Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Drachten

Zoek je een verkoopmakelaar in Drachten? Dan bevind je je op een belangrijk punt. Het kiezen van de juiste makelaar kan een grote invloed hebben op hoe vlot en succesvol je huis verkocht wordt. Laten we bespreken welke makelaar in Drachten je het beste kunt kiezen.

Over makelaars in Drachten

Wanneer je besluit je woning in Drachten te verkopen, is het van groot belang om de juiste keuze te maken in wie dit proces voor jou gaat begeleiden. De makelaar die je in de arm neemt, speelt een grote rol in hoe soepel de verkoop zal verlopen. Deze professional is er om de verkoop van jouw woning tot een succesvol einde te brengen, maar de vaardigheden en expertise van makelaars kunnen sterk variëren.

We volgen continu alle informatie over de makelaars in Drachten, waardoor we perfect op de hoogte zijn van de prestaties van elk van hen. Door al deze informatie nauwkeurig bij de houden, kunnen we een overzicht bieden van de makelaars die de beste resultaten behalen in Drachten. Ben je benieuwd naar deze informatie? Op deze pagina vind je alles wat je wilt weten over makelaars in Drachten.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.048
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 11.132
Besparing (gem.)
€ 1.117

Actueel

 • De gemiddelde courtages van makelaars verschilt per regio. Voor het huis verkopen in Drachten ligt de courtage momenteel gemiddeld rond de 1,16%. Het is altijd verstandig om goed onderzoek te doen en verschillende makelaarstarieven te vergelijken.
 • Benieuwd hoe de woningprijzen er momenteel voor staan in Drachten? De gemiddelde verkoopprijs ligt nu rond € 348.985 en de gemiddelde prijs per m2 is ongeveer € 2.829. Bekijk voor gedetailleerde informatie over de woningmarkt in Drachten.
 • Het is goed om te weten dat de tarieven van makelaars in Drachten momenteel liggen rond € 4.048. Het vergelijken van tarieven kan je aardig wat euro's besparen. We raden je aan om tijd te investeren in het vergelijken van tarieven, het is de moeite waard!

Uitgelichte makelaars in Drachten

In Drachten heb je een variëteit aan verkoopmakelaars om een keuze uit te maken. We zetten er hier graag een paar voor je op een rijtje. Wanneer je op zoek bent naar de beste makelaar in Drachten, dan is dat doorgaans de makelaar die het meest in lijn ligt met jouw woonwensen, persoonlijke situatie en voorkeuren. Daarom is het een verstandige stap om even stil te staan bij het vergelijken van de verschillende opties.

Logo Albrecht Makelaars | Taxateurs

Albrecht Makelaars | Taxateurs

Bij Albrecht Makelaars | Taxateurs staat ontzorging centraal bij de aan- of verkoop van jouw woning. Met expertise, een NVM-lidmaatschap en diverse certificaten zoals VastgoedCert, NWWI en NRVT, wordt kwaliteit gegarandeerd. Ze bieden mogelijkheden voor zowel volledige service als doe-het-zelf deelname, altijd afgestemd op je persoonlijke wensen. Met een hoge beoordeling op Funda, staan ze in Drachten klaar voor een kosteloos kennismakingsgesprek.
Logo Dijkstra Heida Makelaars Taxateurs

Dijkstra Heida Makelaars Taxateurs

Dijkstra Heida Makelaars Taxateurs is een ervaren NVM-kantoor in Drachten dat zich focust op duurzame relaties, in plaats van snelle successen. Met hun expertise helpen ze je op persoonlijke wijze bij complexe beslissingen rondom aan- en verkoop. Daarnaast bieden ze taxaties en financieel advies aan. Of je nu jouw eerste huis wil kopen of een woning wilt verhuren, bij dit kantoor ben je in goede handen.
Logo Dijkstra Makelaars

Dijkstra Makelaars

Dijkstra Makelaars benadert de complexiteit van het verkoopproces met persoonlijke aandacht. Ze onderscheiden zich door grondige kennis en ervaring, met specialisaties in nieuw-, recreatie- en herbestemmingsvastgoed. Het team bestaande uit drie experts op de Berglaan in Drachten houdt zich elke dag intensief bezig met jouw verhuisdilemma's. Lid van de NVM en drager van VastgoedCert, NWWI en NRVT certificaten, ze luisteren en verdiepen zich in jouw situatie om een optimale service te bieden.
Logo Frieswijk Makelaar NVM

Frieswijk Makelaar NVM

Bij Frieswijk Makelaar NVM kan je terecht voor een gedegen, toekomstgerichte aanpak bij de koop en verkoop van jouw woning. Met meer dan 20 jaar ervaring en een sterke positie in de regio, biedt dit kantoor je creatieve, doeltreffende verkoopstrategieën. Daarnaast leveren ze deskundige diensten op het gebied van taxaties. Met hun hulp kan je moeiteloos overstappen van jouw huidige woning naar een nieuwe. Hier zijn zes betrokken medewerkers werkzaam.
Logo Lamberink Makelaars & Adviseurs

Lamberink Makelaars & Adviseurs

Lamberink Makelaars & Adviseurs is een ervaren, klantgericht makelaarskantoor dat altijd een stap verder gaat om je huis zo goed mogelijk te verkopen. Ze zorgen voor een uitgebreide promotie, matchen vraag en aanbod, bieden zekerheid en steken veel tijd en aandacht in elke verkoop. Bovendien hebben ze een ruim aanbod aan diensten, zoals aankoopbegeleiding en hypotheekadvies en specialismen in verschillende vastgoedsectoren. Met 10 vestigingen in Noord-Nederland staan de 75 medewerkers voor je klaar.
Logo Kuperus Makelaardij

Kuperus Makelaardij

Bij Kuperus Makelaardij ligt de focus op kwaliteit en efficiënte service. Met jarenlange ervaring in de branche, een flexibele aanpak en een toegewijd team van twee medewerkers, staat dit makelaarskantoor altijd voor je klaar, zelfs tijdens weekenden en avonduren. Het kennersoog en de kwaliteit van service strekt zich uit van het eerste contact tot de sleuteloverdracht bij de notaris. Gevestigd op De Drift 15 in Drachten, is Kuperus Makelaardij een solide keuze.
Logo Makelaarswerk Drachten, Garantiemakelaar Friesland

Makelaarswerk Drachten, Garantiemakelaar Friesland

Makelaarswerk Drachten, gevestigd aan de Folgeralaan, is een betrouwbare Garantiemakelaar in Friesland. Zij zetten zich in om jouw woning optimaal te presenteren en zijn altijd bereikbaar, ook buiten kantooruren. Bij hen is de klant koning, want ze bieden een annuleringsgarantie zonder extra kosten. Ze zijn volledig transparant over hun tarieven en houden voor je de nieuwste ontwikkelingen bij. Tot slot ben je bij hen ook aan het juiste adres voor verkoop, aankoop en taxaties.
Logo Noorderlicht Makelaars

Noorderlicht Makelaars

Noorderlicht Makelaars, gevestigd aan de Stationsweg in Drachten, is een ervaren en betrouwbare makelaar in Midden Friesland. Met aandacht voor jouw woonwensen, leiden ze je met zorg door het complexe proces van aan- en verkoop. Hun frisse blik staat garant voor vindingrijkheid en constante ontwikkeling. Verkoop, aankoop, taxaties én verhuur: bij Noorderlicht Makelaars ben je op het juiste adres. Zij zijn niet zomaar lid van de NVM, ze hebben ook een gemiddelde Funda beoordeling van 9,6!

Let op: Er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Drachten dan je in ons overzicht hebt gezien. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Drachten mee in onze vergelijking. Jouw ideale makelaar kan dus wellicht nog tussen de overige opties zitten. Het is belangrijk elke mogelijkheid te overwegen om de perfecte match te vinden voor jouw woning en situatie.

Vergelijk makelaars in Drachten Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Drachten?

Een verkoopmakelaar in Drachten rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,16% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 348.985 in Drachten komt dit neer op € 4.048 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Meestal stemmen makelaars hun courtage af op de woning en de woonwaarde. Dit betekent dat de kosten van jouw makelaar rechtstreeks beïnvloed kunnen worden door de unieke kenmerken en de geschatte marktwaarde van je woning.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Drachten 0,64% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.117 door eerst tarieven op te vragen. Je kan zonder kosten en zonder verplichtingen makelaarstarieven vergelijken, het is een eenvoudige stap die je flink wat kan besparen.

Kosten van makelaars in Drachten

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.600
€ 4.100
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Drachten

Als je van plan bent je huis te verkopen, kom je verschillende kosten tegen. De meeste makelaars in Drachten rekenen bijvoorbeeld opstartkosten. Dit zijn kosten die gemaakt worden voordat de verkoop daadwerkelijk start. Denk aan kosten voor een professionele woningfotograaf, het maken van een plattegrond en een energielabel. Deze kosten worden gemaakt om je woning optimaal te presenteren op bijvoorbeeld een woningwebsite.

De hoogte van de opstartkosten verschilt per makelaar. De gemiddelde opstartkosten variëren in Drachten tussen de € 400 en € 700. Het is dus slim om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Via deze pagina kun je gemakkelijk en vrijblijvend tarieven opvragen bij verschillende makelaars in Drachten. Zo kun je een goede vergelijking maken en een makelaar kiezen die bij je past.

Intrekkingskosten van makelaars in Drachten

Als je jouw woning te koop zet bij een makelaar in Drachten, moet je rekening houden met de mogelijkheid van intrekkingskosten. Dit zijn kosten die de makelaar bij jou in rekening kan brengen als je besluit de woning voortijdig uit de verkoop te halen. Het betekent dus dat je betaalt om de verkoop op te schorten. Deze kosten dekken de tijd en het werk dat de makelaar tot dan toe in de verkoop heeft gestoken.

Bijvoorbeeld, stel dat je je woning te koop hebt gezet, maar dat je na een paar weken besluit dat je toch niet wilt verhuizen. Als je in zo'n situatie besluit de woning uit de verkoop te halen, dan kan de makelaar intrekkingskosten rekenen. Ook als je besluit om naar een andere makelaar over te stappen, kan de eerste makelaar deze kosten voor zijn diensten in rekening brengen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Drachten met een vast tarief

Ook in Drachten vind je makelaars die werken met een vast tarief. Dit kan voor jou als verkoper een aantrekkelijke optie zijn. Bij deze makelaars weet je vooraf precies wat je gaat betalen, ongeacht de verkoopwaarde van jouw woning. Het gemiddelde vaste tarief dat door makelaars in Drachten gehanteerd wordt, is € 3.250 (update: juli 2024). Herzie je budget voorafgaand aan de verkoop van van je huis, en vermijd verrassingen in de vorm van onvoorziene uitgaven.

Echter, een vast tarief heeft ook zijn nadelen. Stel, je verkoopt je huis voor 240.000 euro en de makelaar rekent een vast tarief van 3000 euro, dan is dit 1,25% van de verkoopwaarde. Als dezelfde makelaar een courtage van 1% zou rekenen, dan zou dit slechts 2400 euro zijn. Je betaalt in dit scenario dus 600 euro meer bij een vast tarief dan bij een courtagetarief.

Tip: Probeer de keuze van een makelaar niet alleen te baseren op de kosten, maar ook op de waarde die een makelaar toevoegt. Kijk naar de diensten en de kwaliteit die een makelaar jou kan bieden. Is het hun expertise en kennis van de lokale markt het extra geld waard? Wees niet bang om dit soort vragen te stellen tijdens een kennismakingsgesprek.

4 feitjes over makelaars in Drachten

 • Woningen in Drachten worden gemiddeld 8% winstgevender verkocht met behulp van een makelaar dan zonder makelaar. Dit toont aan dat een professional verdere waarde kan toevoegen aan de verkoop.
 • Verkoopmakelaars in Drachten schatten woningen op verschillende waardes, die soms tot wel €34.000 kunnen verschillen. Overweeg altijd om een waardebepaling aan te vragen bij verschillende makelaars voor een accurate inschatting.
 • De gemiddelde courtage van een makelaar in Drachten is 1,16% van de verkoopprijs. Let op, deze kosten zijn doorgaans opgenomen in de totale verkoopprijs van jouw woning.
 • Voordat Drachtense huizenverkopers definitief een keuze maken voor een makelaar, nodigen de meesten gemiddeld 3 makelaars uit. Vergeet niet om verschillende makelaarstarieven te vergelijken en kijk welke het beste bij je past.

Wat levert de beste makelaar in Drachten op?

Veel mensen besteden bij het kiezen van een makelaar in Drachten vooral aandacht aan de kosten. Echter, het is beter om te kijken naar wat de makelaar je oplevert. Een ervaren makelaar brengt namelijk vaak een hogere verkoopprijs voor je huis in de wacht, waarmee de kosten ruimschoots worden gecompenseerd.

Laten we zien hoe je de prestaties van de beste makelaars in Drachten herkent:

 • Voor onze statistieken hebben we gekeken naar de extra winst die de beste makelaars in Drachten je opleveren. Wanneer jouw huis wordt verkocht door een van deze makelaars, kan de verkoopprijs gemiddeld € 9.996 boven de verwachte verkoopprijs uitkomen.
 • Daarnaast zijn verkooptijden een belangrijke indicator van makelaarsprestaties. De snelste makelaars in Drachten blijken volgens onze gegevens huizen gemiddeld 16 dagen sneller te verkopen dan andere makelaars in de regio.

De beste makelaar in Drachten vinden

De prestaties van verkoopmakelaars in Drachten en omliggende gebieden variëren aanzienlijk. Dit komt door verschillen in expertise, verkoopstrategieën en tarieven. Het is daarom van groot belang om de juiste keuze te maken wanneer je je woning wilt verkopen.

Je vindt de beste makelaar in Drachten door te vergelijken. Dit stelt je in staat om een weloverwogen keuze te maken op basis van jouw persoonlijke situatie en wensen. Zo zorgen we ervoor dat je optimaal profiteert van de verkoop van je woning.

Waar moet je op letten bij makelaars in Drachten?

Wil je een huis in Drachten verkopen, dan is het kiezen van de juiste makelaar van groot belang. Hier zijn vijf punten om op te letten:

Betrouwbaarheid

Zorg dat de makelaar die je kiest betrouwbaar is. Check of de makelaar is aangesloten bij een brancheorganisatie zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.

Ervaring in Drachten

Een makelaar die veel ervaring heeft in Drachten, kent de lokale markt goed. Dit kan handig zijn bij het juist prijzen van je woning.

Communicatie

Goede communicatie is belangrijk. Zorg dat de makelaar goed bereikbaar is, duidelijk communiceert en je op de hoogte houdt van de voortgang.

Verkoopstrategie

Bekijk de verkoopstrategie van de makelaar. Past deze bij jouw wensen? Goede foto's, een pakkende tekst en een plan van aanpak helpen bij een snelle verkoop.

Diensten en kosten

Let op het dienstenpakket en de kosten hiervan. Wat zit er inbegrepen in de kosten en wat zijn optionele extra's?

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Makelaars in Drachten zijn er in overvloed. Maar het is belangrijk om te kiezen voor een makelaar die bij jouw situatie past. De NVM-makelaars staan bekend om hun deskundigheid, competentie en ervaring op de lokale woningmarkt.

Niet alleen de NVM-makelaars opereren in Drachten. Ook de makelaars aangesloten bij VBO en VastgoedPRO leveren uitstekende diensten. Iedere brancheorganisatie heeft echter zijn eigen kwaliteitseisen, waaraan de aangesloten makelaars moeten voldoen.

Tip: Met een NVM-verkoopmakelaar weet je zeker dat je begeleid wordt door een makelaar die aantoonbaar voldoet aan hoge kwaliteitseisen en gebruik maakt van de gezamenlijke kennis van honderden collega's.

Wat doet een makelaar in Drachten?

Een makelaar in Drachten begeleidt je tijdens het gehele verkoopproces van je woning. Dit proces behelst tal van zaken, zoals de taxatie, bezichtigingen en onderhandelingen. Een makelaar heeft de kennis en ervaring om dit soepel te begeleiden.

Bij een full-service makelaar kun je ervan uitgaan dat alles wordt geregeld. Van het opstellen van een aantrekkelijke verkoopadvertentie tot het regelen van de notaris. Het doel is om jou zo min mogelijk zorgen te geven.

 • Woningtaxatie: de makelaar bepaalt de verkoopprijs van je huis.
 • Marketingactiviteiten: de makelaar adverteert je woning op de juiste kanalen.
 • Bezichtigingen begeleiden: de makelaar laat potentiële kopers je woning zien.
 • Onderhandelingen voeren: de makelaar onderhandelt over de prijs met potentiële kopers.
 • Verkoopovereenkomst opstellen: de makelaar stelt de contracten op voor de verkoop.

Waarom een makelaar in Drachten inschakelen?

Een ervaren makelaar in Drachten kan een belangrijke rol spelen bij het verkopen van jouw woning. Deze professional heeft kennis van de plaatselijke markt, netwerken en marketingtechnieken, wat kan resulteren in een snellere en lucratieve verkoop. Ook kunnen zij als tussenpersoon handelen bij onderhandelingen om ervoor te zorgen dat je de maximale prijs haalt uit de verkoop.

Kennis van de lokale markt

De kennis en ervaring van een goede Drachten makelaar omtrent de lokale woningmarkt kunnen van onschatbare waarde zijn. Hij kent de verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in dezelfde buurt en kan prijsschommelingen voorspellen. Dit helpt je om de optimale vraagprijs voor jouw huis te bepalen.

Netwerken en marketing

Een sterke promotiestrategie is een ander voordeel van het inschakelen van een makelaar. Zij hebben toegang tot verschillende platforms en contacten waarmee ze jouw woning onder de aandacht kunnen brengen van potentiële kopers, wat jouw verkoopkansen aanzienlijk kan vergroten.

Effectieve onderhandelingen

Onderhandelingen kunnen lastig zijn als je hier geen ervaring mee hebt. Jouw makelaar kan als tussenpersoon fungeren, waardoor je emoties uit het proces haalt. Dit verhoogt de kans op een succesvolle verkoop tegen de best mogelijke prijs.

De risico's van zelf verkopen

Zonder de hulp van een makelaar riskeer je een lagere verkoopprijs en een langer verkoopproces. Zelfs met alle informatie die op het internet beschikbaar is, kan het moeilijk zijn om de markt te begrijpen en een effectieve marketingstrategie op te zetten. Het is belangrijk om te realiseren dat verkeerde beslissingen je veel geld kunnen kosten.

Informatie over Drachten

Drachten, gelegen in de provincie Friesland, speelt een belangrijke rol in de regio als het op winkelen en cultuur aankomt. Daarnaast biedt Drachten volop mogelijkheden voor recreatie en sport.

Ooit begonnen als een klein dorp, is Drachten uitgegroeid tot de tweede grootste plaats in de provincie. Deze ontwikkeling is mede te danken aan de voortdurende stadsuitbreidingen en investeringen in lokale voorzieningen.

Gebouwd rond het riviertje de Drait, behoudt Drachten nog altijd zijn charme en karakter. De combinatie van het stedelijke en het landelijke zorgt voor een bijzondere sfeer en leefomgeving.

Weetje: Over de laatste vijf jaar hebben de huizenprijzen in Drachten een stijgende lijn laten zien. De waarde van woningen heeft hierdoor een recordhoogte bereikt.

Makelaars in Drachten vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Drachten kan je talloze voordelen opleveren. Over het algemeen kun je hierdoor betere tarieven en diensten krijgen van hooggekwalificeerde makelaars.

 • Een gratis waardebepaling door de makelaars
 • Gratis verkoopadvies, waardoor je een volledig beeld krijgt van je mogelijkheden
 • Vergelijken leidt tot lagere makelaarskosten en een beter aanbod
 • Je wordt gekoppeld aan ervaren makelaars met bewezen succes

Bovendien helpt Huis Verkopen je bij het vinden van de makelaar die het beste bij jouw situatie en voorkeuren aansluit. Dit doen we door je te koppelen aan makelaars in Drachten die jouw woning, situatie en wensen het beste begrijpen en kunnen bedienen.

Vergelijk makelaars in Drachten Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Drachten

De gemiddelde makelaarskosten in Drachten zijn € 4.048. Dit bedrag kan echter variëren afhankelijk van de specifieke dienstverlening van de makelaar.

Je kunt makelaars in Drachten onderling vergelijken door hun tarieven en diensten naast elkaar te zetten. Scoor hier meer informatie over het vergelijken van makelaars.

De gemiddelde tijd om een huis in Drachten te verkopen is 46 dagen. Dit is afhankelijk van de huidige marktomstandigheden en uw verkoopstrategie.

Het is belangrijk om te letten op factoren zoals de makelaarstarieven in Drachten, de aangeboden diensten, expertise en klantbeoordelingen. Verschillende factoren kunnen een goede makelaar onderscheiden.

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Drachten is ongeveer € 348.985. Dit kan echter variëren afhankelijk van de grootte, locatie en staat van de woning.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen