Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Emmen

Als je nog twijfelt over het verkopen van je woning in Emmen, kan het inhuren van een deskundige makelaar jou enorm helpen. Ze kunnen een schatting gevan van hoe snel je woning op de markt zou kunnen worden verkocht en wat het financieel perspectief zou kunnen zijn. Een geschikte verkoopmakelaar kan je zo een beter inzicht geven.

Over makelaars in Emmen

Emmen en omgeving hebben een overvloed aan makelaars om uit te kiezen en dit kan de keuze soms complex maken. Het is belangrijk om je bewust te zijn van de verscheidenheid en de unieke kenmerken van elke makelaar. Zo kan de ene makelaar uitblinken in het snel verkopen van een huis, terwijl een andere makelaar misschien meer expertise heeft in het behalen van een hoge verkoopprijs.

We bieden je een aantal manieren om de makelaars in Emmen naast elkaar te leggen en te vergelijken. Op deze manier kun je een weloverwogen beslissing maken, passend bij jouw specifieke situatie en wensen. Aan het eind van deze pagina vind je alle benodigde informatie over de makelaars in Emmen en omstreken. Deze handige tools helpen jou bij het maken van de beste keuze.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.796
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 10.439
Besparing (gem.)
€ 925

Actueel

 • Wanneer je overweegt om je huis te verkopen, is het goed om te weten dat de gemiddelde courtage in Emmen op dit moment 1,19% bedraagt. Deze kosten maken deel uit van het verkoopproces.
 • In juli 2024 ligt de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Emmen op € 2.691 euro. Dit is belangrijke informatie voor het bepalen van de vraagprijs van je huis. Meer informatie hierover vind je op deze pagina.

Uitgelichte makelaars in Emmen

In de hieropvolgende opsomming presenteren we je met plezier een selectie van gevarieerde verkoopmakelaars gepositioneerd in Emmen. Bedenk dat er nog meer makelaars actief zijn in deze regio, alleen kan hun expertisegebied variëren. Het is goed om te beseffen dat de voornaamste makelaar voor jou diegene is die naadloos aansluit bij de soort woning, jouw specifieke situatie en persoonlijke voorkeuren.

Logo Frieling Makelaars Emmen B.V.

Frieling Makelaars Emmen BV

Ontdek Frieling Makelaars Emmen, een full-service makelaarskantoor met meer dan 40 jaar ervaring in de onroerendgoedmarkt. Met specialismen in woonhuizen, bedrijven, taxaties en beheer, biedt deze makelaar je deskundige hulp bij verkoop, aankoop en verhuur. Dankzij certificaten van onder andere NVM, NWWI en VastgoedCert, kan je rekenen op betrouwbare dienstverlening. Van veiling en beleggen tot horeca en monumenten, Frieling Makelaars staat klaar om je optimaal te ondersteunen.
Logo Karen Frieling Woonhuismakelaars (KFW Makelaars)

Karen Frieling Woonhuismakelaars (KFW Makelaars)

Bij KFW Makelaars ben je aan het juiste adres als je een makelaar zoekt die gespecialiseerd is in woningen en persoonlijke betrokkenheid hoog in het vaandel heeft staan. Ze bieden een breed pakket aan diensten aan: verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en ze hebben zelfs expertise in woningfotografie en nieuwbouw. Daarbij kun je ook in het Engels of Duits bij ze terecht. Ze zijn aangesloten bij branchevereniging NVM en beschikken over verschillende certificaten.
Logo Lamberink Makelaars & Adviseurs

Lamberink Makelaars & Adviseurs

Lamberink Makelaars & Adviseurs is een familiebedrijf gespecialiseerd in vastgoedtransacties. Ze kenmerken zich door hun uitgebreide marketing en grote netwerk, waardoor ze actief vraag en aanbod kunnen matchen in heel Noord-Nederland. Ze bieden extra zekerheid voor jou als verkoper en hun aanpak heeft bewezen succesvol te zijn. Naast verkoop, bieden ze ook diensten als aankoopbegeleiding, taxaties en financieel advies. Indien je meerdere diensten afneemt, ontvang je een aantrekkelijke korting.
Logo Mijn Makelaar Dekker & De Vreeze

Mijn Makelaar Dekker & De Vreeze

Bij Mijn Makelaar Dekker & De Vreeze staat nuchterheid hoog in het vaandel. Ze kennen de Zuidoost hoek van Drenthe als geen ander en hun aanpak, heel grondig, garandeert snelle verkoop van jouw woning. Deze makelaar is meer dan vakkundig in bouwtechnische en juridische zaken. Ze verhuren en taxeren ook, en een persoonlijke, resultaatgerichte en eerlijke service staat altijd centraal. Met een aanzienlijk aantal recente transacties, biedt dit NVM-gecertificeerd team een solide keuze voor jouw vastgoedbehoeften.
Logo NSP Wegter Makelaars

NSP Wegter Makelaars

NSP Wegter Makelaars is een bedrijf met passie voor wonen. Het bedrijf helpt je bij het aankopen, verkopen en taxeren van een huis. De makelaar begrijpt dat dit geen dagelijkse klus is en stelt daarom haar professionaliteit en ervaring tot je beschikking. Met een persoonlijke aanpak en aandacht voor jouw unieke woningbehoefte, nemen zij je graag deze zorg uit handen. Dit ervaren team van twee medewerkers is gecertificeerd en aangesloten bij de branchevereniging NVM.
Logo Melenberg Makelaardij

Melenberg Makelaardij

Melenberg Makelaardij is een bekende speler in de regio Emmen, thuis in de groene, energieke omgeving. Met 3 vaste krachten focussen ze zich op aankoop, verkoop, taxaties en verhuur. Het afgelopen jaar hebben ze 71 woningen verkocht en 18 huizen aangekocht. Door hun specialisatie in beleggen, woningfotografie en nieuwbouw, kunnen ze je woonwensen dichterbij brengen. Lid van NVM en gecertificeerd door VastgoedCert, NWWI, en NRVT.
Logo Startbox Makelaars

Startbox Makelaars

Startbox Makelaars is als NVM-makelaar een betrouwbare keuze bij de aankoop, verkoop en verhuur van woningen in Zuidoost-Drenthe. Hun ervaring biedt inzicht in de markt en helpt belangrijke aspecten van het proces niet over het hoofd te zien. Ze doen meer dan alleen bemiddelen, Startbox Makelaars blinkt ook uit in taxaties en het beheer van vastgoed. Met hun specialismen, variërend van woningstyling tot nieuwbouw en van beleggen tot monumenten, kun je rekenen op een allround dienstverlening.
Logo Ten Wolde Makelaars

Ten Wolde Makelaars

Bij Ten Wolde Makelaars staan openheid en eerlijkheid centraal. Deze makelaar is specialist in aan- en verkoop in Emmen en omgeving. Ze nemen je serieus, zonder ingewikkeld jargon of opsmuk, maar met vakmanschap en plezier in het werk. Ze lopen het hele proces met je mee en houden je actief op de hoogte van alle ontwikkelingen. Daarnaast zijn ze aangesloten bij de branchevereniging NVM en bieden ze diensten als verkoop, taxaties en aankoop.

Let op: er zijn veel verkoopmakelaars actief in en rondom Emmen. Dat betekent dat jouw ideale makelaar mogelijk niet in de bovenstaande lijst staat. Het is daarom van groot belang om alle makelaars goed te vergelijken. Bij Huis Verkopen nemen we álle makelaars in Emmen mee in onze vergelijking.

Vergelijk makelaars in Emmen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Emmen?

Een makelaar in Emmen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,19% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 319.021 in Emmen komt dit neer op € 3.796 aan makelaarskosten (update juli 2024).

In Emmen werken meeste makelaars met courtage voor het verkopen van een huis. Dit betekent dat jouw kosten afhangen van de verkoopprijs van jouw huis en het percentage dat de makelaar hanteert.Houd hier rekening mee bij het kiezen van een makelaar.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Emmen 0,58% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 925 besparen door makelaars te vergelijken. Onthoud dat elke makelaar zijn eigen courtage bepaalt, dit betekent dat courtages kunnen variëren.

Kosten van makelaars in Emmen

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.400
€ 3.900
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Emmen

Ben je van plan om je huis in Emmen te verkopen? Dan kom je waarschijnlijk in aanraking met opstartkosten. Dit zijn kosten die de meeste makelaars in Emmen rekenen wanneer je jouw woning via hen op de markt brengt. Deze kosten dekken de basisdiensten van de makelaar en zijn bedoeld om het verkoopproces op gang te brengen.

Opstartkosten kunnen variëren afhankelijk van de makelaar, maar er zijn enkele gebruikelijke uitgaven. Voorbeelden hiervan zijn het maken van professionele foto’s van je woning, het creëren van een plattegrond en het opstellen van een pakkende verkooptekst. Daarnaast zijn de kosten ook bedoeld voor het plaatsen van je woning op huizensites, zoals Funda. Het is dus belangrijk om bij de keuze van een makelaar rekening te houden met deze opstartkosten.

Intrekkingskosten van makelaars in Emmen

Een belangrijk punt om op te merken als je van plan bent om jouw woning in Emmen te verkopen, is dat vrijwel alle makelaars intrekkingskosten kunnen rekenen. Dit zijn kosten die je moet betalen als je ervoor kiest om jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Dus, als bijvoorbeeld je plannen veranderen, je besluit om te verhuren in plaats van te verkopen, of een andere reden hebt om de verkoop stop te zetten, worden deze kosten in rekening gebracht.

Zelfs al voelt het nu misschien niet alsof je jouw huis van de markt zal halen, situaties kunnen altijd veranderen. Intrekkingskosten in Emmen variëren, maar gemiddeld bedragen ze € 500. Let op: elk makelaarskantoor kan zijn eigen tarieven hanteren, dus het is altijd goed om dit van tevoren te controleren en in te calculeren voordat je een verkooptraject met een makelaar start.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Emmen met een vast tarief

Naast de traditionele makelaars die met courtage werken, bestaan er ook makelaars die een vast tarief hanteren. Als je dus met een standaard prijs wilt werken, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van je huis, dan is een makelaar met een vast tarief een ideale keus. Ze hanteren een prijs voor hun diensten die je op voorhand weet en die niet verandert, ongeacht de verkoopprijs van de woning. Zo bedragen de gemiddelde kosten van makelaars in Emmen met vaste tarieven ongeveer € 3.250 (update: juli 2024)

Er zijn zowel voordelen als nadelen verbonden aan het kiezen van een makelaar met een vast tarief. Een voordeel is dat je precies weet wat de kosten zullen zijn, er zijn geen verrassingen of onvoorziene courtages. Dit kan echter ook een nadeel zijn. Als jouw huis niet verkocht wordt, moet je nog steeds het volledige bedrag betalen. Met courtage betaal je alleen voor de daadwerkelijke verkoop, zelfs als de verkoopprijs lager uitvalt dan verwacht.

Tip: Het is essentieel om een gedegen keuze te maken bij het kiezen van een makelaar. Door makelaars te vergelijken, kan je inzicht krijgen in welke makelaar het beste aansluit bij jouw specifieke wensen en de karakteristieken van jouw woning. Een doordachte keuze kan je uiteindelijk veel geld en stress besparen.

4 feitjes over makelaars in Emmen

 • Makelaars in Emmen zijn in staat om huizen tot wel 9% winstgevender te verkopen dan wanneer deze zonder professionele hulp worden aangeboden. Dit getal kan het verschil maken in het succes van jouw huisverkoop.
 • Het schatten van de waarde van een huis kan soms een uitdaging zijn. Dit komt mede door het feit dat verkoopmakelaars in Emmen de waarde van woningen soms tot wel €36.000 kunnen verschillen in hun inschattingen.
 • De gemiddelde makelaar in Emmen vraagt een 1,19% courtage. Dit percentage is wat je aan de makelaar verschuldigd bent voor zijn of haar diensten tijdens het verkoopproces.
 • Veel woningverkopers in Emmen nodigen gemiddeld drie makelaars uit voor een gesprek thuis alvorens ze een definitieve keuze maken. Dit biedt je de mogelijkheid om verschillende offertes te vergelijken.

Wat levert de beste makelaar in Emmen op?

Er zijn diverse makelaars in Emmen die zich opmerkelijk onderscheiden van de rest. Het verschil is vooral merkbaar in de behaalde verkoopprijzen en de snelheid waarmee woningen verkocht worden. Deze makelaars, door hun kennis en ervaring, weten op de juiste manier te handelen, resulterend in voordelen voor de verkoper.

Dit is hoe je de beste makelaars in Emmen herkent:

 • In onze gegevens zien we dat de meest efficiënte makelaars in Emmen huizen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan andere makelaars in de regio. Dit wijst op een effectieve verkoopstrategie en een uitstekende kennis van de markt.
 • Verder toont onze database aan dat toonaangevende makelaars in Emmen de woningen doorgaans voor een hoger bedrag weten te verkopen dan de overige makelaars. Ze realiseren een gemiddelde meeropbrengst van € 10.027 euro. Dit is het bewijs dat een goede makelaar een investering waard is, omdat de hogere verkoopwaarde de makelaarskosten ruimschoots compenseert.

De beste makelaar in Emmen vinden

Op zoek naar een makelaar in Emmen? De beste keuze is diegene die perfect aansluit bij jouw woning en verrkoopsituatie. Het is van belang dat de aanpak van de makelaar naadloos aansluit bij jouw specifieke wensen en omstandigheden.

Via ons vergelijkingsformulier kun je alle bovengemiddeld presterende makelaars in Emmen gemakkelijk tegen elkaar afzetten. Je ontvangt dan informatie over hun tarieven, verkoopstrategieën, inschatting van de woningwaarde en hun unieke verkoopstips. Zo vind je altijd de makelaar die het best bij jou past.

Waar moet je op letten bij makelaars in Emmen?

Een makelaar kiezen voor de verkoop van je huis in Emmen kan een uitdaging zijn. Hier zijn vijf punten om rekening mee te houden:

Eerdere resultaten van de makelaar

De ervaring en het trackrecord van een makelaar kan veel vertellen over hun professionaliteit en resultaten. Zoek informatie over hun eerdere verkopen in Emmen.

Communicatiestijl en -vaardigheden

Een makelaar moet in staat zijn om effectief met je te communiceren, je comfortabel te laten voelen en je te voorzien van alle noodzakelijke informatie omtrent jouw verkoop.

Beoordelingen en referenties

De meningen van eerdere klanten kunnen een waardevol inzicht geven over de kwaliteit van de dienstverlening van de makelaar. Lees beoordelingen en zoek naar referenties.

De inschatting van de woningwaarde

Verschillende makelaars schatten de waarde van jouw woning verschillend in. Het is dan ook verstandig om bij meerdere makelaars een gratis waardebepaling aan te vragen.

Vergoeding en kosten

De vergoeding van een makelaar voor de werkzaamheden kan variëren. Wees bewust van de kosten die voor de diensten van de makelaar in rekening worden gebracht.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

NVM-makelaars in Emmen bieden een compleet dienstenpakket in het vastgoedproces. Lidmaatschap bij een branchevereniging, zoals de NVM, VBO of VastgoedPRO, houdt in dat de makelaar zich conformeert aan gestelde kwaliteitseisen en gedragscodes.

Kiezen voor een makelaar zonder brancheverenigingslidmaatschap kan nadelig zijn. Zo'n makelaar is niet gebonden aan bepaalde richtlijnen, wat risico's met zich kan meebrengen. Een betrouwbare makelaar met brancheverenigingslidmaatschap garandeert je echter een minimum aan kwaliteitswaarborging.

Wat doet een makelaar in Emmen?

Een makelaar in Emmen neemt je heel wat zorgen uit handen bij de verkoop van je huis. Deze deskundige zorgt ervoor dat je huis aantrekkelijk gepresenteerd wordt en vindt voor jou de ideale koper.

Vaak wordt ten onrechte gedacht dat je huis zelf verkopen gemakkelijk is. Een goede makelaar in Emmen voegt echter veel waarde toe. Denk bijvoorbeeld aan het onderhandelen over de prijs, het opstellen van een koopcontract en het kiezen van de juiste verkoopstrategie.

 • Onderzoek naar de woningmarkt in Emmen
 • Adviseren over de juiste prijs voor het huis
 • Verzorging van professionele foto's en presentaties
 • Organiseren van bezichtigingen
 • Juridische ondersteuning bij het opstellen van contracten

Waarom een makelaar in Emmen inschakelen?

Verhuizen is meestal een grote stap en de verkoop van je woning brengt vaak veel stress en onzekerheid met zich mee. Een makelaar kan je hierin ontzorgen. De makelaars in Emmen zijn zeer ervaren en kennen de lokale woningmarkt als geen ander. Ze weten precies hoe ze jouw huis snel en tegen de beste prijs kunnen verkopen. Wil je de mogelijkheden verkennen? Je kunt via hier verkoopmakelaars vergelijken, om te zien welke het beste past bij jouw situatie en voorkeuren.

Kennis van de woningmarkt

Makelaars in Emmen hebben uitstekend inzicht in de lokale woningmarkt. Ze weten welke prijzen realistisch zijn voor jouw huis en kunnen dit effectief communiceren aan potentiële kopers. Verder hebben ze een groot netwerk waarmee ze jouw woning snel onder de aandacht kunnen brengen.

Ervaring en expertise

Bij de verkoop van een huis komt veel kijken. Een ervaren makelaar helpt je in dit proces en zorgt ervoor dat je geen belangrijke aspecten over het hoofd ziet. Ook hebben ze de juiste kennis en expertise om het onderhandelingsproces vakkundig te begeleiden.

Bespaart tijd en stress

Het zelf verkopen van je huis kan veel tijd en energie kosten. Een makelaar neemt alle taken over, van de presentatie tot de onderhandelingen. Zo heb jij alle tijd voor andere zaken en scheelt het een hoop stress.

Correcte afhandeling

Met een professionele makelaar ben je verzekerd van een correcte afhandeling. Zij zullen alle noodzakelijke juridische en administratieve taken uitvoeren, zodat je zeker weet dat alles correct en volgens de regels verloopt.

Informatie over Emmen

Emmen is een stad en gemeente in het noordoosten van Nederland, gelegen in de provincie Drenthe. Met meer dan 100.000 inwoners wordt Emmen beschouwd als een van de grootste steden van Noord-Nederland.

In het hart van Emmen vind je een verscheidenheid aan winkels, restaurants en cafés. De stad is ook bekend om zijn bijzondere dierentuin, Wildlands Adventure Zoo, een van de mooiste in Nederland.

Emmen is ook een echte groene stad, omringd door prachtige natuurgebieden, waaronder het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dit biedt mogelijkheden voor lange wandelingen en ontspannende fietstochten.

Weetje: Het afgelopen jaar hebben de huizenprijzen in Emmen een enorme groei doorgemaakt. Voor meer gedetailleerde informatie hierover, kun je de woningmarktcijfers bekijken. Vooral vrijstaande woningen zijn sterk in prijs gestegen, waardoor de gemiddelde prijs per vierkante meter met 10% is toegenomen.

Makelaars in Emmen vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Emmen hoeft geen tijdrovend proces te zijn. Door een platform zoals Huis Verkopen te gebruiken, kunt je makkelijk en snel de beste keuze maken voor jouw specifieke situatie.

 • Ontvang een gratis waardebepaling
 • Krijg een duidelijk overzicht van mogelijke verkoopprijzen
 • Geniet van gratis verkoopadvies
 • Garandeer jezelf van concurrerende makelaarstarieven

Dankzij Huis Verkopen ben je gegarandeerd van een makelaar die ervaring heeft, succesvolle verkoopresultaten kan tonen en investeert in jouw voorkeuren en wensen. Het kiezen van de juiste makelaar kan aanzienlijk bijdragen aan de verkoopopbrengst en snelheid van jouw woningverkoop.

Vergelijk makelaars in Emmen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Emmen

De gemiddelde makelaarskosten in Emmen zijn € 3.796. Dit bedrag kan lager uitpakken door verschillende makelaars te vergelijken.

In Emmen duurt het gemiddeld 43 dagen om een huis te verkopen. Dit kan afhangen van de gekozen verkoopstrategie en de woningmarkt.

Door verschillende makelaars te vergelijken kan je gemiddeld € 925 besparen op de makelaarskosten in Emmen.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Emmen zijn € 515. Dit bedrag kan verschillen per makelaar.

Goede makelaars in Emmen kan je vinden door ze te vergelijken op basis van hun tarieven, diensten en beoordelingen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen