Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Hoogeveen

Op de huizenmarkt in Hoogeveen is het belangrijk om nauwlettend de ontwikkelingen te volgen. Door de huidige vraagprijzen in de gaten te houden, krijg je een helder beeld van de waarde van jouw woning. Dit geeft je een sterke uitgangspositie bij onderhandelingen over de verkoopprijs van jouw huis.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Hoogeveen

De gemiddelde verkoopprijs in Hoogeveen is in de laatste 3 maanden € 304.215 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 314.671 euro. Deze cijfers informeren jou als potentiële verkoper of koper over de huidige trends op de huizenmarkt in Hoogeveen. Een goed beeld van deze cijfers helpt je om juiste beslissingen te nemen bij het kopen of verkopen van een huis. De onderstaande grafiek toont de ontwikkeling van de gemiddelde verkoop- en vraagprijzen uitgezet tegen de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Hoogeveen

Afgelopen 3 maanden

€ 163.000
€ 264.000
€ 365.000

In de op handen zijnde grafiek krijg je een helder overzicht van de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 van de afgelopen 3 maanden in Hoogeveen. Een accuraat beeld van deze marktcijfers helpt je bij het maken van gefundeerde beslissingen omtrent het kopen of verkopen van een woning in deze regio:

Huizenprijzen in Hoogeveen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 2.900
€ 3.000

Prijsontwikkeling Hoogeveen laatste 12 maanden

In Hoogeveen kun je de beweging van de vastgoedmarkt aflezen aan de ontwikkeling van huizenprijzen. Hoewel prijzen variëren, biedt de maandelijkse gemiddelde verkoopprijs een indicatie van de richting.

De onderstaande grafiek illustreert de prijsontwikkeling van huizen in de afgelopen 12 maanden. Het gemiddelde verkoopcijfer van de afgelopen maand is € 304.215:

Wat is mijn woning in Hoogeveen waard?

Als inwoner van Hoogeveen is de potentiele opbrengst op de huidige huizenmarkt vaak een doorslaggevende factor in de beslissing om je huis te verkopen. De waarde van woningen kan fluctueren op basis van diverse elementen zoals locatie, buurtontwikkelingen en economische omstandigheden. Het is daarom belangrijk om een nauwkeurige waardebepaling van je huis te krijgen voordat je de grote stap zet.

Denk je eraan om je woning te verkopen? Bij het nemen van deze significante beslissing kan een gratis waardebepaling door een deskundige makelaar enorm behulpzaam zijn. Een makelaar heeft de juiste ervaring en kennis om waardebepaling van jouw woning te bepalen en je inzicht te geven in wat je woning vandaag de dag op de markt kan brengen.

Het proces van een gratis waardebepaling via een makelaar is over het algemeen eenvoudig. De makelaar zal je huis nauwkeurig inspecteren en vervolgens een gedetailleerd rapport opmaken over de geschatte waarde. Maar, het advies is om niet slechts te vertrouwen op één enkele waardebepaling. Omdat de waardeschatting van elk makelaar kan verschillen, kan het zinvol zijn om de waarde door meerdere makelaars te laten vaststellen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wanneer je de woningmarkt observeert, is het van belang te realiseren dat marktcijfers per plaats variëren. Het beeld in Hoogeveen kan sterk afwijken van dat in omliggende gebieden. Een gedegen idee van de huidige marktsituatie verkrijg je dan ook door te kijken naar de huizenprijzen in verschillende gemeenten.

Kijk bijvoorbeeld naar de onderstaande grafieken. Deze laten de gemiddelde verkoopprijzen van huizen per vierkante meter zien, zowel in Hoogeveen als in vergelijkbare plaatsen. Het levert een interessante vergelijking op en geeft antwoord op de vraag hoe de huizenprijzen in Hoogeveen zich verhouden tot andere plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Hoogeveen

In de regio Hoogeveen is er een breed scala aan makelaars en de prestaties variëren aanzienlijk. Deze verschillen kunnen betrekking hebben op de snelheid waarmee ze eigendommen verkopen, het bedrag dat ze in rekening brengen voor hun diensten en de speciale diensten die ze bieden, zoals professionele fotografie of het creëren van virtuele rondleidingen van jouw eigendom.

Het verstandig kiezen van een makelaar kan je veel voordeel opleveren bij de verkoop van jouw huis. Met een verscheidenheid aan experts om uit te kiezen, is het mogelijk om een specialist te vinden die zowel jouw budget als jouw verkoopambities begrijpt en respecteert. Maak de keuze eenvoudiger met ons handige hulpmiddel om makelaars te vergelijken en vind de juiste match voor jou.

Vergelijk makelaars in Hoogeveen Of lees meer over makelaars in Hoogeveen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Hoogeveen

Wanneer je besluit je huis in Hoogeveen te verkopen, speelt de courtage van de makelaar een belangrijke rol. De gemiddelde courtage in jouw regio is 1,12%. Dit percentage lijkt misschien klein, maar bij de gemiddelde verkoopprijs van € 304.215, kom je uit op € 3.407 aan makelaarskosten. Deze kosten kunnen uiteraard variëren per makelaar.

Omdat veel makelaars verschillende tarieven hanteren is het verstandig om deze onderling te vergelijken. Let hierbij op dat sommige makelaars additionele kosten rekenen die niet in hun basistarief zijn inbegrepen. Daarnaast is het nuttig om te kijken naar de verkoopstrategie en ervaring van de makelaar, aangezien dit kan bijdragen aan een succesvolle verkoop van jouw huis.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Hoogeveen

In het levendige Hoogeveen telt de huizenmarkt een significant aantal van 10758 koopwoningen. Echter, slechts een klein percentage daarvan is momenteel beschikbaar voor verkoop. Dat houdt in dat als je besluit jouw woning nu te koop te zetten, er ongetwijfeld veel belangstelling zal zijn, gezien het beperkte aanbod.

Aantal verkochte woningen in Hoogeveen

In de afgelopen 12 maanden heeft de woningmarkt in Hoogeveen zowel aanmeldingen als transacties gezien. Door dit te analyseren, krijg je een beeld van hoe actief de markt is geweest. Direct onder deze tekst, vind je de verkoopcijfers van Hoogeveen, inclusief het 361 transacties van afgelopen jaar:

Ben je van plan jouw huis in Hoogeveen te verkopen?

Als je op het punt staat jouw huis in Hoogeveen te verkopen, zijn er verschillende zaken waarmee je rekening moet houden. Zo spelen factoren als de huidige woningmarkt, jouw woningwaarde en het energielabel van je huis een groot belang. Daarnaast is het van cruciaal belang om goed verkoopadvies in te winnen en te overwegen het waardebepaling door een makelaar aan te vragen.

Voor het regelen van jouw huisverkoop in Hoogeveen kan een goed georganiseerd stappenplan een echte uitkomst bieden. Het opvolgen van een handig stappenplan voor de verkoop van je huis helpt je bij het houden van overzicht en zorgt ervoor dat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet. Zo kun jij je focussen op wat echt belangrijk is: je huis tegen de hoogste mogelijke prijs verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op het platform Huis Verkopen zorgen we ervoor dat je altijd over de meest actuele woningcijfers en statistieken van Hoogeveen beschikt. Onze experts beheren deze data met minutieuze aandacht en inzet, zodat je in één oogopslag een goed beeld krijgt van de huidige staat van de woningmarkt. Door deze gegevens doorlopend te actualiseren, blijf je steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de huizenprijzen. Zo kun jij op basis van deze informatieve data het optimale verkoopmoment voor je woning bepalen.

Aan de slag met je woningverkoop

Huis Verkopen is niet enkel een bron van woningcijfers, maar ook jouw steun en toeverlaat bij de voorbereiding en uitvoering van de woningverkoop. Dit platform biedt tal van handige tools die je begeleiden bij het regelen van je woningverkoop. Wil je graag een waardebepaling aanvragen of makelaars vergelijken? Dat kan! Bovendien helpt ons stappenplan je om te zorgen dat je niets over het hoofd ziet bij de verkoop. Dit maakt de weg naar verkoop eenvoudiger en neemt veel regelwerk uit handen, waardoor jij je volledig kan concentreren op het daadwerkelijke verkoopproces.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen