Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Zuidwolde

In de woningmarkt van Zuidwolde is er veel gaande. Overweeg je jouw huis te verkopen in deze regio? Neem dan deze waardevolle statistieken en vastgoedcijfers door. Ze bieden heldere inzichten over de ontwikkeling van huizenprijzen, vraagprijzen per m2 en het aantal woningverkopen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Zuidwolde

In Zuidwolde ligt de gemiddelde verkoopprijs over de afgelopen drie maanden op € 539.178 euro, terwijl de gemiddelde vraagprijs € 477.000 euro bedraagt. Deze cijfers bieden een inkijkje in de gelijkenissen tussen de huizenmarkt in Zuidwolde en de landelijke tendensen. Maak je op voor een helder overzicht van de prijsontwikkelingen dankzij de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Zuidwolde

Afgelopen 3 maanden

€ 215.000
€ 402.000
€ 589.000

Straks zie je een grafiek die inzichten biedt in de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 in Zuidwolde, over de afgelopen 3 maanden. Deze inzichten tonen je de reële prijsinformatie van de lokale woningmarkt. Het is vermeldenswaardig dat de vraagprijs en verkoopprijs per m2 altijd verschillen. Hier volgt de grafiek:

Huizenprijzen in Zuidwolde per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.200
€ 3.500

Prijsontwikkeling Zuidwolde laatste 12 maanden

De fluctuatie van huizenprijzen kan veel inzicht geven in waar een markt zich bevindt. Om je een idee te geven, in Zuidwolde was de gemiddelde verkoopprijs van een huis afgelopen maand € 539.178 euro.

Hoe deze prijzen zich de afgelopen 12 maanden hebben ontwikkeld, kun je direct onder dit stukje tekst bekijken. In de grafiek vind je de maandelijkse verkoopprijzen van woningen in Zuidwolde:

Wat is mijn woning in Zuidwolde waard?

De waarde van jouw woning in Zuidwolde is een resultante van diverse factoren. Om te beginnen speelt de locatie een grote rol: ligt je woning nabij het centrum, in een kindvriendelijke wijk, of juist aan een rustige laan met veel privacy? Ook de woning zelf draagt bij aan de waarde. Is er onlangs nog groot onderhoud gepleegd? Zijn de badkamer en keuken gedateerd of modern? Last but not least, is de marktontwikkeling van belang: stijgende of dalende verkoopprijzen in Zuidwolde beïnvloeden het prijskaartje van je woning.

Als je verder wilt dan een globaal idee van je woningwaarde, kun je overwegen om een gratis en vrijblijvende waardebepaling aan te vragen. Of je nu je huis wilt verkopen of dat je gewoon nieuwsgierig bent naar de huidige marktwaarde van je woning, een gratis waardebepaling geeft je een nauwkeurig en actueel beeld. Zo'n waardebepaling is een goed startpunt, zodat je een gedegen beslissing kunt nemen. Vraag een waardebepaling aan voor het precieze beeld van je woningwaarde.

Bij de waardebepaling komt een professionele makelaar bij je langs om een inschatting te maken van de waarde van je woning. Dit is niet alleen handig om te weten, het is ook nog eens kosteloos. Bovendien kijkt de makelaar met een objectief oog naar jouw woning, iets wat je zelf wellicht minder makkelijk kunt. Hierdoor krijg je een realistisch beeld van de marktwaarde van je woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarktcijfers kennen merkbare variaties per locatie. Zuidwolde heeft zijn eigen unieke woningmarktprofiel, net zoals plaatsen rondom Zuidwolde. Het is interessant om te zien hoe de huizenprijzen in Zuidwolde zich verhouden ten opzichte van deze omliggende gebieden.

Door een vergelijking te maken met de huizenprijzen in andere gemeenten, krijg je een compleet en realistisch overzicht van het huidige marktbeeld. Het is dus meerwaarde om de cijfers uit Zuidwolde in een bredere context te plaatsen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Zuidwolde

Het vinden van de meest geschikte verkoopmakelaar in Zuidwolde kan best een uitdaging zijn. Zeker omdat de prestaties van de makelaars sterk kunnen verschillen. Wij houden de cijfers van de woningmarkt én statistieken van de makelaars in Zuidwolde en omgeving bij. Zo weet je precies welke makelaars het beste presteren, het snelst jouw woning verkopen, gemiddeld een hogere verkoopprijs realiseren en hoeveel woningen ze verkopen. Dit geeft je een gedetailleerd inzicht en stelt je in staat om een grondige vergelijking te maken.

Op basis van onze statistieken kun je een weloverwogen keuze maken voor jouw verkoopmakelaar. Dit kan je immers veel voordelen opleveren. Je woning verkoopt wellicht sneller of voor een hogere prijs door de expertise van een toegewijde en kundige makelaar. Dit kan uiteraard een groot verschil maken in jouw verkoopproces. Bij ons vind je alle informatie die je nodig hebt om een keuze te maken die het beste past bij jouw situatie en wensen.

Vergelijk makelaars in Zuidwolde Of lees meer over makelaars in Zuidwolde

Gemiddelde tarieven van makelaars in Zuidwolde

Wist je dat het kennen van de gemiddelde tarieven van makelaars in Zuidwolde helpt in het bepalen van jouw budget voor de verkoop van je woning? De gemiddelde courtage ligt hier rond 1,08% van de verkoopprijs. Bij de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Zuidwolde (€ 539.178), betekent dit een gemiddelde makelaarskosten van € 5.823.

In jouw keuze voor een makelaar is het verstandig om niet alleen te focussen op de prijs. De goedkoopste makelaar is namelijk niet altijd de beste. Kijk naar de diensten die aangeboden worden en wees kritisch op de verkoopbegeleiding en marketingstrategieën. Dit kan een groot verschil maken in hoe snel je huis verkocht wordt, en voor welke prijs.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Zuidwolde

In Zuidwolde vind je een mix van koop- en huurwoningen. Een interessant detail is dat een bepaald deel van deze woningen onder de categorie sociale huurwoningen valt. Echter als je een blik werpt op de woningmarkt in Zuidwolde, dan valt je op dat het merendeel bestaat uit koopwoningen, en het aantal hiervan is werkelijk significant. Met 2108 koopwoningen is de kans groot dat je in Zuidwolde jouw droomhuis vindt!

Aantal verkochte woningen in Zuidwolde

In de laatste 12 maanden was er activiteit op de huizenmarkt van Zuidwolde. Hierbij gaat het zowel om aanmeldingen, waarbij woningbezitters hun woning in de verkoop zetten, als om transacties, zijnde de daadwerkelijke verkoop van de woningen. Het precieze aantal verkochte woningen, ofwel transacties, gedurende deze periode is als volgt aangegeven: 64. Bekijk de onderstaande grafiek voor een maandelijkse en jaarlijkse uitsplitsing hiervan:

Ben je van plan jouw huis in Zuidwolde te verkopen?

Het verkopen van jouw woning in Zuidwolde behelst meer dan alleen maar een bord in de tuin zetten. Er zijn enorm veel zaken om rekening mee te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het regelen van een energielabel, het kiezen van een competente makelaar en het in de arm nemen van een accuraat verhuisbedrijf. De concurrentie kan fel zijn en reparaties of renovaties kunnen benodigd zijn om jouw huis eruit te laten springen, dit om de verkoopprijs te optimaliseren. Dit zijn slechts enkele van de overwegingen die belangrijk zijn bij de verkoop.

Met betrekking tot deze complexe materie, kan het ontzettend handig zijn om een gepaste, gestructureerde aanpak te hanteren. Deze helpt je om alle aspecten van de verkoop in een logische volgorde af te handelen. Het kan je onder andere bijstaan bij het uitzoeken van het benodigde papierwerk, of bij het maken van strategische keuzes over hoe je jouw huis het best kunt promoten. De noodzaak van goede planning en methodische aanpak, is dan ook niet te onderschatten bij het succesvol afronden van de verkoop van jouw huis in Zuidwolde.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Wij bij Huis Verkopen besteden veel aandacht aan het bijhouden en actualiseren van de woningcijfers die je op deze pagina kunt vinden. Dit doen wij om jou, als potentiële woningverkoper, een zo helder mogelijk beeld te geven van de huidige stand van zaken op de huizenmarkt in Zuidwolde. De hier vermelde cijfers en woningmarkt data zijn samengesteld met grote zorg en precisie, om je inzicht en overzicht te bieden bij het kiezen van het ideale verkoopmoment.

Zorgeloos en efficiënt je huis verkopen

Huis Verkopen draagt niet alleen bij aan het geven van een goed inzicht in de woningmarkt van Zuidwolde, maar helpt je ook stap voor stap bij het regelen van de verkoop van je woning. Heb je bijvoorbeeld hulp nodig bij het aanvragen van een waardebepaling of zie je door de bomen het bos niet meer als het gaat om makelaars vergelijken? Wij staan voor je klaar. Van het overwegen van verkoop tot het vinden van de beste makelaar in Zuidwolde, Huis Verkopen helpt je bij elke stap. Zo kun je met een gerust hart je woningverkoop regelen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen