Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Volendam

De huizenmarkt in Volendam is onderhevig aan veranderingen. In april 2024 zie je dat woningprijzen, vraagprijzen en het aantal transacties fluctueren. Deze cijfers zijn relevant, zij geven je een duidelijk beeld van de huidige stand van de markt en helpen bij de beslissing om jouw huis te verkopen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Volendam

De gemiddelde verkoopprijs in Volendam is in de laatste 3 maanden € 398.376 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 398.341 euro. Deze waarden geven een belangrijk inzicht in de lokale woningmarkt. Het weerspiegelt de huidige waarde van huizen die verkopen en de prijs waarvoor huiseigenaren hun huis willen verkopen. Bekijk de onderstaande grafiek voor een helder beeld van de prijsontwikkelingen:

Huizenprijzen in Volendam

Afgelopen 3 maanden

€ 282.000
€ 365.000
€ 448.000

We staan op het punt om in te duiken in de recente bewegingen op de woningmarkt in Volendam. De onderstaande grafiek geeft een helder overzicht van de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Volendam, gemeten over de afgelopen 3 maanden. Hiermee krijg je een betrouwbaar beeld van de huidige stand van zaken wat betreft vierkante meterprijzen in deze eeuwenoude vissersplaats:

Huizenprijzen in Volendam per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.400
€ 3.600

Prijsontwikkeling Volendam laatste 12 maanden

De wijze waarop woningprijzen fluctueren biedt een informatieve blik op de eigenheid van een lokale markt, zoals die van Volendam. Woningprijzen vormen een soort van barometer die toont hoe de lokale markt zich weerspiegelt in het grotere landelijke woninglandschap.

Ter illustratie, de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Volendam vorige maand was € 398.376. Hoewel deze enkele waarde op zich weinig prijsgeeft, wordt deze boeiend wanneer hij wordt vergeleken met de opeenvolgende maandelijkse prijzen van het afgelopen jaar:

Wat is mijn woning in Volendam waard?

De woningwaarde van jouw huis in Volendam is geen statisch getal maar fluctueert constant. Factoren zoals de algemene economische situatie, de huizenmarkt en specifieke buurtontwikkelingen beïnvloeden de waarde van jouw woning op regelmatige basis.

Om te voorkomen dat je in het duister tast over de actuele waarde van je huis, kan het raadzaam zijn om een gratis waardebepaling aan te vragen bij een professionele makelaar. Deze marktexpert kan je inzicht geven in de huidige waarde van jouw woning, waardoor je beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen.

Een gratis waardebepaling vindt aan huis plaats, wat betekent dat je er nauwelijks hinder van ondervindt. Dit is geen volledige taxatie, maar geeft een indicatie van de woningwaarde. Deze snelle service maakt het mogelijk om jouw woning zonder veel tijd of moeite te beoordelen op waarde.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Je zult merken dat de prijskaartjes van woningen sterk variëren van plaats tot plaats. Neem nu de situatie in Volendam; de huizentarieven daar wijken subtiel af van die in nabijgelegen gemeenten. Het is interessant om deze variaties in ogenschouw te nemen, zodat je een compleet beeld krijgt van de vastgoedmarkt en weloverwogen keuzes kunt maken.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Volendam

Op het eerste gezicht verschilt de ene makelaar in Volendam niet veel van de andere. Maar door diep in de data te duiken, wordt duidelijk dat er wel degelijk verschillen zijn. Wij bekijken hoe snel huizen verkocht worden, voor welk bedrag en met welk succespercentage. Daarbij houden we ook rekening met de hoeveelheid huizen die een makelaar verkoopt.

Je zult verrast zijn hoe veel verschil de keuze van een makelaar voor jou kan betekenen. Een geoefende blik kan een snelle verkoop tegen een hogere prijs betekenen. Daarom richten wij ons erop om je inzicht te geven in de prestaties van verschillende makelaars. Zo wil je straks geen ander platform meer gebruiken dan het onze.

Vergelijk makelaars in Volendam Of lees meer over makelaars in Volendam

Gemiddelde tarieven van makelaars in Volendam

Dat courtages belangrijk zijn bij het verkopen van je huis, is niet zomaar een feitje. Het gemiddelde tarief dat makelaars in Volendam rekenen, is 1,16% van de uiteindelijke verkooprijs van je huis. Om even concreet te zijn: bij een gemiddelde verkoopprijs van € 398.376 betekent het courtage dus al snel € 4.621.

Als je je huis wilt verkopen, is het slim om meer dan één makelaar te benaderen voor een offerte. Op die manier krijg je een goed beeld van wat gemiddelde courtages in jouw situatie zouden zijn. Het vergelijken van makelaars in Volendam kan je hier uiteraard bij helpen. Let op: niet elke makelaar levert dezelfde diensten voor hun courtage, dus houd ook rekening met eventuele extra kosten en het niveau van service.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Volendam

Volendam, een plaats waar bij vele de indruk wordt gewekt van grotendeels koophuizen, bevat inderdaad een overwegend aantal woningen die in eigendom zijn. Dit betekent echter niet dat er geen sociale huurwoningen beschikbaar zijn. Een deel van het totaal aantal huizen in Volendam wordt namelijk verhuurd als sociale huurwoning. Maar als je kijkt naar het grotere plaatje, ontdek je dat het merendeel van de woningen in Volendam, namelijk 7593, in bezit is van haar bewoners.

Aantal verkochte woningen in Volendam

In de laatste twaalf maanden zijn er in Volendam heel wat woningen in de verkoop geplaatst. Niet alleen het aantal aanmeldingen maar ook het aantal transacties is waardevol om te bekijken. Hierna zien we een duidelijke grafiek die, per maand en per jaar, het aantal aanmeldingen en het aantal verkochte woningen in Volendam toont: 148

Ben je van plan jouw huis in Volendam te verkopen?

Een huis verkopen in Volendam kan best een uitdaging zijn. Je krijgt te maken met diverse factoren zoals huidige marktontwikkelingen, juiste prijsbeoordeling, en mogelijk niet begrijpen van de plaatselijke taal, de zogenaamde "Volendamse" taal, die potentiële kopers kunnen spreken. Overweeg om een tolk in te schakelen, of mogelijk zelf een taalcursus te volgen, om de communicatiekloof te overbruggen.

Een andere mogelijke uitdaging is de juiste makelaar vinden. Deze moet niet alleen deskundig zijn, maar ook goed bekend met de locale markt in Volendam. Bovendien moet alle noodzakelijke documentatie op orde zijn, bijvoorbeeld een energielabel voor jouw woning. Dit kan overweldigend lijken, maar hulp is slechts een klik verwijderd. Op ons platform kun je een handig stappenplan vinden, speciaal opgesteld voor het verkopen van jouw woning in Volendam, om alles soepel te laten verlopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

In het charmante Volendam voltrekken de ontwikkelingen op de woningmarkt zich steeds opnieuw. We streven ernaar de meest recente statistieken hier bij te houden, waardoor je altijd toegang hebt tot de laatste informatie. De marktcijfers van Volendam bieden je waardevolle inzichten, je kunt hiermee bijvoorbeeld inzicht krijgen in de waarde van jouw woning in het huidige klimaat of zien hoeveel andere woningen recentelijk verkocht zijn. Deze informatie kan een belangrijke rol spelen bij jouw huis verkoopplannen.

Extra diensten van HuisVerkopen.nl

Bij HuisVerkopen.nl gaat onze service verder dan het bieden van marktinzichten. We bieden jou veel verschillende tools en informatie die je kunnen helpen bij het voorbereiden en het realiseren van de verkoop van je woning. Allereerst kun je op onze website de kosten van het verkopen van een huis inzien, zodat je een goede begroting kunt opstellen. Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om te onderzoeken welke makelaar het beste bij jou past, om zo de hoogste verkoopprijs te behalen. Wil je meer weten over het energielabel van jouw woning? Via onze website kun je eenvoudig een energielabel aanvragen. Ten slotte kun je bij ons een schat aan verkoopadviezen vinden om jouw woning op de meest effectieve wijze te verkopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen