Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Stadskanaal

De huizenmarkt in Stadskanaal is constant in beweging. Als je wilt weten hoe je huis verkopen in Stadskanaal er op dit moment voor staat, is het handig om een blik te werpen op de meest recente woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en aantallen transacties. We houden deze pagina bij omdat een goed inzicht in de actuele situatie je helpt bij het maken van een geïnformeerde verkoopbeslissing.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Stadskanaal

De gemiddelde verkoopprijs in Stadskanaal is in de laatste 3 maanden € 296.475 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 287.682 euro. Daarbij is het belangrijk om rekening te houden met deze gemiddelden wanneer je je huis wilt verkopen. Dit geeft je namelijk een realistisch beeld van de huidige marktsituatie en kan je helpen bij het bepalen van een passende verkoopprijs voor jouw huis. Bekijk nu de onderstaande grafiek voor meer inzicht:

Huizenprijzen in Stadskanaal

Afgelopen 3 maanden

€ 150.000
€ 248.000
€ 346.000

In de komende grafiek tonen we jou een overzicht van de gemiddelde verkoop- en vraagprijzen per m2 in Stadskanaal over de afgelopen 3 maanden. Dit overzicht geeft je een helder en direct inzicht in de huidige prijssituatie op de lokale markt. Bekijk de concrete cijfers en trends in ons visuele, begrijpelijke overzicht. Hier is het:

Huizenprijzen in Stadskanaal per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.700
€ 2.100
€ 2.600

Prijsontwikkeling Stadskanaal laatste 12 maanden

De woningprijzen in Stadskanaal zijn het afgelopen jaar in beweging geweest. Het is interessant om te volgen hoe deze marktbewegingen zich door de maanden heen hebben ontwikkeld.

Om een beter begrip te krijgen van de verkoopprijzen in Stadskanaal, was de gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand € 296.475 euro. Onderstaande grafiek geeft een overzicht van de prijsontwikkeling over de laatste 12 maanden:

Wat is mijn woning in Stadskanaal waard?

De beslissing om je huis in Stadskanaal te verkopen hangt vaak samen met de verwachte opbrengst in de huidige woonmarkt. Het actuele verloop van huizenprijzen in Stadskanaal kan bepalend zijn voor je keuze. Een juiste inschatting van de woningwaarde is daarom een erg belangrijke eerste stap.

Overweeg je de verkoop van je woning? Dan is het een slimme zet om gebruik te maken van een gratis waardebepaling door een makelaar. Deze kan je een indicatieve waarde geven, gebaseerd op vergelijkbare verkochte huizen in Stadskanaal en huidige marktontwikkelingen.

Een gratis waardebepaling door een makelaar is eigenlijk niets anders dan een professionele inschatting van de verkoopwaarde van je huis. Echter, deze kunnen per makelaar verschillen. Daarom is het een slimme strategie om meerdere waardebepalingen aan te vragen. Bij je aanvraag kun je aangeven dat je de waarde wilt laten vaststellen door meer dan één deskundige.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is interessant om te zien hoe de plaats van een woning invloed heeft op de huizenprijzen. Vooral als we kijken naar hoe woningen in de omgeving van Stadskanaal zich prijstechnisch verhouden tot woningen in Stadskanaal zelf.

De huizenmarkt is bij uitstek lokaal en dus zijn de verschillen in woningwaarde per plaats aanzienlijk. Door het bestuderen van de marktwaarde van woningen in omliggende gemeenten, krijgen we een meer genuanceerd beeld van de huidige staat van de huizenmarkt. Hieronder zullen we dit in de vorm van grafieken verder toelichten:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Stadskanaal

De statistieken van makelaars in Stadskanaal lopen enorm uiteen, en dat kan bij jou veel vragen oproepen. De manieren waarop ze verschillen zijn divers; op het gebied van verkoopsnelheid, het aantal verkochte woningen en de gemiddelde verkoopprijs, om maar een paar punten te benoemen. Het is belangrijk om dit te beseffen in jouw zoektocht naar de meest geschikte makelaar.

Het zorgvuldig kiezen van een makelaar kan je vele voordelen opleveren. Niet alleen kan de juiste makelaar ervoor zorgen dat je woning snel en tegen een goede prijs wordt verkocht, maar ze kunnen ook ondersteunen in het hele verkoopproces. Het kan helpen om makelaars te onderzoeken en gebruiken we makelaarsstatistieken om de beste match voor jou te vinden.

Vergelijk makelaars in Stadskanaal Of lees meer over makelaars in Stadskanaal

Gemiddelde tarieven van makelaars in Stadskanaal

Heb je er ooit bij stilgestaan hoeveel courtages kunnen variëren bij verschillende makelaars? Het gemiddelde tarief dat makelaars in Stadskanaal rekenen is 1,19% van de verkoopprijs. Voor een woning met een gemiddelde verkoopprijs van € 296.475 betekent dat in euro's ongeveer € 3.528 courtagekosten.

Verkoop je je huis, dan is het slim om meerdere makelaars te benaderen voor een gesprek en offerte. De goedkoopste makelaar is niet per definitie de beste keuze, want kwaliteit, service en het bereikte verkoopresultaat verschilt. Evenals de courtage, dus vraag offertes op en vergelijk deze grondig!

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Stadskanaal

In Stadskanaal zijn er in totaal 5185 koopwoningen. Echter, ervan staan er telkens maar een klein deel te koop. Als woningverkoper kan deze schaarste aan koopwoningen in jouw voordeel werken. Het beperkte aanbod kan de interesse en de vraag naar jouw huis vergroten, mogelijk leidend tot betere verkoopvoorwaarden voor jezelf.

Aantal verkochte woningen in Stadskanaal

In de afgelopen 12 maanden hebben er in Stadskanaal een aanzienlijk aantal woningtransacties plaatsgevonden. 163 woningen zijn verkocht. Daarnaast zijn er ook vele woningen fris in de verkoop gezet. Voor een gedetailleerd overzicht van het aantal aanmeldingen en transacties per maand, bekijk de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Stadskanaal te verkopen?

Overweeg je om jouw woning in Stadskanaal te koop te zetten? Bij een dergelijk groot project is het handig om structuur en ondersteuning te hebben tijdens het verkoopproces. Gelukkig heeft Huis Verkopen een stappenplan ontwikkeld speciaal voor jou en jouw huis in Stadskanaal. Dit plan zal je leiden door alle fasen van de verkoop.

Het is belangrijk om elke stap zorgvuldig te benaderen en géén overhaaste beslissingen te maken, vooral als het gaat om het selecteren van een goede makelaar. Een goede makelaar is namelijk goud waard bij het soepel laten verlopen van jouw verkoopproces. Het is jouw verkoop, jouw huis en jouw toekomst dus zorg dat je alles in de hand hebt met het Huis Verkopen stappenplan voor Stadskanaal.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op het online platform Huis Verkopen kun je rekenen op actuele en betrouwbaar samengestelde informatie. De woningcijfers die je hier voor Stadskanaal vindt, zijn met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Deze cijfers geven je een goed inzicht in de huidige woonsituatie in Stadskanaal en helpen je een optimaal verkoopmoment te bepalen. We streven ernaar deze woningcijfers continu actueel te houden, zodat je altijd over de meest recente informatie beschikt.

Hoe Huis Verkopen je helpt

Huis Verkopen is méér dan een informatiebron. Met voorzieningen zoals de gratis waardebepaling, de tool om makelaars te vergelijken en de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen, bieden we je concrete handvatten voor een soepele verkoop van je woning. Bovendien, alles is geheel onafhankelijk en kosteloos te gebruiken! Het is ook mogelijk om aanvullende diensten te regelen voor de verkoop van je woning, zoals een energielabel, een verhuizer, een ontruimer, woningstyling en meer. Daarvoor beschikt Huis Verkopen over grote hoeveelheden data en kan daarom de beste lokale specialisten in Stadskanaal aan jou voorstellen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen