Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Almere

Kies voor een makelaar die je woning in Almere op waarde weet te schatten en effectief kan promoten om de hoogst mogelijke verkoopprijs te behalen. Let op hun ervaring, lokale kennis en marketingstrategie. Een goede keuze hierin kan het verschil maken bij het succesvol verkopen van je huis.

Over makelaars in Almere

Als je van plan bent je woning te verkopen in Almere, is het selecteren van een optimale makelaar een van de belangrijkste stappen in het proces. Er zijn echter nog meer essentiële stappen in de voorbereiding om succesvol je huis te verkopen. Denk hierbij aan het vaststellen van de verkoopprijs, het aantrekkelijk maken van je huis voor potentiële kopers en het opstellen van een verkoopstrategie. Voor een duidelijk overzicht van deze stappen, raadpleeg je ons handige stappenplan.

Om je te ondersteunen bij deze taak, biedt ons platform een betrouwbare en transparante samenwerking in de zoektocht naar een geschikte verkoopmakelaar in Almere. We nemen al jouw specifieke wensen en behoeften in acht en letten onder andere op zaken als ervaring, klantbeoordelingen en lokale marktkennis. Op deze manier zorgen we ervoor dat je met een gerust hart het verkoopproces van je woning kunt starten.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.016
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.794
Besparing (gem.)
€ 1.345

Actueel

 • Gezien de huidige woningmarkt, is het interessant om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Almere momenteel € 456.026 bedraagt. Daarnaast ligt de gemiddelde verkoopprijs per m2 op € 4.010. Voor meer informatie over de woningmarkt in Almere, bekijk de huizenprijzen.
 • Wat betreft de makelaarscourtage, die ligt in Almere gemiddeld op 1,10% van de verkoopprijs. Deze kosten kunnen oplopen dus het is belangrijk om een goede makelaar te kiezen voor het verkopen van je huis in Almere.
 • Het is goed om te weten dat makelaarstarieven in Almere sterk kunnen variëren. Daarom is het verstandig om tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Dit kan je gemiddeld een besparing opleveren van € 1.345.

Uitgelichte makelaars in Almere

Als je besluit om je huis te verkopen, dan heb je keuze uit een groot aantal makelaars in Almere. We presenteren je een gedetailleerd overzicht van diverse verkoopmakelaars in deze stad, elk vergezeld van een uitgebreide profielschets. Door deze makelaars met elkaar te vergelijken, krijg je zicht op de uiteenlopende aanpakken, tarieven en services die zij bieden.

Logo ALNOVA - Van Rooij Makelaardij

ALNOVA - Van Rooij Makelaardij

Bij ALNOVA - Van Rooij Makelaardij kom je voor een geslaagde verkoop van je woning. Dankzij hun ervaring, deskundigheid en betrouwbaarheid pakken ze het proces enthousiast en actief aan. Je kunt bij hen terecht voor verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Als NVM-lid met VastgoedCert, NWWI en NRVT certificering, wordt elke stap in goede banen geleid. Bereik ze gewoon voor een kennismaking, ze zijn altijd klaar voor jouw woonvragen.
Logo DAAN Makelaardij B.V.

DAAN Makelaardij BV

DAAN Makelaardij, opgericht in 2009, staat bekend om haar klantgerichte aanpak en persoonlijke begeleiding. Met een ervaren team van vier medewerkers, die je altijd kunt bereiken, biedt het makelaarskantoor volledige service in de verkoop, aankoop, verhuur en taxatie van woningen. Ze zijn lid van de NVM en beschikken over VastgoedCert, NWWI en NRVT certificaten. Bijzonder is hun specialisatie in woningfotografie. Je vindt hen in Almere aan de Randstad 22.
Logo De 4 Linden Makelaardij

De 4 Linden Makelaardij

De 4 Linden Makelaardij richt zich met een actief en ervaren team op de verkoop, aankoop en taxaties van woningen, zowel bestaand als nieuwbouw, en bedrijfsruimtes. Ze staan bekend om hun actieve aanpak en expertise in de begeleiding van projectontwikkelaars. Met hun no cure, no pay-principe en succes in recente transacties, bieden ze je een enthousiaste en klantgerichte dienstverlening in Almere, Lelystad en Vollenhove.
Logo Estatum makelaardij

Estatum makelaardij

Estatum Makelaardij, een makelaar met meer dan 26 jaar ervaring en een persoonlijke aanpak. Je kunt hier terecht voor de verkoop, aankoop en verhuur van bedrijfsmatig vastgoed, woningen en meer. Met specialistische kennis over o.a. bedrijfsruimte, kantoren en nieuwbouw, zorgen ze voor de best mogelijke transacties. Aangesloten bij de NVM en in bezit van VastgoedCert. Voel je thuis bij Estatum Makelaardij, de keus voor kundig advies en resultaat.
Logo Hoekstra en Van Eck Makelaars Almere

Hoekstra en Van Eck Makelaars Almere

Hoekstra en Van Eck Makelaars Almere is er om je te ontzorgen in het aankoop- of verkoopproces van je woning. Dit doen ze met een persoonlijke benadering en kwaliteitsservice. Ze bieden niet alleen makelaarsdiensten aan, maar hebben ook expertise op het gebied van hypotheken en verzekeringen. Hun digitale focus biedt je een eigen online dossier en 24/7 bereikbaarheid, maar ze staan ook persoonlijk voor je klaar. Het specialisme ligt in nieuwbouw en woningfotografie, altijd met aandacht voor de beste presentatie van je woning.
Logo Huisidee Makelaardij

Huisidee Makelaardij

Huisidee Makelaardij is een NVM-gecertificeerde makelaar die gelooft in full-service. Jaar in, jaar uit houden ze zich bezig met het kopen, verkopen en taxeren van verschillende soorten woningen. Ze hebben veel ervaring en dat kan je duizenden euro’s opleveren. Ze nemen ruim de tijd voor bezichtigingen om kopers een goed beeld van de woning te geven, met zowel praktische als persoonlijke informatie. Ze zijn gevestigd op Veluwezoom 5 in Almere.
Logo IMMO Arie van der Lee

IMMO Arie van der Lee

IMMO Arie van der Lee, best beoordeelde NVM-makelaar in Almere, biedt specialisme in verkoop, taxaties en aankoop van bestaande woningen. Met betrokkenheid, vertrouwen en professionaliteit hebben ze sinds 1995 een sterke reputatie opgebouwd. Het deskundige team van drie medewerkers staat zes dagen per week voor je klaar. Je bent altijd welkom op het kantoor in hartje Almere voor persoonlijk en deskundig advies. Ook Engels sprekende klanten kunnen er terecht.
Logo Ilona Wolthuis Makelaardij

Ilona Wolthuis Makelaardij

Ilona Wolthuis Makelaardij vervult een sleutelrol in de huizenmarkt van Almere. Met 22 jaar ervaring en een diepe persoonlijke betrokkenheid, leidt Ilona je naar jouw nieuwe huis. Haar deskundigheid wordt gekenmerkt door grondige kennis van alle facetten van het makelaarsvak. Dankzij haar specialisme in woningfotografie en een mix van diensten - verkoop, verhuur, aankoop en taxaties - wordt elk pad naar jouw droomwoning geëffend. Met een sterk en betrouwbaar team van vijf medewerkers, staat jouw belang altijd voorop.

Let op: Rondom Almere zijn nog meer verkoopmakelaars actief dan enkel degenen die we hierboven hebben genoemd. Jouw ideale makelaar staat mogelijk niet in deze lijst. We hebben bij Huis Verkopen alle makelaars in Almere voor je op een rijtje gezet. Alleen door ze te vergelijken weet je zeker dat je de beste keuze maakt!

Vergelijk makelaars in Almere Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Almere?

Een makelaar in Almere rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 456.026 in Almere komt dit neer op € 5.016 aan makelaarskosten (update april 2024).

Je kunt je afvragen waarom een courtage wordt gebruikt. Een courtage is een stimulans voor de makelaar om jouw huis voor de hoogste prijs te verkopen. Hoe hoger de verkoopprijs, hoe hoger de beloning van de makelaar. Het is dus in het belang van zowel jij als de makelaar om een zo hoog mogelijke prijs te krijgen voor je woning.

Let op: de courtages van makelaars in Almere verschillen gemiddeld 0,59%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.345 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Almere. Het vergelijken van makelaars houdt in dat je zonder verplichtingen de kosten contrast en kiest wat het beste bij jou past.

Kosten van makelaars in Almere

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.000
€ 5.100
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Almere

In Almere merk je dat vrijwel alle makelaars zogenaamde opstartkosten rekenen. Wat betekent dat eigenlijk? Het zijn kosten die je vanaf het begin aan de makelaar betaalt. Het zijn de kosten voor het opmaken van jouw verkoopdossier: het maken van foto’s, verzorgen van de plattegrond, het schrijven van de verkooptekst en het online plaatsen van de woning op bijvoorbeeld Funda. Dit is dus bovenop de makelaarscourtage, de procentuele vergoeding die je betaalt bij de succesvolle verkoop van jouw huis.

Gemiddeld variëren de opstartkosten in Almere. Ze liggen meestal tussen de € 400 en de € 700. Maar let op: dit zijn gemiddelden! Niet elke makelaar rekent dezelfde opstartkosten. Daarbij kunnen er ook kosten zijn die niet onder de opstartkosten vallen, zoals bijvoorbeeld het energielabel aanvragen of de kosten voor de notaris. Informeer jezelf goed over welke kosten wel of niet zijn inbegrepen, dit voorkomt verrassingen achteraf.

Intrekkingskosten van makelaars in Almere

Als je de beslissing maakt om je woning in Almere te verkopen, is een ding bijna zeker: de makelaar rekent intrekkingskosten als je besluit de woning voor het eind van de overeengekomen termijn uit de verkoop te halen. Intrekkingskosten zijn tarieven die de makelaar rekent voor de al gedane werkzaamheden voordat je de verkoop intrekt. Dit kan verschillende situaties betreffen: je hebt bijvoorbeeld een beter aanbod van een andere makelaar gekregen, of je hebt besloten om toch in je huis in Almere te blijven wonen.

Elke makelaar in Almere heeft eigen tariefstellingen, dus het is lastig om een exacte prijs te noemen voor deze kosten. Wél kan er een algemeen gemiddelde genoemd worden, om je een indicatie te geven. In Almere ligt het gemiddelde voor deze intrekkingskosten rond de € 500. Dit bedrag zou je dus kunnen verwachten, mocht je je woning voortijdig uit de verkoop halen bij een makelaar. Wanneer je dit besluit maakt, is het altijd goed om te checken wat dit betekent voor jouw specifieke situatie en kostenplaatje.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Almere met een vast tarief

In Almere zijn diverse makelaars die met een vast tarief werken. Een vast tarief heeft als voordeel dat je vooraf precies weet wat de kosten zijn. Het is geen percentage van de verkoopprijs, maar een afgesproken bedrag, ongeacht de uiteindelijke verkoopwaarde. Op dit moment bedragen de gemiddelde intrekkingskosten € 3.250 (update: april 2024).

Echter, een vast tarief kan ook een nadeel zijn. Stel je voor dat je huis voor een relatief lage prijs verkocht wordt, bijvoorbeeld €200.000, en je makelaar hanteert een vast tarief van €3.500. In dat geval is het vaste tarief 1,75% van de verkoopprijs. Maar wat als je huis voor een hogere prijs verkocht wordt, bijvoorbeeld €400.000? Dan is dat vaste tarief nog maar 0,875% van de verkoopprijs. Met andere woorden, je betaalt relatief meer bij een lagere verkoopprijs.

Tip: De meeste verkopers in Almere kiezen voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Dat betekent dat de makelaar een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs krijgt. Deze keuze wordt vaak gemaakt omdat deze verkopers een zo hoog mogelijke verkoopprijs het belangrijkste vinden.

4 feitjes over makelaars in Almere

 • In Almere heeft 90% van de huizenverkopers de neiging om te opteren voor een full-service makelaar boven een digitale alternatief. Ze lijken te waarderen wat de traditionele benadering te bieden heeft.
 • Een interessante observatie is dat woningen in Almere gemiddeld 60% sneller worden verkocht wanneer deze door een makelaar worden beheerd in plaats van onafhankelijk verhandeld.
 • Het is ook belangrijk om te weten dat woningverkopers in Almere gemiddeld een 12% hogere prijs voor hun eigendom kunnen krijgen als ze met een makelaar werken in plaats van het zelf te doen.
 • Ondanks wat je misschien zou denken, gaan de meeste verkopers in Almere niet zozeer voor de laagste commissie, maar voor de makelaar met de beste prestaties. Ze geven de voorkeur aan een hogere verkoopprijs boven het besparen op makelaarskosten.

Wat levert de beste makelaar in Almere op?

Wanneer je een huis in Almere wilt verkopen, zal de impact van de makelaar met wie je besluit samen te werken niet te onderschatten zijn. Er bestaan namelijk aanzienlijke verschillen in de prestaties van makelaars in deze stad. Stel je voor: de ene makelaar verkoopt jouw woning binnen een maand en de andere doet er drie maanden over. Het verschil in ervaring en de tijd die je bespaart is aanzienlijk.

Dus, hoe onderscheid je de beste makelaars in Almere van de rest:

 • Het wordt al snel duidelijk bij het vergelijken van de verkoopresultaten: de beste makelaars verkopen woningen in Almere voor een hoger bedrag dan de gemiddelde makelaar. De verkoopprijs kan met deze toppers oplopen tot wel € 13.558 meer.

 • Uit onderzoek blijkt tevens dat de meest effectieve makelaars jouw huis 14 dagen sneller verkopen dan hun gemiddelde collega. De actieve inzet in de verkoop van jouw woning en de kennis van de lokale markt heeft een significante invloed op de snelheid van de verkoop.

De beste makelaar in Almere vinden

De beste makelaar in Almere is niet zomaar de makelaar met de meeste reclame of de grootste naam. Nee, de beste makelaar voor jou is de makelaar die perfect aansluit op jouw woning en persoonlijke situatie.

Maar hoe vind je die ideale match? Door makelaars te vergelijken! Via ons vergelijkingsformulier kun je eenvoudig jouw voorkeuren aangeven. Wij matchen deze vervolgens met de beste Almeerse makelaars voor jouw woning, situatie en wensen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Almere?

Als je jouw huis in Almere wilt verkopen, is het vinden van de juiste makelaar essentieel. Hier zijn vijf punten om rekening mee te houden:

Ervaring in Almere

Kies voor een makelaar die bekend is met de Almeerse woningmarkt. Deze lokale kennis kan van grote waarde zijn bij het succesvol verkopen van je huis.

Diensten en kosten

Let op welke diensten de makelaar aanbiedt en tegen welke kosten. Een iets duurdere makelaar die meer diensten levert kan op de lange termijn voordeliger zijn.

Kijk naar reviews

Bestudeer de online reviews van eerdere klanten. Dit geeft je een goed beeld van de servicekwaliteit en klanttevredenheid van de makelaar.

Vergelijk meerdere makelaars

Neem niet de eerste makelaar die je tegenkomt. Maak gebruik van de optie om makelaars te vergelijken door hier te klikken.

Chemie en communicatie

Kies voor een makelaar waarmee je goed kunt opschieten en die goed communiceert. Je zult namelijk nauw met deze persoon samenwerken.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Almere is een stad volop in ontwikkeling met een dynamische woningmarkt. Met het inschakelen van een NVM-makelaar, VBO-makelaar of VastgoedPRO-makelaar ben je verzekerd van de best mogelijke begeleiding bij de verkoop van je huis in deze regio.

Dergelijke makelaars beschikken over een grondige kennis van de lokale markt, hebben toegang tot diverse platforms voor woningverkoop en hanteren een strategische aanpak voor de prijsonderhandelingen. Met hun ervaring en expertise helpen ze je om het beste uit de verkoop van je huis te halen.

Weetje: De NVM, ofwel Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen, is de grootste branchevereniging in de makelaardij met meer dan 4200 aangesloten makelaars.

Wat doet een makelaar in Almere?

Wanneer je jouw woning in Almere wil verkopen, kiezen veel mensen ervoor om een makelaar in te schakelen. De makelaar beschikt over de nodige ervaringen en kennis om je bij te staan in dit proces.

Benieuwd naar wat een makelaar precies voor je kan betekenen? Hier is een opsomming van enkele belangrijke taken:

 • Onderzoek doen naar vergelijkbare woningen in de buurt
 • Adviseren over de verkoopprijs en onderhandelstrategie
 • De woning effectief op de markt presenteren
 • Verzorgen van bezichtigingen en onderhandelingen voeren
 • Opstellen van de verkoopovereenkomst en andere juridische documenten

Waarom een makelaar in Almere inschakelen?

Sta je op het punt om je huis in Almere te koop te zetten en vraag je je af of je het verkoopproces zelf moet aanpakken of toch beter een professionele makelaar kan inschakelen? De keuze om een lokale makelaar in te schakelen voor de verkoop van je huis kan je heel wat voordelen opleveren. We nemen je mee langs de meest overtuigende argumenten.

Gemak tijdens het verkoopproces

Een makelaar ontzorgt je tijdens het gehele verkoopproces. Jij hebt het druk met je dagelijks leven: werk, gezin, sociale verplichtingen. Een makelaar heeft alle tijd om potentiële kopers rond te leiden in je woning, de verkoopaankondigingen te verzorgen en de administratieve taken op zich te nemen.

Juiste prijsstelling

Een andere sterke troef van een makelaar is de juiste prijsbepaling. De emotie om jouw huis los te laten, kan de objectieve waardebepaling soms in de weg staan. Een makelaar kan hier objectief naar kijken en zorgt voor een realistische prijs, wat de kans op een snelle en succesvolle verkoop vergroot.

Professionele presentatie

Een huis dat er aantrekkelijk uitziet, verkoopt sneller. Een makelaar weet precies hoe jouw huis aantrekkelijk gepresenteerd moet worden. Professionele foto’s, een overtuigende beschrijving en een goed opgemaakte advertentie maken het verschil en zorgen dat jouw huis opvalt tussen het andere aanbod.

Deskundigheid

Deskundigheid is belangrijk bij de verkoop van een woning. Er komt meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt. Verkoop je je huis via een makelaar, dan ben je verzekerd van deskundig advies bij juridische, financiële en bouwkundige aspecten. Zo voorkom je onaangename verrassingen achteraf.

Informatie over Almere

Almere is een stad en gemeente in de provincie Flevoland. Sinds de oprichting in 1976 kent Almere een enorme groei in bevolking en oppervlakte.

Aanvankelijk was Almere bedoeld als overloopstad voor Amsterdam. Echter, de stad is ontwikkeld tot een zelfstandige gemeente met een eigen identiteit. Almere heeft een gevarieerd aanbod aan woonwijken, winkelcentra en bedrijventerreinen.

De moderne architectuur van Almere is een belangrijk kenmerk van de stad. Veel bekende architecten hebben bijgedragen aan het unieke stadsbeeld. Hiermee zet Almere zich duidelijk op de kaart als een moderne, jonge stad.

Weetje: De huizenprijzen in Almere hebben de afgelopen jaren een opvallende ontwikkeling doorgemaakt. Waar de prijzen eerst relatief laag waren, zijn ze nu fors gestegen. Met name de vraag naar vrijstaande woningen is sterk toegenomen.

Makelaars in Almere vergelijken

Voor veel mensen is de verkoop van een huis een grote stap. Het is dan ook essentieel om de juiste makelaar te kiezen. Door makelaars in Almere te vergelijken met behulp van Huis Verkopen, kan je op een objectieve en vrijblijvende manier de makelaar vinden die het beste bij je past.

 • Vergelijken levert je gratis verkoopadvies op
 • Je krijgt een beter inzicht in mogelijke verkoopprijzen
 • Vergelijken leidt tot lagere makelaarskosten
 • Koppeling aan ervaren en succesvolle makelaars

Laten we niet vergeten dat het vergelijken van makelaars niet alleen over de verkoopopbrengst en snelheid gaat, maar ook over het vinden van de makelaar die aansluit bij jouw specifieke situatie en voorkeuren. Bij Huis Verkopen helpen we dagelijks meer dan honderd mensen met het vinden van hun perfecte makelaar. Het is eenvoudig, gemakkelijk en geheel gratis.

Vergelijk makelaars in Almere Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Almere

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Almere zijn € 515. Deze kosten kunnen verschillen per makelaar, het is daarom raadzaam om verschillende tarieven op te vragen.

Door meerdere makelaars te vergelijken kun je gemiddeld € 1.345 besparen op de makelaarskosten.

Een huis in Almere wordt gemiddeld binnen 44 dagen verkocht. Dit kan variëren afhankelijk van diverse factoren zoals de woningmarkt en de prijs van je woning.

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Almere is € 456.026. Het kan nuttig zijn om je woningwaarde te laten bepalen door een professionele makelaar.

Het vinden van een goede makelaar kan een uitdaging zijn. Een stappenplan kan je hierbij helpen om o.a. ervaringen, tarieven en services van verschillende makelaars te vergelijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen