Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Tiel

Bij de verkoop van je woning in Tiel wil je zonder twijfel een makelaar inschakelen die zowel een aantrekkelijke opbrengst kan genereren als een snelle doorloop kan realiseren. Het is de kunst om iemand te selecteren die zowel betrouwbaar als effectief is in het succesvol afronden van jouw woningverkoop.

Over makelaars in Tiel

Verkoopmakelaars zijn er in vele soorten en maten. Ze verschillen namelijk op verscheidene manieren. Zo kunnen ze verscheiden services aanbieden, variëren in hun specialiteiten en ervaring, en kan hun stijl van werken sterk uiteenlopen. Ook kunnen ze zich bevinden in verschillende prijsklassen. Deze diversiteit betekent dat er altijd een verkoopmakelaar is die precies aan jouw behoeften en wensen voldoet.

We houden een uitgebreide database bij van makelaars in Tiel. Dit stelt ons in staat om je te informeren over hun prestaties, achtergrond, beoordelingen en nog veel meer. Met al deze informatie kunnen we een goed beeld vormen van welke makelaars de beste keuze voor je zijn in Tiel. Door ons onderzoek kun je met een gerust hart de stap zetten naar je volgende woning.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.350
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 11.963
Besparing (gem.)
€ 1.397

Actueel

 • Benieuwd naar de huidige woningprijzen? De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Tiel is momenteel € 399.091 en per m2 € 3.711. Je kunt meer informatie over de woningmarkt in Tiel vinden voor een uitgebreider overzicht.
 • Er is ook belangrijke informatie te delen over de courtages van makelaars in Tiel. Gemiddeld rekenen makelaars in Tiel een courtage van 1,09%. Bekijk informatie specifiek voor Tiel voor meer details.
 • Aangezien de tarieven van makelaars in Tiel nogal uiteenlopen, kan het interessant zijn om deze te vergelijken. Door tarieven van verschillende makelaars te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.397 besparen - een prachtig voordeel!

Uitgelichte makelaars in Tiel

In Tiel tref je een aanzienlijk aantal makelaars aan die hun diensten aanbieden om je met de verkoop van je woning te helpen. Het is echter van belang dat je niet zomaar voor de eerste de beste makelaar kiest die je tegenkomt. Het is raadzaam om de makelaars in Tiel grondig en objectief te vergelijken, bijvoorbeeld op basis van hun tarieven, hun verkoopsucces en hun servicekwaliteit.

Logo Dolron Rivierenland Makelaars

Dolron Rivierenland Makelaars

Als je op zoek bent naar een betrokken en actieve makelaar, dan is Dolron Rivierenland Makelaars een goede optie. Dankzij de mix van jonge, frisse medewerkers en ervaren makelaars die al jaren meedraaien, kan dit kantoor adequaat inspelen op uiteenlopende wensen. Van het aan- of verkopen van een huis, tot financieel advies: alles wordt op maat aangepakt. Bovendien wordt er plezier in het werk ervaren, wat bijdraagt aan de positieve en effectieve aanpak.
Logo Het Makelaarshuys

Het Makelaarshuys

Als je geïnteresseerd bent in persoonlijke aandacht en een op maat gemaakte strategie, dan is Het Makelaarshuys in Tiel jouw ideale makelaar. Niet alleen zijn ze gespecialiseerd in woningstyling en -fotografie, ze bieden ook expertise in meerdere vastgoedsectoren. Ze werken nauw samen met professionele partners voor een optimale presentatie van jouw pand, resulterend in een hogere verkoopopbrengst. Hier werken echte aandacht en eerlijk advies hand in hand.
Logo kek! Makelaars

kek! Makelaars

Kek! Makelaars is een compact, nuchter kantoor waar je betrouwbaar advies krijgt. Ze bieden verkoop, aankoop, verhuur en taxatie van woningen, met specialisme in monumenten. Onderdeel van de NVM, beschikken ze over diverse certificaten zoals VastgoedCert, NWWI en NRVT. Gevestigd op Burgemeester Meslaan 69 in Tiel, ze combineren hun persoonlijke aanpak met een hoge klantwaardering, gemiddeld een 9,7 op Funda. Kies voor de makelaar die het beste bij je past.
Logo Rozenhage Makelaardij

Rozenhage Makelaardij

Rozenhage Makelaardij richt zich voornamelijk op de zakelijke markt en heeft een sterke verbondenheid met de regio Rivierenland. Met expertise in bedrijfsruimte, beleggen, horeca, kantoren, winkels en nieuwbouw, helpen ze je de beste vastgoedkeuzes te maken. Je vindt hier aandacht voor de persoonlijke kant van vastgoed en ontvangt realistisch, eerlijk advies. Ze zijn gecertificeerd door diverse vastgoedinstanties en de NVM, wat betekent dat ze voldoen aan strenge kwaliteitscriteria. Hun team bestaat uit vijf medewerkers, klaar om je van dienst te zijn.
Logo Rick Zeedijk Makelaardij

Rick Zeedijk Makelaardij

Rick Zeedijk Makelaardij is de full-service specialist in de Betuwe voor zowel wonen als werken. Met hun expertise in taxatie, koop, verkoop en verhuur van woningen en bedrijfspanden, staan ze je bij in elke fase - van verkooptraject tot notarisbezoek. Ook zorgen ze voor een aantrekkelijke presentatie van je woning en beheren ze de bezichtigingen. Als lid van de NVM en houder van certificaten zoals VastgoedCert, NWWI en NRVT, zijn ze vooral gespecialiseerd in monumenten en nieuwbouw.
Logo Van Beusichem Makelaars

Van Beusichem Makelaars

Van Beusichem Makelaars is een familiebedrijf dat al meer dan 50 jaar actief is in de makelaarswereld. Je kunt er terecht voor zowel de verkoop als aankoop van woningen. Daarnaast voeren ze ook NWWI taxaties uit en hebben ze expertise in bedrijfsonroerend goed. Met nadruk op professionaliteit en integriteit helpen de twee medewerkers je graag bij jouw vastgoedzaken in de regio van Tiel tot Culemborg. Ze zijn lid van de NVM en gecertificeerd bij VastgoedCert en NRVT.
Logo Witte Makelaars

Witte Makelaars

Bij Witte Makelaars ben je aan het juiste adres als je je huis wilt verkopen in Tiel en omgeving, of als je op zoek bent naar een nieuw droomhuis. Deze makelaar is lid van de NVM en biedt volledige begeleiding van A tot Z, van de bezichtigingen tot aan de officiële sleutel- en eigendomsoverdracht bij de notaris. Ze hebben een sterke aanwezigheid op social media en een gespecialiseerde marketingafdeling. Witte Makelaars is gespecialiseerd in bedrijfsruimte en nieuwbouw.

Baas Makelaars & Assurantiekantoor

Baas Makelaars & Assurantiekantoor is een deskundige en betrouwbare makelaar, gespecialiseerd in zowel verkoop als aankoop van woningen. Hoewel ze niet zijn aangesloten bij een branchevereniging, bevat hun service gegarandeerd kwaliteit, gestaafd door diverse certificaten. Voor particulieren die een soepel verloop van de woontransactie wensen, vormt Baas de ideale partner.

Let op: De lijst die je zojuist hebt gezien, is nog maar het begin. Er zijn meer verkoopmakelaars actief in Tiel dan je in eerste instantie zou denken. Bij Huis Verkopen nemen we al deze makelaars mee in onze vergelijking. De meest geschikte makelaar voor jouw woning en situatie staat mogelijk nog niet in de genoemde lijst. Vind de makelaar die echt bij je past door een goede vergelijking te maken.

Vergelijk makelaars in Tiel Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Tiel?

Een makelaar in Tiel rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,09% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 399.091 in Tiel komt dit neer op € 4.350 aan makelaarskosten (update mei 2024).

Veel van de makelaars in Tiel hanteren een courtage als vergoeding wanneer je je woning wilt verkopen. Dit betekent dus dat je betaalt naar rato van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. Hierbij is het belangrijk om te onthouden dat deze courtages onderling kunnen variëren.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Tiel 0,70% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.397 besparen door makelaars te vergelijken. Hierbij is het goed om te bedenken dat courtages altijd op maat worden vastgesteld, en dus niet uniform zijn. Deze flexibiliteit maakt het belang van vergelijken alleen maar groter.

Kosten van makelaars in Tiel

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.900
€ 4.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Tiel

Bij de verkoop van jouw woning in Tiel wordt je mogelijk geconfronteerd met zogenaamde opstartkosten. Deze zijn van toepassing bij de meeste makelaars in deze stad. Opstartkosten hebben betrekking op de initiële uitgaven die gemaakt worden om je woning op de markt te brengen. Denk hierbij aan kosten voor professionele foto's, het inmeten van je woning, plaatsing op funda.nl en de promotie van je woning op social media.

Wat je wellicht afvraagt is: hoe hoog zijn deze opstartkosten? Het precieze bedrag hangt af van de gekozen makelaar en jouw specifieke situatie. Echter, de gemiddelde opstartkosten voor makelaars in Tiel variëren doorgaans tussen € 400 en € 700. Zie deze kosten als een investering om het maximale uit de verkoop van jouw woning te halen.

Intrekkingskosten van makelaars in Tiel

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van een veel voorkomende clausule in de overeenkomsten met makelaars in Tiel. Dat zijn de zogeheten intrekkingskosten. Dit zijn kosten die je moet betalen als je ervoor kiest om je woning voortijdig uit de verkoop te halen, ongeacht de reden. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin je van gedachten verandert over de verkoop of wanneer je een hoger bod krijgt buiten de makelaar om.

Intrekkingskosten zijn in essentie een vergoeding voor de tijd en moeite die de makelaar al in de verkoop van jouw huis heeft gestoken. Ze kunnen ook worden beschouwd als een stok achter de deur om ervoor te zorgen dat je volledig toegewijd bent aan de verkoop. Het is belangrijk om hier op voorhand rekening mee te houden, om onaangename verrassingen te vermijden. Het kan altijd gebeuren dat de omstandigheden veranderen en je wilt weten waar je aan begint als je jouw woning in de verkoop zet.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Tiel met een vast tarief

Bij de keuze van een makelaar denken de meeste mensen aan courtage, maar er zijn ook makelaars die werken met een vast tarief. In tegenstelling tot makelaars die een courtage vragen gebaseerd op de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning, hanteren makelaars met een vast tarief een welomlijnd bedrag voor hun dienstverlening. Het gemiddelde vaste tarief van makelaars in Tiel is € 3.250 (update: mei 2024).

De keuze voor een makelaar met een vast tarief heeft zowel voordelen als nadelen. Een van de voordelen is dat je vooraf altijd weet wat je gaat betalen, onafhankelijk van de verkoopprijs. Je komt hiermee dus niet voor verrassingen te staan. Een nadeel kan zijn dat deze makelaars mogelijk minder gemotiveerd zijn om voor de hoogst mogelijke prijs te onderhandelen, omdat hun verdiensten niet zijn gekoppeld aan de verkoopopbrengst.

Tip: Het is altijd verstandig om verschillende makelaars te vergelijken. Op deze manier kun je de makelaar vinden die het beste aansluit bij jouw wensen, jouw woning en jouw specifieke situatie. Ieder huis en iedere verkoper is anders en een goede match kan het verschil maken in de succesvolle verkoop van jouw woning.

4 feitjes over makelaars in Tiel

 • 93% van de woningverkopers in Tiel geeft de voorkeur aan een makelaar die lid is van een erkende brancheorganisatie zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Een significante meerderheid van 89% van de huizenverkopers in Tiel kiest liever voor een traditionele makelaar, die alle aspecten van het verkoopproces beheert, boven een online makelaar die enkel de woning online plaatst.
 • Met hulp van een makelaar worden woningen in Tiel gemiddeld 45% sneller verkocht dan zonder tussenkomst van een makelaar.
 • De meerderheid van de woningverkopers in Tiel geeft aan een voorkeur te hebben voor een makelaar die aantoonbaar beter presteert dan anderen. Bekijk en vergelijk de prestaties van de makelaars in Tiel op hier.

Wat levert de beste makelaar in Tiel op?

De beste makelaars in Tiel zijn niet alleen online positief beoordeeld, ze onderscheiden zich ook met sterke prestatiecijfers. Ze hebben vaak een snellere verkooptijd en bereiken een hogere verkoopprijs dan gemiddeld.

Hier zijn twee manieren waarop je de excellentie van makelaars in Tiel kunt herkennen:

 • Prestaties op prijs: Uit onze gegevens blijkt dat topmakelaars in Tiel woningen gemiddeld voor een bedrag boven de verwachte verkoopprijs weten te verkopen. Dit extra bedrag komt neer op € 11.088.
 • Verkooptijd: Volgens onze statistieken, verkopen de snelste makelaars in Tiel woningen gemiddeld 14 dagen sneller dan hun concurrenten.

De beste makelaar in Tiel vinden

Wat vind je belangrijk bij een makelaar? Is dat de manier waarop zij de waarde van je huis inschatten, hun verkoopstrategie of het tarief dat ze hanteren? Makelaars kunnen sterk verschillen in deze aspecten en meer.

Kiezen voor de juiste makelaar is een fundamentele stap in de voorbereiding om je woning te verkopen. Met het vergelijken van makelaars krijg je een helder beeld van je eigen situatie, verkoopkansen en de best passende makelaars.

Waar moet je op letten bij makelaars in Tiel?

Het kiezen van de juiste makelaar in Tiel voor de verkoop van je huis is een belangrijke beslissing. Hier zijn vijf belangrijke aspecten om op te letten:

Ervaring in de regio

Een sterke kennis van de lokale markt is belangrijk. Heeft de makelaar ervaring met het verkopen van huizen in Tiel? Hoeveel jaren actief is ook een indicatie.

Bekijk de verkoopresultaten

Voormalige prestaties kunnen een goede indicatie zijn van toekomstige resultaten. Hoe snel heeft de makelaar huizen verkocht? En tegen welke prijs in relatie tot de vraagprijs?

Vergelijk commissietarieven

Wat een makelaar in rekening brengt voor hun diensten kan variëren. Je wilt een eerlijke vergoeding, die past bij de aangeboden service. Zorg dat je transparante informatie krijgt.

Onderzoek reviews en referenties

Kijk naar wat voormalige klanten zeggen over hun ervaring met de makelaar. Online reviews en persoonlijke aanbevelingen kunnen veel inzicht geven.

Belang van goede communicatie

Hoe makkelijk is de makelaar te bereiken? Duidelijke communicatie is essentieel. Zorg ervoor dat de makelaar je op de hoogte houdt en je vragen tijdig beantwoordt.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De NVM, ofwel de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars, is één van de grootste brancheorganisaties voor makelaars in Nederland. Net als VBO en VastgoedPRO, waarborgt de NVM de kwaliteit van haar leden door strenge toelatingseisen en opleidingsmogelijkheden.

Een NVM-makelaar in Tiel brengt vele voordelen met zich mee. Deze makelaar heeft door de aansluiting bij de NVM toegang tot een breed netwerk, up-to-date marktinformatie en uitgebreide juridische en bouwkundige kennis. Het resultaat? Een zorgeloos en efficiënt verkoop- of aankoopproces van jouw woning.

Wat doet een makelaar in Tiel?

Een makelaar in Tiel plant en coördineert alle stappen om je huis te verkopen. Deze specialist kent de lokale woningmarkt en gebruikt deze informatie om ervoor te zorgen dat jouw huis tegen de best mogelijke prijs wordt verkocht.

De makelaar neemt veel taken over, zodat je jezelf niet hoeft te verdiepen in de vaak complexe materie van vastgoedhandel. Zo zorgt deze expert ervoor dat jouw woning opvalt tussen het aanbod en op de juiste manier gepresenteerd wordt aan potentiële kopers.

 • Bezichtigingen plannen en begeleiden
 • Voeren van onderhandelingen met kopers
 • Opstellen van een aantrekkelijke verkoopadvertentie
 • In kaart brengen van de huidige marktwaarde van het huis
 • Contracten opstellen en controleren

Waarom een makelaar in Tiel inschakelen?

Als je overweegt om je huis in Tiel te verkopen, is het belangrijk om je te realiseren dat dit een uitgebreid proces is. Een goede makelaar kan je begeleiden tijdens dit traject en het grootste deel van de taken voor zich nemen, waardoor je op een efficiënte manier je huis kunt verkopen. In de volgende paragrafen lichten we de stappen uit die bij de verkoop van een huis komen kijken en hoe een makelaar je daarbij kan helpen.

Vaststellen vraagprijs

Het uitzoeken van een geschikte vraagprijs is een belangrijke eerste stap in het verkoopproces. Een makelaar heeft kennis van de lokale huizenmarkt in Tiel en kan daarom een reële vraagprijs vaststellen, gebaseerd op de huidige marktcondities en vergelijkbare woningen in de buurt.

Aanbieden op de markt

Zodra de vraagprijs is vastgesteld, gaat de makelaar je huis op de markt zetten. Dit omvat het maken van professionele foto's, het opstellen van een aantrekkelijke woningomschrijving en het vermelden van je huis op relevante zoekplatforms en in eventuele gedrukte media.

Regelen van bezichtigingen

De makelaar zal ook de bezichtigingen regelen. Hij of zij coördineert de afspraken met potentiële kopers, zorgt ervoor dat je huis er tijdens de bezichtigingen op zijn best uitziet en geeft geïnteresseerden een rondleiding door je huis.

Verkoopovereenkomst

Ten slotte, als er eenmaal een koper is gevonden die bereid is om de gevraagde prijs te betalen, zal de makelaar een verkoopovereenkomst opstellen. Deze omvat alle wettelijke vereisten, inclusief ontbindende voorwaarden, en zorgt ervoor dat je alle belangen goed beschermd zijn.

Informatie over Tiel

Tiel, in de provincie Gelderland gelegen, is een historische stad met een karakteristiek stadscentrum. De stad dateert al van voor onze jaartelling en is rijk aan cultuur en erfgoed.

Als Tiel genoemd wordt, is de fruittelersgeschiedenis die niet te missen is in de landschappen om de stad heen, een belangrijk kenmerk. Maar ook voor onderwijs en zorg heeft de stad veel te bieden.

De Waal vormt een belangrijke ader door de stad, met de havens aan haar oevers. De rivier biedt Tiel zowel economische als recreatieve mogelijkheden en is daarom onmisbaar voor de stad.

Weetje: De woningmarkt in Tiel is zeer actief. De vraag naar woningen neemt toe, en recente veranderingen zorgen voor een toenemend aanbod. Zeker is dat Tiel een interessante markt biedt voor zowel kopers als verkopers.

Makelaars in Tiel vergelijken

Om de beste prijs voor je huis te krijgen, is het essentieel om makelaars in Tiel te vergelijken. De juiste makelaar kan een groot verschil maken in jouw ervaring en de uiteindelijke prijs van je woning.

 • Bespaar op makelaarskosten
 • Ontvang gratis en vrijblijvend verkoopadvies
 • Vind de makelaar met de beste prijs/kwaliteit-verhouding
 • Krijg gegarandeerde toegang tot ervaren makelaars

Vergelijken is de belangrijkste stap in de voorbereiding van de verkoop van je woning. Op ons platform worden de voorwaarden en prijzen van alle makelaars in Tiel getoond. Hierdoor kun je eenvoudig de juiste keuze maken voor een makelaar die bij jou en jouw verkoopwensen past. Met Huis Verkopen kun je makkelijk en gratis vergelijken.

Vergelijk makelaars in Tiel Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Tiel

Bij het selecteren van een makelaar in Tiel moet je onder andere letten op de opstartkosten, courtage en intrekkingskosten. Gemiddeld zijn de € 515 aan opstartkosten, 1,09% courtage en € 500 aan intrekkingskosten. Je kunt deze en andere kosten opvragen bij verschillende lokale makelaars.

Het is handig om de tarieven, ervaringen en de gemiddelde verkoopsnelheid van verschillende makelaars te vergelijken. In Tiel is de gemiddelde verkoopsnelheid 53 dagen. Je kunt dit gemakkelijk vergelijken via de makelaarsvergelijking op Huis Verkopen.

Naast de courtage, betaal je ook opstart- en intrekkingskosten bij de meeste makelaars. In Tiel bedragen de gemiddelde opstartkosten € 515 en de intrekkingskosten gemiddeld € 500. Het percentage courtage is gemiddeld 1,09%.

Het kiezen van een goede makelaar hangt af van jouw specifieke situatie en wensen. Je zou kunnen letten op hun tarieven, ervaringen en verkoopsnelheid. Met onze tool voor het vergelijken van makelaars kan je een passende makelaar in Tiel gemakkelijk vinden.

Ja, je kan aanzienlijk besparen door makelaarstarieven in Tiel te vergelijken. De gemiddelde besparing door het vergelijken van makelaarskosten is € 1.397.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen