Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Purmerend

Wil je je huis in Purmerend verkopen? Dan heb je baat bij het kennen van de actuele vastgoedcijfers. Makelaars putten hierbij uit specifieke data zoals woningprijzen, vraagprijzen en het aantal transacties om de verkoopstrategie vorm te geven. In juli 2024 tonen de cijfers een bijzonder inzicht in de Purmerendse woningmarkt.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Purmerend

De gemiddelde verkoopprijs in Purmerend is in de laatste 3 maanden € 407.430 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 439.843 euro. Het is interessant om te zien dat er een voortdurende fluctuatie van de huizenprijzen in Purmerend is, wat wijst op een sterke en levendige vastgoedmarkt. Hieronder presenteren we een visuele weergave van deze prijsschommelingen over de laatste 3 maanden:

Huizenprijzen in Purmerend

Afgelopen 3 maanden

€ 215.000
€ 352.000
€ 490.000

Om een schatting te maken van de opbrengst van jouw huisverkoop, kan je rekening houden met de gemiddelde prijs per vierkante meter in Purmerend. Bereken de totale oppervlakte van jouw woning en vermenigvuldig dit met de gemiddelde verkoopwaarde per m2. Dit levert een indicatie voor de verkoopprijs. Belangrijke context vind je in de onderstaande grafiek, die recente verkoop- en vraagprijzen per m2 in Purmerend weergeeft:

Huizenprijzen in Purmerend per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 4.000
€ 4.700

Prijsontwikkeling Purmerend laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Purmerend beweging getoond. Met maandelijkse schommelingen in prijzen, illustreert dit het actieve karakter van de lokale woningmarkt.

De gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand was € 407.430 euro. Net als andere steden beweegt ook de huizenmarkt in Purmerend mee met de algehele trends in de Nederlandse woningmarkt. Leer hier meer over in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Purmerend waard?

De woningwaarde van je huis in Purmerend is afhankelijk van een aantal factoren. Het gaat hierbij onder andere over de buurt waarin je woont, de staat van onderhoud van je huis en de grootte ervan. Ook markttrends kunnen een flinke impact hebben op de waarde van je woning.

Als je de exacte waarde van je woning wilt kennen, kan een gratis waardebepaling door een verkoopmakelaar erg nuttig zijn. Dit is een uitstekende keuze als je je woning misschien wilt verkopen of als je simpelweg wilt weten hoeveel je woning waard is. Je kunt een waardebepaling aanvragen om een duidelijk beeld te krijgen van de exacte waarde van je huis.

Met een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je langs om een evaluatie uit te voeren. Dit is een enorm voordeel omdat de makelaar je woning persoonlijk ziet en dus een nauwkeurige schatting kan maken, iets wat online tools niet altijd kunnen. Daarnaast is een waardebepaling door een makelaar gratis, waardoor je geen verplichtingen of kosten hebt.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Je denkt misschien dat de woningmarktcijfers en huizenprijzen overal gelijk zijn, maar dat is niet het geval. Feit is dat de prijzen per gemeente, zelfs rondom een specifieke plaats als Purmerend, behoorlijk kunnen variëren.

Om een reëel beeld te krijgen van de huidige woningmarkt, is het nuttig om de prijzen in verschillende gemeenten te vergelijken. Deze informatieve grafieken, die straks volgen, geven je een duidelijk overzicht van de huizenprijzen in Purmerend en vergelijkbare plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 7.000

Best presterende makelaar in Purmerend

Op zoek naar een makelaar in Purmerend voor de verkoop van je huis? Het is hierbij belangrijk om te weten dat elke makelaar anders is. Sommige makelaars hebben een uitgebreid netwerk en kunnen zo potentiële kopers snel bereiken, terwijl anderen juist uitblinken in professionele fotoreportages of 3D-wandelingen door jouw huis. Maar allen bieden ze een unieke combinatie van diensten die zeer effectief kunnen zijn bij de verkoop van je woning.

Hoewel het verleidelijk kan zijn om snel een keuze te maken, is het zeker de moeite waard om de tijd te nemen in het selecteren van de juiste verkoopmakelaar. Een goede verkoopmakelaar kan immers de waarde van je huis verhogen, de verkoopsnelheid verbeteren en stress verminderen. Daarom is het verstandig om verschillende makelaars te overwegen en ervaringen van anderen te bekijken op onze vergelijk-pagina. Dit kan het verschil maken in het succesvol verkopen van je huis.

Vergelijk makelaars in Purmerend Of lees meer over makelaars in Purmerend

Gemiddelde tarieven van makelaars in Purmerend

Wat als eerste de aandacht verdient, zijn de courtages van makelaars. In Purmerend is het gemiddelde courtage dat makelaars berekenen 1,05% van de verkoopprijs. Dit lijkt misschien een klein percentage, maar bij een gemiddelde verkoopprijs van € 407.430 euro in Purmerend betekent dit een gemiddelde makelaarskost van € 4.278 euro.

Als je een huis wil verkopen, is het handig om onderzoek te doen naar verschillende makelaars en hun tarieven. Je kunt onder andere op deze website de tarieven opvragen van makelaars in de omgeving van Purmerend. Maar vergeet niet, het gaat er niet alleen maar om hoeveel een makelaar kost, maar vooral om wat een makelaar oplevert. Een goede onderhandelaar kan tenslotte veel verschil maken in de verkoopprijs van jouw huis.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Purmerend

In Purmerend bevinden zich in totaal 22047 koopwoningen. Deze woningen kunnen verschillende bestemmingen hebben waar je als mogelijke verkoper rekening mee moet houden. Zo kan jouw woning dienen als privéwoning voor een gezin, maar kan het ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld verhuurdoeleinden, als vakantiewoning of, afhankelijk van het bestemmingsplan, mogelijk zelfs voor zakelijke doeleinden.

Aantal verkochte woningen in Purmerend

In de afgelopen 12 maanden is de woningmarkt in Purmerend actief geweest. Er zijn veel woningen in de verkoop gezet (aanmeldingen) en daarnaast hebben meerdere transacties plaatsgevonden. Een overzicht van de precieze cijfers van deze aanmeldingen en transacties (719) treft u hieronder:

Ben je van plan jouw huis in Purmerend te verkopen?

Verkopen van je huis in Purmerend kan een flinke uitdaging zijn. Je wordt geconfronteerd met een aantal verplichtingen zoals het regelen van een energielabel en het kiezen van een makelaar die jouw belangen goed kan behartigen. Misschien overweeg je zelfs wel het inschakelen van een verhuisbedrijf. Al deze taken lijken in eerste instantie behoorlijk overweldigend en brengen ook nog eens extra kosten met zich mee.

Maar geen zorgen, er zijn manieren om dit proces een stuk eenvoudiger te maken! Het is bijvoorbeeld raadzaam om een gedetailleerd stappenplan te volgen voor de verkoop van jouw huis. Dit plan helpt je om alles in een logische volgorde te doen, waardoor je minder snel iets vergeet en het proces soepeler verloopt. En onthoud: een goede voorbereiding is het halve werk!

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom op HuisVerkopen.nl, waar we de prijsontwikkeling in Purmerend nauwlettend in de gaten houden. Hier wordt alles actueel bijgehouden; of het nu gaat om vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties of nieuwe aanmeldingen. Als je overweegt om jouw huis te verkopen, dan is het fijn om te weten dat de huizenprijzen continu in beweging zijn en dat je dit proces hier op de voet kunt volgen.

Gemakkelijk en efficiënt jouw huis verkopen met HuisVerkopen.nl

HuisVerkopen.nl is dé website die jou ondersteunt bij het regelen van de verkoop van je woning. Wil je bijvoorbeeld de waarde van jouw woning weten? Vraag dan hier een gratis waardebepaling aan. Op zoek naar de beste makelaar in Purmerend? Gebruik onze vergelijk-tool en vind de perfecte match. Daarnaast kun je makelaarstarieven opvragen en zo besparen op makelaarskosten. Met ons handige stappenplan weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet bij de verkoop van jouw woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen