Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Utrecht

Het kiezen van een verkoopmakelaar in Utrecht vraagt om zorgvuldigheid. Je wilt tenslotte dat je huis voor een goede prijs verkocht wordt. Op deze pagina vind je alle relevante informatie om een weloverwogen keuze te maken voor de juiste makelaar in Utrecht.

Over makelaars in Utrecht

Als je overweegt je woning in Utrecht te verkopen, ben je op zoek naar een makelaar die betrouwbaar is, een sterke lokale marktkennis heeft en een goede verkoopprijs voor je huis kan realiseren. Wellicht zoek je ook iemand die je door het hele verkoopproces begeleidt, van het opstellen van de verkoopadvertentie tot aan de sleuteloverdracht. Zekerheid en transparantie zijn waarschijnlijk essentieel in jouw zoektocht naar de perfecte makelaar.

Ons platform biedt je ondersteuning bij het vinden van een geschikte verkoopmakelaar in Utrecht. We presenteren up-to-date informatie en statistieken over verschillende makelaars, waardoor je gemakkelijk verschillende makelaars kunt vergelijken om degene te vinden die het beste bij je past. Dus als je alles wilt weten over de tarieven, diensten en ervaringen van de Utrechtse makelaars, dan adviseer ik je om verder te ontdekken op deze pagina:

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.882
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 16.176
Besparing (gem.)
€ 1.551

Actueel

 • De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Utrecht is momenteel € 534.697 euro, terwijl de gemiddelde prijs per vierkante meter op € 6.304 euro ligt. Wil je meer inzicht in de huidige marktwaardes? Kijk dan op onze huizenprijzen pagina.
 • Als je overweegt om een makelaar in te schakelen, dan moet je weten dat de gemiddelde courtage in Utrecht momenteel 1,10% is (data van juli 2024). Voor meer informatie kan je altijd terecht op onze Utrecht pagina.
 • Makelaarstarieven in Utrecht variëren sterk en het vergelijken van deze tarieven kan zeer lonend zijn. Zo kan je bijvoorbeeld gemiddeld € 1.551 besparen door makelaarstarieven te vergelijken. Doe er je voordeel mee!

Uitgelichte makelaars in Utrecht

Als je op het punt staat jouw woning in Utrecht te verkopen, dan krijg je te maken met een behoorlijk aantal makelaars van wie je de diensten kunt inschakelen. Daarom bieden wij een helder, uitgebreid overzicht van allerlei verkoopmakelaars in Utrecht, elk voorzien van een gedetailleerde beschrijving zodat je hun specialiteiten en werkwijze kunt leren kennen. Het is aan te raden om tijd te investeren in het vergelijken van deze makelaars, zodat je inzicht krijgt in de verschillen in hun kostenstructuur, marketingstrategieën, marktkennis en klantenservice om zo de perfecte fit voor je woningverkoop te vinden.

Logo Atria Makelaardij

Atria Makelaardij

Atria Makelaardij is een kleinschalig kantoor met een hoge mate van betrokkenheid en flexibiliteit. Ze staan bekend om hun goede marktkennis en streven naar gunstige transacties voor je bij zowel aankoop als verkoop. Ze richt zich op duurzame klantrelaties en wordt gemiddeld met een 9,5 beoordeeld. Het is mogelijk om met hen een vrijblijvende afspraak te maken om de beste strategie voor aan- of verkoop te bepalen. Bovendien bieden ze ook begeleiding bij hypotheken en taxaties.
Logo Beumer Nieuwbouw

Beumer Nieuwbouw

Beumer Nieuwbouw is een prominente nieuwbouwmakelaar in Utrecht, bekend om zijn omvangrijke expertise in het adviseren en verkopen van nieuwbouw woningen. Met een team van ervaren adviseurs en consultants, bieden ze inzichten in woningmarktontwikkelingen en leveren ze betrokken begeleiding in het volledige ontwikkelings-, verkoop- en bouwproces. Beumer Nieuwbouw is ook aangesloten bij branchevereniging NVM en biedt naast verhuurdiensten ook financieel advies aan. Voor iedereen die droomt van een nieuwe woning is Beumer Nieuwbouw een sterke partner.
Logo Brecheisen Makelaars Utrecht B.V.

Brecheisen Makelaars Utrecht BV

Met meer dan 40 jaar ervaring en 5 vestigingen is Brecheisen Makelaars een toonaangevende partij in de regio Utrecht. Met een team van ruim 40 professionals, waaronder makelaars, stylisten en hypotheekadviseurs, leveren ze diensten van verkoop tot aanhuur, met specialismen in onder meer nieuwbouw en bedrijfsruimtes. Of je nu een woning wilt verkopen, een nieuw huis zoekt of advies nodig hebt over een hypotheek, de persoonlijke aanpak en uitgebreide marktkennis van Brecheisen maakt elk proces soepel en succesvol.
Logo Beumer Utrecht

Beumer Utrecht

Beumer Utrecht is een professioneel makelaarskantoor met een NVM-certificatie en 42 jaar ervaring in Utrecht en omstreken. Met een gecertificeerd team van vijf medewerkers zijn zij gespecialiseerd in het realiseren van jouw woondromen. Dit kantoor biedt een combinatie van actuele vakkenkennis en betrokken dienstverlening, en zorgt voor volledige ontzorging op jouw woondossier. Je vindt Beumer Utrecht aan de Maliebaan.
Logo Brecheisen Makelaars Leidsche Rijn B.V.

Brecheisen Makelaars Leidsche Rijn BV

Brecheisen Makelaars Leidsche Rijn is een hoog gewaardeerde makelaar (Funda score: 9,1 voor verkopers, 9,2 voor kopers) met expertise in de Utrechtse regio, woningmakelaardij, nieuwbouw, en bedrijfsmakelaardij. Ze zetten zich volledig in voor de verkoop van jouw unieke plek, met een groot netwerk, maximale exposure en een helder tarief. Op zoek naar een nieuwe woning? Brecheisen helpt je met een uitgebreide checklist en een gratis zoekbestand. In het Engels en Nederlands kun je bij ze terecht.
Logo Brouwer Makelaars

Brouwer Makelaars

Kies voor Brouwer Makelaars, een gedreven en daadkrachtig kantoor met bijna 50 jaar ervaring in taxaties, aankoop en verkoop van woningen. Ze bieden je persoonlijke aandacht, volledige begeleiding en professionele afhandeling van het traject. Het doel is jouw droomhuis vinden en je woonwensen centraal stellen. Je huurt als het ware hun ervaring en deskundigheid in, en je kunt ook terecht in het Engels. Lid van de NVM met VastgoedCert en NWWI certificaten.
Logo Blauwe Eik Makelaardij

Blauwe Eik Makelaardij

Blauwe Eik Makelaardij biedt overzichtelijke pakketten voor taxatie en woningverkoop. Met een nuchtere houding, helder advies en een persoonlijke klantenpagina geven ze je continu inzicht. Ze zijn betrokken, werken flexibel en stellen jouw belang voorop. Als lokale NVM makelaar met ruime kennis van Utrecht en een actief netwerk, zetten ze Funda en social media gericht in voor optimale zichtbaarheid. Deze makelaar is een slimme keuze als je zonder poespas je woning in Utrecht wilt verkopen.
Logo Bas Makelaars

Bas Makelaars

Bas Makelaars, gevestigd in Utrecht, combineert deskundigheid met een informele aanpak. Met 40 jaar ervaring in de vastgoedsector, en gecertificeerd door NVM, VastgoedCert, NWWI en NRVT, bieden ze zowel verkoop, aankoop als taxatiediensten. Ze blinken uit in woningfotografie, woningstyling en beleggingen en functioneren tevens als expat makelaar. Bij Bas Makelaars ben je onder geen verplichting te blijven: als het niet uitpakt, kun je gaan zonder financiële consequenties. Ze maken jouw makelaarservaring transparant en persoonlijk.

Let op: Er zijn in en rondom Utrecht nog meer verkoopmakelaars actief dan je misschien denkt. Het is belangrijk om te weten dat bij Huis Verkopen we alle makelaars in Utrecht in onze vergelijking meenemen. De ideale makelaar voor jouw situatie staat mogelijk niet in de bovenstaande lijst, en is enkel te vinden door doelgericht te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Utrecht Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Utrecht?

Een makelaar in Utrecht rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 534.697 in Utrecht komt dit neer op € 5.882 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Een makelaarscourtage geeft de makelaar de extra drive om jouw huis voor de hoogste prijs te verkopen. Dit komt doordat de makelaar profiteert van een hogere verkoopprijs. De kosten van de makelaar nemen immers toe met de verkoopprijs van jouw woning.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Utrecht 0,58% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.551 besparen door makelaars te vergelijken. Je kunt deze dienst zonder kosten en zonder verplichtingen gebruiken, dus het is zeker de moeite waard om het uit te proberen.

Kosten van makelaars in Utrecht

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.300
€ 6.000
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Utrecht

Ben je van plan je woning in Utrecht te verkopen, dan krijg je waarschijnlijk te maken met opstartkosten. Dit zijn kosten die de meeste makelaars in Utrecht rekenen nog voordat de woning daadwerkelijk te koop wordt aangeboden. Opstartkosten zijn bedoeld om de beginfase van het verkoopproces te dekken. Denk hierbij aan het maken van professionele foto's van de woning, het maken van een verkoopbrochure, en het plaatsen van de woning op verschillende verkoopplatforms.

De opstartkosten variëren per makelaar, maar het gemiddelde bedrag dat wordt gerekend is € 515. Bedenk dat deze kosten nodig zijn om je woning op de juiste manier te presenteren aan potentiële kopers. Een goede presentatie kan tenslotte bijdragen aan een snellere verkoop en/of een hogere verkoopprijs. Ondanks dat je eerst kosten maakt, kan dit dus op de lange termijn juist in je voordeel werken.

Intrekkingskosten van makelaars in Utrecht

In de wereld van woningverkoop zijn er bepaalde kosten waar je misschien niet meteen aan denkt. Een daarvan zijn de intrekkingskosten. Deze kosten kunnen in rekening worden gebracht door makelaars in Utrecht, wanneer je ervoor kiest om jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Denk aan situaties waarin je besluit tijdelijk te willen stoppen met verkopen of wanneer je overweegt om van makelaar te wisselen.

Maar, wat zijn intrekkingskosten precies? Het zijn kosten die de makelaar in rekening brengt om de gemaakte kosten en inspanningen te dekken, in het geval dat je de woning uit de verkoop haalt voordat deze verkocht is. De gemiddelde hoogte van deze kosten ligt rond de € 500. Elke makelaar hanteert hier een ander beleid in, dus het is raadzaam om dit goed te checken voor je een verkooptraject ingaat.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Utrecht met een vast tarief

In Utrecht zijn er makelaars die werken met een vast tarief. Het voordeel hiervan is dat je van tevoren weet wat de kosten zullen zijn. Bij een makelaar met een vast tarief zitten meestal de diensten als begeleiding bij bezichtigingen, onderhandelingen, en de juridische afwikkeling in het pakket. Het gemiddelde tarief dat deze makelaars in Utrecht hanteren is € 3.250 (update: juli 2024).

Kiezen voor een makelaar met een vast tarief kan ook risico's met zich meebrengen. Ga je bijvoorbeeld voor de goedkoopste optie, dan is de kans aanwezig dat de kwaliteit van de dienstverlening minder is. Stel je voor dat je woning lang te koop staat of dat je uiteindelijk minder voor je woning krijgt dan je initieel in gedachten had.

Tip: Het is daarom zinvol om makelaars te vergelijken. Zo krijg je inzicht in de verschillende tarieven en wat deze voor jou betekenen als woningverkoper. Denk aan de verschillen tussen een vast tarief en een percentage van de verkoopprijs. Dit biedt je een duidelijk beeld, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

4 feitjes over makelaars in Utrecht

 • Om te beginnen kiest bijna 93% van de verkopers in Utrecht voor een full-service makelaar in plaats van een internetmakelaar. Dit toont aan dat persoonlijke service en maatwerk nog steeds zeer gewaardeerd worden.
 • De verkoop van woningen in Utrecht met hulp van een makelaar gaat gemiddeld 30% sneller dan dat men zich er zelf mee besluit te bemoeien. Een makelaar voegt dus zeker snelheidsvoordeel toe.
 • Belangrijk om te weten, woningen in Utrecht brengen met behulp van een makelaar gemiddeld 15% meer op dan bij zelfverkoop. Dit bewijst dat makelaars meerwaarde creëren bij de verkoop van jouw woning.
 • Tot slot, veel verkopers in Utrecht richten hun keuze niet op de goedkoopste makelaar. Ze gaan vaak voor de makelaar met de beste verkoopprestaties, aangezien een hogere verkoopprijs meer zwaarte draagt dan besparen op makelaarskosten.

Wat levert de beste makelaar in Utrecht op?

Wanneer het moment aanbreekt om jouw woning in Utrecht te verkopen, gaat vaak de meeste aandacht uit naar wat een makelaar kost. Echter, geloof ons als we zeggen dat het veel relevanter is wat een makelaar je uiteindelijk oplevert.

Dit is hoe je de beste makelaars in Utrecht herkent:

 • Uit onze onafhankelijke statistieken blijkt dat de beste makelaars in Utrecht woningen verkopen voor een bedrag dat gemiddeld hoger ligt dan de oorspronkelijke vraagprijs. Dat betekent concreet dat je bij de verkoop van jouw huis een hoger bedrag kunt verwachten dan je wellicht voorzien had. Dit gaat om een gemiddelde van € 14.333 boven de verwachte verkoopprijs.

 • Onze gegevens laten zien dat topmakelaars in Utrecht, gemiddeld genomen, woningen een stuk sneller van de hand doen dan hun minder succesvolle collega's. Dit verschil kan oplopen tot wel 16 dagen sneller. Hierdoor kan je eerder overgaan tot de volgende stap in jouw wooncarrière.

De beste makelaar in Utrecht vinden

Wat vind je belangrijk aan een makelaar bij het verkopen van jouw woning in Utrecht? Afhankelijk van je voorkeuren kunnen makelaars enorm verschillen in hun aanpak, tarieven en expertise. Het is belangrijk dat deze aansluiten bij jouw situatie.

Het kiezen van de juiste makelaar is een fundamentele stap in het voorspoedig verkopen van je woning. Om een weloverwogen keuze te maken, is het raadzaam verschillende makelaars te vergelijken, gericht op jouw persoonlijke wensen en situatie.

Waar moet je op letten bij makelaars in Utrecht?

Kiezen voor de juiste makelaar is geen eenvoudige taak, vooral als je je huis wilt verkopen in Utrecht. Hier zijn vijf dingen waarop je moet letten:

Ervaring in Utrecht

Kijk of de makelaar ervaring heeft met het verkopen van huizen in Utrecht. Kennis van de lokale woningmarkt kan het verschil maken.

Persoonlijke klik

Voel je je op je gemak bij de makelaar? Een persoonlijke klik is belangrijk, aangezien je veel met elkaar gaat communiceren.

Verkooptermijn

Informeer naar de gemiddelde verkooptermijn van de makelaar. Een kortere termijn kan een teken zijn van een effectieve verkoopstrategie.

Succesratio

Bekijk de succesratio van de makelaar. Een hoge ratio kan wijzen op een goede onderhandelingsvaardigheid en correcte prijsbepaling.

Verkoopprijs

Vraag naar de gemiddelde verkoopprijs van de huizen die de makelaar verkoopt. Dit helpt je te bepalen of de makelaar past bij jouw prijsklasse.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In het hart van Nederland ligt het prachtige Utrecht, een stad met een levendige vastgoedmarkt. Jouw woning in deze stad verkopen is een flinke opdracht, en daarom kan de hulp van een NVM-makelaar nuttig zijn. Deze professionals hebben diepgaande kennis van de lokale markt die jouw verkoopbeleving aanzienlijk kan verbeteren.

Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM U.A, beter bekend als NVM, is opgericht in 1898. Sindsdien ondersteunt deze vereniging makelaars bij het leveren van hoogwaardige diensten aan hun klanten. Maar ze zijn niet de enigen. VBO Makelaar en VastgoedPRO bieden ook betrouwbare makelaarsdiensten. Het is jouw keuze welke vereniging het beste bij jouw behoeften past.

Wat doet een makelaar in Utrecht?

Een makelaar in Utrecht houdt zich bezig met het volledige proces rondom de verkoop van jouw huis. Zij connecteren potentiële kopers aan huizenverkopers en werken in het belang van hun cliënten om tot een eerlijke prijs te komen.

Zodra je besluit om je huis te verkopen, zal een makelaar een uitgebreide markt analyse maken. Op basis van deze analyse bepalen zij de vraagprijs van je huis. Ze regelen ook bezichtigingen, onderhandelen met de koper en stellen de verkoopovereenkomst op.

 • Marktkennis: Een makelaar heeft uitvoerige kennis van de huizenmarkt in Utrecht.
 • Onderhandeling: Een makelaar voert namens jou de onderhandelingen.
 • Netwerk: Een makelaar heeft een uitgebreid netwerk van potentiële kopers.
 • Administratie: Een makelaar zorgt voor het papierwerk rondom de verkoop.
 • Begeleiding: De makelaar helpt je tijdens het gehele verkoopproces.

Waarom een makelaar in Utrecht inschakelen?

Wat onderscheidt een goede makelaar van de gemiddelde makelaar bij de verkoop van jouw huis in Utrecht? Een goede makelaar excelleert op bepaalde gebieden en gaat altijd die extra mijl. Ze bieden uitstekende kennis van de lokale markt, prijs het huis goed met een realistische prijsegging, hebben sterke onderhandelingsvaardigheden, bieden toegankelijkheid en hebben een breed netwerk.

Kennis van de lokale markt

Utrecht, de vierde grootste stad van Nederland, heeft een dynamische woningmarkt. Goede makelaars zijn doorgewinterde experts op de lokale woningmarkt. Zij hebben oog voor trends en ontwikkelingen, factoren die je helpen bij het bepalen van de juiste vraagprijs en verkooptijd.

Realistische prijsstelling

Wanneer je huis te hoog geprijsd is, kan het lang te koop blijven staan. Een goede makelaar zal een competitieve maar realistische vraagprijs vaststellen. Dit helpt potententiële kopers trekken en de verkoop te versnellen.

Onderhandelingsvaardigheden

Verkopen vereist opschieten met mensen en onderhandelingsvaardigheden. Een goede makelaar kan de belangen van beide partijen op elkaar afstemmen. Ze zoeken niet enkel naar het sluiten van een deal, maar streven ernaar de best mogelijke voorwaarden voor je te realiseren.

Toegankelijkheid en netwerk

Een sterke makelaar is altijd bereikbaar. Ze communiceren efficiënt, reageren snel op vragen en geven betrouwbaar advies om twijfels weg te nemen. Daarnaast hebben ze een breed netwerk in de vastgoedwereld, waardoor ze je huis onder de aandacht kunnen brengen van het juiste publiek.

Informatie over Utrecht

De stad Utrecht is rijk aan historie en staat bekend om zijn karakteristieke grachten en eeuwenoude binnenstad.

Met zijn centrale ligging in Nederland vormt het een belangrijke verbinding voor treinverkeer en een bruisend knooppunt voor economische activiteiten.

Zijn befaamde Domtoren biedt een panoramisch uitzicht over de stad, omringd door een veelzijdig aanbod aan musea, winkels, en gastronomische ervaringen.

Weetje:

In de afgelopen jaren hebben de woningmarktcijfers in Utrecht een stijgende trend laten zien. De prijsontwikkeling van het vastgoed in deze stad kun je vinden op de website woningmarktcijfers Utrecht.

Makelaars in Utrecht vergelijken

Door makelaars in Utrecht te vergelijken via Huis Verkopen, ontdek je welke makelaar de beste prestaties levert op gebieden als verkoopopbrengst en snelheid. Ook vind je zo de makelaar die het beste past bij jouw situatie en voorkeuren.

 • 100% onafhankelijke vergelijking
 • Kostenbesparing op makelaarskosten
 • Maximale verkoopopbrengst realiseren
 • Snelheid van verkoop optimaliseren

Je hoeft alleen maar je adres, voorkeuren en wensen in te vullen en je wordt gekoppeld aan de verkoopmakelaars die het beste bij jouw situatie aansluiten. Bovendien krijg je een gratis waardebepaling en verkoopadvies, zodat je een goed en volledig beeld krijgt van je mogelijkheden. Resultaat? Lagere makelaarskosten en de grootste kans om jouw huis voor de maximale prijs te verkopen.

Vergelijk makelaars in Utrecht Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Utrecht

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Utrecht zijn € 515. Dit is belangrijk om te weten als je je budget aan het plannen bent.

Er zijn veel goede makelaars in Utrecht. Op onze website bieden we hulp bij het vinden van een goede makelaar passend bij jouw verkoopwensen.

In Utrecht ligt het gemiddelde tarief van makelaars met een vaste prijs rond de € 3.250. Dit kan echter varieren per makelaar en per soort woning.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Utrecht ligt rond de 33 dagen. Goede voorbereiding kan helpen om dit te versnellen.

Door makelaars te vergelijken kun je gemiddeld € 1.551 besparen. Check onze vergelijkingspagina om makelaars in Utrecht te vergelijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen