Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Emmeloord

Op de woningmarkt van Emmeloord is het belangrijk om inzicht te hebben in de laatste trends en statistieken. Wij bieden daarom actuele data over de ontwikkeling van huizenprijzen, vraagprijzen per m2, verkoopprijzen en het aantal woningverkopen. Om je huis succesvol te verkopen, updaten we deze pagina continu met de nieuwste cijfers en ontwikkelingen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Emmeloord

De gemiddelde verkoopprijs in Emmeloord is in de laatste 3 maanden € 344.249 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 344.985 euro. Door deze twee prijzen te vergelijken, krijg je inzicht in de huidige situatie op de huizenmarkt in Emmeloord. Ook kan je hiermee kijken of er ruimte is voor onderhandeling bij het kopen van een huis. Zie hieronder de grafiek voor de recente trends:

Huizenprijzen in Emmeloord

Afgelopen 3 maanden

€ 226.000
€ 310.000
€ 395.000

Het is altijd van groot belang om een blik te werpen op de waarde per vierkante meter als je overweegt om je huis te verkopen. In Emmeloord is dit niet anders. Door het aantal vierkante meter van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Emmeloord, krijg je een ruwe schatting van de mogelijke verkoopprijs. Laten we eens kijken naar de recente prijsontwikkelingen in de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Emmeloord per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.200
€ 2.800
€ 3.300

Prijsontwikkeling Emmeloord laatste 12 maanden

In de huizenmarkt kunnen verschillende trends en patronen geïdentificeerd worden. De prijsontwikkeling van huizen in Emmeloord geeft inzicht in de beweging van deze markt, zonder een richting of bijzonderheden te voorspellen.

Nog specifieker, de gemiddelde verkoopprijs van vorige maand, namelijk € 344.249, kan als een hulpmiddel gebruikt worden voor het volgen van deze ontwikkelingen. Kijk hieronder voor de grafiek met de prijsontwikkeling van de laatste 12 maanden:

Wat is mijn woning in Emmeloord waard?

De waarde van je woning in Emmeloord hangt af van meerdere factoren. Zo spelen de grootte en het onderhoud van het huis een rol, maar ook de locatie en de huidige woningmarkt zijn van invloed. Dankzij deze variabelen kan de waarde van een huis flink verschillen, zelfs tussen vergelijkbare woningen.

Als je precies wilt weten wat je woning waard is, kan een gratis waardebepaling door een makelaar de juiste keuze zijn. Het vormt een solide startpunt als je overweegt jouw huis te verkopen maar kan ook behulpzaam zijn om een helder beeld te krijgen van de exacte waarde, wat kan helpen bij het nemen van een verkoopbeslissing.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis om een inschatting te maken van de waarde van je woning. Dit is een uitstekende manier om inzicht te verkrijgen in de marktwaarde van jouw huis, zonder kosten te maken. Het is belangrijk om te begrijpen dat een gratis waardebepaling niet hetzelfde is als een taxatie.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wanneer je de woningmarkt in het vizier hebt, is het belangrijk om te onthouden dat de situatie aanzienlijk kan variëren tussen verschillende regio's. Zelfs in regio's dicht bij elkaar, zoals de gemeenten rondom Emmeloord, kunnen de gemiddelde huizenprijzen significant verschillen van die in Emmeloord zelf.

Om een nauwkeurig beeld van de huidige marktsituatie te krijgen, is het dan ook van belang om de prijzen in diverse gemeenten te vergelijken. Lokale factoren zoals het aanbod en de vraag, het type woningen en de aanwezigheid van voorzieningen kunnen namelijk bijdragen aan deze prijsverschillen. Hieronder vind je een grafische weergave die deze variatie tussen Emmeloord en vergelijkbare plaatsen inzichtelijk maakt:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Emmeloord

In Emmeloord is de keuze van een makelaar net zo gevarieerd als de huizen zelf. Je zult zien dat er flinke verschillen zijn in de resultaten die verschillende makelaars hebben geboekt. Zo kunnen de verkoopprijzen die ze hebben gerealiseerd sterk variëren, verschillen de hoeveelheid tijd dat een huis te koop staat en hanteren ze uiteenlopende courtages. Het is dus van belang om niet haastig te werk te gaan bij de keuze van een makelaar.

Het niet snel kiezen van een makelaar kan je veel voordeel opleveren. De juiste makelaar helpt je niet alleen bij het vergroten van de kans op een geslaagde verkoop, maar zorgt er ook voor dat je een eerlijke prijs voor je huis krijgt. Het vergelijken van makelaars kan je verder helpen om de makelaar te vinden die het best bij jou past.

Vergelijk makelaars in Emmeloord Of lees meer over makelaars in Emmeloord

Gemiddelde tarieven van makelaars in Emmeloord

Courtages, oftewel de kosten die een makelaar rekent voor zijn of haar diensten, zijn een belangrijk aspect van de totale verkoopkosten die je moet betalen als je jouw huis verkoopt. Het gemiddelde courtagepercentage in Emmeloord is 1,15% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 344.249 in Emmeloord betekent dit een bedrag van € 3.959. Laten we niet vergeten dat de meeste makelaars ook opstartkosten berekenen om je woning in de verkoop te plaatsen.

En nu het advies voor jou als toekomstige verkoper. Het is aan te raden om verschillende makelaars en hun tarieven goed te vergelijken voordat je een keuze maakt. Daarom, onthoud het gemiddelde courtagepercentage van 1,15% en de gemiddelde kosten van € 3.959 in Emmeloord als richtlijn, en zorg ervoor dat je daar niet ver boven zit met de offertes die je ontvangt. Vergeet niet te vragen naar de opstartkosten en andere mogelijke kosten die de makelaars in rekening kunnen brengen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Emmeloord

In Emmeloord ligt het aantal koopwoningen op 7291. Echter, maak je geen zorgen over een overvolle markt, want van dit totaal staat slechts een miniem deel te koop als we nu kijken. Dit betekent dat als jij je woning aanbiedt, je zeker de aandacht van geïnteresseerden zult trekken in de huidige vastgoedmarkt.

Aantal verkochte woningen in Emmeloord

In de laatste 12 maanden is het woninglandschap in Emmeloord druk geweest met tal van aanmeldingen en transacties. Veel woningen zijn op de markt gebracht en een opmerkelijk aantal daarvan heeft een nieuwe eigenaar gevonden. Het daadwerkelijke aantal transacties bedraagt 218. Bekijk de onderstaande grafiek voor een gedetailleerd overzicht van de woningmarkt in Emmeloord:

Ben je van plan jouw huis in Emmeloord te verkopen?

Als je je huis in Emmeloord gaat verkopen, komt daar aardig wat bij kijken. Zo is het belangrijk een realistische vraagprijs te bepalen die past bij jouw huis en de lokale markt. Ook zijn er allerlei documenten die je in orde moet maken voor de verkoop, zoals het energielabel. En vergeet natuurlijk niet de juiste makelaar te kiezen die bekend is met Emmeloord en jou kan helpen met de beste strategie voor de verkoop.

Om te zorgen dat alles omtrent de verkoop van je huis soepel verloopt, kan een handig stappenplan van grote waarde zijn. Het helpt je alles op het juiste moment en in de juiste volgorde te regelen, om zo een maximale verkoopprijs te behalen. Of het nu gaat om het klaarmaken van je huis voor bezichtigingen, de onderhandelingen of de afronding bij de notaris, een goed georganiseerd stappenplan geeft je rust en overzicht.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Bij het verkopen van je woning kunnen de steeds veranderende woningmarktcijfers in Emmeloord zeer nuttig zijn. De meest recente woningmarktcijfers van Emmeloord zijn dan ook altijd beschikbaar op deze pagina. Deze cijfers zijn handig om te volgen omdat ze je helpen om op de juiste manier in te spelen op de lokale woningmarkt bij het verkopen van je huis. Daardoor ben je beter in staat om een realistische vraagprijs voor je woning te bepalen.

Hoe het regelen van je woningverkoop makkelijker wordt met Huis Verkopen

Huis Verkopen helpt je bij het regelen van de verkoop van je woning op verschillende manieren. Zo kun je via ons platform gratis een waardebepaling aanvragen en makelaars vergelijken. Ook is het mogelijk om makelaarstarieven op te vragen, waardoor je kunt besparen op makelaarskosten. Ons overzichtelijke stappenplan vertelt wat er voor jouw woning allemaal geregeld moet worden voor de verkoop, zodat je geen belangrijke stappen over het hoofd ziet.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen