Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Heerlen

Wanneer je jouw woning in Heerlen wilt verkopen, is het belangrijk om een geschikte verkoopmakelaar te vinden. De verkoopstrategie kan per makelaar variëren, waardoor het vergelijken van makelaars cruciaal is. Zo selecteer je de makelaar die de gunstigste voorwaarden biedt en het maximale uit de verkoop van jouw woning haalt.

Over makelaars in Heerlen

Als je besluit om je woning in Heerlen te verkopen, is het kiezen van een geschikte makelaar een belangrijke eerste stap. Het bepaalt in grote mate het verloop van je verkooptraject. Maar er zijn meer belangrijke stappen te nemen. Denk bijvoorbeeld aan het in orde maken van de woning voor bezichtigingen, het bepalen van de vraagprijs en de onderhandelingen met potentiële kopers. Op onze pagina vind je hier alle informatie over. Door het volgen van deze stappen, bereid je je uitstekend voor op de verkoop van jouw woning.

Ons platform helpt je bovendien om de meest geschikte verkoopmakelaar in Heerlen te vinden. Wij kijken hierbij naar verschillende relevante aspecten. Zo houden we rekening met de specifieke kenmerken van jouw woning, jouw persoonlijke voorkeuren en de verkoopresultaten van makelaars in de regio. Zo helpen wij je bij het maken van een geïnformeerde keuze, zodat jij de beste kans hebt op een succesvolle verkoop.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.325
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 9.144
Besparing (gem.)
€ 831

Actueel

 • Als je overweegt je woning in Heerlen te verkopen, is het handig om te weten dat de makelaarscourtage in de huidige periode, juli 2024, varieert. De courtage kan liggen tussen de 1,02% en 1,62%.
 • De huidige woningmarkt vertoont interessante cijfers. In Heerlen ligt de gemiddelde verkoopprijs per m2 rond de € 2.483 euro. Wil je een completer beeld krijgen, bekijk dan de woningmarktcijfers.
 • Tarieven van makelaars in Heerlen zijn constant in beweging. Het is daarom zinvol om tarieven te vergelijken. Dit kan je gemiddeld een besparing van € 831 opleveren.

Uitgelichte makelaars in Heerlen

Als je jouw woning wilt verkopen, zijn er in Heerlen verschillende makelaars waar je een keuze uit kunt maken. Wij bieden je een handig overzicht aan, waarmee je gemakkelijk diverse verkoopmakelaars in Heerlen kunt bekijken. Het is zeker verstandig om deze makelaars te vergelijken, zodat je verzekerd bent van de best passende service en kosten die jouw succesvolle verkoop van het huis kunnen ondersteunen.

Logo Boek en Offermans Makelaars Heerlen

Boek en Offermans Makelaars Heerlen

Als je een makelaar in Limburg zoekt, is Boek en Offermans Makelaars Heerlen een betrouwbare optie. Met meer dan 40 jaar ervaring en vestigingen in Heerlen, Maastricht, Venray en Venlo kennen ze de provincie door en door. Met 16 medewerkers voorzien van diverse certificaten zoals VastgoedCert, NWWI en NRVT, bieden ze diensten als verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties. Daarnaast zijn ze lid van de NVM en partner in Dynamis, een landelijk samenwerkingsverband van makelaars.
Logo Aquina-Hollanders makelaars

Aquina-Hollanders makelaars

Aquina-Hollanders is een actief NVM-makelaarskantoor in Parkstad, waar jouw wensen voorop staan. Met een informele aanpak, gedegen vakkennis en jarenlange ervaring worden uitstekende prestaties geleverd. Of je nu een woning, appartement of landhuis wilt verkopen, ze bieden hulp, advies en nemen al je zorgen uit handen gedurende het hele proces. Lid van NVM, met 6 medewerkers en diverse certificaten, ze verkochten afgelopen jaar 94 woningen. Beoordelingen bevestigen hun betrouwbaarheid en kwaliteit van dienstverlening.
Logo Brandsma Vastgoed Woningmakelaardij B.V.

Brandsma Vastgoed Woningmakelaardij BV

Met Brandsma Vastgoed Woningmakelaardij kies je voor een deskundige en betrokken makelaar in Parkstad en omstreken. Als enthousiast en energiek NVM-lid adviseren ze je graag over jouw woonwensen door hulp bij kopen, verkopen en taxaties. Met slechts twee medewerkers houden ze de lines kort voor een snelle dienstverlening. Ze sieren de Akerstraat in Heerlen met hun kantoor, klaar om je te helpen jouw woondromen waar te maken met de beste resultaten in jouw voordeel.
Logo Damen Makelaardij

Damen Makelaardij

Damen Makelaardij is dé allround makelaar in Limburg met kantoren in heel de provincie. Al drie generaties lang voorziet dit familiebedrijf haar klanten van persoonlijk advies op het gebied van aankoop, verkoop, verhuur, taxaties en financieel advies. Het ervaren team van 17 medewerkers werkt met een kleine portefeuille aan klanten, waardoor ze constant actief voor je bezig zijn. Hun mensgerichte aanpak maakt Damen Makelaardij tot de betrouwbare en attente partner die je nodig hebt.
Logo Leenen Vastgoed

Leenen Vastgoed

Leenen Vastgoed is een actieve makelaar die zichzelf positioneert als de toegang naar je nieuwe thuis. Met een ruim aanbod aan woningen binnen verschillende prijsklassen, blijft je steeds op de hoogte van nieuw aanbod. Als lid van de NVM bieden ze diverse diensten aan zoals aankoop, taxatie en verkoop. Het team van 4 medewerkers staat altijd klaar voor heldere uitleg en advies. Met 71 recente verkopen, bewijzen ze ook hun effectiviteit.
Logo Spauwen | Werrij

Spauwen | Werrij

Spauwen | Werrij is een actieve makelaar, actief op alle vlakken van onroerend goed. Met een gedreven team bieden ze diensten als aan- en verkoopbemiddeling, taxaties en consultancy rondom commercieel vastgoed. Ze excelleren in bedrijfsruimtes, beleggen, kantoren en winkels. Als lid van de NVM met VastgoedCert en NRVT certificaten, garanderen ze kwaliteit en juridische knowhow. Met 23 recente verkopen en 3 aankopen, laten ze resultaten spreken.

Bij Diana Makelaardij & Taxaties

Bij Diana Makelaardij & Taxaties is een kundig makelaarskantoor. Ondanks dat ze niet bij een branchevereniging zijn aangesloten, staan ze bekend om hun deskundigheid en klantgerichtheid. Ze bieden diverse diensten aan, waaronder taxaties. Dit maakt het kantoor ideaal als je jouw woning wilt verkopen en de waarde wilt weten. Bij de begeleiding van deze processen zet het kantoor jouw wensen stevig voorop.

Brouwer Vastgoedbeheer & Makelaardij

Ontdek Brouwer Vastgoedbeheer & Makelaardij. Dit makelaarskantoor, hoewel geen lid van een branchevereniging, staat bekend om zijn betrouwbaarheid en degelijke service. Ze hebben recent twee objecten met succes verkocht en een ander staat klaar om op de markt te komen. Kiezen voor Brouwer betekent kiezen voor een ervaren partner op het gebied van vastgoed, die je transacties soepel laat verlopen.

Let op: In en rondom Heerlen zijn meer verkoopmakelaars actief dan je denkt. Mogelijk staat jouw ideale makelaar niet in onze bovenstaande lijst. Maar geen zorgen, bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Heerlen mee in onze vergelijking. Zo vind je altijd de makelaar die bij jou past.

Vergelijk makelaars in Heerlen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Heerlen?

Een makelaar in Heerlen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,20% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 277.048 in Heerlen komt dit neer op € 3.325 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Belangrijk om te weten is dat de hoogte van de courtage niet altijd vaststaat. Verscheidene makelaars in Heerlen hanteren een lager percentage aan courtage naarmate de woningwaarde stijgt. Dezelfde woning kan dus bij verschillende makelaars tot verschillende kosten leiden.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Heerlen 0,60% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 831 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het is daarom zeker de moeite waard om je niet te snel vast te leggen en eerst te vergelijken.

Kosten van makelaars in Heerlen

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.300
€ 3.400
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Heerlen

Wanneer je besluit om jouw woning in Heerlen te verkopen, spelen er meer kosten dan alleen de makelaarscourtage. Een kostenpost waar vaak minder aandacht naar uitgaat, zijn de zogeheten opstartkosten. Dit zijn de kosten die een makelaar in rekening brengt om jouw woning gereed te maken voor de verkoop. Dit kan variëren van het maken van professionele foto's en plattegronden, tot het inzetten van advertenties op huizensites zoals Funda, en het opstellen van een pakkende woningomschrijving.

Het is goed om te weten dat de hoogte van de opstartkosten per makelaar kan verschillen. In Heerlen varieert dit gemiddeld tussen de € 400 en € 700. Het is verstandig om hierover duidelijkheid te vragen voordat je een samenwerking aangaat. Zo kom je achteraf niet voor onverwachte kosten te staan en kun je een weloverwogen keuze maken.

Intrekkingskosten van makelaars in Heerlen

In de wereld van woningverkoop kom je soms onverwachte kosten tegen. Eén daarvan zijn de intrekkingskosten. Dat zijn de kosten die sommige makelaars in Heerlen in rekening kunnen brengen als je je woning voortijdig uit de verkoop haalt. Bijvoorbeeld, wanneer je besluit je huis toch niet te verkopen of wanneer je overstapt naar een andere makelaar. Het is een manier voor de makelaar om de investeringen die ze hebben gedaan in de marketing en presentatie van jouw woning, en de tijd die ze hebben besteed aan het verkoopproces, terug te verdienen.

Het bedrag van deze intrekkingskosten kan sterk variëren. Om mogelijke verrassingen te voorkomen, is het raadzaam om dit soort details te controleren voordat je een overeenkomst ondertekent met een makelaar. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de timing; als je de verkoop van je huis kort na het aanmelden stopzet, kunnen de kosten aanzienlijk hoger zijn, omdat de makelaar misschien al veel tijd en middelen heeft geïnvesteerd in de voorbereidingen van de verkoop.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Heerlen met een vast tarief

Niet alle makelaars werken met een courtage. Sommigen hanteren een vast tarief. Het verschil? Bij een courtage betaal je een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs, terwijl je bij een vast tarief vooraf precies weet wat je kwijt zult zijn. Bij makelaars in Heerlen ligt dit vaste tarief gemiddeld op € 3.250 (update: juli 2024).

Een vast tarief biedt zekerheid, je weet al vanaf het begin wat je moet betalen. Dit kan echter een valkuil zijn als de verkoopprijs van je woning tegenvalt. Dan betaal je alsnog relatief veel. Een ander voordeel is de duidelijkheid, je krijgt geen verrassingen achteraf. Nadeel is dat de makelaar mogelijk minder gemotiveerd is om een hogere verkoopprijs voor je te bedingen, aangezien zijn vergoeding niet afhangt van de verkoopprijs.

Tip: Het is altijd een slimme zet om meerdere makelaars tegen elkaar af te zetten. Waarom? Omdat elke woning en elke verkoopsituatie anders is. Door te vergelijken kun je de makelaar selecteren die het beste bij jouw unieke situatie past.

4 feitjes over makelaars in Heerlen

 • Met een lokale full-service makelaar hebben 92% van de verkopers in Heerlen een grotere voorkeur in tegenstelling tot een internetmakelaar.
 • Interessant is dat huizen in Heerlen zo'n 60% sneller van eigenaar wisselen wanneer je gebruikmaakt van een professionele makelaar.
 • Speurend naar de optimale balans tussen kosten en kwaliteit, gaan verkopers in Heerlen over het algemeen niet voor de goedkoopste makelaar, maar voor diegene die de beste prijs-kwaliteitsverhouding aanbiedt.
 • Verder blijkt dat het inschakelen van een makelaar bij de verkoop van een huis in Heerlen de winstgevendheid kan verhogen met een gemiddelde van 10%.

Wat levert de beste makelaar in Heerlen op?

Het vakmanschap van makelaars in Heerlen is zeer uiteenlopend. Dit resulteert in duidelijke verschillen in resultaten bij de verkoop van woningen. Zo kan bijvoorbeeld een spraakmakende makelaar je huis verkopen voor een bedrag dat fors hoger ligt dan wat je origineel in gedachten had.

We onderscheiden de beste makelaars in Heerlen op de volgende wijze:

 • Onze onafhankelijke data toont aan dat topmakelaars in Heerlen consequent een hogere verkoopprijs realiseren dan verwacht. Het gaat gemiddeld om een verschil van € 9.056 extra op de verkoopwaarde van je huis.
 • In onze database is bovendien zichtbaar dat de beste makelaars in deze stad jouw eigendom gemiddeld 19 dagen sneller verkopen dan hun collega-makelaars. Voor jou betekent dit een snellere verkoop van je huis.

De beste makelaar in Heerlen vinden

Het is een feit dat de prestaties van makelaars in Heerlen en omgeving sterk verschillen. Een makelaar die voor de ene persoon perfect is, hoeft dat voor jou niet te zijn. Alles hangt af van jouw specifieke situatie en verwachtingen.

Voor het vinden van de beste makelaar in Heerlen, is het handig om te vergelijken. Door jouw gegevens en voorkeuren in te voeren, kunnen we de meest geschikte makelaars aan jou koppelen. Het vergelijken biedt je een compleet en op maat gemaakt overzicht, waardoor je een weloverwogen keuze kunt maken.

Waar moet je op letten bij makelaars in Heerlen?

Het kiezen van een geschikte makelaar in Heerlen voor de verkoop van je huis kan een uitdaging zijn. Er zijn namelijk verscheidene aspecten om rekening mee te houden:

Vastgoedkennis in Heerlen

Je makelaar moet een expert zijn in de Heerlense vastgoedmarkt. Dit omvat kennis van lokale prijzen, wijken en ontwikkelingen.

Communicatie

Een goede makelaar communiceert helder en op tijd. Je moet op de hoogte zijn van alle stappen in het verkoopproces en eventuele problemen of ontwikkelingen.

Verkooptechnieken

Let op welke technieken de makelaar toepast om huizen te verkopen. Deze kunnen variëren van online marketing tot open huizen organiseren. Voor meer hierover, zie deze pagina hier.

Provisiestructuur

Begrip van de provisiestructuur van de makelaar is belangrijk. Je moet weten welke diensten bij de provisie zijn inbegrepen en welke mogelijk extra kosten met zich meebrengen.

Reputatie

Bekijk de reputatie van de makelaar. Dit kan je doen door reviews van vorige klanten te lezen of rond te vragen in je netwerk.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Voor wie op zoek is naar een woning in Heerlen, bieden NVM-makelaars een uitstekende bron van expertise en lokale kennis. Ze zijn getraind om klanten te begeleiden in hun zoektocht naar een passend thuis. Daarnaast zijn er ook makelaars van VBO en VastgoedPRO actief in de regio.

We houden de verkoopstatistieken van alle NVM-makelaars in Heerlen en omgeving nauwgezet bij, waardoor we precies weten welke makelaars het beste presteren. Deze informatie is niet bedoeld om te verkopen, maar om je te helpen de juiste makelaar te kiezen voor jouw specifieke situatie.

Wat doet een makelaar in Heerlen?

Een makelaar in Heerlen vervult een essentiële rol bij het verkopen van jouw huis. Ze nemen de taak op zich om je woning op de markt te brengen, mogelijke kopers te vinden en te onderhandelen over de best mogelijke prijs. Ze hebben kennis van de lokale woningmarkt en gebruiken die kennis in jouw voordeel.

Hoewel het technisch mogelijk is om je huis zelf te verkopen, raden we dit meestal af. Het verkopen van een huis is een ingewikkeld proces dat veel ervaring en kennis vereist, met name van de lokale markt. Dit is waar de waarde van een makelaar echt naar voren komt.

 • Ondersteuning bij belangrijke beslissingen
 • Regelen van bezichtigingen en open huizen
 • Onderhandelen over de verkoopprijs
 • Nauwkeurige taxatie van de woning
 • Opmaken van de koopovereenkomst

Waarom een makelaar in Heerlen inschakelen?

Bij de verkoop van je huis in Heerlen kan het enorm uitmaken of je een gemiddelde verkoopmakelaar hebt of een goede. Meer nog dan een gewoon beroep, worden makelaars gekenmerkt door hun vermogen om boven de rest uit te stijgen. De goede makelaar is niet alleen een bemiddelaar, maar ook een adviseur, een vertrouwenspersoon, en een strateeg. Het verschil zit in hun aanpak, hun kennis, en vooral, hun gedrevenheid om het beste resultaat voor jou te behalen.

Kennis van de markt

Een goede verkoopmakelaar in Heerlen heeft diepgaande kennis van de lokale huizenmarkt. Marktkennis is onmisbaar om de juiste verkoopprijs voor je huis vast te stellen, de juiste kopers te bereiken, en om goed te anticiperen op marktveranderingen.

Communicatie en beschikbaarheid

Duidelijke en snelle communicatie is een belangrijk kenmerk van een goede verkoopmakelaar. Ze zijn altijd beschikbaar voor vragen, houden je op de hoogte van het verloop van de verkoop, en bespreken alle stappen en keuzes uitvoerig met je.

Presentatie van je huis

Om je huis te onderscheiden van de vele andere huizen, is goede presentatie een must. De makelaar weet hoe je huis het beste op de foto gezet kan worden en hoe de ruimtes optimaal benut kunnen worden voor bezichtigingen.

Onderhandelingen voeren

Onderhandelen over de verkoopprijs is een kunst op zich, maar voor een ervaren verkoopmakelaar is dit dagelijks werk. Met hun strategisch inzicht en overtuigingskracht zorgen ze ervoor dat de verkoopprijs zo hoog mogelijk is, rekening houdend met jouw wensen en verwachtingen.

Informatie over Heerlen

Heerlen, gelegen in de provincie Limburg, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het was ooit een belangrijk centrum voor mijnbouw.

In Heerlen is een van de oudste gebouwen van Nederland gevestigd: de Schelmentoren. Het bewaart herinneringen van middeleeuwse belegeringen en oorlogen.

Heerlen staat ook bekend om zijn kunst en cultuur. De stad heeft verschillende musea en kunstgaleries, die de artistieke creativiteit van zowel lokale als internationale kunstenaars weergeven.

Weetje:

De prijsontwikkeling van huizen in Heerlen is de afgelopen jaren blijven stijgen. Er is op de woningmarkt sprake van een continue groei.

Makelaars in Heerlen vergelijken

Huis Verkopen maakt het eenvoudig om verkoopmakelaars in Heerlen te vergelijken, die op verschillende manieren kunnen verschillen. Op die manier verbinden we je snel en simpel met de makelaar die het beste aansluit bij jouw wensen en de mogelijkheden van jouw woning.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Een goed beeld van de potentiële verkoopprijs
 • Scherper makelaarstarief dan normaal
 • Vind makelaars met bewezen succes

Om de vergelijking te laten werken, vul je je adres, voorkeuren en wensen in. Op grond daarvan koppelen we je aan de verkoopmakelaars in Heerlen die op deze specifieke punten het beste bij je passen. Zij leveren je eerlijk en zinvol advies, wat je helpt om de makelaar te kiezen die voor jou de beste verkoopresultaten zal leveren.

Vergelijk makelaars in Heerlen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Heerlen

Begin met het vergelijken van lokale makelaars in Heerlen op bijvoorbeeld ervaring, klantbeoordelingen en verkoopsnelheid. Bekijk ook hun tarieven. Hier kun je makelaars in Heerlen vergelijken.

De kosten verschillen per makelaar en kunnen bestaan uit een courtage, opstartkosten en intrekkingskosten. De gemiddelde makelaarskosten in Heerlen zijn € 3.325.

Door te vergelijken kun je flink besparen op makelaarskosten. De gemiddelde besparing in Heerlen door het vergelijken van makelaars is € 831.

Makelaarstarieven variëren omdat ze afhankelijk zijn van factoren zoals de diensten die je wilt gebruiken en de verkoopprijs van jouw huis. Het is handig om tarieven op te vragen bij meerdere makelaars.

Makelaars kunnen extra diensten bieden zoals professionele fotografie, 3D-visualisaties, plattegronden, en begeleiding bij juridische zaken. Deze diensten kunnen bijdragen aan een snellere verkoop van jouw huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen