Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Zuidwolde

Op zoek naar een uitstekende verkoopmakelaar in Zuidwolde? Deze pagina biedt inzicht in lokale makelaars, hun prestaties en hun aanpak. Hiermee kun je weloverwogen een makelaar kiezen die jouw woning professioneel op de markt brengt en met resultaat verkoopt.

Over makelaars in Zuidwolde

Wanneer het tijd is om jouw woning in Zuidwolde te verkopen, is het kiezen van de juiste makelaar een belangrijke beslissing. Bij ons worden alle gegevens van makelaars in Zuidwolde bijgehouden. Denk bijvoorbeeld aan verkoopsnelheid, gemiddelde verkoopprijs of klantbeoordelingen. Dit vergelijken van makelaars biedt je inzicht in welke makelaar bij jouw verkoopstrategie past en wie jou op de beste manier kan bijstaan om geïnteresseerde kopers te bereiken.

Vraag je je af wat de beste aanpak is om jouw huis op de markt te brengen? Ben je benieuwd naar welke makelaarskosten er mogelijk zijn of welke diensten een makelaar allemaal voor je kan regelen? Misschien wil je weten hoe een bepaalde makelaar zich onderscheidt van anderen in Zuidwolde? Hoe dan ook, de antwoorden op deze vragen en nog veel meer, plus alles wat je nodig hebt om een goed onderlegde keuze te maken, komen aan bod.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.562
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 15.296
Besparing (gem.)
€ 1.494

Actueel

 • Om te beginnen, als je je huis wilt verkopen moet je rekening houden met de verschillende makelaarskosten. In Zuidwolde liggen de courtages voor makelaars momenteel tussen de 0,90% en 1,48% (peildatum april 2024). Deze kosten kunnen sterk uiteenlopen, afhankelijk van de makelaar en de specifieke situatie.
 • Verder is het goed om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Zuidwolde rond de € 3.519 ligt. Je kunt meer informatie over de actuele huizenprijzen op onze website vinden.
 • Tenslotte wil ik je meegeven dat tarieven van makelaars continu in beweging zijn. Door de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken, kun je momenteel in Zuidwolde gemiddeld € 1.494 besparen. Het is daarom zeker de moeite waard om tijd te steken in deze vergelijking.

Uitgelichte makelaars in Zuidwolde

Als je jouw woning gaat verkopen in Zuidwolde, dan zijn er verscheidene makelaars die je kunt inschakelen. Wij bieden je een handig overzicht waarin je de verschillende verkoopmakelaars in Zuidwolde kunt bekijken. Het is verstandig deze makelaars met elkaar te vergelijken om zo de beste keuze te kunnen maken, daar je op deze manier zicht krijgt op wie je de meest gunstige verkoopprijs en voorwaarden kan bieden.

Logo Hentenaar Makelaardij

Hentenaar Makelaardij

Bij Hentenaar Makelaardij draait het om jouw woonplezier. Met meer dan 40 jaar ervaring in Hoogeveen en Zuidwolde, weten ze hoe ze jouw droomwoning moeten vinden of verkopen. Hun aanpak gaat verder dan service alleen; ze laten je voelen dat je belangrijk bent. Met een team van 10 medewerkers, gecertificeerd door de NVM, VastgoedCert, NWWI en NRVT, kun je rekenen op deskundigheid, open communicatie en persoonlijke betrokkenheid.
Logo Stege Makelaardij

Stege Makelaardij

Stege Makelaardij is een vriendelijk en vakkundig team dat sinds 2012 groeit en actief is in Zuidwolde en omgeving. Vanuit hun locatie in het centrum helpen ze je bij het kopen en verkopen van je woning, met speciale aandacht voor styling en fotografie. Ze doen ook bedrijfsruimte, winkels en recreatie. De makelaardij heeft een gemiddelde klantwaardering van 9,2, te danken aan hun waardevolle, eerlijke en zorgvuldige werkwijze. Stege Makelaardij is lid van de NVM en heeft VastgoedCert en NRVT certificaten.

Let op: er zijn meer verkoopmakelaars actief in Zuidwolde dan je in eerste instantie ziet. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Zuidwolde mee in onze vergelijking. De makelaar die het beste bij jouw woning en situatie past, staat wellicht niet in bovenstaand overzicht, maar kun je vinden door goed te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Zuidwolde Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Zuidwolde?

Naast de bovengenoemde courtage, die een percentage van de verkoopprijs inhoudt, wordt er ook vaak een bedrag in rekening gebracht voor opstartkosten. Deze betreffen kosten die de makelaar maakt om jouw huis te adverteren en gereed te maken voor de verkoop. Beide begrippen nader toegelicht kun je vinden middels deze link.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Zuidwolde 0,58% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.494 door eerst tarieven op te vragen. Het is dan ook raadzaam om verschillende makelaars te vergelijken alvorens je er een inschakelt voor het verkopen van jouw huis.

Kosten van makelaars in Zuidwolde

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.200
€ 5.700
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Zuidwolde

Als je van plan bent je huis in Zuidwolde te verkopen, krijg je als eerste te maken met opstartkosten. Dit zijn kosten die makelaars in rekening brengen bij het starten van de verkoopservice. Deze kosten bevatten een breed scala aan diensten, zoals fotografie, promotiemateriaal maken, een advertentie plaatsen op huizensites en Funda, en het opstellen van een brochure voor jouw woning.

Het is belangrijk om te erkennen dat bijna alle makelaars in Zuidwolde opstartkosten rekenen. Dit zijn eenmalige kosten die betaald moeten worden, ongeacht of het huis daadwerkelijk verkocht wordt. De gemiddelde opstartkosten variëren tussen € 400 en € 700. Door je bewust te zijn van deze kosten, kun je een geïnformeerde beslissing nemen over welke makelaar het beste past bij jouw specifieke behoeften en budget.

Intrekkingskosten van makelaars in Zuidwolde

In Zuidwolde is het niet ongebruikelijk dat makelaars intrekkingskosten in rekening brengen als je besluit jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Dit is een bepaalde vergoeding die je aan de makelaar betaalt ter compensatie van de tijd, moeite en middelen die de makelaar heeft geïnvesteerd in het proberen te verkopen van jouw huis. Het is belangrijk om van deze mogelijke kosten op de hoogte te zijn voordat je met een makelaar in zee gaat.

Intrekkingskosten kunnen bijvoorbeeld aan de orde komen wanneer je na de bezichtigingen of marktanalyse besluit dat je toch liever niet wilt verkopen. Of misschien krijg je een onverwachte verandering in je persoonlijke situatie die het noodzakelijk maakt om de verkoop stop te zetten. In dergelijke gevallen is het gebruikelijk dat de makelaar een vergoeding vraagt voor de tot dan geleverde diensten. Elke makelaar kan deze kosten anders berekenen, dus het is slim om hierover vooraf duidelijke afspraken te maken.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Zuidwolde met een vast tarief

In Zuidwolde zijn er makelaars die een vast tarief hanteren. Dit kan voordelig zijn, omdat je weet waar je aan toe bent. Met een vast bedrag loop je niet tegen onverwachte kosten aan. Je weet van tevoren precies wat je dient te betalen. De gemiddelde vaste tarieven in Zuidwolde liggen rond de € 3.250 (update: april 2024).

Een vast tarief kan echter ook een nadeel zijn. Stel, je huis is uiteindelijk voor een hogere prijs verkocht dan je had verwacht. Bij een vast tarief profiteert de makelaar niet mee van deze prijsstijging, terwijl hij hier mogelijk wel een rol in heeft gespeeld. Je kunt je dan afvragen of dit eerlijk is tegenover de makelaar.

Tip: Laat je niet enkel leiden door de hoogte van de makelaarskosten. Het kan lonen om voor een makelaar te kiezen die weliswaar een hoger tarief hanteert, maar ook een hogere verkoopprijs realiseert. Overweeg of een courtage (een percentage van de verkoopprijs) niet eerlijker is. In dat geval profiteert de makelaar mee van een hogere verkoopprijs en heb jij wellicht een sterkere onderhandelingspositie.

4 feitjes over makelaars in Zuidwolde

 • Het is interessant om te zien hoe huizen in Zuidwolde, met de ondersteuning van een makelaar, gemiddeld 11% winstgevender verkopen dan zonder tussenkomst van deze professionals. Dit toont het belang van hun expertise in de onroerend goed markt.
 • Grote variaties kunnen voorkomen in de geschatte waarde van woningen in Zuidwolde door verschillende verkoopmakelaars. Het is niet ongebruikelijk dat de schattingen variëren met een bedrag van €37.000. Om nauwkeurigheid te waarborgen, kan een gratis waardebepaling essentieel zijn.
 • Wanneer je overweegt om een vastgoedtransactie uit te voeren, is het verstandig om rekening te houden met de gemiddelde courtage van een makelaar in Zuidwolde. Met een gemiddelde dienstverleningskosten van 1,08%, kun je een idee krijgen van de kosten die kunnen optreden.
 • In Zuidwolde nodigen veel mensen die hun huis verkopen gemiddeld drie verschillende makelaars bij hen thuis uit, voordat ze een definitieve keuze maken. Het is een praktijk die helpt om de meest vakkundige makelaar te kiezen die past bij jouw unieke situatie.

Wat levert de beste makelaar in Zuidwolde op?

Je wilt je woning in Zuidwolde verkopen en je bent op zoek naar een makelaar. Niet zomaar een makelaar, je wilt een uitstekende. Het is goed om te weten dat de resultaten behaald door makelaars in Zuidwolde aanzienlijk verschillen.

Dit is hoe je de beste makelaars in Zuidwolde herkent:

 • Makelaars die topprestaties leveren, zijn vaak in staat om woningen bovengemiddeld te verkopen. In Zuidwolde betekent dit dat de best presterende makelaars woningen gemiddeld voor een bedrag van € 13.538 meer verkopen dan hun concurrenten.
 • Onze onderzoeksgegevens wijzen ook uit dat de snelste makelaars in Zuidwolde woningen gemiddeld in 15 dagen minder tijd verkopen dan anderen. Dit zijn vaak de makelaars die zich volledig inzetten voor iedere verkoop en een actieve verkoopstrategie hanteren.

De beste makelaar in Zuidwolde vinden

Niet alle makelaars in Zuidwolde bieden dezelfde kwaliteit van dienstverlening. Aangezien diensten, tarieven en verkoopstrategie sterk kunnen variëren, kan de juiste keuze voor jouw situatie een wereld van verschil maken.

Het vinden van de beste makelaar voor jouw specifieke woning en omstandigheden hoeft niet moeilijk te zijn. Door te vergelijken krijg je zicht op welke makelaar in Zuidwolde niet alleen het beste bij jou past, maar ook de meest gunstige voorwaarden biedt.

Waar moet je op letten bij makelaars in Zuidwolde?

Bij het kiezen van een geschikte makelaar in Zuidwolde zijn er verschillende aandachtspunten waar je rekening mee moet houden:

Ervaring in Zuidwolde

Een essentieel aspect is de ervaring van de makelaar in Zuidwolde. Een lokale makelaar kent de markt goed en weet hoe hij jouw woning het best kan presenteren.

Vraag naar tarieven

Het is belangrijk dat je weet wat je kunt verwachten qua kosten. Vraag naar de tarieven van de makelaar of raadpleeg deze op huisverkopen.nl.

Controleer de dienstverlening

Wat is inbegrepen in de dienstverlening van de makelaar? Krijg je bijvoorbeeld persoonlijke begeleiding? Het is slim om de dienstverlening goed na te vragen.

Verkoopstrategie

Wat is de verkoopstrategie van de makelaar? Elke woning en verkoper is uniek, dus het is belangrijk dat de makelaar een op maat gemaakte verkoopstrategie hanteert.

Vraag naar verkoopadvies

Niet elke makelaar geeft hetzelfde verkoopadvies. Kies voor een makelaar die adviezen geeft waar je je in kunt vinden. Vraag een gratis verkoopadvies aan bij de makelaar via huisverkopen.nl.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Als je van plan bent om je huis in Zuidwolde te verkopen, is het verstandig om een NVM-makelaar te raadplegen. Deze makelaars zijn aangesloten bij een gerenommeerde beroepsvereniging, wat betekent dat zij bepaalde gedragsregels en kwaliteitseisen naleven. Dit biedt jou als woningverkoper meer zekerheid en transparantie.

Naast de NVM zijn er ook VBO en VastgoedPRO. Ook deze brancheorganisaties hanteren strenge eisen aan hun leden en zorgen zo voor een garantie van deskundigheid en betrouwbaarheid. Kiezen voor een makelaar die niet is aangesloten, kan leiden tot minder bescherming en onzekerheid over kwaliteit en integriteit.

Wat doet een makelaar in Zuidwolde?

Een goede makelaar in Zuidwolde kan een groot verschil maken bij de verkoop van je huis. Met uitgebreide kennis van de lokale markt en jarenlange ervaring, kan de makelaar je begeleiden tijdens elke stap van dit ingewikkelde proces.

Makelaars doen meer dan alleen het plannen van bezichtigingen en advertenties plaatsen. Ze bieden bijvoorbeeld ook waardevolle hulp bij het bepalen van de juiste verkoopprijs en onderhandelingen voeren met potentiële kopers. Bovendien kunnen ze jouw belangen behartigen bij complexe juridische zaken.

 • Realiseren van een marktconforme verkoopprijs.
 • Plannen en begeleiden van bezichtigingen.
 • Voeren van onderhandelingen met kopers.
 • Afhandelen van juridische aspecten.
 • Ondersteunen bij de afwikkeling en overdracht.

Waarom een makelaar in Zuidwolde inschakelen?

De verkoop van een woning kan lastig en tijdrovend zijn. Het betreft veel meer dan enkel het plaatsen van een 'te koop' bord in je tuin. Door een makelaar in te schakelen, profiteer je van hun kennis en ervaring op de lokale woningmarkt. Bovendien, zijn zij vooral oplettend in het herkennen van potentiële valkuilen. De makelaars in Zuidwolde staan klaar om je te begeleiden bij de verkoop van je huis.

Professionele expertise

De materiële kennis en ervaring die een makelaar meebrengt, kan het verloop van de verkoop sterk beïnvloeden. Ze zijn bekend met de marktontwikkelingen en vastgoedwaarderingen in Zuidwolde, wat helpt om de juiste vraagprijs voor je huis te bepalen.

Verkoopstrategie op maat

Een makelaar ontwikkelt een gerichte verkoopstrategie die aansluit bij jouw specifieke situatie en de kenmerken van je woning. Zo wordt er gebruik gemaakt van hun uitgebreide netwerk en marketingkanalen om de zichtbaarheid van jouw huis te optimaliseren.

Administratieve ontzorging

Makelaars nemen de administratie op zich, wat jou ontlast van de stress en complexiteit die het verkoopproces vaak met zich meebrengt. Dit betreft notariële zaken, het opstellen van het koopcontract en de afhandeling van alle financiële zaken.

Snellere verkoop

De belangrijkste reden om gebruik te maken van een makelaar? Zij zorgen vaak voor een snellere verkoop dan wanneer je dit zelf had gedaan. Door de ervaring en expertise van de makelaar wordt er proactief omgegaan met potentiële kopers waardoor je sneller het bordje 'verkocht' uithangt.

Makelaars in Zuidwolde vergelijken

Bij het verkopen van je woning in Zuidwolde is het kiezen van de juiste makelaar cruciaal. Bij Huis Verkopen begrijpen we dat en daarom maken we het vergelijken van verkoopmakelaars makkelijk.

 • Gratis en vrijblijvend vergelijken
 • Objectieve informatie en statistieken
 • Koppeling aan beste makelaars aan de hand van je woning en wensen
 • Nutten van gratis waardebepaling en verkoopadvies

Door makelaars te vergelijken krijg je een goed beeld van voor welke prijs zij denken jouw huis te kunnen verkopen. Zo maximaliseer je de verkoopopbrengst en bespaar je op makelaarskosten. Huis Verkopen helpt je hiermee om de beste keuzes te maken.

Vergelijk makelaars in Zuidwolde Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Zuidwolde

De gemiddelde makelaarskosten in Zuidwolde zijn € 5.562. Dit is belangrijk om te weten bij het kiezen van een makelaar voor jouw woningverkoop.

Vergelijk de tarieven door offertes op te vragen bij verschillende makelaars. Je kunt dit doen door 'tarieven op te vragen' bij lokale makelaars in Zuidwolde.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Zuidwolde is 55 dagen. Dit kan echter verschillen per huis en situatie.

Vraag naar hun courtage, verkoopstrategie, verkoopsnelheid en eventuele extra kosten. Het is ook handig om 'verkoopadvies' te vragen.

Let op hun deskundigheid, ervaring en tarieven. Check ook de beoordelingen van andere klanten. De gemiddelde besparing op makelaarskosten door te vergelijken is € 1.494.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen