen aan de makelaars die het beste voorstel voor verkoop leveren. Zo behaal je niet alleen de maximale opbrengst uit de verkoop van je huis, maar bespaar je ook op de makelaarskosten.

Vergelijk makelaars in Veendam Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Veendam

Vergelijk verschillende makelaars op basis van kosten, verkoopsnelheid en service. In Veendam varieert de € 3.098 gemiddeld per makelaar. Maak gebruik van online reviews en adviezen van kennissen. Op Huis Verkopen kun je makelaars vergelijken.

Nee, een duurder tarief betekent niet altijd betere service of snellere verkoop. Overweeg de voordelen, zoals ervaring en kennis van de lokale markt. Het gemiddelde tarief in Veendam is € 3.250.

Vergelijken van makelaars kan je een besparing opleveren van gemiddeld € 872. Je kunt deze besparing realiseren door diensten en tarieven op te vragen bij verschillende lokale makelaars.

Courtage is het percentage van de verkoopprijs dat de makelaar ontvangt als vergoeding. Dit ligt gemiddeld op 1,19%. Het is belangrijk om de courtage te vergelijken voordat je een makelaar kiest.

Beide mogelijkheden hebben voor- en nadelen die je moet afwegen. Een vast tarief beschermt tegen onverwachte kosten, maar bij een hoog verkoopresultaat kan een percentage voordeliger zijn. Goed vergelijken tussen makelaars in Veendam kan helpen bij deze keuze.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen