Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Zwolle

In je zoektocht naar een geschikte makelaar voor de verkoop van je huis in Zwolle, kan deze pagina uitkomst bieden. De tools laten je op verschillende manieren makelaars vergelijken: tarieven opvragen, offertes aanvragen of een waardebepaling van je woning aanvragen. Zo vind je gemakkelijk de makelaar die bij jou past.

Over makelaars in Zwolle

In Zwolle en omstreken barst het van de makelaars. Elk met hun eigen unieke werkwijze, filosofie en prijskaartje. Ontdekkingstochten in het landschap van makelaardij kunnen verrassend zijn, sommige makelaars richten zich bijvoorbeeld enkel op de bovenkant van de markt terwijl anderen zich specialiseren in starterswoningen. Of misschien stuit je op een kantoor wiens openingstijden onverwacht ruim zijn. Het is zaak om een goed overzicht te krijgen voordat je een keuze maakt.

We bieden je een handige manier om de vele makelaars in Zwolle en omgeving te vergelijken. Door verschillende facetten zoals hun aanpak, specialisaties en tarieven naast elkaar te leggen, kun je straks een doordachte keuze maken. Klaar om de wereld van makelaardij te ontdekken? Op deze pagina vind je alle nuttige informatie over makelaars in Zwolle om jou op weg te helpen.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.053
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.896
Besparing (gem.)
€ 1.391

Actueel

 • Neem in overweging dat de gemiddelde courtages van makelaars in Zwolle op dit moment liggen op 1,09%. Dit is een actuele indicatie voor deze maand: april 2024.
 • Ook de huidige huizenprijzen in de stad zijn relevant: de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Zwolle is op dit moment € 463.537 euro en de gemiddelde verkoopprijs per m2 ligt op € 4.134 euro. Meer informatie over de huizenprijzen in Zwolle kan interessant zijn.
 • Met betrekking tot de makelaarstarieven is het zinvol om te benoemen dat deze tarieven doorlopend fluctueren in Zwolle. Daarom kan het vergelijken van makelaarstarieven je gemiddeld € 1.391 euro besparen. Houd ook deze beweging in gedachten.

Uitgelichte makelaars in Zwolle

Direct onder deze tekst vind je een overzicht van diverse verkoopmakelaars die werkzaam zijn in Zwolle. Echter, er zijn nog meer makelaars in deze stad actief, elk met hun eigen unieke specialisaties. Onthoud dat voor jou persoonlijk, de beste makelaar in Zwolle de professional is die het meest afgestemd is op zowel het type huis, je specifieke situatie als je eigen voorkeuren.

Logo Admono Makelaars

Admono Makelaars

Admono Makelaars in Zwolle legt de focus op persoonlijk contact en volledige aandacht voor jouw opdracht. Het betrokken team, bestaande uit vier medewerkers, staat voor een intensieve begeleiding tijdens het traject van het (ver)kopen van een woning. Met specialisme in woningfotografie en -styling, biedt Admono Makelaars een complete dienstverlening, waarbij flexibiliteit centraal staat. Het bedrijf heeft erkende certificeringen en is lid van branchevereniging NVM.
Logo BoertjesHorst makelaardij

BoertjesHorst makelaardij

Bij BoertjesHorst makelaardij kun je rekenen op een kleinschalig, laagdrempelig en gedreven team. De focus ligt hier niet op snelle succesen, maar op het behalen van uitstekende resultaten voor elke klant. Of je nu jouw huis wilt verkopen of een nieuwe woning wilt aankopen, deze makelaar biedt betrouwbaar advies passend bij je situatie. Met hun diepgaande kennis van Zwolle en gerichte aanpak op basis van cijfers, zorgen ze ervoor dat je altijd weet waar je aan toe bent.
Logo ALEX woon- & bedrijfsmakelaars ZWOLLE

ALEX woon- & bedrijfsmakelaars ZWOLLE

Bij Alex woon- & bedrijfsmakelaars Zwolle kun je terecht voor betrokken en resultaatgerichte diensten bij de aan- en verkoop van jouw woning. Met hun aanpak, die bestaat uit een helder stappenplan en slimme verkoopkanalen, weten ze optimale prijzen te realiseren in korte verkooptijden. Ze zetten zich ook in voor styling en fotografie van huizen, waarmee jouw woning eruit springt. De makelaardij draait op de 'No cure, No pay' regel voor zekerheid en transparantie.
Logo de Graaf van Vilsteren Garantiemakelaars

de Graaf van Vilsteren Garantiemakelaars

Bij de Graaf van Vilsteren Garantiemakelaars staan ervaring en deskundigheid voorop. Dit kantoor is lid van de NVM en beschikt over de NWWI, NRVT en FIABCI certificaten. Met vier medewerkers bieden ze diensten op het gebied van verkoop, aankoop, verhuur en taxaties, met een focus op kantoren. Ze blikken terug op een actief jaar met vele transacties. Voor een betrouwbaar en professioneel makelaarskantoor, is de Graaf van Vilsteren een solide keuze.
Logo Edwin van Vilsteren Makelaars

Edwin van Vilsteren Makelaars

Edwin van Vilsteren Makelaars is een ambitieus en flexibel makelaarskantoor in Zwolle, met 5 gedreven medewerkers. Ze onderscheiden zich door hun kennis van de lokale woningmarkt en nemen ruim de tijd om te voldoen aan jouw woonwensen. Of je nu wilt kopen, verkopen of taxeren, ze zetten hun expertise voor je in. Onderdeel van de NVM, met VastgoedCert, NWWI en NRVT certificaten, kun je ze vinden in het centrum aan de Thorbeckegracht.
Logo Holtland Makelaardij

Holtland Makelaardij

Holtland Makelaardij, lid van de NVM, benadrukt de persoonlijke benadering en integriteit in hun dienstverlening. Zij zien hun werk niet puur als verkopen, maar als een proces van samenwerking en vertrouwen. Holtland Makelaardij biedt diensten in verkoop, verhuur, taxaties en aankoop, met een specialisme in nieuwbouw. Met vele recente transacties en gecertificeerde medewerkers in hun team, is dit makelaarskantoor een competente partner voor jouw vastgoed behoeften.
Logo Jouw nieuwe huis makelaars B.V.

Jouw nieuwe huis makelaars BV

Jouw Nieuwe Huis Makelaars is een veelzijdige nieuwbouwmakelaar die je bijstaat bij de aankoop of huur van jouw ideale woning. Met hun expertise in de nieuwbouwsector bieden ze begeleiding bij het visualiseren van een nog niet bestaande woning en landschap. Ze luisteren graag naar jouw wensen en beantwoorden al je vragen met plezier. Als lid van de NVM-branchevereniging garanderen ze professionaliteit en kwaliteit in hun diensten.
Logo Karssen Makelaars

Karssen Makelaars

Karssen Makelaars is een deskundig en betrokken makelaarskantoor in Zwolle, met een sterke focus op het verkopen van huizen. Ze bieden een complete, full-service aanpak en hebben heldere, transparante dienstverlening. Karssen Makelaars bestaat uit een toegewijd, gecertificeerd team, met ervaring in verschillende segmenten van de vastgoedmarkt. Ze hebben opvallende specialismen zoals woningfotografie en nieuwbouw. Ze zijn elke werkdag open en op afspraak buiten reguliere tijden.

Let op: er zijn nog veel meer verkoopmakelaars in en rondom Zwolle dan je in eerste instantie zou denken. Misschien staat jouw ideale makelaar niet eens in de bovenstaande lijst. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Zwolle mee in onze vergelijking. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt!

Vergelijk makelaars in Zwolle Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Zwolle?

Een verkoopmakelaar in Zwolle rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,09% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 463.537 in Zwolle komt dit neer op € 5.053 aan makelaarskosten (update april 2024).

Hoewel de kosten voor een makelaar bij verkoop het hoogst lijken, levert een deskundige makelaar waarde op in de vorm van een hogere verkoopprijs . De investering is het waard als je huis voor de hoogst mogelijke prijs wordt verkocht.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Zwolle 0,60% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.391 door eerst tarieven op te vragen. Het is slim om even de tijd te nemen om de verschillen tussen makelaars te vergelijken, want dit is geheel kosteloos en verplicht je tot niets.

Kosten van makelaars in Zwolle

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.000
€ 5.200
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Zwolle

Veel makelaars in Zwolle werken met opstartkosten voor hun dienstverlening. Dit zijn kosten die je betaalt voordat de makelaar daadwerkelijk voor je aan de slag gaat. Dit is een standaard onderdeel van het tarief dat door een makelaar in rekening wordt gebracht. Deze kosten kunnen bijvoorbeeld bestaan uit voorbereidingskosten, administratiekosten, fotokosten, plaatsingskosten voor jouw huis op bekende woningwebsites en kosten voor het opmaken van verkoopmateriaal.

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze kosten voordat je een overeenkomst aangaat met een makelaar. Variërend per makelaar kunnen deze opstartkosten namelijk behoorlijk oplopen. Om een helder beeld te krijgen van wat de totale kosten per makelaar in Zwolle zijn, inclusief mogelijke opstartkosten, kun je de tarieven opvragen bij verschillende makelaars. Dat is gemakkelijk, gratis en geheel vrijblijvend.

Intrekkingskosten van makelaars in Zwolle

Intrekkingskosten zijn kosten die je mogelijk moet betalen als je besluit om jouw woning uit de verkoop te halen. Makelaars in Zwolle kunnen deze kosten in rekening brengen bij voortijdige beëindiging van de verkoop. Stel, de omstandigheden veranderen en je wilt jouw huis toch niet meer verkopen, dan kan dit gepaard gaan met intrekkingskosten. Deze zijn meestal opgenomen in de algemene verkoopvoorwaarden van de makelaar, dus het is belangrijk om deze goed door te lezen voordat je een contract aangaat.

De intrekkingskosten zijn een compensatie voor de gemaakte kosten en de tijd en energie die de makelaar al in de verkoop van jouw woning heeft geïnvesteerd. Soms zijn deze kosten een vast bedrag, maar het kan ook een percentage van de courtage zijn. Er bestaat geen standaardtarief voor intrekkingskosten en elke makelaar kan hier zijn eigen prijs voor vragen. Dus, als je overweegt om de verkoop van je huis te stoppen, wees je dan bewust van deze kosten en de eventuele financiële gevolgen die dit met zich mee kan brengen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Zwolle met een vast tarief

In Zwolle zijn er makelaars die werken met een vast tarief. Het grote voordeel hiervan is dat je precies weet waar je aan toe bent qua bemiddelingskosten. Je betaalt een vooraf vastgesteld bedrag zodra je huis is verkocht. Het gemiddelde vaste tarief dat zij hanteren is € 3.250 (update: april 2024).

Een veelvoorkomend punt van kritiek is echter dat een vast tarief niet altijd in het voordeel van de verkoper is. Stel je voor dat je huis na een lange marketingcampagne uiteindelijk verkocht wordt voor €300.000. Met een vast tarief van €3.000 betekent dit dat jouw makelaar effectief 1% courtage ontvangt. Maar stel je voor dat je huis binnen een week verkocht wordt voor dezelfde €300.000. Jouw makelaar heeft dan effectief 1% gemaakt voor een week werk.

Tip: Kijk naast de hoogte van het vaste tarief ook goed naar de inbegrepen diensten. Een laag tarief is aantrekkelijk, maar als dat betekent dat de makelaar minder tijd en middelen inzet voor de verkoop van jouw huis, kan dit een negatief effect op de verkoopprijs hebben.

4 feitjes over makelaars in Zwolle

 • Verkopers in Zwolle hebben in grote mate een voorkeur voor een lokale full-service makelaar boven een internetmakelaar, dit blijkt uit een percentage van 92%.
 • Het blijkt dat huizen in Zwolle ongeveer 40% sneller verkopen wanneer een makelaar betrokken is bij de verkoop, in vergelijking met het verkopen van een huis zonder makelaar.
 • Het is een interessant feit dat de meerderheid van de verkopers in Zwolle niet per se voor de goedkoopste optie kiezen. Ze zijn eerder geneigd te gaan voor de makelaar die de beste balans biedt tussen prijs en kwaliteit.
 • In Zwolle hebben woningverkopen via makelaars een voordeel als het gaat om de winstgevendheid. Met behulp van een makelaar kan er met de verkoop van een huis een extra winst van 15% worden behaald.

Wat levert de beste makelaar in Zwolle op?

Er zit veel variatie in de prestaties van makelaars in Zwolle; de kwaliteit van de makelaar kan een grote impact hebben op je verkoopervaring. Neem bijvoorbeeld de snelheid waarmee je huis verkocht wordt - bij sommige makelaars ligt dit een stuk hoger dan bij anderen.

Je kan de topmakelaars in Zwolle aan een aantal kenmerken herkennen:

 • Snellere verkoop: Uit gegevens in onze database blijkt, dat de meest efficiënte makelaars in Zwolle een woning in gemiddeld dertien dagen sneller verkopen dan hun collega's. Een goede verkoopstrategie kan vaak leiden tot deze versnelde verkoop.
 • Hogere verkoopprijs: Onze data laat ook zien dat de hoog scorende makelaars in Zwolle, woningen gemiddeld voor een bedrag van € 13.162 meer verkopen dan andere makelaars. Met hun deskundigheid en kennis verdienen ze hun kosten dus makkelijk terug.

De beste makelaar in Zwolle vinden

Wat vind je belangrijk bij het kiezen van een makelaar? Elke makelaar is uniek en heeft een eigen werkwijze, verkoopstrategie en tarief. Bijvoorbeeld, sommige makelaars focussen op een snelle verkoop, terwijl anderen meer aandacht besteden aan de waardebepaling van je woning.

Wist je dat de keuze van een makelaar aanzienlijk invloed kan hebben op de verkoop van je woning in Zwolle? Een goede makelaar kan het verschil maken in de prijs en snelheid van de verkoop. Start je zoektocht daarom door makelaars te vergelijken.

Waar moet je op letten bij makelaars in Zwolle?

Bij het verkopen van je huis in Zwolle, wil je kunnen rekenen op een goede makelaar. Hier zijn vijf waardevolle tips waarop je moet letten bij het kiezen van zo'n makelaar:

1. Ervaring in Zwolle

Bij het selecteren van een makelaar is lokale kennis essentieel. Ga na of de makelaar ervaring heeft met de woningmarkt in Zwolle en omgeving.

2. Aanpak en werkwijze

Bekijk de aanpak en werkwijze van de makelaar. Biedt deze een persoonlijke service en duidelijke communicatie? Je wilt samenwerken met iemand die betrouwbaar en transparant is.

3. Verkoopstrategie

Onderzoek de verkoopstrategie van de makelaar. Een sterke, innovatieve strategie kan ervoor zorgen dat je huis sneller en voor een betere prijs wordt verkocht. Lees hier meer over verkoopstrategieën.

4. Beoordelingen en recensies

Lees beoordelingen en recensies van eerdere klanten. Dit geeft inzicht in de betrouwbaarheid en effectiviteit van de makelaar.

5. Kosten en tarieven

Vergelijk de kosten en tarieven van verschillende makelaars. Een goede makelaar biedt waar voor je geld, maar is niet per se de goedkoopste.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Zwolle, een historische stad met een bruisend immobiliënnetwerk. Hierin werken diverse makelaarsgroepen zoals NVM, VBO en VastgoedPRO. Deze organisaties bieden elk een netwerk van gekwalificeerde makelaars aan die optreden als adviseurs bij de verkoop van je huis.

In de context van de woningmarkt in Zwolle, biedt een NVM-makelaar diverse diensten aan. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een realistische verkoopstrategie, advies over de optimale vraagprijs en het voeren van onderhandelingen met potentiële kopers.

Weetje: Ondanks dat alle NVM-makelaars aan bepaalde kwaliteitseisen moeten voldoen, zijn er toch verschillen. Deze variëren van tarieven tot verkoopresultaten. Daarom is een vergelijking van verschillende makelaars vaak nuttig. Je kan dit doen via deze link.

Wat doet een makelaar in Zwolle?

Een makelaar in Zwolle kan een sterke steun zijn bij de verkoop van jouw huis. De makelaar zorgt niet alleen voor de administratieve aspecten van het proces, maar kan je ook begeleiden bij de prijsstelling en onderhandeling.

De meerwaarde van een full-service makelaar zit 'm vooral in de kennis van de lokale markt. Door deze kennis te combineren met een goede strategie kan de makelaar ervoor zorgen dat jouw huis voor een goede prijs en binnen een redelijke termijn wordt verkocht.

 • Uitzoeken van een optimale vraagprijs voor het huis.
 • Opstellen van een aantrekkelijk presentatiepakket.
 • Organiseren en begeleiden van bezichtigingen.
 • Onderhandelen over de verkoopprijs met potentiële kopers.
 • Afhandelen van het papierwerk bij verkoop.

Waarom een makelaar in Zwolle inschakelen?

Een goede makelaar in Zwolle kan wonderen verrichten bij de verkoop van je woning. Deze professional stelt jouw belangen voorop, communiceert transparant en direct, en heeft een diepgaand inzicht in de lokale vastgoedmarkt. Met hun competenties en ervaring kunnen ze een hogere verkoopprijs behalen door de unieke kwaliteiten van je woning naar voren brengen en de doelmarkt effectief te bereiken. Ze zijn ook in staat om potentiële valkuilen te identificeren en te adresseren voordat ze van invloed kunnen zijn op de verkoop. Zo'n gewetensvolle benadering van de verkoop verlaagt niet alleen de stress, maar helpt ook om de verkoop te versnellen.

Zorgvuldige prijsbepaling

Een correcte prijsbepaling is een kunst op zich. Een goede makelaar heeft uitgebreide kennis van de lokale markt en doet grondig onderzoek naar vergelijkbare woningen in jouw omgeving. Hierdoor kan hij de meest realistische en aantrekkelijke vraagprijs voor jouw woning opstellen, wat kan leiden tot snellere verkoop en hogere uiteindelijke opbrengst.

Effectieve marketingstrategieën

Je woning moet opvallen en aantrekkelijk gepresenteerd worden. Een goede makelaar gebruikt bewezen marketingtechnieken en -instrumenten om je woning voor de juiste kopers zichtbaar maken. Van professionele foto's, plattegronden, video's tot online promotie, hij benut optimaal alle mogelijkheden.

Kennis en ervaring

Naast het beheersen van de marktkennis, bewijst een goede makelaar zijn waarde ook met zijn ervaring. Hij is bedreven in het onderhandelingsproces, waardoor hij een maximaal rendement uit de verkoop kan halen. Daarnaast is hij in staat eventuele obstakels snel en effectief aan te pakken.

Afstemming op jouw wensen

Afgestemd zijn op jouw wensen, is wat een makelaar echt onderscheidend maakt. Hij luistert, respecteert jouw keuzes en biedt een persoonlijke aanpak aan. Hij begrijpt dat elke woning en elke verkoper uniek is, en zorgt ervoor dat zijn dienstverlening op jouw specifieke behoeften is afgestemd.

Informatie over Zwolle

Zwolle is gelegen in de provincie Overijssel en is de tweede grootste stad van deze provincie. De stad heeft een rijke historie, die teruggaat tot de Middeleeuwen.

Als Hanzestad doorstond Zwolle de tand des tijds. Je vindt er prachtige historische gebouwen, die getuigen van een welvarend verleden. Vandaag de dag zijn deze monumenten geliefde bezienswaardigheden.

Zwolle is ook bekend om haar levendige horeca, die zich concentreert rond de Melkmarkt en de Grote Markt. Naast goed eten en drinken, biedt Zwolle een breed scala aan culturele activiteiten.

Weetje: Er is veel gaande op de woningmarkt in Zwolle. Veranderingen zijn voelbaar en zichtbaar. Voor exacte cijfers en informatie over de huizenprijzen kun je terecht bij deze woningmarktcijfers.

Makelaars in Zwolle vergelijken

Op zoek naar de juiste verkoopmakelaar in Zwolle? Bij Huis Verkopen maken we het vergelijken van makelaars eenvoudig. Gebaseerd op jouw woning en voorkeuren koppelen we je aan de beste lokale makelaars.

 • Vergelijk makelaars op basis van hun prestaties
 • Nauwkeurige bepaling van de waarde van jouw woning
 • Lage makelaarskosten
 • Ontvang gratis, objectief en onafhankelijk advies

Of je nu prioriteit geeft aan een snelle verkoop, of het behalen van de maximale verkoopprijs, wij helpen je de juiste keuzes te maken. Vul je adres in, deel je wensen en de makelaars met de beste prijs/kwaliteit-verhouding zullen zich aan je presenteren. Maak gebruik van de ervaring en expertise van Huis Verkopen om de makelaar te vinden die perfect aansluit bij jouw situatie.

Vergelijk makelaars in Zwolle Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Zwolle

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Zwolle bedragen € 515. Dit zijn gemiddelde kosten, het is raadzaam om tarieven op te vragen om een nauwkeuriger beeld te krijgen.

Een goede makelaar vinden begint met vergelijken. Bekijk reviews, vraag naar recente verkoopresultaten en vergelijk tarieven van verschillende makelaars in Zwolle. Bezoek deze pagina voor meer tips.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Zwolle is 44 dagen. Deze snelheid varieert echter per situatie en type woning.

De gemiddelde makelaarskosten in Zwolle zijn € 5.053. Maar dit kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de soort dienstverlening.

Door het vergelijken van makelaars kan je flink besparen op de kosten. De gemiddelde besparing op makelaarskosten door vergelijken is € 1.391, volgens Huis Verkopen data. Voor hulp bij het vergelijken, zie onze vergelijkingspagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen