Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Veenendaal

De huizenmarkt in Veenendaal is voortdurend in beweging. Jouw woning verkopen in deze stad vraagt om goed inzicht. Laat je verrassen door handige statistieken en vastgoedcijfers van de huidige woningverkoop in Veenendaal met gegevens tot en met juni 2024 om jouw verkoopstrategie vorm te geven.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Veenendaal

De gemiddelde verkoopprijs in Veenendaal is in de laatste 3 maanden € 453.331 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 463.556 euro. Dit toont aan dat de vastgoedmarkt van Veenendaal in lijn is met de nationale trends. De cijfers onderstrepen de vitaliteit van de lokale huizenmarkt. In de onderstaande grafiek krijg je een duidelijker beeld van de verkoop- en vraagprijzen in deze regio:

Huizenprijzen in Veenendaal

Afgelopen 3 maanden

€ 313.000
€ 413.000
€ 514.000

Als je overweegt om een huis te verkopen in Veenendaal, is het van belang om te kijken naar de waarde per vierkante meter. Bij het beoordelen van woningprijzen kun je namelijk niet simpelweg focussen op de totale prijs. De gemiddelde verkoopprijs per m2 komt vaak meer in de buurt van de werkelijke waarde van de woning. Momenteel ligt de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Veenendaal op € 4.064. Houd er rekening mee dat vraagprijs en verkoopprijs per m2 altijd kunnen verschillen. Bekijk de onderstaande grafiek voor de meest recente verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Veenendaal:

Huizenprijzen in Veenendaal per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.800
€ 4.000
€ 4.200

Prijsontwikkeling Veenendaal laatste 12 maanden

Het bijhouden van de ontwikkeling van de huizenprijzen in Veenendaal gedurende de afgelopen 12 maanden kan je zicht geven op de beweging in de lokale woningmarkt. Daarbij kan het nuttig zijn om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs vorige maand € 453.331 euro bedroeg. Hieronder presenteren we de vastgoedcijfers:

Wat is mijn woning in Veenendaal waard?

De waarde van je huis in Veenendaal is onderhevig aan meerdere factoren. Factoren als het soort huis, de omvang in vierkante meters, onderhoudsstatus en huidige marktcondities spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de woningwaarde. Het is belangrijk te onthouden dat de prijzen van huizen in Veenendaal continu variëren.

Ben je geïnteresseerd in de huidige waarde van je huis in Veenendaal? Een gratis waardebepaling door een makelaar kan je de nodige inzichten geven. Door een gratis waardebepaling te laten uitvoeren, krijg je een helder overzicht waardoor je gemakkelijker kunt besluiten of het verstandig is je woning te verkopen.

Een gratis waardebepaling door een makelaar biedt je een professionele blik op de waarde van je huis. De makelaar geeft bij deze waardebepaling rekening houdend met alle relevante factoren. Deze objectieve en deskundige blik kan je helpen om de juiste beslissing te nemen en is daarom een verstandige stap als je overweegt je huis in Veenendaal te verkopen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wist je dat de trends op de huizenmarkt aanzienlijk variëren per plaats? Hetzelfde telt voor huizenprijzen, deze zijn niet consistent in elk gebied. Kijkend naar gemeenten rondom Veenendaal, kunnen we vaststellen dat de prijzen sterk verschillen met die van Veenendaal zelf.

Door het analyseren van huizenprijzen in verschillende gemeenten, kan je een uitgebreid en genuanceerd beeld krijgen van de huidige staat van de huizenmarkt. Dit stelt jou in staat om goed geïnformeerd en strategisch beslissingen te nemen tijdens het huisaankoopproces.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 900.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Veenendaal

Op ons platform hebben we zicht op het presteren van makelaars in Veenendaal. Met toegang tot zowel de cijfers van de regionale woningmarkt als individuele makelaarsstatistieken, willen we je helpen het kaf van het koren te scheiden. Hierdoor krijg je inzicht in welke makelaars het snelst een woning verkopen, of gemiddeld een hogere verkoopprijs realiseren, hoeveel woningen een makelaar verkoopt en hoe lang het duurt om die woningen te verkopen.

Het kiezen van de juiste makelaar is niet alleen van belang voor een snelle verkoop van je huis, maar kan ook een hoger verkoopresultaat opleveren. Onze gebruikers kunnen makelaars vergelijken, waardoor je een weloverwogen besluit kunt nemen. Welke makelaar past bij jou, levert consequent goede resultaten, of verkoopt misschien het snelst? De juiste makelaar kan het verschil betekenen tussen een goede en een geweldige verkoopprijs van jouw huis.

Vergelijk makelaars in Veenendaal Of lees meer over makelaars in Veenendaal

Gemiddelde tarieven van makelaars in Veenendaal

Als je nadenkt over het verkopen van je huis in Veenendaal, valt er meteen één ding op: de courtages van makelaars. In dit stadje hebben makelaars gemiddeld een courtage van 1,15% van de verkoopprijs van de woning. Dat betekent dat als je huis wordt verkocht voor het gemiddelde bedrag in Veenendaal, € 453.331 euro, de makelaarskosten behoorlijk kunnen oplopen.

Makelaars verschillen echter niet alleen in hun tarieven. Ze kunnen ook variëren in de aangeboden diensten, ervaring, kennis van de lokale markt en de kwaliteit van hun advies. Om te weten welke makelaar het beste bij jou past, zou je onafhankelijke informatie kunnen opvragen over de tarieven van makelaars in Veenendaal. Vergelijk deze informatie met jouw persoonlijke situatie en je zult de makelaar vinden die het beste bij jou past.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Veenendaal

In Veenendaal zijn er in totaal 17434 koopwoningen. Echter, slechts een klein deel van deze koopwoningen komt op de markt, het merendeel blijft bewoond door de huidige eigenaren. Voor jou als verkoop-gereed betekent dit schaarste op de vastgoedmarkt, wat in de regel leidt tot een hogere verkoopprijs en/of snellere verkoop van jouw woning.

Aantal verkochte woningen in Veenendaal

In de afgelopen 12 maanden was er sprake van diverse aanmeldingen en transacties in de woningmarkt van Veenendaal. Aanmeldingen, het aantal woningen dat te koop werd gezet, en transacties, de daadwerkelijk verkochte woningen, tonen een ontwikkeling aan. Het aantal verkochte woningen bedroeg 558. Bekijk hieronder de onderstaande grafiek voor een maandelijkse en jaarlijkse verdeling van deze cijfers:

Ben je van plan jouw huis in Veenendaal te verkopen?

Als je van plan bent om je huis in Veenendaal te verkopen, moet je rekening houden met een scala aan factoren. Zo zal je huis er aantrekkelijk uit moeten zien voor potentiële kopers, wat kan betekenen dat je enkele opknapwerkzaamheden moet uitvoeren. Je moet ook denken aan het vaststellen van een realistische vraagprijs, het opstellen van een goede woningpresentatie, en als het even kan, zorg je natuurlijk dat je huis zo goed mogelijk in de kijker komt te staan bij geïnteresseerden.

Een gestructureerde aanpak kan het proces eenvoudiger maken, daarom is een stappenplan een waardevolle gids voor het regelen van de verkoop. In dit stappenplan vind je alles wat je nodig hebt voor de verkoop van jouw woning in Veenendaal, inclusief zaken als het regelen van een energielabel, het kiezen van een geschikte makelaar en eventueel een verhuisbedrijf. Zo helpt het je om de verkoop zo vloeiend en efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Plannen om jouw woning in Veenendaal op de markt te brengen? Dan is het goed om te weten dat de huizenprijzen continu veranderen. De huidige situatie wat betreft vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties en nieuwe woningaanmeldingen in Veenendaal en omgeving houden we scherp in de gaten. Al deze belangrijke gegevens worden nauwkeurig en actueel mogelijk bijgehouden op de pagina waar je nu bent.

Voorbereiden woningverkoop

Op HuisVerkopen.nl vind je allerlei handige tools om de verkoop van jouw woning zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wil je een idee krijgen van wat jouw woning waard is? Vraag dan gratis een waardebepaling aan! Wil je besparen op de makelaarskosten? Dan kun je via onze site eenvoudig makelaarstarieven opvragen en vergelijken. We helpen je ook bij het vinden van de beste makelaar in Veenendaal en bieden een handig overzicht van alle stappen die je moet doorlopen voor de verkoop van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen