Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Heerenveen

Zoek je een verkoopmakelaar in Heerenveen? Oriënteer je goed en neem de tijd om meerdere makelaars te vergelijken. Kijk naar klantbeoordelingen, verkoopresultaten en vraag vrijblijvend gesprekken aan om de juiste keuze te maken.

Over makelaars in Heerenveen

Vermoedelijk zit je in de fase waarin je jouw huis in Heerenveen wilt verkopen en zoek je naar een betrouwbare en vakkundige makelaar die hierbij kan helpen. Je bent op zoek naar een expert die niet alleen de lokale woningmarkt begrijpt, maar ook een sterke onderhandelingspartner is. Daarnaast wil je een makelaar die transparant communiceert, heldere afspraken maakt en uiteraard een goede verkoopprijs voor jouw woning weet te realiseren.

Ons platform is specifiek ontworpen om jou bij te staan in het selecteren van de meest geschikte verkoopmakelaar. We bieden je inzicht in relevante informatie, real-time statistieken en bieden je de mogelijkheid om makelaars direct met elkaar te vergelijken. Jouw succes is onze prioriteit en we geloven dat je de juiste keuze kunt maken met alle beschikbare gegevens. Alle informatie over tarieven en prestaties van diverse makelaars in Heerenveen kun je terugvinden op de volgende pagina:

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.551
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.515
Besparing (gem.)
€ 1.079

Actueel

 • Als je jouw huis wilt verkopen in Heerenveen, houd dan rekening met variërende makelaarskosten. Makelaars hanteren nu in deze regio courtages die uiteenlopen van 1,00% tot 1,55%. Ondanks deze kosten blijft het een goed moment om te verkopen in de huidige periode van april 2024.
 • De woningmarkt in Heerenveen laat een gemiddelde verkoopprijs per m2 zien van € 3.036. Dit geeft je een goede indicatie over wat je kunt verwachten bij de verkoop van jouw woning. Voor meer informatie kun je de Huizenprijzen in Heerenveen bekijken.
 • Wist je dat de tarieven van makelaars in Heerenveen continu veranderen? Door tarieven te vergelijken kun je flink besparen op de verkoop van jouw woning. Nu kan het vergelijken van makelaarstarieven je gemiddeld € 1.079 besparen. Het is daarom zeker de moeite waard om jouw opties te overwegen.

Uitgelichte makelaars in Heerenveen

In Heerenveen vind je een behoorlijk aantal makelaars die jou graag bijstaan bij het verkopen van je woning. Het is overigens niet verstandig om zomaar de eerste de beste makelaar te kiezen die je tegenkomt. Het is uitermate raadzaam om makelaars in Heerenveen objectief te vergelijken op basis van drie belangrijke punten: hun tarieven, hun expertise en de ervaringen van andere klanten.

Logo Heddema Makelaardij

Heddema Makelaardij

Heddema Makelaardij is een expert in woningen en recreatie in het Friese Merengebied. Met twee ervaren medewerkers, grote kennis van de regio en een sterke focus op persoonlijk contact, zorgt dit makelaarskantoor voor een zorgeloze begeleiding bij verkoop, aankoop of taxaties. Met een gemiddelde beoordeling van 9,5 op Funda en certificaten als VastgoedCert, NWWI en NRVT, kun je rekenen op een betrouwbare en deskundige partner voor jouw (recreatie)woning in Friesland.
Logo FRYSK makelaars

FRYSK makelaars

FRYSK makelaars, de makelaar van Friesland, zorgt ervoor dat jouw huis zorgeloos verkocht wordt met een vast, all-in tarief. Ze nemen alles uit handen, van woningstyling en -fotografie tot het opstellen van een duidelijk en concreet marketingplan. Met een persoonlijk verkoopteam staan ze voor je klaar, ze communiceren effectief en maken jouw huis snel verkoopklaar. Ze bieden een breed aanbod aan diensten, inclusief advies op financieel gebied. Klanten prijzen FRYSK voor hun diensten met een waardering van 9,3.
Logo Kraak & Donker Makelaardij

Kraak & Donker Makelaardij

Kraak & Donker Makelaardij is een allround, gerenommeerd makelaarskantoor, gevestigd op de K.R. Poststraat in Heerenveen. Ze bieden persoonlijke aandacht, laagdrempelige benadering en correcte afhandeling. Expertise tonen ze door lidmaatschap van NVM, Stichting VastgoedCert en samenwerking met NWWI en Funda. Hun specialisatie in nieuwbouw maakt ze een betrouwbare keuze. Met hun eigen(wijze) en professionele werkwijze hebben ze zich al jaren in de top 10 van makelaarskantoren in Friesland gevestigd.
Logo Mijn Makelaar Heerenveen

Mijn Makelaar Heerenveen

Mijn Makelaar Heerenveen is een erkend makelaarskantoor met het doel je woning meer dan 'gewoon' te verkopen. Ze richten zich op het vinden van de beste koper voor jouw huis, wat een significant verschil maakt in zowel de verkoopprijs als het verkoopproces. Hun strategie omvat een eigen systeem, een uitgebreid netwerk en vakkundig leggen van verbindingen. Ze zijn trots op hun bereikbaarheid, commercieel getrainde team, marketingplannen op maat en blijvende hoge ranking op Funda.
Logo Makelaardij Friesland | Qualis

Makelaardij Friesland | Qualis

Makelaardij Friesland | Qualis is een actieve en klantgerichte makelaar die je graag helpt bij jouw zoektocht naar een nieuwe woning. Met vier vestigingen in Friesland leveren ze maatwerk in elk segment van de markt. Met een team van 20 professionele medewerkers, begeleiden zij je niet alleen bij verkoop, maar ook bij aankoop en taxatie. Ze zijn aangesloten bij de NVM, VastgoedCert en NWWI. Hun klanten waarderen hun diensten gemiddeld met een 8,8 op Funda.
Logo Makelaardij Terpstra

Makelaardij Terpstra

Het makelaarskantoor Terpstra stelt jouw belang voorop met hun duidelijke, realistische en klantgerichte werkwijze. Vanuit hun vestiging in Heerenveen bedienen ze de gehele provincie Friesland. Met ervaring sinds 1978 en als lid van de NVM, bieden ze deskundige diensten als verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Met een beoordeling van 9,2 op Funda en specialismen in diverse vastgoedgebieden, is Terpstra een betrouwbaar adres voor jouw vastgoedbehoeften.
Logo Makelaardij Hoekstra Heerenveen

Makelaardij Hoekstra Heerenveen

Makelaardij Hoekstra Heerenveen is een gevestigde naam in Friesland, met jarenlange expertise sinds 1987 en bedient de gehele provincie. Met een team van meer dan 70 medewerkers, biedt dit kantoor nagenoeg alle vastgoeddisciplines, variërend van aankoop en verkoop tot verhuur en taxaties. Ze zijn een belangrijke speler in nieuwbouwprojecten en kunnen jou ook bijstaan bij de verkoop of aankoop van jouw huis. Hoekstra is NVM-lid en bezit diverse certificaten, waaronder VastgoedCert, NWWI, NRVT en WOZ. Het kantoor wordt goed beoordeeld met een 8,8 op Funda.
Logo Van Brussel Wiebenga makelaars & taxateurs

Van Brussel Wiebenga makelaars & taxateurs

Van Brussel Wiebenga is een actieve en vernieuwende NVM-makelaar. Ze staan bekend om hun deskundige benadering, betrouwbaarheid en creatieve service. Of je nu een woning wilt verkopen, kopen of taxeren, ze bieden volledige ondersteuning tot aan de notaris. Met hun sterke aandacht voor detail en grondige kennis van de lokale markt, verschaffen ze je advies op maat. Ze zijn gevestigd aan de K R Poststraat 28 in Heerenveen en zijn altijd bereikbaar voor een afspraak, ook buiten kantooruren.

Let op: Er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Heerenveen die niet in het overzicht voorkomen. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Heerenveen mee in onze vergelijking. Hierdoor is het mogelijk dat de makelaar die het beste bij jouw situatie past niet in de bovenstaande lijst staat. Vergelijk daarom zorgvuldig om de beste keuze te maken.

Vergelijk makelaars in Heerenveen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Heerenveen?

Een makelaar in Heerenveen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,16% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 392.299 in Heerenveen komt dit neer op € 4.551 aan makelaarskosten (update april 2024).

Het is belangrijk om te begrijpen dat makelaars hun prijsvoorstel baseren op de waarde van je woning. De reden hiervoor is dat ze na verkoop een percentage van de verkoopprijs ontvangen. Daarom is het aan te raden om tarieven op te vragen bij verschillende makelaars.

Let op: de courtages van makelaars in Heerenveen verschillen gemiddeld 0,55%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.079 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Heerenveen. Door dit te doen, zorg je ervoor dat je nooit te veel betaalt voor de diensten van een makelaar.

Kosten van makelaars in Heerenveen

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 4.700
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Heerenveen

Als je jouw woning in Heerenveen wilt verkopen, moet je weten dat de meeste makelaars opstartkosten rekenen. Dit zijn kosten die een makelaar maakt om jouw woning gereed te maken voor de verkoop. Bij deze kosten kun je denken aan het maken van professionele foto's, het creëren van een gedetailleerde beschrijving van het pand, en het plaatsen van de woning op diverse online platforms.

Opstartkosten zijn vergoedingen die veel makelaars in rekening brengen, bovenop de courtage. Deze kosten variëren per makelaar, afhankelijk van de services die ze leveren. Het kan namelijk zijn dat jouw makelaar extra diensten aanbiedt, zoals een woningvideo, 3D plattegronden of het inzetten van social media advertenties. Informeer altijd bij jouw makelaar wat de opstartkosten precies inhouden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Heerenveen

Als je op het punt staat jouw woning in Heerenveen in de verkoop te doen, is het goed om te weten dat de meeste makelaars daar intrekkingskosten in rekening kunnen brengen. Dat zijn kosten die je betaalt wanneer je besluit je huis vroegtijdig van de markt te halen. Stel je voor, je hebt spijt gekregen van je beslissing om te verhuizen of je hebt zelf een koper gevonden, dan kan het zijn dat je intrekkingskosten moet betalen.

Deze kosten worden door de makelaar gebruikt om de gemaakte kosten op te vangen. Tijdens de verkoopperiode heeft de makelaar immers al werkzaamheden verricht waar hij of zij voor beloond wilt worden. De hoogte van de intrekkingskosten kan per makelaarkantoor verschillen, maar de gemiddelde kosten bedragen € 500 in Heerenveen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Heerenveen met een vast tarief

Ook in Heerenveen zijn er makelaars die met een vast tarief werken. Dit betekent dat je van tevoren weet hoeveel geld je kwijt bent, wat voor een stuk zekerheid zorgt. Geen onverwachte rekeningen meer achteraf: je betaalt eenmaal een bedrag, doorgaans rond de € 3.250 (update: april 2024).

Het gebruik maken van een vast tarief heeft ook een nadeel: wanneer jouw woning snel en tegen een hoge prijs verkocht wordt, betaal je relatief gezien meer aan de makelaar dan wanneer de verkoop moeizamer verloopt. Stel dat je jouw woning binnen een week verkoopt voor een bedrag ver boven de vraagprijs, dan is de makelaar er, gezien de korte tijd die hij aan je opdracht heeft besteed, goed van af.

Tip: Als je verwacht dat je woning snel verkocht zal worden en mogelijk boven de vraagprijs, kan het interessanter zijn om een makelaar te zoeken die met een courtage werkt. Dit percentage ligt meestal tussen de 1 en 2% van de verkoopprijs. Zo houd je bij een succesvolle snelle verkoop zelf meer over.

4 feitjes over makelaars in Heerenveen

 • Interessant is dat een flinke 93% van de huisverkopers in Heerenveen boven een internetmakelaar de voorkeur geeft aan een makelaar die een volledige service biedt.
 • In Heerenveen blijkt een huis beter af met een makelaar. Woningen verkopen er namelijk 35% sneller met behulp van een makelaar dan wanneer men het alleen probeert.
 • Wanneer je in Heerenveen je huis wil verkopen, dan heeft het inschakelen van een makelaar een lucratief voordeel. De verkoop levert gemiddeld een 10% hogere winst op dan zonder makelaar.
 • Opvallend is dat in Heerenveen de meeste verkopers niet per se voor de goedkoopste makelaar gaan. In plaats daarvan kiezen ze de makelaar met de beste verkoopresultaten, omdat een hogere verkoopprijs belangrijker is dan besparen op makelaarskosten.

Wat levert de beste makelaar in Heerenveen op?

In Heerenveen varieert de performance van makelaars sterk. De ervaring tijdens de verkoop van je huis kan sterk afhangen van de makelaar die je kiest. Denk bijvoorbeeld aan hoe snel het huis verkocht wordt of tegen welke prijs.

Je kunt de beste makelaars in Heerenveen aan de volgende kenmerken herkennen:

 • Als we kijken naar de statistieken in onze database, zien we dat de meest effectieve makelaars in Heerenveen huizen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan hun collega's. Deze snelheid wordt vaak bereikt door makelaars met een goed uitgedachte verkoopstrategie.
 • Daarnaast leren de statistieken ons dat de beste makelaars in Heerenveen gemiddeld woningen verkopen voor een bedrag dat € 11.685 hoger ligt dan bij andere makelaars in Heerenveen. Het kiezen van een goede makelaar kan dus een rendabele investering zijn.

De beste makelaar in Heerenveen vinden

In Heerenveen zijn er diverse makelaars met elk een unieke aanpak voor de verkoop van je woning. Ze hebben verschillende inzichten over de waarde van je huis en hanteren variërende tarieven. Een breed scala aan opties kan overweldigend zijn.

Omdat elke situatie en elk huis uniek is, kan juist het vergelijken van makelaars een groot voordeel opleveren. Door jouw gegevens en wensen te matchen met de juiste makelaars, krijg je een gepersonaliseerd overzicht van de beste opties, waardoor je een weloverwogen keuze kan maken.

Waar moet je op letten bij makelaars in Heerenveen?

Er zijn verschillende aandachtspunten waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een geschikte makelaar in Heerenveen voor de verkoop van je huis. De volgende vijf punten zijn zaken om in de gaten te houden:

Kennis van de lokale markt

Een goede makelaar heeft verstand van de lokale huizenmarkt in Heerenveen. Zij kunnen je adviseren over de waarde van je huis, de vraag naar woningen en de ontwikkelingen in de omgeving.

Verkoopstrategie

Elke makelaar hanteert een eigen verkoopstrategie. Let dus op of deze strategie aansluit bij jouw wensen en verwachtingen. Een goed plan kan het verschil maken bij de verkoop van je huis.

Communicatie

Communicatie is een belangrijk aspect in het proces van de huisverkoop. Een makelaar die goed en duidelijk communiceert, houdt je op de hoogte van de ontwikkelingen en stelt je gerust tijdens het proces.

Succesratio

Het is nuttig om te kijken naar de succesratio van een makelaar. Hoeveel huizen verkoopt de makelaar gemiddeld binnen de gestelde termijn? Dit kan een indicatie zijn van de effectiviteit van de makelaar.

Kosten

De tarieven van makelaars kunnen sterk variëren. Zorg ervoor dat je een duidelijk overzicht krijgt van de kosten die de makelaar in rekening brengt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Een NVM-makelaar in Heerenveen kan je helpen bij de verkoop van je huis. Deze makelaars hebben diepgaande kennis van de lokale vastgoedmarkt en kunnen bovendien bouwkundige aspecten van je huis beoordelen. Ze onderhandelen op vakkundige wijze met potentiële kopers.

Niet alleen NVM-makelaars, maar ook makelaars van VBO en VastgoedPRO hebben expertise in huis om een succesvolle verkoop te realiseren. Ze ondersteunen je in het volledige proces, van de waardebepaling van je woning tot het opstellen van de verkoopovereenkomst.

Tip: Bij het kiezen van een makelaar is het een zekerheid dat NVM-makelaars zich houden aan de NVM Erecode. Hierin staan belangrijke waarden als betrouwbaarheid, onafhankelijkheid en deskundigheid centraal.

Wat doet een makelaar in Heerenveen?

Een makelaar in Heerenveen kan je bijstaan bij de verkoop van jouw huis. Van de marktanalyse tot de sleuteloverdracht, de makelaar zorgt ervoor dat de verkoop soepel verloopt. Hun expertise helpt je de beste prijs voor je woning te krijgen.

Hoewel het technisch mogelijk is om je huis zonder makelaar te verkopen, levert dit vaak problemen en stress op. Een makelaar heeft de juiste kennis en ervaring om dit proces te begeleiden en kan problemen vaak voorkomen.

 • Marktanalyse en prijsbepaling
 • Presentatie en promotiemateriaal
 • Bezichtigingen en onderhandelingen organiseren
 • Opstellen van koopovereenkomsten
 • Begeleiding bij de eindinspectie en overdracht bij de notaris

Aangezien de verkoop van een woning een grote financiële beslissing is, is de inzet van een makelaar bijna altijd een verstandige zet. Zo voorkom je problemen en ontvang je de juiste prijs voor je woning.

Waarom een makelaar in Heerenveen inschakelen?

In het complexe spel van de huizenmarkt kan een goede makelaar in Heerenveen een cruciale rol spelen. Met zijn uitgebreide kennis van de lokale markt en een netwerk vol potentiële kopers, kan hij helpen om je huis sneller te verkopen en de maximale verkoopprijs te realiseren. Gedurende het hele proces kan je op zijn expertise vertrouwen; van de strategische prijsstelling en goed geplande bezichtigingen tot het succesvol afronden van de verkoop.

Marktkennis leidt tot betere resultaten

.

Diepgaande kennis van de lokale vastgoedmarkt stelt een makelaar in staat om trends en prijzen te analyseren. Zo kan hij je adviseren over de ideale verkoopprijs om geïnteresseerde kopers aan te trekken en de maximale waarde uit je huis te halen.

Strategische prijsbepaling voor snelle verkoop

Een andere manier waarop een makelaar kan bijdragen aan een snelle verkoop, is door een strategische prijsbepaling. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs kan leiden tot een lagere winst dan mogelijk.

Netwerk vaardigheden versnellen de verkoop

Een goede makelaar heeft een breed netwerk van potentiële kopers, collega-makelaars en professionele contacten. Dit netwerk kan hij gebruiken om snel de juiste koper voor je huis te vinden.

Actieve handelswijze vindt geschikte kopers

De makelaar zal met zijn actieve handelswijze en sterke communicatieve vaardigheden alle mogelijkheden benutten om jouw huis onder de aandacht te brengen bij geschikte kopers. Hierdoor kan hij het huis sneller verkopen en de maximale prijs voor jou behalen.

Informatie over Heerenveen

Heerenveen is een prachtige Friese plaats met een rijke geschiedenis. Opgericht in 1551, dragen de straten en gebouwen het verhaal van eeuwen van ontwikkeling en verandering.

Heerenveen is niet alleen beroemd om zijn fascinerende historie, maar ook om zijn sportieve prestaties. Het heeft een sterke sportsfeer, met de aandacht op schaatsen en voetbal.

Met bijna 30.000 inwoners biedt Heerenveen een mix van stedelijke voorzieningen en vreedzame, groene woonwijken. Deze combinatie maakt het tot een aantrekkelijke plek om te wonen.

Weetje: de gemiddelde huizenprijzen in Heerenveen laten een stijgende trend zien. Het huidige gemiddelde bedraagt € 392.299 (update: april 2024). Voor meer informatie over de prijsontwikkeling in Heerenveen kun je de bijbehorende pagina bezoeken.

Makelaars in Heerenveen vergelijken

Bij het verkopen van een huis kunnen er veel factoren zijn om rekening mee te houden. Gelukkig helpt Huis Verkopen je bij het vergelijken van verkoopmakelaars in Heerenveen.

 • Vergelijken op basis van prestaties
 • Kosten besparen op makelaarskosten
 • Zekerheid dat je aan geschikte makelaars wordt gekoppeld
 • Ontvang gratis verkoopadvies

Door het vergelijken van makelaars krijg je een helder beeld van je mogelijkheden en maak je een bewuste keuze voor een ervaren makelaar. Deze keuze kan jouw huis sneller helpen verkopen of de maximale verkoopprijs opleveren. Huis Verkopen maakt dit proces eenvoudig en efficiënt.

Vergelijk makelaars in Heerenveen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Heerenveen

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Heerenveen liggen rond de € 515. Dit bedrag kan verschillen per makelaar, dus het is verstandig om verschillende makelaars te vergelijken.

Je kunt makelaars in Heerenveen vergelijken door offertes op te vragen. Het helpt ook om de prestaties van de makelaars te bekijken, zoals gemiddelde verkoopsnelheid 42 dagen. Kijk eens op deze pagina voor meer informatie.

Het gemiddelde tarief van een makelaar in Heerenveen is € 3.250. Maar tarieven variëren. Vraag daarom gratis tarieven op bij verschillende makelaars.

De gemiddelde makelaarskosten in Heerenveen zijn ongeveer € 4.551. Dit bedrag kan aanzienlijk lager zijn als je makelaars vergelijkt, met een potentiële besparing van € 1.079.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Heerenveen is € 392.299. Dit geeft je een goede indicatie van de markt. Voor een precieze waardebepaling kijk je hier.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen