Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Veenendaal

Als je overweegt om je woning in Veenendaal te verkopen, kan Huis Verkopen je helpen om de beste makelaar te vinden. Door jarenlange ervaring in het verzamelen van woningmarktdata, weet Huis Verkopen precies welke makelaars de beste voorwaarden bieden en het hoogste resultaat behalen voor de verkoop van je woning. Een weloverwogen keuze is zo gemaakt.

Over makelaars in Veenendaal

Het kiezen van een geschikte makelaar in Veenendaal is een substantiële stap in de voorbereiding om je woning te verkopen. Deze keuze beïnvloedt namelijk sterk hoe vlot en gunstig het verkooptraject verloopt. Echter, er zijn ook andere vitale stappen in dit proces die tijd en aandacht vereisen. Denk aan het opmaken van je woning, het bepalen van een reële vraagprijs, en het onderhandelen met potentiële kopers. Een handzaam interactief verkoopstappenplan dat deze en andere stappen belicht, kun je vinden op onze website.

Feit blijft dat de juiste makelaar jouw pad kan effenen naar een succesvolle afloop. En precies hierbij wilt ons platform je helpen. We maken het namelijk eenvoudiger voor je om die perfecte verkoopmakelaar in Veenendaal te vinden. We nemen alles in beschouwing: hun expertise, feedback van voorgaande klanten, hun aanpak in onderhandelingen, en meer. Zo helpen we jou bij het maken van de beste keuze, om de verkoop van je woning zo glad mogelijk te laten verlopen.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.336
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 14.674
Besparing (gem.)
€ 1.160

Actueel

 • Ben je van plan jouw huis te verkopen? Dan weet je misschien dat de courtage van een makelaar een rol speelt in de kosten. Op dit moment ligt de gemiddelde courtage in Veenendaal rond de 1,15%.
 • Wat betreft de verkoopprijzen: het gemiddelde huis in Veenendaal wordt momenteel verkocht voor € 464.041. De gemiddelde kosten per m2 liggen daarbij rond de € 4.252. Zie voor meer informatie over de huizenprijzen onze speciale pagina.
 • De tarieven van makelaars kunnen variëren. Door deze tarieven te vergelijken, kun je mogelijkerwijs een aanzienlijke besparing realiseren. In Veenendaal bespaar je gemiddeld € 1.160 bij het vergelijken van makelaarstarieven.

Uitgelichte makelaars in Veenendaal

In Veenendaal zijn talrijke makelaars actief die je met veel enthousiasme bijstaan bij het verkopen van jouw woning. Het is echter belangrijk om niet lukraak de eerste makelaar te kiezen die je tegenkomt of die door iemand wordt aanbevolen. Het is aan te raden om makelaars in Veenendaal objectief te vergelijken op basis van belangrijke factoren zoals hun tarieven, klantrecensies en hun verkoopstrategie.

Logo Ditters Makelaars Veenendaal

Ditters Makelaars Veenendaal

Ditters Makelaars Veenendaal is een veelzijdig makelaarskantoor met vijf vestigingen en tien medewerkers. Ze zijn lid van de NVM en hebben meerdere certificaten, wat duidt op professionaliteit en kwaliteit. Met specialismen zoals woningfotografie, beleggen, herbestemmen en nieuwbouw, kunnen ze je op veel vlakken rondom wonen helpen. Van de aan- en verkoop van huizen tot het afsluiten van een hypotheek, zij zorgen voor een onbezorgde woontoekomst.
Logo Diepeveen Makelaars

Diepeveen Makelaars

Diepeveen Makelaars is een professioneel makelaarskantoor in Veenendaal, thuis in zowel de verkoop als de aankoop van woningen met een specialisme in nieuwbouw en beleggen. Met hun persoonlijke benadering en complete ontzorging, hebben ze jarenlange ervaring in de woningmarkt. Daarnaast verzorgen ze NWWI-woningtaxaties en verhuur. Met 8 deskundige medewerkers en certificaten als VastgoedCert en NRVT, staan ze klaar om je van gedegen advies te voorzien. Dit maakt hen een goede keuze als makelaar in Veenendaal en omstreken.
Logo Ginkel Bemmelen NVM Makelaars

Ginkel Bemmelen NVM Makelaars

Als je wilt verhuizen in de omgeving van Veenendaal, overweeg dan Ginkel Bemmelen NVM Makelaars. Dit middelgroot professionele kantoor kenmerkt zich met veel lokale marktkennis en begeleidt je actief bij de aan- en verkoop van jouw woning. Ook verzorgen ze taxaties en helpen bij het vinden van een passende hypothecaire lening. Alles staat bij hen in het teken van resultaat. Met negen medewerkers, die in het Nederlands, Engels en Duits communiceren, staan ze klaar om je te ondersteunen.
Logo Janssen & Van Dijk Garantiemakelaars

Janssen & Van Dijk Garantiemakelaars

Kies Janssen & Van Dijk Garantiemakelaars als de ervaren makelaar voor al jouw vastgoedbehoeften. Met 20 jaar expertise in Veenendaal en omgeving, zijn ze specialist in woningverkoop, aankoop, taxaties, financieringsadvies en woningstyling. De compacte team van 11 medewerkers, gecertificeerd door VastgoedCert, NWWI en NRVT, staat voor je klaar om je te helpen bij het vinden van jouw droomhuis of om je huidige huis te verkopen. Het kantoor combineert makelaarsdiensten en financieel advies onder één dak voor optimale service.
Logo Van Schuppen Makelaars

Van Schuppen Makelaars

Van Schuppen Makelaars is een ervaren makelaarskantoor dat met veel kennis en kunde jouw belangen behartigt bij de aan- of verkoop van zowel bestaande als nieuwbouwwoningen en bedrijfsonroerend goed. Met het kantoor op Kerkewijk 55 te Veenendaal beschikken ze over optimaal bereik, van Veenendaal tot aan de Midden-Betuwe. Deze NVM makelaar, bestaand sinds 1968, biedt daarnaast bekwame taxaties, met verschillende certificeringen, en voorziet je graag van passend advies.
Logo Van Dijk Van Essen Makelaars

Van Dijk Van Essen Makelaars

Van Dijk Van Essen Makelaars is een betrouwbare keuze voor het aankopen, verkopen en taxeren van woningen. Met specialismen in herbestemming, nieuwbouw en beleggen en als lid van de NVM, garandeert dit makelaarskantoor professionaliteit en deskundigheid. Gelegen nabij het centrum van Veenendaal, biedt het makelaarskantoor met een uitgebreide lokale marktkennis en gedrevenheid om je woonwensen waar te maken. De samenwerking met hypotheekadviseurs verrijkt de dienstverlening verder. Bij Van Dijk Van Essen Makelaars is jouw woning in goede handen.
Logo Welkom Makelaars

Welkom Makelaars

Bij Welkom Makelaars ben je in goede handen voor de verkoop, aankoop en taxatie van je huis. Ze onderscheiden zich met hun duidelijke en snelle communicatie én uniek tarief: betalen naar tevredenheid. Met hun persoonlijke benadering en flexibiliteit, ook in werktijden, streven ze naar volle tevredenheid. Ze zijn lid van de NVM en hebben diverse vastgoedcertificaten, wat hun professionaliteit onderschrijft. Kortom, dit professionele en gepassioneerde team verwelkomt je graag.

Burgland Makelaars

Burgland Makelaars staat bekend om zijn oprechtheid en interesse in jou als klant. Bij deze makelaar uit Veenendaal kun je rekenen op een goede balans tussen de snelheid van verkoop en de verkoopopbrengst. Met een gemiddelde klantwaardering van 9,5, biedt Burgland Makelaars een kwalitatieve service. Ze zijn actief in verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties. Zowel in de avonden als de weekenden kun je op hen rekenen voor updates na bezichtigingen.

Let op: Er zijn meer verkoopmakelaars actief in en rondom Veenendaal. Het is mogelijk dat jouw ideale makelaar niet in de bovenstaande lijst staat. Daarom is het belangrijk om alle makelaars in Veenendaal te vergelijken. Bij Huis Verkopen nemen we ze allemaal mee in onze beoordeling.

Vergelijk makelaars in Veenendaal Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Veenendaal?

Een makelaar in Veenendaal rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,15% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 464.041 in Veenendaal komt dit neer op € 5.336 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Dit betekent dat courtages doorgaans lager zijn wanneer de verkoopsnelheid van woningen toeneemt. Hier speelt vraag en aanbod een grote rol: bij een hoge vraag waardoor woningen snel verkocht worden, kunnen makelaars lagere courtages vragen.

Let op: de courtages van makelaars in Veenendaal verschillen gemiddeld 0,50%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.160 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Veenendaal. Zorgervoor dat je makelaars naast elkaar legt zodat je altijd kunt besparen op de kosten.

Kosten van makelaars in Veenendaal

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.900
€ 5.400
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Veenendaal

Wanneer je bij het verkopen van je woning een makelaar in Veenendaal inschakelt, krijg je doorgaans te maken met opstartkosten. Deze opstartkosten zijn de initiële kosten die de makelaar maakt om jouw huis verkoopklaar te maken. Denk hierbij aan kosten voor de opname van je woning, fotografie, het maken van een brochure en het plaatsen van je woning op online platformen. Deze kosten worden vrijwel altijd in rekening gebracht, ongeacht of de woning succesvol verkocht wordt of niet. Het is dus belangrijk om rekening te houden met deze extra kosten.

Het gemiddelde bedrag van de opstartkosten fluctueert en varieert per makelaar. Op dit moment ligt het gemiddelde rond de € 515. Echter, houd in gedachten dat dit een gemiddelde is en de daadwerkelijke kosten hoger of lager uit kunnen vallen. Wanneer je er zeker van wilt zijn wat de kosten zijn bij diverse makelaars, raden we je aan om op onze website de tarieven op te vragen. Dit is geheel vrijblijvend en helpt je om een beter inzicht te krijgen in de mogelijke kosten van makelaars in Veenendaal.

Intrekkingskosten van makelaars in Veenendaal

Wanneer je besluit jouw huis te koop te zetten bij een makelaar in Veenendaal, is het belangrijk om te weten dat er soms extra kosten bij kunnen komen. Intrekkingskosten worden bijvoorbeeld berekend als je besluit om de woning voortijdig van de markt te halen. Dit zijn kosten die de makelaar rekent voor de diensten die hij al heeft verleend en voor het tijdig intrekken van jouw verkoopopdracht.

Intrekkingskosten zijn een soort compensatie voor de makelaar voor de tijd en inspanningen die hij al in de verkoop van je huis heeft geïnvesteerd. In het geval dat de woning toch niet meer verkocht hoeft te worden, of als je besluit over te stappen naar een andere makelaar, zul je deze kosten vaak moeten voldoen. Het is dus altijd verstandig om vooraf duidelijke afspraken te maken over deze kosten en eventuele andere bijkomende kosten.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Veenendaal met een vast tarief

In Veenendaal zijn er makelaars die met een vast tarief werken. Dit biedt zekerheid: ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van je woning, staat het bedrag dat je aan de makelaar betaalt vast. Zo weet je van tevoren precies waar je aan toe bent. De makelaars in Veenendaal die werken met vaste tarieven hanteren gemiddeld een tarief van € 3.250 (update: juli 2024).

Echter, een vast tarief is niet altijd in je voordeel. Stel, je woning wordt verkocht voor €300.000 en de makelaar hanteert een vast tarief van €3.500. Dit is meer dan 1% van de verkoopprijs. Indien de makelaar werkt op basis van courtage (meestal rond de 1%), kunnen de kosten dus lager uitvallen.

Tip: De meeste woningverkopers in Veenendaal kiezen voor een makelaar die werkt op basis van courtage. De reden hiervoor is simpel: zij vinden een hogere verkoopprijs het allerbelangrijkste. Een makelaar die zijn inkomsten baseert op de uiteindelijke verkoopprijs, heeft immers een directe stimulans om de best mogelijke prijs voor jouw woning te bedingen.

4 feitjes over makelaars in Veenendaal

 • Een huis in Veenendaal gaat 25% sneller van de hand met de professionele hulp van een makelaar, in vergelijking tot verkoop zonder een makelaar.
 • Bij de taxatie van een woning in Veenendaal laten verkoopmakelaars soms een flinke marge zien. Het getaxeerde bedrag kan zomaar €30.000 verschillen. Twijfel je aan de geschatte waarde? Dan kun je altijd een tweede mening aanvragen bij een andere makelaar.
 • Courtage honorarium: het is gangbaar in Veenendaal, en de meerderheid van de huisverkopers prefereert dit betalingsmodel. Door te werken met courtage, kunnen de kosten voor de verkoop van je woning variëren, afhankelijk van de uiteindelijke verkoopprijs.
 • Gemiddeld worden er in Veenendaal drie makelaars uitgenodigd voor een huisbezoek voordat een definitieve keuze gemaakt wordt. Verkopen begint met vergelijken - een vergelijkingstool kan hierbij helpen.

Wat levert de beste makelaar in Veenendaal op?

Als het gaat om de verkoop van je huis in Veenendaal, is wat de makelaar oplevert van groter belang dan wat hij of zij kost. Anders gezegd, de waarde van een makelaar wordt niet zozeer gemeten in de directe kosten van hun diensten, maar veel meer in termen van hun prestaties bij de verkoop van je huis.

Dit is hoe je de beste makelaars in Veenendaal herkent:

 • Uit onze grondige, onafhankelijke gegevensverzameling blijkt dat de beste makelaars in Veenendaal de vaardigheid hebben om huizen te verkopen voor een bedrag dat gemiddeld boven de initiële verkoopverwachtingen ligt. De extra opbrengst die je kan verwachten is gemiddeld € 12.565.
 • Daarnaast maken onze gegevens ook duidelijk dat de snelste makelaars in Veenendaal je huis verkopen in een stuk kortere tijd dan andere makelaars. Gemiddeld gezien blijkt dit een versnelling te zijn van maar liefst 16 dagen. Dit kan een groot verschil maken in een dynamische vastgoedmarkt zoals die van Veenendaal.

De beste makelaar in Veenendaal vinden

Het vinden van de beste of snelste makelaar in Veenendaal betekent niet altijd dat je de duurste moet kiezen. Sterker nog, de makelaars die bij ons bovengemiddeld presteren, zijn niet noodzakelijk de prijzigste. Kwaliteit staat bij ons voorop.

Via ons handige vergelijkingsformulier kun je makelaars in Veenendaal gemakkelijk vergelijken. Met behulp van jouw adres, situatie en voorkeuren voor de verkoop, kunnen we je matchen met de makelaar die het beste aansluit bij jouw behoeften.

Waar moet je op letten bij makelaars in Veenendaal?

Het kiezen van de juiste makelaar voor de verkoop van je huis in Veenendaal kan een uitdaging zijn. Hier zijn vijf punten waar je op moet letten:

Eerdere ervaring

Zoek een makelaar met veel ervaring in het verkopen van huizen in Veenendaal. Hoe meer huizen ze hebben verkocht, hoe beter ze de markt kennen.

Communicatiestijl

Je moet je comfortabel voelen bij hoe de makelaar met je communiceert. Zorgen ze ervoor dat je altijd op de hoogte bent van alle ontwikkelingen?

Marketingstrategie

Onderzoek welke marketingstrategieën de makelaar gebruikt. Een goede strategie kan het verschil maken in hoelang je huis te koop staat.

Commissie

Let op de commissie die de makelaar vraagt. Is deze in lijn met wat andere makelaars in Veenendaal vragen? Vergeet niet dat de goedkoopste niet altijd de beste is.

Netwerk

Heeft de makelaar een groot netwerk in Veenendaal? Dit kan ervoor zorgen dat je huis sneller onder de aandacht komt bij potentiële kopers.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Ben je op zoek naar een ervaren verkoopmakelaar in Veenendaal die bekend is met de lokale woningmarkt? Het is verstandig om te kiezen voor een NVM-makelaar, vanwege de hoge kwaliteit en service die zij bieden aan hun cliënten.

Bovendien hebben ook VBO- en VastgoedPRO-makelaars in Veenendaal veel te bieden. Ze volgen strenge beroeps- en gedragsregels om jouw belangen optimaal te behartigen. Met hun kennis en ervaring zorgen ze voor een soepel en stressvrij verkoopproces van jouw woning.

Wat doet een makelaar in Veenendaal?

Een makelaar in Veenendaal ondersteunt je bij het verkoopproces van jouw huis. Deze professional biedt begeleiding op allerlei gebieden, bespaart je tijd en helpt jouw belangen goed te behartigen.

Zoals in elke stad, is ook in Veenendaal de vastgoedmarkt zeer specifiek. De lokale kennis en ervaring van een makelaar is dan ook van groot belang bij het verkopen van jouw woning.

 • Waardering van de woning: De makelaar bepaalt de marktwaarde van het huis.
 • Promotie en marketing: Het pand wordt aantrekkelijk gepresenteerd bij potentiële kopers.
 • Bezichtigingen leiden: De makelaar plant en begeleidt bezichtigingen met geïnteresseerden.
 • Contractuele zaken: Eveneens assisteert de makelaar bij het opstellen van de koopovereenkomst.
 • Onderhandelingen: De makelaar voert namens jou de onderhandelingen over de verkoopprijs.

Waarom een makelaar in Veenendaal inschakelen?

Het verkopen van je huis in Veenendaal kan een ingewikkeld en spannend proces zijn. Met alle juridische aspecten en administratieve taken die komen kijken bij de verkoop, kan het flink wat stress opleveren. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Door een makelaar in Veenendaal in te schakelen, kun je genieten van een soepele en gestroomlijnde huisverkoop. Zij zorgen dat jij je kunt richten op het belangrijkste: het voorbereiden op jouw volgende stap.

Professionele begeleiding

Met een makelaar aan je zijde krijg je toegang tot professionele begeleiding in elke fase van het verkoopproces. Ze zorgen ervoor dat de verkoop van je huis niet alleen snel, maar ook efficiënt en rechtsgeldig plaatsvindt.

De beste prijs voor jouw woning

Een makelaar heeft de ervaring en expertise om jouw huis te waarderen. Ze zorgen ervoor dat je het maximale uit de verkoop kunt halen, zonder dat je onder druk staat om te accepteren wat potentiële kopers bieden.

Aandacht voor presentatie

Het is geen geheim dat een goed gepresenteerd huis sneller verkoopt. Je makelaar begrijpt het belang van een uitstekende presentatie en kan je adviseren over hoe je jouw woning het beste kunt presenteren voor kijkers en op de foto's.

Ontzorging van A tot Z

Ten slotte, met een makelaar hoef je je geen zorgen te maken over het tijdrovende en vaak frustrerende proces van de huizenverkoop. Ze nemen alle logistiek en administratie uit handen, zodat je je kunt concentreren op wat echt belangrijk voor je is.

Informatie over Veenendaal

Veenendaal is een levendige stad gelegen in de provincie Utrecht. Het is een stad die bekend staat om haar unieke ligging tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei.

In Veenendaal is een rijke historie terug te vinden die teruggaat tot de 16e eeuw. Ooit begonnen als turfstekersdorp, is het stadje nu uitgegroeid tot één van de grotere plaatsen in Utrecht.

De gemeente Veenendaal heeft een breed scala aan faciliteiten. Van gezellige winkelstraten, diverse scholen, een bibliotheek en talrijke sportverenigingen; je vindt het er allemaal.

Weetje: De huizenmarkt in Veenendaal heeft in de loop der jaren flinke stappen gemaakt. De gemiddelde huizenprijzen zijn behoorlijk gestegen tot een gemiddelde van € 464.041 (update: juli 2024). Voor meer informatie over de woningmarkt in Veenendaal kun je op deze link klikken.

Makelaars in Veenendaal vergelijken

Het vinden van de juiste makelaar begint bij een goede vergelijking. Deze vergelijking moet gebaseerd zijn op verschillende factoren zoals jouw woning, situatie en voorkeuren. Maar hoe maak je nu zo’n vergelijking?

 • Kijk naar de prestaties van makelaars
 • Let op de verkoopopbrengst en de snelheid van verkopen
 • Bekijk welke makelaar de beste prijs/kwaliteit-verhouding biedt
 • Neem jouw persoonlijke situatie en voorkeuren in overweging

Op het platform Huis Verkopen kun je makelaars in Veenendaal gemakkelijk vergelijken. Hier wordt bijgehouden hoe makelaars presteren op basis van verkoopopbrengst en snelheid. Door te vergelijken krijg je een duidelijk beeld van de verschillen tussen makelaars. Zo kun je een weloverwogen keuze maken voor de makelaar die het beste bij jou past. Bovendien bespaar je op deze manier op jouw makelaarskosten.

Vergelijk makelaars in Veenendaal Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Veenendaal

De gemiddelde makelaarskosten in Veenendaal zijn € 5.336. Echter kunnen deze kosten variëren per makelaar. Daarom is het een goed idee om makelaarstarieven op te vragen bij verschillende makelaars in Veenendaal.

Je vindt de beste makelaar in Veenendaal voor jouw specifieke situatie door makelaars te vergelijken. Dit kan je doen op basis van hun tarieven, dienstverlening en ervaring. Bij Huis Verkopen kan je eenvoudig en gratis makelaars vergelijken.

De gemiddelde verkooptijd van een huis in Veenendaal is 56 dagen. Snelheid van verkoop kan variëren per woning en makelaar, dus het is verstandig om dit te bespreken tijdens de oriëntatie.

Het gemiddelde bedrag dat je kan besparen in Veenendaal door het vergelijken van makelaars ligt rond de € 1.160 euro. Dit hangt natuurlijk af van verschillende factoren waaronder de uiteindelijke verkoopprijs van je woning.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Veenendaal bedragen € 515. Deze kosten bevatten vaak onderdelen zoals fotografie, plaatsing op Funda en de vervaardiging van een verkoopbrochure. Je kunt deze kosten opvragen bij de makelaars in jouw omgeving.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen