Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Leek

Verken de boeiende huizenmarkt van Leek met een uitgebreid overzicht van relevante vastgoedcijfers. We bieden informatie over de gemiddelde woningprijzen, de vraag- en verkoopprijzen en het aantal transacties. Doe je voordeel met deze analyse van de woningmarkt in Leek, juli 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Leek

De gemiddelde verkoopprijs in Leek is in de laatste 3 maanden € 424.536 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 436.768 euro. Deze cijfers geven je een duidelijk beeld van de huidige staat van de woningmarkt in dit gebied. Na deze inleiding geven we je nog meer inzicht met een duidelijke grafiek. Deze toont de fluctuaties in de prijzen gedurende de laatste drie maanden:

Huizenprijzen in Leek

Afgelopen 3 maanden

€ 279.000
€ 383.000
€ 487.000

Het is fascinerend om de waarde per vierkante meter vastgoed in Leek te onderzoeken. Verder dan de totale vraagprijs kijken, biedt interessante inzichten. Zo geeft het een realistischer beeld van de waarde van een pand, aangezien niet iedere woning even groot of even modern is. De huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Leek is € 2.985. Hieronder vind je een gedetailleerde grafiek die dit verder uitlicht:

Huizenprijzen in Leek per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 2.800
€ 3.100

Prijsontwikkeling Leek laatste 12 maanden

De woningmarkt in Leek is het afgelopen jaar zeker niet stil blijven staan, met veranderingen in de verkoopprijzen van woningen over de afgelopen 12 maanden. Bovendien, om een beter inzicht te krijgen in de bewegingen, is het nuttig om de gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand te weten: € 424.536.

Zoals de fluctuaties in de verkoopprijzen laten zien, is de woningmarkt zelden statisch. Verderop vind je de grafiek die de prijsontwikkeling weergeeft. Hierin worden de marktcijfers en trends van de afgelopen maand en jaar getoond:

Wat is mijn woning in Leek waard?

De waarde van jouw huis in Leek wordt bepaald door diverse factoren. Denk aan het soort huis, het aantal vierkante meters, de actuele conditie van het pand en de huidige sterkte van de vastgoedmarkt. In het licht van deze factoren, springt de marktstand er uit als een zeer invloedrijke variabele voor de bepaling van de waarde.

Ben je nieuwsgierig wat jouw huis in Leek waard is? Dan is het inschakelen van een ervaren makelaar voor een gratis waardebepaling een aanrader. Deze waardebepaling biedt inzicht en helpt je bij de keuze om eventueel jouw huis te verkopen.

Een gratis waardebepaling door een makelaar is een procedure waarbij diverse aspecten van jouw woning worden beoordeeld om tot een realistische schatting te komen. Dit is een stap van grote toegevoegde waarde voor je besluitvormingsproces, aangezien het je voorziet in een duidelijk en overzichtelijk beeld van jouw huidige vastgoedpositie. De makelaar neemt tijdens een huisbezoek van circa 30 minuten de woning onder de loep om de waarde te bepalen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De variatie in woningmarktcijfers is immens. Deze variëteit is te zien door niet alleen naar Leek te kijken, maar ook naar nabije gebieden. Het blijkt dat de prijzen van huizen rondom Leek een andere tendens laten zien dan in Leek zelf.

Door deze inzichten in kaart te brengen, krijg je een helder perspectief op de huizenprijzen in de huidige markt. De contrasten en overeenkomsten tussen verschillende gemeenten geven een volledig beeld van de variërende verkoopprijzen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Leek

Sta je op het punt van verkopen, en nodig je binnentorings de vraag: 'Welke makelaar in Leek moet ik kiezen?' Begrijpelijk, want makelaars onderscheiden zich op allerlei manieren. Denk aan de kennis van de lokale markt, hun verkoopstrategie en de manier waarop ze communiceren met jou. Ook klantbeoordelingen lopen uiteen.

Het selecteren van de juiste makelaar maakt een wereld van verschil. Een capabele makelaar niet alleen helpt je in het navigeren van het verkoopproces, maar kan ook de juiste prijs bepalen, een sterke verkoopstrategie ontwikkelen en een optimale deal voor je sluiten. Vergeet niet de makelaars in Leek te vergelijken voordat je jouw definitieve keus maakt.

Vergelijk makelaars in Leek Of lees meer over makelaars in Leek

Gemiddelde tarieven van makelaars in Leek

Als je jouw huis wilt verkopen in Leek, is courtage een belangrijk onderdeel om naar te kijken, dit zijn de kosten die een makelaar rekent voor zijn diensten. De gemiddelde courtage in Leek ligt op 1,10% van de verkoopprijs van jouw woning. Klinkt misschien abstract, maar bij de gemiddelde verkoopprijs van € 424.536 komt dit neer op zo'n € 4.670 die je betaalt aan jouw makelaar.

Het kan voordelig zijn als je verschillende makelaars tegen elkaar afweegt om de best passende makelaar te vinden. Niet alleen zijn er grote prijsverschillen, maar ook de werkwijze en strategie van de makelaar kan sterk variëren. Daarbij is het belangrijk dat je een klik hebt met jouw makelaar. Om de meest geschikte te vinden, is het goed om zo vroeg mogelijk te starten met makelaars vergelijken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Leek

In Leek vormen koopwoningen een groot deel van het woningaanbod. Met een totaal van 3289 koopwoningen beschik je hier over een divers aanbod aan (woon)huizen die te koop staan. Maar Leek heeft meer te bieden dan alleen koopwoningen; er zijn ook vele (sociale) huurwoningen en andere woningen met diverse bestemmingen. Zo biedt de woningmarkt in Leek voor iedereen wel iets, ongeacht je voorkeuren en wensen.

Aantal verkochte woningen in Leek

In de afgelopen 12 maanden zijn er in Leek veel woningen in de verkoop gezet en verkocht. Het aantal aangemelde woningen en het aantal definitieve transacties zijn twee verschillende indicatoren, die iets kunnen zeggen over het verloop van de woningmarkt in Leek. Ga naar de onderstaande grafiek om de specifieke details en het totale aantal woningen dat verkocht is te bekijken, aangegeven met 118:

Ben je van plan jouw huis in Leek te verkopen?

Het verkopen van je huis in Leek is een flinke klus die zorgvuldige voorbereiding vereist. Je moet rekening houden met tal van zaken zoals de vaststelling van de woningprijs, het regelen van het energielabel, de presentatie van je huis voor het aantrekken van potentiële kopers en de selectie van een competente makelaar. Deze complexiteit vereist een grondige aanpak om ervoor te zorgen dat je een gunstige deal in de wacht sleept.

Daarom is het gebruik van een gedetailleerd stappenplan onmisbaar om de verkoop van jouw woning in Leek soepel en efficiënt te laten verlopen. Het biedt je een duidelijk traject om te volgen, inclusief stappen zoals jouw huis voorbereiden op de verkoop, het optimaal presenteren van jouw woning, het kiezen van de juiste makelaar en — indien nodig — het inschakelen van een betrouwbaar verhuisbedrijf. De waarde van een gedegen stappenplan kan niet genoeg benadrukt worden.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op onze website behouden we een constante flow van actuele informatie over de woningmarkt in Leek. Met de fluctuatie van de woningmarkt is het belangrijk om woningmarktcijfers doorlopend bij te werken. Dit geeft je een duidelijk beeld van de huidige woningmarkt in Leek en helpt je bij het maken van doordachte beslissingen, of dat nu betekent dat je wilt kopen, verkopen, huren of verhuren.

Handig hulpmiddel bij de woningverkoop

Huis Verkopen is jouw bondgenoot bij het regelen van de verkoop van je woning. Onze site biedt tools zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, zodat je de beste makelaar in Leek kunt vinden. Dankzij ons stappenplan en verschillende aanvullende diensten, waaronder energielabel aanvragen en woningstyling, ben je verzekerd dat je de beste deal krijgt bij alle lokale specialisten en dat je niets over het hoofd ziet bij de verkoop van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen