Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Purmerend

Het kan een uitdaging zijn om de juiste makelaar te vinden voor de verkoop van je huis in Purmerend. Huis Verkopen biedt je dan ook graag informatie en tips voor deze selectie. Hiermee vind je, zelfs als je nog twijfelt over de verkoop, een makelaar die perfect bij jouw wensen past.

Over makelaars in Purmerend

Het selecteren van een betrouwbare makelaar in Purmerend is een noodzakelijke stap in de voorbereiding van de verkoop van je woning. Dit is slechts het begin van een reeks belangrijke handelingen. Denk hierbij aan het regelen van de papierwinkel, het vinden van potentiële kopers en het onderhandelen over de prijs. Op onze pagina over het stappenplan, krijg je een duidelijk overzicht van alle taken die je moet voltooien.

Ons platform is er om je tijdens dit proces bij te staan. We helpen je met het vinden van de meest passende verkoopmakelaar in Purmerend. Hierbij kijken we niet alleen naar de persoonlijke klik, maar ook naar de geschiedenis van de makelaar op de markt. Denk bijvoorbeeld aan het aantal verkochte woningen in het verleden en de beoordelingen van vorige klanten. Op deze manier zorgen we ervoor dat de verkoop van je huis soepel verloopt.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.208
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 11.572
Besparing (gem.)
€ 1.483

Actueel

 • De gemiddelde courtages van makelaars in Purmerend liggen momenteel rond de 1,05%. Let wel, dit cijfer fluctueert regelmatig en wordt bij ons maandelijks bijgewerkt, dus altijd up-to-date (vanaf april 2024).
 • De huidige huizenprijzen in Purmerend variëren flink. Op dit moment gaat een gemiddeld huis in deze stad voor € 400.808 over de toonbank. De gemiddelde verkoopprijs per m2 ligt op € 4.097. Voor nog meer diepgang in deze cijfers kun je kijken op onze woningmarktpagina.
 • Niet alleen de huizenprijzen verschillen, ook de tarieven van makelaars in Purmerend zijn in continue beweging. Door het vergelijken van makelaarstarieven kan je gemiddeld zo'n € 1.483 besparen. Een flinke besparing die de moeite waard is om te onderzoeken.

Uitgelichte makelaars in Purmerend

In Purmerend barst het van de makelaars die jou graag bijstaan in het verkoopproces van je woning. Het is echter niet aan te raden om zomaar voor de eerste de beste makelaar te kiezen. Het is in jouw eigen belang om de makelaars in Purmerend objectief te beoordelen op zaken zoals hun tarieven, hun kennis van de lokale markt en hun communicatiestijl.

Logo Bastiaan Makelaardij

Bastiaan Makelaardij

Bastiaan Makelaardij is een NVM makelaar, die met een gemiddelde beoordeling van 9,5 op Funda, hoge klanttevredenheid toont. Ze bieden services zoals verkoop, verhuur, aankoop, taxaties en aanhuur. Met certificaten van VastgoedCert, NWWI en NRVT bewijst dit makelaarskantoor hun expertise. Ze karakteriseren zichzelf door het geven van de aandacht die je verdient in het makelaarsproces. Bezoek ze op Weerwal 18 in Purmerend.
Logo Arthur de Bock Makelaardij, thuis in wonen!

Arthur de Bock Makelaardij, thuis in wonen!

Samenwerken met Arthur de Bock Makelaardij betekent kiezen voor een ervaren makelaar met sterke lokale kennis in Purmerend en Waterland. Met hun specialisme in expat huizenverkoop, bieden ze een solide begeleiding bij één van de belangrijkste beslissingen van je leven. Helder communiceren en goed luisteren zijn kenmerken van hun dienstverlening, waardoor je je echt 'thuis in wonen' voelt. Naast het aankopen, verkopen en taxeren van huizen, behoren ook verhuurdiensten tot hun portfolio.
Logo Hoekstra en Van Eck Purmerend

Hoekstra en Van Eck Purmerend

Hoekstra en Van Eck Purmerend is een makelaar die zich richt op het volledig ontzorgen van je woningaankoop of -verkoop. Ze staan altijd persoonlijk voor je klaar, zowel digitaal als telefonisch. Je kunt rekenen op een professionele promotie van je woning en je blijft continu op de hoogte via je eigen online dossier. Ze hanteren een no-cure-no-pay beleid en hebben de expertise in huis voor zowel financieel advies als woningfotografie.
Logo HR Makelaars, altijd meer dan je verwacht!

HR Makelaars, altijd meer dan je verwacht!

HR Makelaars overstijgt verwachtingen met unieke verkoopstrategieën. Verder dan alleen Funda-plaatsingen, bieden ze in-house styling, fotografie, complete ontzorging en enthousiaste marketeers. Met vestigingen in Amsterdam-Noord, Purmerend en Zaandam, streven ze altijd naar de hoogste opbrengst. Door hun specialisme in woningfotografie en -styling, evenals hun expertise in monumenten en expat woningen toe te passen, verzekeren ze een optimale presentatie en verkoop. De makelaar die je kiest als je uitstekende resultaten en persoonlijke aandacht waardeert.
Logo Kocken Makelaars, welkom thuis!

Kocken Makelaars, welkom thuis!

Kocken Makelaars is een gevestigde waarde in Purmerend. Als vier generaties lang familiebedrijf, kennen ze de regio als geen ander. Dit team van zes deskundigen, aangesloten bij de NVM en MVA, is gespecialiseerd in diensten zoals verkoop, aankoop en taxaties. Ook richten ze zich op aspecten van beleggen en nieuwbouw. Klanttevredenheid staat centraal bij Kocken Makelaars; ze streven ernaar om je zo goed mogelijk te helpen zodat je keer op keer voor hun dienstverlening kiest.
Logo Next-Makelaars

Next-Makelaars

Next-Makelaars is een efficiënt en kwalitatief NVM-makelaarskantoor, zonder poespas maar met scherpe tarieven. Ze bieden uitstekende diensten voor verkoop, aankoop en taxaties, geleverd door een gekwalificeerd team. Hun klanten prijzen hun aanpak en resultaten, wat te zien is in hun onafhankelijke beoordelingen op Funda. Je vindt Next-Makelaars in Purmerend, aan de Oslohaven 7 B.
Logo Sopar Makelaars

Sopar Makelaars

Sopar Makelaars is een vertrouwde en actieve makelaar, gevestigd in het hart van Purmerend sinds 1975. Dit actieve team kent groot Waterland door en door. Ze bieden een persoonlijke makelaar die altijd bereikbaar is. Met diensten zoals verkoop, aankoop, taxaties en financieel advies, plus specialisatie in nieuwbouw, bieden ze volledige woning- en bedrijfsoplossingen. Deze makelaar, een lid van de NVM, met een gemiddelde Funda beoordeling van 9,2, staat klaar om je te helpen.
Logo Teunisse Makelaars o.g. b.v.

Teunisse Makelaars og bv

Teunisse Makelaars is een ervaren bureau met drie gecertificeerde NVM-makelaars die sterk zijn in helder en nuchter begeleiden bij het kopen, verkopen en taxeren van woningen. Gevestigd in hartje Purmerend, kennen ze elke straat en wijk in de regio Waterland zeer goed. Of je nu een starter, doorstromer of senior bent, met hun persoonlijke, no-nonsense aanpak zetten ze zich volledig in voor jouw succes.

Let op: er zijn meer verkoopmakelaars actief in Purmerend dan je misschien in eerste instantie zou denken. Bij Huis Verkopen nemen we al deze makelaars mee in onze vergelijking. De meest geschikte makelaar voor jouw situatie en voorkeuren staat mogelijk niet in de lijst die je net hebt gezien. Door goed te vergelijken, vind je de beste match voor jouw woning.

Vergelijk makelaars in Purmerend Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Purmerend?

Een makelaar in Purmerend rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,05% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 400.808 in Purmerend komt dit neer op € 4.208 aan makelaarskosten (update april 2024).

De courtage van een makelaar is het tarief dat je betaalt voor zijn diensten bij het verkopen of kopen van een woning. Het wordt berekend als percentage van de uiteindelijke verkoop- of aankoopprijs. Je betaalt geen vaste kosten voor het inhuren van een makelaar, maar een variabele bijdrage afhankelijk van het resultaat van de verkoop. Leer hier meer over de courtage van een makelaar.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Purmerend 0,74% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.483 besparen door makelaars te vergelijken. Het uitvoeren van deze vergelijking zorgt gegarandeerd voor een besparing, ongeacht je specifieke situatie of het type woning dat je wilt kopen of verkopen.

Kosten van makelaars in Purmerend

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.000
€ 4.300
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Purmerend

In de wereld van de makelaardij, vooral in Purmerend, is iets dat je waarschijnlijk tegen zult komen: opstartkosten. Makelaars rekenen deze kosten om jouw huis optimaal op de markt te kunnen zetten. Ze worden vaak vooraf gerekend, voordat de verkoopprocessen echt beginnen.

Maar wat betekent dit nu eigenlijk, die opstartkosten? Dit zijn kosten die een makelaar maakt voor het aanmaken van een verkoopdossier, voor het laten maken van fotografie, voor de advertentiekosten op huizensites en/of voor de plaatsing op Funda. Ze variëren sterk per makelaar, maar liggen gemiddeld in Purmerend op € 515.

Intrekkingskosten van makelaars in Purmerend

Intrekkingskosten, dat is een term die je vast wel eens voorbij hebt zien komen bij het samenwerken met makelaars in Purmerend. Wat deze kosten precies inhouden, is niet voor iedereen duidelijk. Deze kosten worden in rekening gebracht door de makelaar, wanneer je besluit jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Het betreft een financiële vergoeding voor de reeds verrichte inspanningen en geïnvesteerde tijd van de makelaar tot dat moment.

Laten we er een voorbeeld bij pakken. Stel, je hebt jouw woning te koop gezet, en de makelaar heeft hier al flink wat werk in gestoken. Op een gegeven moment besluit je om persoonlijke redenen om de verkoop stop te zetten. De makelaar heeft echter al kosten gemaakt en tijd geïnvesteerd. In dit soort situaties, kun je geconfronteerd worden met intrekkingskosten om de makelaar te compenseren. De hoogte van deze kosten kan sterk variëren, afhankelijk van jouw makelaar en de gemaakte afspraken.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Purmerend met een vast tarief

In Purmerend zijn er makelaars die met een vast tarief werken. Dit houdt in dat je van tevoren weet wat je kwijt bent aan de makelaar, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning. Hierdoor kom je niet voor onverwachte kostenposten te staan. Het gemiddelde vaste tarief door makelaars in Purmerend bedraagt € 3.250 (update: april 2024).

Echter, een vast tarief is niet altijd voordelig. Stel je voor, jouw woning wordt verkocht voor een bedrag waar de makelaar normaal gesproken 2% courtage op zou rekenen. Met een verkoopprijs van €200.000 zou dit neerkomen op €4.000. Met een gemiddeld vast tarief van €3.250 ben je voordeliger uit, maar bij een verkoopprijs van €150.000 zou je bij een courtage van 2% slechts €3.000 betalen. Dan is het vast tarief minder gunstig.

Tip: Kijk goed naar de waarde van jouw woning en maak op basis van de verkoopverwachting een inschatting van de kosten. Is jouw woning waarschijnlijk veel waard en verwacht je een hoge verkoopprijs? Dan kan een makelaar met een vast tarief voor jou voordeliger zijn.

4 feitjes over makelaars in Purmerend

 • Als je in Purmerend woont en je overweegt je huis te gaan verkopen, kan het lonen om een makelaar in te schakelen. Statistieken tonen namelijk aan dat huizen gemiddeld 45% sneller verkopen als er een makelaar meewerkt aan de verkoop.
 • Het kan verrassen, maar verkoopmakelaars schatten niet altijd dezelfde waarde voor een huis in Purmerend. Dit kan soms tot wel €31.000 verschil maken! Het zou verstandig kunnen zijn om een waardebepaling aan te vragen.
 • Interessant om te weten is dat de meerderheid van verkoopmakelaars in Purmerend werkt op basis van courtage. Hier ligt een duidelijke reden aan ten grondslag: het meeste verkopers prefereren deze werkwijze omdat ze zo alleen betalen voor de daadwerkelijke verkoop van hun huis.
 • Gemiddeld nodigen woningverkopers in Purmerend drie makelaars uit om hun huis te bezichtigen voordat ze een definitieve keuze maken. Dit geeft je een goed overzicht van de verschillende aanbiedingen en maakt het mogelijk om uiteindelijk de beste keuze voor jouw situatie te maken. Overweeg dus zeker om makelaars uit te nodigen via een vergelijkingsformulier.

Wat levert de beste makelaar in Purmerend op?

Ja, er zitten wel degelijk grote verschillen in de prestaties van makelaars in Purmerend. Een bekwaam makelaar kan de uitkomst van jouw verkoopervaring aanzienlijk veranderen, een concreet voorbeeld is onder andere het verschil in verkoopprijs van jouw woning.

Hier zijn de kenmerken van de beste makelaars van Purmerend:

 • Onze gegevens tonen aan dat de topmakelaars in Purmerend woningen verkopen met een gemiddeld voordeel boven de voorspelde verkoopprijs. Om het concreet te maken, onze analyse suggereert een meerwaarde van € 11.663.
 • Verder blijkt uit de statistieken dat de meest effectieve makelaars in Purmerend huizen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen in vergelijking met hun concurrenten. Dit kan een grote impact hebben op jouw verkoopervaring.

De beste makelaar in Purmerend vinden

Het vinden van een geschikte makelaar in Purmerend kan een uitdaging zijn. Gelukkig maken wij het je makkelijk om de beste keuze te maken. Via ons platform kan je verschillende makelaars vergelijken op basis van jouw woning, situatie en wensen.

Na het invullen van het vergelijkingsformulier krijg je inzicht in de verkoopstrategieën, geraamde waarde van jouw woning, en tarieven van de makelaars. Hierdoor kan je niet alleen de beste makelaar kiezen maar ook jouw verkoopkansen optimaal benutten.

Waar moet je op letten bij makelaars in Purmerend?

Aan het verkopen van je huis in Purmerend komt heel wat kijken en het kiezen van de juiste makelaar is één van de belangrijkste stappen. Hieronder volgen vijf punten om op te letten bij die keuze:

Kennis van de Purmerendse markt

Hoe goed kent de makelaar de markt in Purmerend? Zorg dat je een makelaar kiest die verstand heeft van de lokale huizenmarkt en de trends kan interpreteren. Dit kan een behoorlijk verschil maken in de verkoopprijs van je huis.

Communicatievaardigheden

Je wilt op de hoogte blijven van het verkoopproces. Controleer dus vooraf of de makelaar goed communiceert. Krijg je tijdig antwoord op je vragen? Is er duidelijkheid over de aanpak, prijsstelling en verkoopstrategie?

Verkoopervaring

Heeft de makelaar ervaring met soortgelijke huizen in Purmerend? Een ervaren makelaar heeft vaak bewezen strategieën voor de verkoop en kan verwachte uitdagingen beter aan. Daarnaast kunnen referenties je bruikbare informatie geven over prestaties in het verleden.

Tarieven

Kijk niet alleen naar het tarief, maar ook naar wat je ervoor terugkrijgt. Wat is er bijvoorbeeld inbegrepen in de dienstverlening en hoe wordt de courtage berekend? Een duurdere makelaar kan soms meer waar voor zijn geld bieden.

Verkoopplan

Welk plan van aanpak hanteert de makelaar voor de verkoop van jouw huis? Een goede makelaar heeft een overtuigende verkoopstrategie en kan deze helder uitleggen. Zorg dat dit plan aansluit bij jouw voorwaarden en verwachtingen.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Op zoek naar een makelaar in Purmerend? Kies dan voor een NVM-verkoopmakelaar. Deze makelaars zijn gebonden aan strenge eisen op het gebied van deskundigheid, betrouwbaarheid en zorgvuldigheid. Bovendien biedt het NVM-keurmerk zekerheid bij conflicten.

Maar ook VBO en VastgoedPRO makelaars zijn een goede optie. Deze makelaars hebben vergelijkbare keurmerken en staan garant voor kwaliteit. Kies je voor een makelaar zonder keurmerk, dan loop je het risico op misstappen. Zij hebben namelijk geen verplichting tot bijscholing en er is geen onafhankelijke geschillencommissie.

Wat doet een makelaar in Purmerend?

Een makelaar in Purmerend speelt een belangrijke rol bij het verkopen van je huis. De expert begeleidt je gedurende het gehele proces, van de taxatie tot de daadwerkelijke verkoop.

De eerste stap is om de waarde van jouw huis te bepalen. Op basis hiervan bepaalt de makelaar de vraagprijs. Daarna benadert hij of zij mogelijke geïnteresseerden. Jouw makelaar neemt hierbij veel werk uit handen.

 • Beoordelen van de marktwaarde
 • Opstellen van een gedetailleerd verkoopplan
 • Contact onderhouden met geïnteresseerden
 • Voeren van onderhandelingen
 • Opstellen en controleren van de koopcontracten

Waarom een makelaar in Purmerend inschakelen?

Een goede makelaar in Purmerend kan veel doen om een vlotte verkoop van je woning te realiseren en ervoor te zorgen dat je het maximale uit de verkoop haalt. Een ervaren makelaar is bekwaam in het analyseren van de markttrends, het budgetteren van de verwachtingen en het verbinden van de juiste kopers aan de juiste woning. Ze zijn het eerste aanspreekpunt voor potentiële kopers en bieden bruikbare inzichten om jouw woning een competitief voordeel te geven.

Optimale presentatie van je woning

Een professionele fotopresentatie is de eerste indruk die kopers krijgen van je woning. Een makelaar heeft het talent om je huis er op zijn best uit te laten zien, dit komt ten goede bij de verkoop.

Strategische prijsbepaling

Bij het bepalen van de vraagprijs van je woning is een accurate prijsbepaling fundamenteel. Jouw makelaar is getraind in het vaststellen van de juiste prijs, om zo te zorgen voor een snelle verkoop sneller tegen de hoogst mogelijke prijs.

Onderhandelingen met kopers

Jouw makelaar treedt op als je belangenbehartiger in de onderhandelingen met potentiële kopers. Hierdoor kun je ervan verzekerd zijn dat alleen het beste bod wordt geaccepteerd.

Administratie en documentbeheer

De beheer van documenten en de administratieve taken rondom de verkoop van een woning kunnen complex zijn. Een goede makelaar helpt je echter met al deze aspecten en zorgt voor een vlotte afhandeling.

Informatie over Purmerend

Purmerend, officieel een stad sinds de 15e eeuw, ligt in de provincie Noord-Holland. Deze plek is vooral bekend om zijn rijke geschiedenis gecombineerd met moderne architectuur.

Purmerend is omgeven door water, wat het een ideale plek maakt voor natuurliefhebbers en watersportactiviteiten. Niet alleen de natuur is aantrekkelijk, maar ook de stad heeft diverse culturele activiteiten te bieden.

In Purmerend vind je een verscheidenheid aan woningen, van moderne appartementen tot klassieke herenhuizen. Iedere wijk in de stad heeft zijn eigen unieke karakter en aantrekkingskracht.

Weetje:

De huizenprijzen in Purmerend hebben in de afgelopen periode een aanzienlijke stijging doorgemaakt. Voor meer gedetailleerde informatie over de prijsontwikkeling, bekijk de woningmarktcijfers.

Makelaars in Purmerend vergelijken

Het vinden van de juiste makelaar in Purmerend hoeft niet moeilijk te zijn. Dankzij Huis Verkopen, hoef je alleen maar je gegevens en wensen in te vullen en wij doen de rest.

 • Gratis waardebepaling door de makelaars
 • Je krijgt inzicht in de marktwaarde van jouw huis
 • Verkoopadvies om een goed beeld te krijgen van je mogelijkheden
 • Scherper tarief bij de makelaar na vergelijken

Na het invullen van je adres, voorkeuren en wensen, koppelen we je aan de makelaars in Purmerend die het beste bij je passen. Zo zorgen we ervoor dat jouw verkoopervaring zo efficiënt en prettig mogelijk is.

Vergelijk makelaars in Purmerend Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Purmerend

De gemiddelde makelaarskosten in Purmerend bedragen € 4.208. Deze waarde kan variëren op basis van verschillende factoren. Je kunt zulke kosten zelf opvragen voor een meer accurate inschatting.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Purmerend zijn ongeveer € 515. Deze kosten kunnen variëren en vormen een deel van de totale makelaarskosten.

Het is belangrijk om de tarieven, diensten en ervaringen van meerdere makelaars te vergelijken. Je kunt makelaars vergelijken om de beste keuze te maken voor jouw specifieke situatie.

In Purmerend is de gemiddelde courtage van makelaars ongeveer 1,05%. Dit kan echter variëren op basis van de specifieke diensten die een makelaar aanbiedt.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Purmerend is 39 dagen. Dit kan echter variëren afhankelijk van factoren als de marktcondities en de vraagprijs van de woning.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen