Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Leiden

In Leiden neemt de interesse op de huizenmarkt sterk toe. Als je jouw huis wilt verkopen in deze stad kan het handig zijn om de vastgoedcijfers van je buurt op een rijtje te hebben: hiermee vergroot je het inzicht in de woningprijzen, vraagprijzen en het aantal transacties. Zo maak je meer geïnformeerde keuzes naar aanleiding van actuele markttrends.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Leiden

De gemiddelde verkoopprijs in Leiden is in de laatste 3 maanden € 448.821 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 499.522 euro. Wanneer de vraagprijs gemiddeld hoger is dan de verkoopprijs, kunnen we concluderen dat verkopers gemiddeld een hogere prijs voor hun huis willen dan dat er uiteindelijk betaald wordt. Ontdek het verschil en wat dit betekent voor de woningmarkt in Leiden met de grafiek hieronder:

Huizenprijzen in Leiden

Afgelopen 3 maanden

€ 214.000
€ 382.000
€ 550.000

Als je de woningmarkt in Leiden wilt begrijpen, kan het behulpzaam zijn om te kijken naar de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter. Dit geeft niet alleen een indicatie van de huidige prijzen, maar helpt ook bij het vergelijken van verschillende wijken of huizentypes. Interessant om te weten is dat de huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Leiden € 5.128 bedraagt. Om dit visueel te maken, zie je hieronder een grafiek van de recente vraag- en verkoopprijzen per vierkante meter in Leiden. HuisVerkopen.nl houdt deze data up-to-date voor jou:

Huizenprijzen in Leiden per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.600
€ 4.900
€ 5.200

Prijsontwikkeling Leiden laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Leiden veel bewegingen doorgemaakt. In deze periode werd ook vastgesteld dat de gemiddelde verkoopprijs in de afgelopen maand € 448.821 euro was. De meest recente vastgoedcijfers van Leiden worden in de volgende grafiek weergegeven:

Wat is mijn woning in Leiden waard?

Om te weten wat jouw woning in Leiden waard is, zijn er diverse factoren van belang. Denk bijvoorbeeld aan de locatie, het bouwjaar, de grootte van de woning en het perceel, de staat van onderhoud en de huidige marktomstandigheden. Dit zijn slechts voorbeelden van elementen die de waarde van jouw woning kunnen beïnvloeden.

Als je benieuwd bent naar de exacte waarde van jouw huis, kan je overwegen om een gratis waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Het is een zinvol vertrekpunt als je besloten hebt om je woning te verkopen, of als je een duidelijk beeld wil krijgen van de exacte waarde om een goede verkoopbeslissing te kunnen maken. Je kunt de gratis waardebepaling aanvragen via onze website.

Tijdens een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je langs om je woning te inspecteren en zijn professionele mening te geven. De makelaar houdt rekening met diverse factoren zoals de staat van de woning, de omgeving en de marktcondities. Hierdoor kun je een reële inschatting krijgen van de mogelijke opbrengst bij verkoop.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Hoewel je misschien denkt dat huizenprijzen uniforme kosten zijn verspreid over heel Nederland, is dit zeker niet het geval. Een huis in Leiden is bijvoorbeeld niet hetzelfde geprijsd als een huis in de omliggende gebieden. Het is belangrijk te begrijpen dat deze variaties in prijzen geen toeval zijn, maar beïnvloed worden door verschillende lokale factoren, zoals voorzieningen, woonomgeving en vraag en aanbod. Door je bewust te zijn van deze lokale prijsverschillen, kun je een geïnformeerde keuze maken bij de aankoop van een woning en mogelijk een betere investering doen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.000.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Leiden

Ben je op zoek naar een makelaar in Leiden voor het verkopen van je huis? Het vinden van de juiste makelaar kan een uitdaging zijn, aangezien makelaars op diverse manieren van elkaar verschillen. Zo kunnen ze variëren in hun bemiddelingskosten, ervaring in de Leidse woningmarkt en hun bereikbaarheid.

De keuze voor een goede makelaar kan een groot verschil maken bij het verkopen van je huis. Een goede makelaar heeft kennis van de lokale woningmarkt, onderhandelt succesvol over de verkoopprijs en bezorgt je een soepele verkoopervaring. De juiste keuze vind je door het vergelijken van verschillende makelaars. Het is dus aan te raden om altijd meerdere makelaars te overwegen.

Vergelijk makelaars in Leiden Of lees meer over makelaars in Leiden

Gemiddelde tarieven van makelaars in Leiden

Courtages kunnen een behoorlijke aanslag zijn op je budget wanneer je een huis verkoopt. In Leiden ligt de gemiddelde courtage van een makelaar rond 1,09% van de verkoopprijs van de woning. Deze kosten zijn voor de diensten die de makelaar levert bij het verkopen van jouw huis.

Let op dat, naast courtage, er ook andere kosten bij het verkopen van een huis komen kijken. Denk aan notariskosten, kosten voor fotografie en het opvragen van officiële documenten. Het is verstandig om goed te vergelijken en te overwegen of je extra diensten nodig hebt voordat je een makelaar inschakelt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Leiden

In Leiden bevinden zich totaal 25788 koopwoningen die elk een unieke bestemming kunnen hebben. Dit kan variëren van permanente bewoning tot tijdelijk verblijf voor studie, maar ook als investering voor verhuur. Aangezien je overweegt jouw woning te verkopen, is het belangrijk om te weten wat de mogelijkheden zijn zodat je een verkoopstrategie kunt opstellen die aansluit bij de markt in Leiden.

Aantal verkochte woningen in Leiden

In de afgelopen 12 maanden hebben er in Leiden veel bewegingen plaatsgevonden wat betreft woningverkoop. Hieronder vind je een visueel verslag van aanmeldingen en transacties. Kijk bijvoorbeeld naar het aantal woningen dat daadwerkelijk is verkocht: 714. Bekijk de onderstaande grafiek voor meer informatie:

Ben je van plan jouw huis in Leiden te verkopen?

Overweeg je jouw huis in Leiden te verkopen? Dat is een belangrijke beslissing met veel aspecten om in acht te nemen. Goed nieuws, Huis Verkopen is er om je bij elke stap te begeleiden. We hebben een specifiek stappenplan voor je klaarstaan, waarbij alle van toepassing zijnde stappen voor een Leidse woning worden uitgelicht.

De verkoop van je woning vraagt om een zorgvuldige voorbereiding en een ijzersterke uitvoering. Het kiezen van een betrouwbare, lokale makelaar is zonder twijfel een van de meest bepalende factoren van succes. Vergeet daarnaast niet alle andere stappen (zoals het regelen van een energielabel of de juiste papierwerken) te optimaliseren. Aan alle details is gedacht in ons stappenplan voor de verkoop van jouw huis in Leiden.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers in Leiden zie je hier continu veranderen. Zo blijf je altijd op de hoogte van de meest recente cijfers. Deze data is bijzonder bruikbaar wanneer je van plan bent jouw huis in Leiden te verkopen. Het inzicht in de marktontwikkelingen stelt je in staat om te anticiperen op veranderingen. Zo kun je bijvoorbeeld een gunstig moment afwachten om je woning op de markt te brengen, of je verkoopstrategie aanpassen aan de huidige marktomstandigheden.

Handige tools voor woningverkoop

Bij het regelen van de verkoop van je woning zijn er unieke tools bij HuisVerkopen.nl die het verschil kunnen maken. Via deze website kun je makkelijk gratis een waardebepaling aanvragen en via een eenvoudige tool lokale makelaars vergelijken. Daarnaast kun je makelaarstarieven opvragen om te besparen op makelaarskosten. Vergeet ook zeker niet het handige stappenplan voor het verkopen van je huis te raadplegen. Zo weet je zeker dat je alles goed regelt en krijg je de beste deal bij alle lokale specialisten in Leiden.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen