Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Nijmegen

De huizenmarkt in Nijmegen is altijd in beweging. Wil je een huis verkopen, dan is het goed om een helder overzicht te hebben van de laatste woningmarktcijfers. Op HuisVerkopen.nl vind je altijd de meest actuele gegevens, zoals de gemiddelde vraag- en verkoopprijzen en het aantal transacties van juni 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Nijmegen

De gemiddelde verkoopprijs in Nijmegen is in de laatste 3 maanden € 435.783 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 449.003 euro. De immobilienmarkt blijft veranderen waardoor de huizenprijzen constant fluctueren. Onderstaande grafiek biedt hiervan een weergave, waarmee je op de hoogte blijft van de trends en patronen in huizenverkoopprijzen. Het volgen van deze data is altijd een goede indicatie om je huis te verkopen:

Huizenprijzen in Nijmegen

Afgelopen 3 maanden

€ 288.000
€ 394.000
€ 499.000

In de volgende visualisatie brengen we de woningmarktcijfers over de afgelopen drie maanden in Nijmegen in kaart. Concreet gaat het hierbij om de gemiddelde verkoop- en vraagprijs per m2. Deze informatie biedt een helder overzicht van de actuele prijzen per vierkante meter. Bekijk hier het overzicht:

Huizenprijzen in Nijmegen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.600
€ 4.000
€ 4.400

Prijsontwikkeling Nijmegen laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden werd de woningmarkt in Nijmegen gekenmerkt door bewegingen in de prijzen. Deze fluctuaties zijn gelijklopend met de landelijke gemiddelden. De gemiddelde verkoopprijs vorige maand bedroeg € 435.783. De precieze prijsevolutie kan je hieronder bekijken:

Wat is mijn woning in Nijmegen waard?

De waardebepaling van je huis in Nijmegen kan enorm variëren. Dit ligt namelijk aan meerdere factoren zoals het type woning, het totale oppervlak, de actuele staat van je woning, en de huidige trend in de vastgoedmarkt. Daarnaast moet je ook rekening houden met het feit dat de huizenprijzen continu veranderen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat je woning in Nijmegen op dit moment waard is? Dan is een gratis waardebepaling door een makelaar precies wat je nodig hebt. Zo’n waardebepaling geeft je een duidelijk beeld van je situatie en je kunt hierna beter bepalen of je je woning wil verkopen of niet.

Maar hoe gaat zo'n waardebepaling door een makelaar in zijn werk? Het begint met een bezoek van de makelaar aan je huis. Hij/zij brengt de woning en de omgeving grondig in kaart. Door de waardebepaling krijg je zelf ook meer inzicht in de markt en de waarde van jouw woning in Nijmegen. Bovendien is deze service volledig kosteloos.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarktcijfers variëren sterk per stad en regio, en ook rondom Nijmegen zijn er aanzienlijke verschillen in de prijzen van huizen. Het is niet alleen Nijmegen zelf dat de aandacht verdient bij het observeren van de woningmarkt, maar ook de omliggende gemeenten.

Het krijgen van inzicht in de gemiddelde verkoopprijzen, zowel totaal als per vierkante meter, van diverse locaties kan je een helder marktbeeld geven. Het kan verrassend zijn hoe de prijs per vierkante meter zich verhoudt tussen verschillende plaatsen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Nijmegen

Met het oog op de verkoop van je huis in Nijmegen, is het belangrijk dat je in zee gaat met een makelaar die uitstekend presteert. Er zijn vele verkoopmakelaars in Nijmegen, maar de prestaties variëren. Het verschil kan liggen op punten zoals communicatie, service, het aantal succesvolle verkopen, of de gemiddelde verkoopduur van een huis.

De keuze voor een geschikte makelaar in Nijmegen is dus van groot belang. Waarom? Een goede verkoopmakelaar heeft de expertise om de juiste prijs voor je huis te bepalen, heeft een groot netwerk en kan op de juiste manier onderhandelen. Vergelijken is daarom aan te raden. Op deze handige pagina kan je makelaars vergelijken.

Vergelijk makelaars in Nijmegen Of lees meer over makelaars in Nijmegen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Nijmegen

Bij het verkopen van je huis in Nijmegen spelen makelaarskosten een belangrijke rol. Het gemiddelde courtagepercentage van een makelaar in Nijmegen is 1,10%. Met een gemiddelde verkoopprijs van een woning in Nijmegen op € 435.783, komt dit neer op gemiddeld € 4.794 aan kosten.

Ondanks dat tarieven een grote rol spelen in de uiteindelijke keuze voor een makelaar, is het verstandig om ook andere factoren mee te nemen. Kijk bijvoorbeeld naar de service, ervaring en kennis van de markt die de makelaar biedt. Spreek met verschillende makelaars en vergelijk hun aanpak en propositie. Zo kun je een weloverwogen keuze maken die past bij jouw situatie en je het beste resultaat oplevert bij de verkoop van je huis.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Nijmegen

In Nijmegen bevinden zich in totaal 33503 koopwoningen. Opvallend is dat steeds maar een gering deel van deze woningen daadwerkelijk te koop staat. Wat betekent dit voor jou als verkoper? Simpel gezegd: schaarste. Doordat er steeds minder woningen beschikbaar zijn, stijgt de vraag. Oftewel, deze situatie kan bijdragen aan een gunstige verkoopprijs voor jouw woning.

Aantal verkochte woningen in Nijmegen

In de afgelopen twaalf maanden zette een flink aantal huiseigenaren in Nijmegen hun woning te koop. Dit resulteerde in een aanzienlijk volume aan transacties. De exacte hoeveelheid verkochte woningen wordt duidelijk geïllustreerd in de volgende grafiek. Daar zie je ook het aantal nieuwe aanmeldingen in dezelfde periode: 1436

Ben je van plan jouw huis in Nijmegen te verkopen?

Verkoop van een woning in Nijmegen kan complex zijn gezien de vele aspecten die jouw aandacht vereisen. Zo moeten de juiste prijs en de meest geschikte marketingstrategie bepaald worden, rekening houdend met de huidige woningmarkt in Nijmegen. Daarnaast dient ook de juridische papierwinkel, variërend van contracten tot verificatie van eigendomsrechten, op orde te zijn.

Om dit proces ordelijk en systematisch aan te pakken, kan een goed uitgedacht stappenplan enorm behulpzaam zijn. Met behulp van een receptieve aanpak, kan je zo alle relevante stappen doorlopen om de verkoop van je huis succesvol te regelen. Op onze website kan je zo'n gedetailleerd stappenplan voor jouw woning in Nijmegen inzien, dat onder andere kwesties als het verkrijgen van een energielabel en het selecteren van een betrouwbare makelaar en indien nodig een verhuisbedrijf, aanpakt.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningcijfers die je hier aantreft, zijn nauwkeurig verzameld en geven een accuraat beeld van de vastgoedmarkt in Nijmegen. Onze gegevens zijn altijd relevant, omdat we deze regelmatig bijwerken om je de meest recente stand van zaken te tonen. Daarmee biedt Huis Verkopen je een betrouwbare fundering om jouw verkoopplannen op te baseren. Je krijgt een goed idee van de huidige huizenprijzen en kunt aan de hand daarvan het ideale moment van verkoop bepalen.

Wat kan Huis Verkopen voor je betekenen?

Huis Verkopen is ontworpen als een betrouwbare assistent bij het regelen van een house sale. Niet alleen kun je hier gratis een waardebepaling aanvragen, maar het stelt je ook in staat om makelaars te vergelijken en tarieven op te vragen. Met ons handige stappenplan vergeet je geen details en heb je alles bij de hand dat nodig is voor een succesvolle verkoop. Of je nu een energielabel nodig hebt, een verhuisbedrijf zoekt of een woningstylist wilt inschakelen, je regelt het eenvoudig via ons platform. Bovendien is het compleet kosteloos en onafhankelijk te gebruiken, zodat je verzekerd bent van een betrouwbare en voordelige verkoophulp.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen