Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Roden

Denk je erover na om je huis te verkopen in Roden? Op deze pagina vind je de meest recente statistieken en vastgoedcijfers van de huizenmarkt in Roden, actueel tot juni 2024. Informatie over gemiddelde woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties kan je hier vinden. We houden deze informatie voortdurend bijgewerkt om je te helpen bij je woningverkoop.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Roden

De gemiddelde verkoopprijs in Roden is in de laatste 3 maanden € 435.769 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 405.134 euro. Deze cijfers geven een duidelijk overzicht van de huidige stand van zaken in de woningmarkt van Roden. Voordat je jouw huis gaat verkopen, is het raadzaam om rekening te houden met deze prijzen en de juiste marktomstandigheden af te wachten. Hier is de onderstaande grafiek om deze prijzen te visualiseren:

Huizenprijzen in Roden

Afgelopen 3 maanden

€ 217.000
€ 351.000
€ 486.000

Bij het bepalen van de waarde van je woning is het raadzaam om te kijken naar de waarde per vierkante meter in Roden. Een handige manier om een inschatting te maken van het potentieel verkoopbedrag, is het aantal m2 van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in dit gebied. Met deze informatie, krijg je een ruw beeld van het mogelijke verloop van je huisverkoop. Ter illustratie, zie hieronder de recente marktcijfers:

Huizenprijzen in Roden per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 3.000
€ 3.500

Prijsontwikkeling Roden laatste 12 maanden

In Roden laat de prijsontwikkeling van huizen zien hoe de lokale vastgoedmarkt zich ontwikkelt. De waarden van deze prijzen geven subtiel inzicht in de richting waarin deze markt beweegt, zonder aan te doen van enige verwachtingen of interpretaties.

Met een gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand van € 435.769, is het waardevol om deze bewegingen in context te zien. Zulke bewegingen komen vaak overeen met nationale gemiddelden. Hieronder ziet u een grafiek die de veranderingen in de afgelopen 12 maanden manifesteert:

Wat is mijn woning in Roden waard?

De beslissing om je huis in Roden te verkopen is vaak sterk afhankelijk van de mogelijke opbrengst. In onze veranderlijke woningmarkt, waar prijzen vaak stijgen, is het bepalen van de woningwaarde een belangrijke eerste stap. Het kan de doorslag geven bij de keuze om wel of niet te verkopen.

Overweeg je je huis te verkopen? Het is geen gek idee om een gratis waardebepaling door een makelaar te overwegen. Dit kan inzichten geven in de mogelijke verkoopwaarde van je woning. Bovendien biedt deze service de unieke kans om een waardebepaling op maat te krijgen, zonder enige kosten of verplichting.

Hoe werkt zo'n gratis waardebepaling precies? Een professionele makelaar bezoekt je woning, analyseert deze grondig en geeft een inschatting van de verkoopwaarde. Het kan verstandig zijn om deze waardebepaling door meerdere makelaars te laten uitvoeren. Verschillende makelaars kunnen namelijk verschillende waarderingen hebben. Je kunt aangeven dat je wilt dat verschillende makelaars de waarde van je woning bepalen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt is onderhevig aan talloze factoren, waarbij de locatie vaak een van de meest bepalende aspecten is. Daarom is het belangrijk te begrijpen dat de huizenprijzen niet uniform zijn, maar aanzienlijk kunnen variëren afhankelijk van de omgeving.

Bijvoorbeeld, het prijsniveau rondom Roden kan aanzienlijk verschillen van dat binnen Roden. Het observeren en vergelijken van de prijstrends in Roden en omliggende gemeenten kan dan ook een helder inzicht geven in het actuele woningmarktplaatje.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Roden

Welke makelaar in Roden is de beste keuze voor jou? Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Makelaars in Roden verschillen namelijk in hun aanpak, specialisaties en tarieven. Zo kan een makelaar zich bijvoorbeeld specifiek richten op luxe woningen, terwijl een andere meer ervaring heeft met starterswoningen. Daarnaast variëren hun commissies en kunnen sommige makelaars extra diensten, zoals fotografie of interieurstyling, bieden.

De keuze voor een goede verkoopmakelaar maakt een wereld van verschil. Een goede makelaar weet namelijk precies hoe hij jouw woning aantrekkelijk kan presenteren en heeft inzicht in de laatste markttrends. Met behulp van makelaarsstatistieken kunnen zij daarnaast bepalen op welke manier zij jouw huis het best in de markt kunnen zetten. Ga niet over één nacht ijs in het maken van deze beslissing, neem de tijd om makelaars te vergelijken en vind zo de ideale match.

Vergelijk makelaars in Roden Of lees meer over makelaars in Roden

Gemiddelde tarieven van makelaars in Roden

Als het op courtages aankomt, dan is het goed om een idee te hebben van het gemiddelde tarief dat makelaars in Roden rekenen. Het is per slot van rekening een belangrijk onderdeel van je uiteindelijke verkoopkosten. Het gemiddelde makelaarstarief in Roden ligt momenteel rond de 1,14%. Mocht je huis verkopen voor de gemiddelde verkoopprijs van € 435.769, dan komt dit neer op ongeveer € 4.968 aan courtagekosten.

Om zeker te zijn dat je niet te veel betaalt, kan het handig zijn om zelf tarieven te gaan opvragen bij verschillende makelaars. Dit doe je eenvoudig via tarieven opvragen. Hierbij krijg je direct van de makelaars te horen wat hun kosten zijn, wat je helpt om een weloverwogen keuze te maken. Let bij het kiezen van een makelaar niet alleen op het tarief, maar ook op de bijbehorende diensten en voorwaarden. Zo zorg je ervoor dat je de makelaar kiest die het best bij jouw situatie past.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Roden

In het pittoreske Roden is te zien dat een groot deel van de woningen koopwoningen betreft. In feite zijn er 4528 van zulke koopwoningen. Natuurlijk is er ook ruimte voor diversiteit, zo zijn er ook woningen beschikbaar voor huur, waaronder sociale huurwoningen en panden met andere bestemmingen. Ondanks dat de overgrote meerderheid uit koopwoningen bestaat, kun je hier dus ook ander soort woonmogelijkheden vinden die matchen met jouw specifieke situatie en behoeften.

Aantal verkochte woningen in Roden

In de afgelopen twaalf maanden is er een bepaald aantal woningen in Roden zowel aangemeld als verkocht. Met "aangemeld" bedoelen we woningen die nieuw in de verkoop worden gezet. Het aantal verkochte woningen, ofwel de transacties, kan met de tag 152 bijgehouden worden. Bekijk de onderstaande grafiek voor meer inzicht:

Ben je van plan jouw huis in Roden te verkopen?

Het verkopen van je woning in Roden kan best een klus zijn met zijn eigen uitdagingen. Zo moet je de woning verkoopklaar maken, terwijl je rekening moet houden met de unieke aspecten van de regionale woningmarkt en aantrekkelijke prijsstelling voor potentiële kopers. Daarnaast is het noodzakelijk om een goede makelaar te vinden die de lokale markt goed begrijpt.

Om het proces te vergemakkelijken is het goed om je te laten leiden door een duidelijk stappenplan. Zo helpen we je bij onder meer het verkrijgen van een energielabel, het selecteren van een competente makelaar, en de coördinatie van het verhuizen. Met dit plan in hand reken je efficiënt af met de uitdagingen en verkoop je jouw woning in Roden met succes.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op Huis Verkopen streven wij ernaar om kwalitatieve en accurate informatie te bieden op onze pagina's. De woninginformatie in Roden is geen uitzondering. Wij houden onze gegevens up-to-date en besteden veel zorg aan de samenstelling van deze informatie. We begrijpen dat het kiezen van een geschikt verkoopmoment een grote uitdaging kan zijn. Daarom houden we je op de hoogte van de huidige woningmarkt in Roden, inclusief de gemiddelde huizenprijzen en marktontwikkelingen in deze omgeving.

Service voor eenvoudige woningverkoop

HuisVerkopen.nl is jouw handige hulp bij het verkopen van je woning. Je kan gebruik maken van diverse tools, zoals een gratis waardebepaling of het vergelijken van makelaars om zo de beste makelaar in Roden te vinden. Ook kan je makelaarstarieven opvragen en zo flink besparen op makelaarskosten. Als je de verkoop van je woning voorbereidt met Huis Verkopen, weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en de beste deal krijgt bij alle lokale specialisten. Ons doel is om de verkoop van je huis zo eenvoudig en aangenaam mogelijk te maken.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen