Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Tilburg

Ben je op zoek naar een goede makelaar in Tilburg voor de verkoop van je huis? Wij houden alle statistieken bij van makelaars, zodat we precies weten welke makelaars goed presteren in Tilburg. Hierdoor kunnen we jou helpen met het vinden van de best presterende makelaar voor jouw situatie.

Over makelaars in Tilburg

Als je op het punt staat je woning in Tilburg te verkopen, zijn er belangrijke zaken om op te letten bij de selectie van een makelaar. Allereerst, let op de kennis van de makelaar van de lokale markt in Tilburg. Elke regio heeft zijn eigen unieke eigenschappen, en een goede makelaar zal deze tot in detail kennen. Verder is de benadering van de marketing van je huis door de makelaar een essentieel aspect om over te denken. Hoe wordt je huis gepresenteerd? Op welke kanalen is je huis zichtbaar? Dit zijn slechts enkele cruciale vragen om te stellen.

Je vraagt je waarschijnlijk af welke makelaar het snelst huizen in Tilburg verkoopt. Of misschien ben je nieuwsgierig welke makelaar gemiddeld de hoogste verkoopprijzen behaalt voor huizen in jouw buurt. Maak je niet druk over deze vragen, want het antwoord ligt voor het oprapen. Het vergelijken van makelaars kan een flinke dosis helderheid geven. Op deze website kan je jouw voorkeuren invoeren om een makelaar te vinden die aansluit bij jouw specifieke wensen en die goed presteert in Tilburg.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.751
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.065
Besparing (gem.)
€ 1.331

Actueel

 • Als je op het punt staat om jouw woning van de hand te doen, is het relevant om te weten dat de makelaarskosten per bureau verschillen. De courtages in Tilburg bevinden zich momenteel tussen de 0,95% en 1,60% van de verkoopprijs, afhankelijk van de makelaardij en haar servicepakket.
 • De actuele woningmarkt in Tilburg brengt ook een bepaalde verkoopprijs met zich mee. Met een huidige gemiddelde verkoopprijs van € 3.716 per m2 heb je een idee van de waarde van jouw woning. Voor meer informatie kun je de actuele woningmarktwaarden bekijken.
 • Onthoud dat de tarieven van makelaars continu fluctueren, aangezien deze worden beïnvloed door marktomstandigheden en hun concurrentievermogen. Bovendien kan het vergelijken van makelaarstarieven je gemiddeld € 1.331 besparen!

Uitgelichte makelaars in Tilburg

In de bruisende stad Tilburg zijn talloze makelaars actief die je willen bijstaan bij de verkoop van je eigen woning. Maar trap niet in de valkuil om simpelweg de allereerste makelaar die je tegenkomt in te schakelen. Het is veel verstandiger om de verschillende makelaars in Tilburg met elkaar te vergelijken op basis van hun ervaring, dienstverlening en tarieven.

Logo Alstede van Mierlo Makelaardij

Alstede van Mierlo Makelaardij

Alstede van Mierlo Makelaardij is een servicegericht makelaarskantoor dat jouw belang vooropstelt. Ze zetten zich 100% in om je huis voor de best mogelijke prijs te verkopen en houden tegelijkertijd rekening met jouw eigen wensen en situatie. Met 5 medewerkers en expertise in woningfotografie en woningstyling, zorgen ze voor een optimale presentatie van je huis. Bovendien maken ze gebruik van social media en organiseren ze openhuizen. Ondervind je geen tevredenheid, dan kan je binnen 3 maanden kosteloos de samenwerking beëindigen.
Logo De Bont Makelaardij

De Bont Makelaardij

De Bont Makelaardij, het oudste kantoor van Tilburg, behoudt al sinds 1928 een onverminderde passie voor kwaliteit en integriteit in het vak. Onder leiding van de derde generatie richten ze zich op het begeleiden van kopers en verkopers op de woningmarkt, met respect als speerpunt. Ze presenteren zich graag als jouw 'Woningcoach'. Je bent van harte welkom in hun bijzondere kantoorpand aan de Willem de Rijkestraat 6 in Tilburg.
Logo Gerritse Makelaardij

Gerritse Makelaardij

Gerritse Makelaardij is uitstekend thuis in de Tilburgse woningmarkt. Door hun ervaring en netwerk beschikken ze over een aantrekkelijke vastgoedportefeuille. Ze blinken uit in aankoop, verkoop en taxatie van woningen, gedreven door hun passie en streven naar het beste resultaat. Tegelijkertijd nemen ze de tijd om goed naar je wensen te luisteren. Punctualiteit en goede bereikbaarheid zijn voor hen vanzelfsprekend. Je vindt Gerritse Makelaardij op de Nieuwe Bosscheweg 105 in Tilburg.
Logo Hendriks Makelaardij Tilburg

Hendriks Makelaardij Tilburg

Hendriks Makelaardij Tilburg onderscheidt zich door kwaliteit te bieden met een persoonlijke aanpak. Ze kunnen je compleet ontzorgen bij het aankopen of verkopen van een huis, inclusief de zorg voor hypotheken en verzekeringen. Ze werken volledig digitaal en zijn altijd klaar om te ondersteunen. Ze bieden een professionele promotie van je woning en met hun landelijke netwerk vinden ze de perfecte koper. Bovendien, kennen ze geen kosten als je woning niet wordt verkocht.
Logo Hart van Brabant Makelaardij

Hart van Brabant Makelaardij

Hart van Brabant Makelaardij is een deskundige en persoonlijke makelaar, actief sinds 1998. Dit actieve kantoor richt zich op het aan- en verkopen, taxeren en verhuren van woningen. Met een team van vijf medewerkers zijn ze gespecialiseerd in onder andere woningstyling, -fotografie en nieuwbouw. Je kunt ze vinden in Villa Constance, op de Spoorlaan in Tilburg. Met een gemiddelde beoordeling van 9,3 op Funda zijn ze een betrouwbare keuze voor jouw makelaarsdiensten.
Logo HANS VAN BERKEL MAKELAARDIJ

HANS VAN BERKEL MAKELAARDIJ

Hans van Berkel Makelaardij is een creatief en ervaren makelaarskantoor met een gespecialiseerd team dat passie heeft voor huizen en hypotheken. Met meer dan dertig jaar ervaring en meerdere certificaten, waaronder VastgoedCert en NWWI, weten ze precies wat kopers zoeken. Het kantoor biedt onder andere diensten aan op het gebied van bedrijfsruimtes, beleggen, nieuwbouw, woningfotografie en woningstyling. Je krijgt hier onafhankelijk hypotheekadvies en je kunt altijd rekenen op ondersteuning tijdens het verkooptraject.
Logo Kern Makelaars Tilburg

Kern Makelaars Tilburg

Bij Kern Makelaars Tilburg staat jouw woning centraal. Met ervaren experts in het veld regelen ze de beste prijs voor je huis, of je nu koopt of verkoopt. Ze bieden diensten zoals verkoop, aankoop, taxaties en financieel advies. Omdat het om de grootste investering in je leven gaat, zorgen ze voor persoonlijke aandacht en juiste begeleiding. De klanten waarderen vooral de duidelijkheid en service. Gevestigd op Spoorlaan 350, Tilburg.
Logo KIN Makelaars Tilburg, 300 verkopen met een 9,3!

KIN Makelaars Tilburg, 300 verkopen met een 9,3!

KIN Makelaars Tilburg is een moderne makelaar gespecialiseerd in verkoop, verhuur, aankoop, aanhuur, taxaties en financieel advies. Met een klein, professioneel team zijn ze in staat om grootse prestaties te leveren, zoals 300 transacties binnen 12 maanden. Hun werkwijze leidt ertoe dat jouw woning binnen 6 weken voor de hoogste prijs wordt verkocht. Hierdoor is hun klanttevredenheid extreem hoog, met een gemiddelde van 9,3. Met hun groot kopersnetwerk, persoonlijk contact en uitgebreide services, zijn ze de betrouwbare keuze voor jouw makelaars behoeften.

Let op: In en rondom Tilburg zijn nog meer verkoopmakelaars actief dan in onze lijst hierboven. Bij Huis Verkopen nemen we al deze makelaars mee in onze vergelijking. Jouw ideale makelaar staat mogelijk niet in de bovenstaande lijst, maar je vindt die alleen door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Tilburg Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Tilburg?

Naast de courtage, zijn er vaak ook opstartkosten verbonden aan de diensten van een Makelaar. Deze kosten worden in rekening gebracht voor de initiële werkzaamheden die de makelaar uitvoert, zoals het maken van foto's, het meten van de woning en het plaatsen van de advertentie op de diverse huizensites. Gemiddeld liggen deze kosten tussen de 200 en 500 euro.

Let op: de courtages van makelaars in Tilburg verschillen gemiddeld 0,65%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.331 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Tilburg. Het kan daarom zeker lonen om een juiste afweging en vergelijking te maken van verschillende makelaars bij het voorbereiden op de verkoop van je huis.

Kosten van makelaars in Tilburg

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.900
€ 4.900
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Tilburg

Wanneer je van plan bent om jouw woning te verkopen via een makelaar in Tilburg, dan moet je weten dat de meeste makelaars opstartkosten rekenen. Dit zijn kosten die je vooruit betaalt aan de makelaar voor het opstarten van de verkoop van je huis. Denk aan het maken van professionele foto's, het plaatsen van een verkoopbord, promotionele advertenties, en andere administratieve taken die noodzakelijk zijn om te beginnen met de verkoop van je woning.

De opstartkosten variëren per makelaar. Ze zijn meestal een vast bedrag, maar ze kunnen ook een percentage zijn van de uiteindelijke verkoopprijs. De gemiddelde opstartkosten in Tilburg, zijn momenteel [[locatie|average_startup_costs|general|price|0]]. Als je er zeker van wilt zijn wat de kosten zijn bij diverse makelaars, kun je bij verschillende makelaars tarieven opvragen. Dit is een eenvoudige, kosteloze en vrijblijvende manier om inzicht te krijgen in de kostenstructuur van verschillende makelaars in Tilburg.

Intrekkingskosten van makelaars in Tilburg

In de wereld van onroerend goed is het goed om te weten dat in situaties waarin je overweegt om je woning voortijdig uit de verkoop te halen, makelaars in Tilburg mogelijk intrekkingskosten in rekening kunnen brengen. Dit zijn kosten die makelaars hanteren als je besluit om je woning van de markt te halen voor de verkoop volledig is afgerond. Het kan zijn dat je een ander huis hebt gevonden en snel wilt verhuizen, of dat je simpelweg hebt besloten om in je huidige woning te blijven wonen.

Intrekkingskosten, als onderdeel van de verkoopkosten, dekken de tijd en middelen die makelaars hebben besteed aan het proberen te verkopen van je woning. Van professionele fotografie tot het organiseren van bezichtigingen en het promoten van je woning, dit zijn allemaal services die makelaars bieden in de hoop je woning te verkopen. In Tilburg varieert het gemiddelde bedrag van deze intrekkingskosten, maar om je een idee te geven liggen deze gemiddeld rond de € 500.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Tilburg met een vast tarief

In Tilburg zijn er ook makelaars die werken met een vast tarief. Het grote voordeel hiervan is dat je vooraf weet wat je kwijt bent aan makelaarskosten en dat er geen verrassingen achteraf zijn. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren is € 3.250 (update: juli 2024).

Een vast tarief kan echter ook nadelen hebben. Stel je voor, je woning wordt verkocht voor een bedrag van €200.000. Als je makelaar een vast tarief hanteert van bijvoorbeeld €3.500, dan betaal je 1,75% van de verkoopprijs. Maar stel dat je woning uiteindelijk wordt verkocht voor €225.000, dan blijft het tarief gelijk en betaal je relatief gezien minder: namelijk 1,56%. Je makelaar heeft dan geen extra beloning voor de hogere prijs.

Tip: Denk goed na over wat voor jou de meest gunstige manier van belonen is. Bereken vooraf wat je kwijt zou zijn bij een vaste prijs en bij een percentage van de verkoopprijs. Het kan verstandig zijn om op basis van deze informatie een makelaar te kiezen die bij jouw situatie en voorkeur past. En vergeet niet, een goede makelaar is zijn of haar gewicht in goud waard!

4 feitjes over makelaars in Tilburg

 • Bij het vergelijken van verkoopmethoden geeft maar liefst 95% van de verkopende huiseigenaren in Tilburg de voorkeur aan traditionele makelaars die hun woning volledig beheren in plaats van online varianten die alleen de online plaatsing regelen.
 • Volgens recente cijfers is vastgesteld dat de verkoop van huizen in Tilburg gemiddeld 35% sneller gaat via een makelaar dan wanneer je probeert je woning zelf te verkopen.
 • Met een professionele makelaar aan je zijde kan je verwachten dat je huis in Tilburg met een 12% hogere winstmarge wordt verkocht dan wanneer je het helemaal zelf doet.
 • Wanneer het tijd is voor makelaarsvergelijking, geven de meeste Tilburgse woningverkopers aan een makelaar te willen die bewezen beter presteert dan de concurrentie.

Wat levert de beste makelaar in Tilburg op?

In Tilburg acteren diverse verkoopmakelaars op een geheel ander niveau in vergelijking met de meerderheid. De verschillen komen sterk tot uiting in de verkregen verkoopprijzen en de vlotte afronding van de verkoop.

Dit is hoe je de beste makelaars in Tilburg herkent:

 • De overtreffende cijfers laten zich zien in de verkoopprijzen. Volgens onze data, weten de toonaangevende makelaars in Tilburg een verkoopsom te bedingen die gemiddeld € 12.073 hoger ligt dan de oorspronkelijke vraagprijs.

 • Daarnaast blijken ze ook opmerkelijk efficiënt in hun aanpak. Uit onze data blijkt dat deze makelaars een woning ongeveer 15 dagen sneller weten te verkopen dan de gemiddelde makelaar in Tilburg.

De beste makelaar in Tilburg vinden

Wil je in Tilburg je huis verkopen, maar weet je niet welke makelaar je moet kiezen? De beste of snelste makelaar hoeft niet de duurste te zijn. Bij ons vind je makelaars die bovengemiddeld scoren en dat tegen eerlijke tarieven.

Om een passende makelaar te vinden, helpt ons vergelijkingsformulier je uitstekend. Door je adres, situatie en verkoopvoorkeuren in te vullen, matchen we je aan de geschiktste Tilburgse makelaars. Zo krijg je een helder beeld van je mogelijkheden.

Waar moet je op letten bij makelaars in Tilburg?

Als het gaat om de verkoop van je huis in Tilburg, is het kiezen van de juiste makelaar essentieel. Hier zijn vijf punten waar je op moet letten tijdens je zoektocht:

Persoonlijke klik

Het eerste wat je moet overwegen bij het kiezen van een makelaar is of er een goede persoonlijke klik is. Je werkt nauw samen, dus een goede relatie is noodzakelijk.

Kennis van de Tilburgse markt

Niet onbelangrijk is de kennis die de makelaar heeft van de Tilburgse vastgoedmarkt. Hij of zij moet goed op de hoogte zijn van de trends en ontwikkelingen.

Bewezen track record

Controleer ook het track record van de makelaar. Kijk naar eerdere verkochte huizen en hoe lang deze te koop hebben gestaan. Dit geeft een indicatie van hun prestaties.

Verkoopstrategie

Bespreek de verkoopstrategie. Elk huis en elke situatie is uniek, dus je hebt een makelaar nodig die een aangepaste en doordachte aanpak biedt.

Tarieven en diensten

Ten slotte, wees duidelijk over wat je krijgt voor je geld. Kijk naar de tarieven, maar ook naar de diensten die inbegrepen zijn. Je wilt niet voor onverwachte kosten komen te staan.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Tilburg zijn er diverse NVM-verkoopmakelaars die kunnen helpen bij het verkopen van jouw woning. Hun expertise en lokale kennis vormen een waardevolle ondersteuning in het gehele proces, van taxatie tot onderhandeling.

Naast de NVM-verkoopmakelaars zijn er ook VBO en VastgoedPRO makelaars actief in de regio. Hoewel de werkwijze kan variëren, hebben alle drie de organisaties hoge kwaliteitseisen en een gedragscode waaraan hun makelaars zich moeten houden. Zo ben je altijd verzekerd van een betrouwbare service.

Wat doet een makelaar in Tilburg?

Een makelaar in Tilburg ondersteunt jou in het gehele verkoopproces van jouw huis. Van het bepalen van de juiste vraagprijs tot het afronden van de koopovereenkomst, de makelaar is daar om je te begeleiden.

De taken van de makelaar omvatten onder andere het opstellen en controleren van contracten, het voeren van onderhandelingen en het organiseren van bezichtigingen. Ook geven zij advies over eventuele woningverbeteringen voor een betere verkoopprijs.

 • Marktkennis: Een makelaar weet wat er mogelijk is op de huizenmarkt in Tilburg.
 • Begeleiding bij wettelijke verplichtingen: Ze helpen je met alle juridische en administratieve zaken.
 • Kijkers worden kopers: De makelaar weet hoe jouw huis goed gepresenteerd kan worden tijdens bezichtigingen.
 • Het onderhandelingsproces: Deskundige onderhandelingen kunnen zorgen voor een hogere verkoopprijs.
 • Gemoedsrust: Met een makelaar heb je één aanspreekpunt die jouw belangen behartigt.

Waarom een makelaar in Tilburg inschakelen?

Het verkopen van een huis kan uitdagend zijn. Zeker als je niet bekend bent met de ins en outs van de huizenmarkt. Je wilt natuurlijk het beste resultaat: jouw huis verkopen tegen de beste prijs en onder de gunstigste voorwaarden. Een makelaar kan je daarmee helpen. Bij het inschakelen van een goed geïnformeerde makelaar in Tilburg voor de verkoop van jouw huis, profiteer je van diverse voordelen. Ontdek hoe.

Voordelen van een professionele aanpak

Een makelaar weet precies hoe hij jouw huis optimaal moet presenteren. Niet alleen in termen van professionele fotografie en bondige teksten, maar ook qua positionering op grote huizensites. Met ervaring, kennis en begrip van de Tilburgse huizenmarkt, haal je het meeste uit jouw verkoop.

Inzicht in de woningmarkt

Elke stad heeft zijn eigen specifieke huizenmarkt, inclusief Tilburg. Een makelaar in Tilburg is bekend met de lokale trends, vraag en aanbod, en prijsniveaus. Dit marktinzicht is essentieel om jouw woning tegen de juiste prijs op de markt te zetten.

Efficiëntie in het verkoopproces

Het verkopen van een huis neemt veel tijd in beslag. Van het regelen van bezichtigingen tot aan de onderhandelingen met potentiële kopers. Een makelaar neemt dit tijdsintensieve werk uit handen, zodat je je kunt richten op zaken die echt belangrijk zijn in je leven. De efficiëntie die een makelaar biedt, kan een groot verschil maken in je stressniveau en vrije tijd.

Vakkennis op juridisch gebied

Het verkopen van jouw huis gaat ook gepaard met juridische aspecten. Een makelaar is bekend met deze materie en kan juridische verantwoordelijkheid op zich nemen. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over onvoorziene wettelijke complicaties en kun je vertrouwen op een vlotte afhandeling van de verkoop.

Informatie over Tilburg

Tilburg, gelegen in Noord-Brabant, is de zesde grootste stad van Nederland. De stad is bekend om zijn industriële verleden, met name de textielindustrie die hier floreerde in de 19e eeuw.

Tilburg heeft een rijk cultureel erfgoed, met diverse musea zoals het Textielmuseum en het Museum De Pont. De stad is bovendien de thuisbasis van de Tilburg University.

De laatste decennia heeft Tilburg zich ontwikkeld tot een levendige stad met een bloeiende economie, mede dankzij de universiteit en de aanwezigheid van veel innovatieve bedrijven.

Weetje: De afgelopen jaren is de woningmarkt van Tilburg fors veranderd. Volgens de laatste woningmarktcijfers zijn de huizenprijzen significant gestegen.

Makelaars in Tilburg vergelijken

Vergelijk makelaars in Tilburg via Huis Verkopen op basis van harde statistieken, persoonlijke wensen en voorkeuren om de beste keuze te kunnen maken. Bespaar kosten, krijg inzicht en sta zelf aan het roer.

 • Gratis en vrijblijvende vergelijking
 • Ondersteuning bij verkoopbeslissingen
 • Toegang tot lokale marktkennis

Met Huis Verkopen krijg je een betrouwbaar platform in handen dat je snel en simpel verbindt met de beste makelaars in Tilburg. Het brengt transparantie in een vaak ingewikkeld proces en stelt jouw wensen centraal.

Vergelijk makelaars in Tilburg Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Tilburg

Het gemiddelde tarief van makelaars in Tilburg ligt rond de € 3.250. Dit kan variëren per makelaar. Je kunt makelaars in Tilburg vergelijken op onze vergelijkingspagina.

De gemiddelde intrekkingskosten van makelaars in Tilburg zijn ongeveer € 500. Houd er rekening mee dat dit bedrag kan variëren afhankelijk van de makelaar.

Het vinden van een goede makelaar begint met goed vergelijken. Kijk naar zaken als verkoopprijzen, tarieven en klantbeoordelingen. Meer tips vind je op onze informatiepagina.

Ja, door makelaars te vergelijken kun je flink besparen. De gemiddelde besparing op makelaarskosten in Tilburg door te vergelijken ligt rond de € 1.331.

De gemiddelde verkoopsnelheid van een huis in Tilburg ligt rond de 50 dagen. Dit kan variëren afhankelijk van de marktsituatie en de makelaar.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen