Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Kerkrade

Als je je huis in Kerkrade wilt verkopen, is een goede makelaar onmisbaar. Makelaars verschillen namelijk op diverse gebieden zoals expertise, tarieven en service. Door verscheidene makelaars te vergelijken, kun je beoordelen welke het beste past bij jouw wensen en welke het meest waarschijnlijk zal leiden tot een succesvolle verkoop.

Over makelaars in Kerkrade

In Kerkrade en regio bevindt je je in een oase aan makelaardij-opties. Hierdoor kan het best een uitdaging zijn om de juiste te selecteren voor jouw behoeften. Het is zaak om elke makelaar grondig te bestuderen. De verschillen tussen makelaars kunnen zich bijvoorbeeld uiten in de service die ze bieden of de prijsklasse waarin ze opereren.

Op deze pagina helpen we je door het doolhof van makelaars in Kerkrade. We bieden verschillende manieren om deze efficiënt met elkaar te vergelijken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Hoe gevarieerd jouw wensen ook zijn, we zorgen er voor dat je bij de juiste informatie terecht komt. Binnen een handomdraai heb je toegang tot alles wat je nodig hebt om de meest geschikte makelaar in Kerkrade te vinden.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 2.985
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 8.209
Besparing (gem.)
€ 1.043

Actueel

 • Overweeg je jouw huis in Kerkrade te verkopen? Dan is het goed om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars hier op dit moment 1,13% is. Iedere makelaar kan hier echter van afwijken.
 • Met een gemiddelde verkoopprijs van € 264.164 en een verkoopprijs per vierkante meter van € 2.128, is het begrijpelijk dat je overweegt jouw woning in Kerkrade te verkopen. Meer details en actuele cijfers vind je op onze woningmarktcijfers pagina.
 • Tarieven van makelaars in Kerkrade kunnen flink variëren en zijn momenteel gemiddeld € 2.985. Vergelijken zorgt niet alleen voor besparing, maar helpt je ook de makelaar te vinden die het beste bij jouw wensen en situatie past.

Uitgelichte makelaars in Kerkrade

Er is een overvloed aan makelaars in Kerkrade die je bijstand kunnen verlenen bij het in de markt zetten van je woning. Maar het is niet verstandig om zomaar met de eerste de beste in zee te gaan. Om een doordachte keuze te maken, is het raadzaam om de verschillende makelaars in Kerkrade te vergelijken op factoren zoals prijs, ervaring, dienstverlening en klantbeoordelingen.

Logo A New Home Makelaardij

A New Home Makelaardij

A New Home Makelaardij onderscheidt zich met een persoonlijke aanpak, waarbij je thuiskomt gevoel centraal staat. Met 30 jaar ervaring, bieden ze diensten als verkoop, aankoop en taxaties, met een speciale focus op woningfotografie en -styling. Lid van NVM en met meerdere certificaten, zorgen ze voor betrouwbare service. Met een uitstekende klanttevredenheidsscore, weet je dat je bij deze makelaar in betrouwbare handen bent. Aanbod van binnen- en buitenlands vastgoed maakt het plaatje compleet.
Logo Ad Hamers Makelaardij

Ad Hamers Makelaardij

Ad Hamers Makelaardij, gevestigd aan de Poststraat in Kerkrade, is een betrouwbare en erkende NVM-makelaar. Met drie medewerkers biedt het kantoor je deskundige en persoonlijke service op het gebied van aankoop, verkoop en taxaties van woningen. Ze staan bekend als een kwaliteitsmakelaar in Parkstad Limburg en zijn gecertificeerd door VastgoedCert, NWWI en NRVT.

(t)HUIS bij Jocelyn

(t)HUIS bij Jocelyn is een erkend VBO-makelaar, actief in de regio Parkstad. Met jarenlange ervaring en gedegen kennis van de lokale woningmarkt kan je rekenen op professioneel advies en begeleiding bij de verkoop, aankoop of taxatie van je woning. Voor een servicegerichte en vakkundige makelaar in Kerkrade, overweeg (t)HUIS bij Jocelyn.

Fer Haas Makelaardij

Bij Fer Haas Makelaardij kun je altijd terecht voor een professionele en betrouwbare aanpak. Als lid van Vastgoedpro bieden ze kwaliteit, ondersteund door erkende certificaten. Ze staan voor je klaar om te helpen met al je vastgoedbehoeften. Gekozen voor hun service, weet je dat je in goede handen bent.

House Hunting Parkstad

House Hunting Parkstad, een nuchtere en professionele makelaar, staat klaar voor al jouw behoeften op woongebied. Zonder aansluiting bij een branchevereniging, hecht dit makelaarskantoor waarde aan onafhankelijkheid en authenticiteit. House Hunting Parkstad is daardoor een sterke keuze als je zoekt naar een makelaar die jouw belangen optimaal kan behartigen. Ideaal voor het kopen, verkopen of huren van jouw droomwoning in de Parkstad-regio.

Sentjens Woning Advisering

Kies voor Sentjens Woning Advisering als je op zoek bent naar een makelaar die passende diensten biedt zonder betrokken te zijn bij een branchevereniging. Gevestigd in de Poststraat, biedt dit kantoor een onafhankelijke en persoonlijke aanpak voor al je woningbehoeften. Met een kompas aan kennis en ervaring, is Sentjens Woning Advisering een betrouwbare partner in het woningproces.

Let op: in en rondom Kerkrade zijn flink wat makelaars actief. De ideale verkoopmakelaar voor jouw woning staat misschien niet eens in de bovenstaande lijst. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Kerkrade mee in onze vergelijking. Hierdoor vind je de beste match!

Vergelijk makelaars in Kerkrade Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Kerkrade?

Een makelaar in Kerkrade rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,13% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 264.164 in Kerkrade komt dit neer op € 2.985 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Hoewel de kosten van een makelaar de grootste uitgave zijn bij de verkoop van je huis, is het van belang te onthouden dat een bekwaam makelaar zichzelf terugbetaalt. Met de juiste makelaar kun je namelijk jouw woning voor de hoogste prijs verkopen, wat het zeker worth it maakt.

Let op: de courtages van makelaars in Kerkrade verschillen gemiddeld 0,79%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.043 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Kerkrade. En het mooie is, dit vergelijken kost je niets en schept geen verplichtingen.

Kosten van makelaars in Kerkrade

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.400
€ 3.100
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Kerkrade

Zoals de meeste huisverkopers wellicht al weten, rekenen de meeste makelaars in Kerkrade opstartkosten. Dit zijn kosten die je betaalt voordat de daadwerkelijke verkoop van jouw huis van start gaat. Ze dekken de diverse essentiële werkzaamheden die de makelaar voor jou uitvoert in de voorfase van het verkoopproces. Denk aan zaken zoals het opstellen en plaatsen van de verkoopadvertentie, het professioneel fotograferen van jouw woning, en het uitwerken van de plattegronden.

De opstartkosten variëren van makelaar tot makelaar, maar ze liggen gemiddeld tussen de € 400 en € 700. Het is belangrijk om te weten dat deze kosten bovenop de courtagekosten komen, die je betaalt na de succesvolle verkoop van jouw woning. Dus als je van plan bent om jouw woning via een makelaar te verkopen, houd dan rekening met deze opstartkosten.

Intrekkingskosten van makelaars in Kerkrade

Het is goed om te weten dat veel makelaars in Kerkrade intrekkingskosten in rekening brengen. Dit gebeurt wanneer je besluit je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Intrekkingskosten zijn kosten die de makelaar maakt om je woning te presenteren, zoals het maken van foto's of het adverteren van je woning. Deze kosten moeten worden vergoed als je ervoor kiest de verkoop stop te zetten.

Stel je voor, je besluit je woning te verkopen, maar na een aantal maanden heb je toch andere plannen. En dus besluit je de verkoop te staken. In zo'n geval zal je waarschijnlijk te maken krijgen met intrekkingskosten. Of misschien komt er plotseling een bod op je woning door een kennis van je. Je wil het bod accepteren, maar dit betekent ook dat je het contract met je makelaar moet beëindigen. Ook hier, zal je hoogstwaarschijnlijk te maken krijgen met intrekkingskosten.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Kerkrade met een vast tarief

In Kerkrade zijn er ook makelaars die werken met een vast tarief. Het voordeel hiervan is dat je precies weet wat je financieel te wachten staat. Geen verrassingen, maar duidelijkheid. De gemiddelde vaste vergoeding die deze makelaars hanteren is € 3.250 (update: juli 2024). Je weet dus precies wat je kwijt bent aan makelaarskosten.

Echter, een vast tarief heeft ook een keerzijde. Als de verkoopprijs van je woning laag is, lijkt een vast tarief voordelig. Maar bij een hogere verkoopprijs, is dit juist nadeliger. Zo betaal je bij een courtage van 1,5% bij een verkoopprijs van €200.000, slechts €3000. Terwijl je bij een vast tarief van € 3.250, ongeacht de verkoopprijs, altijd het vaste bedrag kwijt bent.

Tip: Informeer daarom altijd goed wat de verschillende tarieven zijn en maak een berekening die past bij jouw situatie. Zo kun je bepalen of een vast tarief of courtage gunstiger is voor het verkopen van je woning in Kerkrade.

4 feitjes over makelaars in Kerkrade

 • 95% van de verkopers in Kerkrade geven de voorkeur aan een traditionele makelaar die je volledig begeleidt bij de verkoop, in plaats van een online makelaar die alleen je woning op het internet adverteert.
 • Een vergelijking van makelaars in Kerkrade laat zien dat het merendeel van de woningverkopers bij voorkeur kiest voor een makelaar met bewijsbare betere prestaties. Voor een uitgebreide vergelijking, bekijk deze pagina.
 • Het is bewezen dat het inschakelen van een makelaar de verkoopsnelheid van een woning in Kerkrade met 45% kan verhogen in vergelijking met zelfstandige verkoop.
 • Met de expertise van een professionele makelaar, verkoop je je huis met wel 15% meer winst dan wanneer je je woning zelfstandig verkoopt in Kerkrade.

Wat levert de beste makelaar in Kerkrade op?

Als je van plan bent je huis in Kerkrade te verkopen, dan kan de keuze voor een makelaar spannend zijn. Vaak zijn mensen geneigd om op de kosten van een makelaar te letten, maar eigenlijk is het veel interessanter om te kijken naar wat een makelaar concreet voor jou kan opleveren. Zo kan een hogere verkoopprijs of een snellere verkoop namelijk het verschil maken in het eindresultaat.

Dit is hoe je de beste makelaars in Kerkrade herkent:

 • Uit onze cijfers blijkt dat de meest effectieve makelaars in Kerkrade huizen met succes verkopen voor een bedrag dat gemiddeld hoger ligt dan bij andere makelaars. Houd daarbij rekening dat we de prijsklassen van de woning meenemen in onze vergelijking. Het gemiddelde voordeel voor huizenverkopers bedraagt maar liefst € 8.049 euro hoger dan het gemiddelde van andere makelaars.
 • Daarnaast blijkt dat de snelste makelaars in Kerkrade huizen gemiddeld zo'n 15 dagen eerder verkopen dan andere makelaars in de stad. Een correcte waardebepaling door de makelaar draagt hier aanzienlijk aan bij, want woningen die correct geprijsd zijn, verkopen doorgaans sneller.

De beste makelaar in Kerkrade vinden

De beste makelaar is de persoon die jouw wensen begrijpt, een stevige verkoopstrategie heeft, een realistische inschatting van de waarde van je woning maakt en daarvoor een eerlijk tarief vraagt. Hij of zij brengt je op de hoogte van de ontwikkelingen en voorziet je van praktische verkoopadviezen.

Om de beste makelaar in Kerkrade te vinden, kun je gebruik maken van een eenvoudige vergelijkingstool. Door je adres, situatie en wensen in te voeren, krijg je een selectie van de meest geschikte makelaars. Hiermee kan je makelaars vergelijken en die kiezen die het beste bij jou past!

Waar moet je op letten bij makelaars in Kerkrade?

Bij het selecteren van een betrouwbare makelaar in Kerkrade voor het verkopen van je huis, zijn er diverse factoren om op te letten:

Kennis van de lokale markt

Het is essentieel dat de makelaar op de hoogte is van de huidige huizenmarkt in Kerkrade. Dit kan ervoor zorgen dat je een passende verkoopprijs voor jouw huis kunt bepalen.

Ervaren of beginnend

Bedenk of je een ervaren makelaar wilt die al jaren in het vak zit, of dat je voorkeur uitgaat naar een beginnende makelaar die wellicht een frisse aanpak heeft.

Verkoopstrategie

De strategie waarmee de makelaar jouw huis wil verkopen kan doorslaggevend zijn. Vraag hier dus naar tijdens je eerste kennismakingsgesprek.

Provisie

De kosten die een makelaar in rekening brengt, genaamd provisie, kunnen behoorlijk uiteenlopen. Het is raadzaam om hier vooraf duidelijkheid over te krijgen.

Referenties

Probeer referenties van eerdere klanten te verkrijgen. Zo krijg je inzicht in de ervaringen van anderen met de betreffende makelaar in Kerkrade.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Verhuizen is een belangrijke stap in je leven. Hulp van ervaren NVM-makelaars in Kerkrade kan het proces aanzienlijk verlichten. Deze makelaars hebben de taak je woning accuraat te taxeren en vakkundig te adverteren.

Wij houden de verkoopstatistieken van alle NVM-makelaars uit Kerkrade en omgeving bij. Hierdoor weten we precies welke NVM-makelaars het beste presteren. Daarnaast zijn er ook VBO en VastgoedPRO makelaars die verkoopondersteuning bieden in het mooie Kerkrade.

Wat doet een makelaar in Kerkrade?

Een makelaar in Kerkrade kan je uitstekend helpen bij de verkoop van je huis. Met hun uitgebreide kennis van de lokale huizenmarkt bieden zij je waardevolle inzichten en begeleiding bij het verkoopsproces.

Naast advisering over de vraagprijs en marketingstrategie, ontzorgt de makelaar je ook in juridische en administratieve zaken. Hierdoor kan je met een gerust hart je huis verkopen, wetende dat alle zaken goed geregeld zijn.

 • Vaststellen van de verkoopprijs op basis van kennis van de lokale markt.
 • Verzorgen van professionele foto's en de presentatie van je huis.
 • Begeleiding bij het organiseren van bezichtigingen.
 • Voeren van onderhandelingen met potentiële kopers.
 • Opstellen van juridisch correcte verkoopovereenkomsten.

Waarom een makelaar in Kerkrade inschakelen?

Het verkopen van je huis in Kerkrade kan een complex proces zijn, gevuld met diverse administratieve taken, juridisch jargon en een aanvloed van potentiële kopers. Om dit proces te vergemakkelijken, is het inschakelen van een deskundige makelaar een ware uitkomst. Een makelaar kan je helpen bij het vaststellen van de juiste verkoopprijs, het uitvoeren van de benodigde promotie en het begeleiden bij onderhandelingen. Op deze website kun je een goede makelaar vinden die bij je past op basis van jouw specifieke verkoopbehoeften en voorkeuren.

Vaardigheden van een makelaar

Het eerste voordeel van een makelaar inschakelen, heeft te maken met hun professionele vaardigheden. Een ervaren makelaar kent de lokale huizenmarkt van Kerkrade op zijn duimpje en heeft talrijke succesvolle verkooptransacties begeleid.

Verkoopstrategie bepalen

Daarnaast helpt de makelaar met een doeltreffende verkoopstrategie. Zij adviseren over hoe jouw woning het best in de markt gezet kan worden, op basis van bijvoorbeeld de woningtype, de woonwijk, en het huidige marktklimaat.

Ondersteuning tijdens de verkoop

Het enorme gemak dat een makelaar je biedt, is een ander groot pluspunt. De makelaar neemt de meeste taken op zich zoals de bezichtigingen, de onderhandelingen en de overdracht van de woning.

Gemoedsrust dankzij een makelaar

Ten slotte, voor de gemoedsrust is het inschakelen van een makelaar een uitstekende keuze. Je krijgt de zekerheid dat alles op een professionele, correcte en soepele manier wordt afgehandeld, wat een veel stressvrijere ervaring met zich meebrengt.

Informatie over Kerkrade

Kerkrade is een historische stad in de provincie Limburg. Het is vooral bekend om de mijnbouw die er eeuwenlang plaatsvond. Deze industrie heeft een sterke invloed gehad op de ontwikkeling van de stad.

Kerkrade heeft zich in de afgelopen jaren verder ontwikkeld en heeft op cultureel gebied veel te bieden. Met theater, musea en muziekfestivals is er voor iedereen iets naar smaak te vinden.

De stad is omgeven door groen met prachtige parken en tuinen, wat het een populaire keuze maakt voor gezinnen. Daarnaast bestaan er uitstekende vervoersverbindingen naar andere grote steden.

Weetje: In de afgelopen jaren is de prijsontwikkeling van huizen in Kerkrade sterker gestegen dan in menig andere stad. Voor actuele woningmarktcijfers kun je altijd even kijken op onze website.

Makelaars in Kerkrade vergelijken

De keuze van een makelaar in Kerkrade kan doorslaggevend zijn voor het succesvol verkopen van je woning. Met Huis Verkopen vergelijk je makelaars op hun prestaties, waardoor je uiteindelijk kan besparen op je makelaarskosten.

 • Ontvang een gratis waardebepaling
 • Krijg inzicht in de verkoopprijzen van de makelaars
 • Ontvang gratis verkoopadvies
 • Verkrijg betere makelaarstarieven

Inzicht in de prestaties van makelaars maakt het verschil. Zo vind je een makelaar die perfect aansluit bij jouw situatie en wensen. Daarnaast kies je voor de beste prijs/kwaliteit-verhouding waardoor je kan besparen op makelaarskosten. Met Huis Verkopen heb je de garantie gekoppeld te worden aan de meest ervaren en succesvolle makelaars in Kerkrade.

Vergelijk makelaars in Kerkrade Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Kerkrade

Het vinden van de juiste makelaar is een kwestie van vergelijken. Op Huis Verkopen kun je verschillende makelaars in Kerkrade vergelijken. Hierdoor vind je makkelijk de makelaar die het beste bij jou past.

De gemiddelde kosten van een makelaar in Kerkrade zijn € 2.985. Dit kan natuurlijk variëren per makelaar. Daarom raden we aan om tarieven te vergelijken op onze site.

Belangrijke criteria zijn de courtage, de gemiddelde verkoopsnelheid en de klantbeoordelingen van de makelaar. Op ons platform kun je dit allemaal terugvinden en vergelijken.

De gemiddelde verkoopsnelheid van makelaars in Kerkrade is 69 dagen. Dit kan variëren afhankelijk van het huis en de marktcondities.

Door makelaars te vergelijken kun je gemiddeld € 1.043 besparen. Daarom is het altijd verstandig om te vergelijken alvorens een makelaar te kiezen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen