Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Amersfoort

Het selecteren van de juiste makelaar voor de verkoop van je woning in Amersfoort kan overweldigend zijn. Huis Verkopen biedt relevante informatie en praktische tips om een makelaar te vinden die past bij jouw wensen, zelfs als je nog twijfelt over de verkoop.

Over makelaars in Amersfoort

Makelaars in Amersfoort verschillen op diverse punten. De werkwijze, kosten en verkoopresultaten zijn vanzelfsprekend criteria om op te letten, maar ook aspecten als de bereikbaarheid, kennis van de lokale markt en persoonlijke klik kunnen significant zijn bij jouw keuze. Het vergelijken van makelaars levert je waardevolle inzichten op waarmee je de meest passende keuze kunt maken voor jouw situatie. Op zoek naar een sterke makelaar in Amersfoort? Op basis van je voorkeuren kun je op deze pagina geholpen worden bij het vinden van de beste match.

Waarschijnlijk ben je nieuwsgierig naar wat de beste makelaars in Amersfoort kosten, welk onderhandelingsresultaat zij halen en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Ben je ook benieuwd naar hun kennis van de nog altijd veranderende woningmarkt? Of misschien wil je weten hoe vlot ze jouw huis kunnen verkopen? Naar dit soort vragen gaan we hieronder dieper in. Bekijk de actuele cijfers omtrent de prestaties van de succesvolste makelaars in Amersfoort:

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.765
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 15.854
Besparing (gem.)
€ 1.375

Actueel

 • Denk erover om je huis te verkopen in Amersfoort? Het is goed om te weten dat de gemiddelde courtages van makelaars hier op dit moment rond de 1,09% liggen. Deze informatie kan je helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing.
 • Daarnaast is het relevant om te weten wat de huidige huizenprijzen in Amersfoort zijn. Gemiddeld ligt de verkoopprijs per vierkante meter op € 4.801 euro. Meer details hierover vind je op de pagina met woningprijzen in Amersfoort.

Uitgelichte makelaars in Amersfoort

Als jij je huis in Amersfoort wilt verkopen, heb je keuze uit een breed aanbod van makelaars die jou daarbij kunnen ondersteunen. Om je zo goed mogelijk te helpen, bieden wij een uitgebreid overzicht van verschillende verkoopmakelaars in deze stad, elk voorzien van een gedetailleerde beschrijving. Een vergelijking tussen deze makelaars kan je een helder inzicht geven in de variëteit in diensten, prijzen en ervaring, zodat je de makelaar kunt kiezen die het best bij jouw situatie en wensen past.

Logo BOOG Makelaardij

BOOG Makelaardij

BOOG Makelaardij, gevestigd aan de Koningin Beatrixplnts 26 in Amersfoort, zet zich in voor persoonlijke begeleiding bij zowel de aankoop als de verkoop van je toekomstige woning of appartement. Als lid van de NVM en met een VastgoedCert-certificaat, focust deze makelaar op heldere communicatie. Je kunt altijd direct met de makelaar zelf spreken, wat resulteert in snelle actie en reactie. Bij BOOG Makelaardij geen onverwachte kosten, maar een duidelijk tarief vooraf.
Logo Beumer Woonvast

Beumer Woonvast

Beumer Woonvast is een vernieuwende en betrouwbare makelaar in Amersfoort, sterk geworteld in de regio. Je kunt er rekenen op enthousiaste medewerkers die jouw woonwens centraal stellen. Of het nu gaat om de verkoop, aankoop, taxatie of verhuur van een woning, Beumer Woonvast staat voor je klaar. Met een doelgerichte verkoopstrategie, professionele presentatie van je object en samenwerking met erkende hypotheekadviseurs maakt dit kantoor elke transactie soepel en succesvol.
Logo Buijs Regiomakelaars Amersfoort

Buijs Regiomakelaars Amersfoort

Buijs Regiomakelaars Amersfoort is een actief makelaarskantoor met vier vestigingen in Amersfoort, Blaricum, Hilversum en Soest. Ze zijn gespecialiseerd in nieuwbouw en monumenten, maar met hun ervaren team van NVM-makelaars kunnen ze je ook uitstekend ondersteunen bij verkoop, aankoop, taxaties en verhuur. Met 73 recente transacties en diverse certificaten weet je dat je deskundig en betrouwbaar advies krijgt, ongeacht de soort woning waar je interesse in hebt.
Logo Ditters Makelaars Amersfoort

Ditters Makelaars Amersfoort

Ditters Makelaars Amersfoort heeft een helder doel voor ogen: je ontzorgen op het gebied van wonen. Ze nemen zowel de aan- en verkoop als de verbouwing, taxatie of verhuur voor hun rekening en helpen je ook bij het afsluiten van een hypotheek of verzekering. Met vijf vestigingen in een grote regio en specialismen in onder andere woningstyling en nieuwbouw, is dit NVM-lid een solide partner voor al je woonvragen.
Logo Drenth Makelaars

Drenth Makelaars

Drenth Makelaars, gevestigd in Amersfoort, heeft een sterke reputatie in de makelaardij, mede dankzij hun onderscheiding als beste makelaarskantoor van Utrecht. Ze hebben een indrukwekkende klanttevredenheid met een gemiddelde score van 9.3. Hun diensten omvatten de aan- en verkoop van woningen, taxaties en ze zijn in het bijzonder bekend om hun doortastende aanpak. Of je nu een individu, belegger of projectontwikkelaar bent, Drenth Makelaars kan je begeleiden in meerdere talen, waaronder Engels en Duits.
Logo De Ruiter Makelaarshuis BV

De Ruiter Makelaarshuis BV

Het makelaarskantoor De Ruiter Makelaarshuis bestaat al ruim 20 jaar en beschikt over een deskundig en enthousiast team. Het team bevindt zich in een prachtig monumentaal pand, op een centrale locatie. Met de producten van NVM en FUNDA.nl zorgt De Ruiter voor een aantoonbaar snellere verkoop van je woning. Verder bieden ze diensten aan zoals verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Ze zijn gespecialiseerd in zowel monumenten als nieuwbouwwoningen. Zeker een goede keuze voor de verkoop of aankoop van jouw woning!
Logo Govaert Makelaardij Verhuur & Beheer

Govaert Makelaardij Verhuur & Beheer

Bij Govaert Makelaardij staat jouw wooncarrière centraal. Met hun actieve aanpak en vernieuwende ideeën geven ze je eerlijk en realistisch advies, of je nou een huis wil kopen of verkopen. Omdat ze bekend staan als een van de best verkopende makelaarskantoren van Amersfoort, ben je hier in goede handen. Hun diensten bestrijken alle aspecten van de woningmarkt, van verhuur en beheer tot woningstyling en -fotografie, zodat ze je volledig kunnen ontzorgen.
Logo HITH Vastgoed Advies

HITH Vastgoed Advies

HITH Vastgoed Advies is een vastgoedadvieskantoor dat zich toelegt op het vervullen van vastgoedbehoeften met een persoonlijke benadering en transparantie. Of je nu een huurder, koper, eigenaar van zakelijk vastgoed of een belegger bent, dit kantoor helpt bij het vinden, verhuren, en managen van vastgoed. De focus ligt op bedrijfsruimtes en beleggingen, en ze bieden ook taxaties. Met twee vastberaden medewerkers die lid zijn van de NVM, kun je rekenen op betrouwbaar advies.

Let op: er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Amersfoort dan alleen degenen die je net hebt bekeken. Bij Huis Verkopen nemen we alle Amersfoortse makelaars mee in onze vergelijking. De ideale makelaar voor jouw situatie staat misschien niet eens in de bovenstaande lijst, maar vind je door grondig te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Amersfoort Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Amersfoort?

Vaak geldt dat wanneer de waarde van een woning hoger is, makelaars in Amersfoort bereid zijn om een mindere courtage te rekenen. Dit is mogelijk doordat de totale opbrengst voor de makelaar, zelfs met een lager percentage, nog steeds aantrekkelijk genoeg is. De woningwaarde heeft dus directe invloed op de uiteindelijke kosten.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Amersfoort 0,52% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.375 besparen door makelaars te vergelijken. Het is daarom een goed idee om altijd verschillende makelaarskosten tegen elkaar af te wegen en te vergelijken alvorens je een definitieve keuze maakt.

Kosten van makelaars in Amersfoort

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.100
€ 5.900
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Amersfoort

Bij het verkoopklaar maken van jouw huis in Amersfoort, is de kans groot dat je te maken krijgt met opstartkosten. De meeste makelaars rekenen deze extra kosten voorafgaand aan de verkoop van jouw woning. Deze opstartkosten dekken vaak de initiële kosten die de makelaar maakt om jouw huis in de verkoop te zetten, zoals fotograferen, inmeten en adverteren op woningsites.

Om een idee te geven van de kosten, het gemiddelde bedrag dat je voor opstartkosten kunt verwachten, ligt rond de € 515. Om een gedetailleerd beeld te krijgen van wat makelaars in Amersfoort je precies aanrekenen, waaronder mogelijke opstartkosten, kun je het beste de tarieven opvragen. Deze werkwijze is niet alleen makkelijk en gratis, maar geeft je ook een volledig transparant beeld van de potentiële verkoopkosten van jouw woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Amersfoort

Als je jouw woning in Amersfoort te koop hebt staan, maar besluit deze voortijdig van de markt te halen, hangt daar in veel gevallen een kostenplaatje aan. Veel makelaars rekenen namelijk intrekkingskosten. Deze kosten dekken het werk en de inzet van de makelaar dat in het proces van de verkoop van de woning is gestoken. Het is een soort compensatie voor de makelaar, omdat hij de verkoop niet volledig heeft kunnen afronden.

Intrekkingskosten kunnen verschillen per makelaar en zijn vaak afhankelijk van de stipulaties in het contract dat je met de makelaar bent aangegaan. Denk hierbij aan situaties zoals het vinden van een andere koper of een onverwachte persoonlijke omstandigheid die de verkoop onmogelijk maakt. Het is belangrijk om in het achterhoofd te houden dat de beslissing om een woning voortijdig uit de verkoop te halen, financiële consequenties kan hebben.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Amersfoort met een vast tarief

In Amersfoort werken sommige makelaars met een vast tarief. Dit heeft als groot voordeel dat je van tevoren precies weet wat je kwijt bent aan de verkoop van je huis. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren is € 3.250 (update: juli 2024). Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Echter, een vast tarief kan ook een nadeel met zich meebrengen. Stel, je verkoopt je huis voor 200.000 euro en de makelaar vraagt een vast tarief van 4.000 euro. Dit is 2% van de verkoopprijs. Maar als je huis onverhoopt minder oplevert, bijvoorbeeld 150.000 euro, dan is dat vaste tarief ineens een stuk hoger percentage van de verkoopwaarde. In dit geval zelfs 2,7%.

Tip: De meeste woningverkopers in Amersfoort kiezen voor een makelaar die op basis van courtage werkt. Zij vinden het behalen van een hogere verkoopprijs belangrijker dan de zekerheid van een vast tarief. Dit is iets om in gedachten te houden bij het kiezen van een makelaar.

4 feitjes over makelaars in Amersfoort

 • Overweeg je om jouw huis in Amersfoort te verkopen zonder makelaar? Let dan op, dat kan je zomaar tot wel 27.000 euro schelen. Huizen die door een makelaar verkocht worden, brengen namelijk vaak meer op.
 • Niet alle makelaars in Amersfoort hanteren dezelfde opstartkosten of annuleringsvoorwaarden. Daarom is het aan te raden om, voordat je een definitieve keuze maakt, de tarieven goed te vergelijken.
 • Veel woningverkopers in Amersfoort hebben een duidelijke voorkeur. Ze kiezen liever voor een makelaar die kan aantonen al de nodige ervaring opgedaan te hebben in hun stad. Bij het vergelijken van makelaars wordt dit vaak als belangrijke factor meegenomen.
 • Niet iedere makelaar in Amersfoort kan een woning even snel verkopen. Het gemiddelde aantal dagen dat een huis in Amersfoort in de verkoop staat is 38 dagen. De verkoopsnelheid kan dus per makelaar verschillen.

Wat levert de beste makelaar in Amersfoort op?

Er is een variatie in de prestaties van makelaars in Amersfoort dat het voor woningverkopers de moeite waard maakt om de kwaliteiten van verschillende makelaars met elkaar te vergelijken.

Dit is hoe je de beste makelaars in Amersfoort herkent:

 • Statistieken laten zien dat de beste makelaars in Amersfoort je huis kunnen verkopen voor een bedrag dat gemiddeld boven de verwachte verkoopprijs ligt. Dit verschil kan oplopen tot € 14.311, wat een voordelig resultaat kan opleveren op de verkoop van jouw woning.
 • Uit onze cijfers blijkt ook dat de meest effectieve makelaars in Amersfoort jouw woning sneller kunnen verkopen dan andere makelaars. In sommige gevallen kan het zo'n 17 dagen sneller gaan, wat een aanzienlijk verschil maakt als je jouw huis zo snel mogelijk wilt verkopen.

De beste makelaar in Amersfoort vinden

Op zoek naar de allerbeste makelaar in Amersfoort? De beste keuze is de makelaar die jouw woning voor de meest gunstige prijs kan verkopen. Met kennis, ervaring en een effectieve strategie, zorgt deze makelaar voor de optimale verkoop van jouw huis.

Hoe vind je deze makelaar? Door een goede vergelijking te maken. Vul jouw adres, situatie en wensen in en ontdek welke makelaars het beste bij jou passen. Zo krijg je niet alleen inzicht in hun tarieven, maar zie je ook direct hun verkoopstrategieën en inschattingen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Amersfoort?

Het kiezen van de juiste makelaar in Amersfoort voor de verkoop van je huis kan een uitdaging zijn. In deze tekst breng ik vijf aandachtspunten naar voren:

Ervaring in Amersfoort

Een makelaar met lokale ervaring weet wat er speelt op de markt. Controleer welke soortgelijke huizen de makelaar recentelijk heeft verkocht in Amersfoort.

Tarieven en kosten

Niet alle makelaars hanteren dezelfde tarieven. Wees voorzichtig met een te goedkope makelaar, die wellicht op andere manieren kosten rekent. Vergelijk hier de tarieven van verschillende makelaars:

Persoonlijke klik

Een goede makelaar begrijpt wat je nodig hebt en waar je tegenaan loopt. Zorg ervoor dat je een goede persoonlijke klik hebt met de makelaar.

Verkoopstrategie

Vraag de makelaar naar de verkoopstrategie. Een goede makelaar zal een strategie op maat maken die past bij jouw woning en situatie.

Referenties en recensies

Het kan inzicht geven om te kijken naar de ervaringen van anderen. Bekijk recensies en vraag eventueel om referenties.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Amersfoort vind je een breed scala aan makelaars, waaronder NVM-makelaars, VBO-makelaars en die van VastgoedPRO. Elk met hun eigen expertise en manier van werken. Het is belangrijk een makelaar te kiezen die aansluit bij jouw behoeftes en wensen.

Een makelaar helpt je bij de verkoop van je woning in Amersfoort. Hij of zij verzorgt onder andere de marketing van jouw huis, organiseert bezichtigingen en voert de onderhandelingen met potentiële kopers. Kortom, ze begeleiden het hele verkoopproces van begin tot eind.

Weetje: De NVM, oftewel de Nederlandse Vereniging van Makelaars, is de grootste belangenvereniging in ons land op het gebied van makelaardij. Met het grootste aantal leden, zet deze vereniging zich in voor de belangen van zowel de makelaars als de woningeigenaren. Meer over de NVM.

Wat doet een makelaar in Amersfoort?

Een makelaar in Amersfoort begeleidt je in het traject van het verkopen van je huis. Dit kan een complex proces zijn dat vraagt om expertise en lokale marktkennis.

Onderhandelen over de verkoopprijs en het opstellen van de juiste verkoopdocumentatie zijn twee belangrijke taken van de makelaar. Ze zorgen er ook voor dat je huis onder de aandacht komt van potentiële kopers.

 • Uitvoeren van een waardebepaling van je huis
 • Opstellen van een aantrekkelijke woningpresentatie
 • Regelen van bezichtigingen en open dagen
 • Onderhandelen met mogelijke kopers
 • Opstellen van de koopovereenkomst

Waarom een makelaar in Amersfoort inschakelen?

Als je jouw huis in Amersfoort wilt verkopen, is het inschakelen van een deskundige makelaar het overwegen meer dan waard. Een professionele makelaar kan je namelijk ondersteunen tijdens het hele verkoopproces en ervoor zorgen dat je huis voor de hoogst mogelijke prijs wordt verkocht. In deze tekst laten we je kennismaken met diverse voordelen van het inschakelen van een makelaar in Amersfoort.

Kennis van de Amersfoortse huizenmarkt

Elke regio heeft zijn eigen bijzonderheden en Amersfoort is geen uitzondering. Door de kennis van de lokale markt, kan een makelaar uit Amersfoort precies bepalen wat een realistische vraagprijs voor je woning is.

Marketing en presentatie van je huis

Een professionele makelaar beschikt over de nodige middelen om jouw huis zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren. Mooie foto's, een overtuigende tekst en een goede plaatsing op woonwebsites zijn essentieel voor een succesvolle verkoop.

Onderhandelingen en juridische aspecten

De onderhandeling over de prijs en het regelen van de juridische aspecten is een taak die je het beste kunt overlaten aan een erkende makelaar. Hij of zij zorgt ervoor dat alles zorgvuldig en volgens de regels verloopt.

Begeleiding tijdens het hele proces

Een goede makelaar staat je bij van begin tot eind. Van het vaststellen van de vraagprijs tot aan het tekenen bij de notaris. Zo weet je zeker dat je met vertrouwen en zonder zorgen je huis in Amersfoort verkoopt.

Informatie over Amersfoort

Amersfoort is een bijzondere stad met een rijke historie die terug gaat tot de middeleeuwen. In het mooie centrum vind je de karakteristieke Koppelpoort en verschillende oude bezienswaardigheden.

Met een centrale ligging in het land, is Amersfoort een gewilde plek om te wonen. De stad combineert stads gemakken met prachtige natuur; de Utrechtse Heuvelrug en het Veluwemeer liggen vlakbij.

Je vindt er een diversiteit aan wijken, van historisch Amersfoort tot nieuwe ontwikkellocaties. Elk deel heeft zijn eigen charme en aantrekkingskracht, wat voor een grote variëteit aan bewoners zorgt.

Weetje:

De gemiddelde huizenverkoopprijs in Amersfoort is gestegen tot € 528.868 (update: juli 2024). Je kan meer over deze stijging en andere woningmarktcijfers op onze website vinden.

Makelaars in Amersfoort vergelijken

Aan de hand van grondige statistieken, maakt Huis Verkopen het mogelijk om makelaars in Amersfoort te vergelijken. Het is een simpele en effectieve manier om de best presterende en meest betaalbare makelaar voor jouw woningverkoop te vinden.

 • Scherpe tarieven door onderlinge vergelijking
 • Inzicht in prestaties van lokale makelaars
 • Realistische waardebepaling van je woning
 • Ervaringsbeoordelingen van voormalige klanten

Door zowel tarieven, prestatieniveaus en beoordelingen te vergelijken, krijg je een zeer volledige vergelijking en de zekerheid dat je de juiste keuze maakt. Huis Verkopen helpt je de maximale waarde uit jouw verkoop te halen, ongeacht jouw specifieke situatie en wensen.

Vergelijk makelaars in Amersfoort Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Amersfoort

Het vinden van een juiste makelaar begint met het vergelijken van verschillende makelaars in Amersfoort. Hierbij zijn factoren zoals tarieven, verkoopsnelheid, klantbeoordelingen en persoonlijke wensen van belang. Via deze tool kan je makelaars in Amersfoort gemakkelijk vergelijken.

De gemiddelde makelaarskosten voor het verkopen van een woning in Amersfoort bedragen € 5.765. Deze kosten kunnen echter variëren per makelaar. Het is aan te raden om via Huis Verkopen tarieven op te vragen van verschillende lokale makelaars.

De gemiddelde verkoopsnelheid van een woning in Amersfoort is 38 dagen. Dit kan echter verschillen per makelaar en situatie. Met de juiste tips kan je woning mogelijk nog sneller verkocht worden.

Door makelaars in Amersfoort te vergelijken kun je gemiddeld € 1.375 besparen. Door offertes op te vragen, kun je een betere keuze maken en voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding gaan.

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Amersfoort is € 528.868. Door gebruik te maken van een waardebepaling kan je een nauwkeurigere schatting krijgen van de waarde van je eigen woning.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen