Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Kerkrade

Als je van plan bent je huis te verkopen in Kerkrade, is het informatief om te weten hoe de lokale vastgoedmarkt presteert. Met aandacht voor trends zoals stijgende of dalende huizenprijzen en het number woningverkopen. Bijzonder belangrijk is de actuele m2-prijs in Kerkrade.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Kerkrade

De gemiddelde verkoopprijs in Kerkrade is in de laatste 3 maanden € 251.737 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 263.928 euro. Het bekijken van deze gemiddelden kan inzicht geven in het huidige klimaat van de vastgoedmarkt. Bovendien helpt het je om een realistische verwachting te krijgen bij het kopen of verkopen van een huis. Hieronder vind je een grafiek die de prijsontwikkelingen in beeld brengt:

Huizenprijzen in Kerkrade

Afgelopen 3 maanden

€ 107.000
€ 210.000
€ 314.000

In de aankomende grafiek tonen we je de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 in Kerkrade, verzameld over de voorbije drie maanden. Dit biedt je inzicht in de huidige stand van zaken op de woningmarkt in Kerkrade. Houd HuisVerkopen.nl in de gaten voor actuele informatie over de vierkantemeterprijzen:

Huizenprijzen in Kerkrade per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.400
€ 1.900
€ 2.300

Prijsontwikkeling Kerkrade laatste 12 maanden

De afgelopen 12 maanden zijn er ontwikkelingen geweest in de woningprijzen in Kerkrade. Het is interessant om te observeren dat er verschuivingen plaatsvinden in de lokale markt, zonder een specifieke trend aan te wijzen.

De gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand bedroeg bijvoorbeeld € 251.737 euro. Om deze context nog duidelijker te maken, presenteren we je graag de volgende:

Wat is mijn woning in Kerkrade waard?

De waarde van je woning in Kerkrade hangt samen met diverse factoren. Denk hierbij aan het soort huis, de hoeveelheid ruimte en de staat waarin het huis verkeert. Daarnaast speelt ook de huidige woningmarkt een rol. Als je echt wilt weten wat je huis nu precies waard is, kan de modale verkoopprijs in Kerkrade niet voldoende zijn. Daarbij is de woningmarkt een onmisbaar onderdeel van de bepaling.

Ben je geïnteresseerd in de precieze waarde van je huis in Kerkrade? Een gratis waardebepaling door een makelaar is dan de beste keuze. Deze service geeft je een helder inzicht in de waarde van je woning, wat je helpt om te overwegen of je wel of niet wilt verkopen. Het aanvragen van een waardebepaling kan gemakkelijk via deze link.

Maar hoe zit het met een gratis waardebepaling door een makelaar? De makelaar komt bij je thuis, bekijkt de staat van de woning, het type, de oppervlakte en alle andere relevante kwesties. Omdat een makelaar bekend is met de woningmarkt, zijn deze schattingen vaak accuraat. Zo'n bepaling kan verheldering brengen, en is met name bij een mogelijke verkoop een verstandige actie.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wanneer je de woningmarkt in beeld brengt, is het belangrijk om niet alleen te focussen op de cijfers van één specifieke plaats. Zo kan bijvoorbeeld de situatie in Kerkrade erg verschillen van omringende regio's. Deze verschillen in woningprijzen brengen een uniek beeld van de markt naar voren.

Door het vergelijken van huizenprijzen in diverse gemeenten, kun je je een nauwkeuriger beeld vormen van de huidige stand van zaken op de woningmarkt. Zowel voor een potentiële koper als verkoper biedt deze prijsinformatie waardevolle inzichten voor een overwogen besluit.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Kerkrade

Op zoek naar een makelaar in Kerkrade om je huis te verkopen? Het aanbod is groot, maar wie is nu de juiste voor jou? De makelaars verschillen op allerlei manieren: de verkoopprijzen die ze realiseren, hun communicatie, en de snelheid waarmee ze jouw huis verkopen, zijn slechts enkele voorbeelden.

Het kiezen van een goede makelaar kan een enorm verschil maken in de verkoop van je huis. Een goede makelaar helpt je niet alleen bij het bepalen van de juiste vraagprijs, maar onderhandelt ook effectief om de hoogste verkoopprijs voor je huis te realiseren. Daarom raden we je aan om verschillende makelaars te vergelijken, zo kun je een weloverwogen keuze maken.

Vergelijk makelaars in Kerkrade Of lees meer over makelaars in Kerkrade

Gemiddelde tarieven van makelaars in Kerkrade

Als we het hebben over de courtage van makelaars in Kerkrade, kom je uit bij een gemiddelde van 1,13%. Wat betekent dit nu precies? Nou, in simpele termen betekent dit dat als je jouw huis in Kerkrade verkoopt tegen de gemiddelde verkoopprijs van € 251.737, je aan de makelaar gemiddeld € 2.845 kwijt bent.

Wat is nu een slimme aanpak als je jouw huis wilt verkopen? Allereerst is het belangrijk om niet alleen naar de courtage te kijken, maar ook naar de service en kwaliteit die een makelaar levert. Een goede tip is om bij verschillende makelaars in Kerkrade makelaarstarieven op te vragen. Zo krijg je inzicht in de tarieven en kun je deze vergelijken. Hierbij is het ook goed om te letten op eventuele bijkomende kosten zoals voor advertenties en fotografie.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Kerkrade

Hoewel het aanbod van huurwoningen in Kerkrade bestaat uit een significant deel sociale huurwoningen, zal je merken dat het merendeel van de woningen in deze stad bestaat uit koopwoningen. Met een totaal van 10907 koopwoningen wordt duidelijk dat de stad een ruime selectie aan eigendomswoningen biedt. Ondanks de beschikbare sociale huurwoningen, is het bezit van een woning de norm in Kerkrade.

Aantal verkochte woningen in Kerkrade

In de afgelopen 12 maanden is er in Kerkrade veel activiteit geweest op de huizenmarkt. Er zijn nieuwe aanmeldingen gekomen van woningen die op de markt werden gebracht. Tegelijkertijd vonden er ook vele transacties plaats, waarin woningen daadwerkelijk werden verkocht. Het aantal verkochte huizen in Kerkrade was in deze periode 297. In de onderstaande grafiek kun je een gedetailleerd overzicht terugvinden van de aanmeldingen en transacties per maand:

Ben je van plan jouw huis in Kerkrade te verkopen?

Overweeg je jouw woning in Kerkrade te verkopen? Dat is natuurlijk een grote stap met veel facetten die zorgvuldig geregeld moeten worden. Sterker nog, een sleutelrol in dit proces is weggelegd voor het kiezen van een geschikte makelaar, aangezien deze professional alle ins en outs van de vastgoedmarkt kent en je kan begeleiden van begin tot eind.

Jouw reis naar een succesvolle verkoop kan je gemakkelijker maken met behulp van ons handige stappenplan. Dit duidelijke plan helpt je bij het nauwgezet regelen van alle noodzakelijke stappen, inclusief het attenderen op mogelijke verhuisbedrijven en het regelen van een energielabel voor je woning. Het goed volgen van deze gids onderstreept het belang van een zorgvuldige verkoop van je huis in Kerkrade.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De situatie op de huizenmarkt in Kerkrade is voortdurend in beweging. Zoals een stromende rivier geen twee keer hetzelfde is, zijn ook de getallen die de stand van zaken op die markt weergeven altijd aan verandering onderhevig. Maar geen zorgen, alle actuele gegevens worden hier up-to-date gehouden. Het is als het ware een kompas in onrustige huizenmarkttijden. Deze cijfers zijn een enorm waardevolle bron van informatie voor iedereen die zich begeeft op de woningmarkt. Of je nu op zoek bent naar je droomhuis, of je huidige woning te koop wilt stellen, kennis van de markt is macht. En met deze cijfers heb je die macht in handen.

Tips en hulpmiddelen voor de verkoop van je woning

En dat is nog maar het begin van de reis. Op HuisVerkopen.nl vind je nog veel meer nuttige instrumenten voor als je je woning wilt verkopen. We verspreiden niet alleen informatie over de kosten van de verkoop, maar we hebben ook een vergelijkingstool waarmee je makelaars kunt vergelijken. Moeite met het bepalen van de verkoopprijs? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om een gratis waardebepaling op te vragen bij een ervaren lokale makelaar via de link waardebepaling aanvragen. We hebben ook een schat aan tips voor het verkopen van je woning, zoals het kiezen van de juiste makelaar, het bereiken van de hoogste verkoopprijs en andere handige aandachtspunten. Deze kun je vinden op de pagina tips voor de verkoop. Maar het stopt hier niet, we hebben zelfs een handig stappenplan voor de verkoop van je huis. Met dit allemaal tot je beschikking ben je helemaal klaar om je woningverkoop op de beste manier aan te pakken!

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen