Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Drachten

Begrijp je de woningmarkt in Drachten goed? Met een overzicht van relevante vastgoedcijfers helpen we je een helder beeld te schetsen. Bekijk hier de gemiddelde huizenprijzen, vraag- en verkoopprijzen en het aantal transacties in Drachten tot mei 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Drachten

De gemiddelde verkoopprijs in Drachten is in de laatste 3 maanden € 323.767 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 342.502 euro. Het is handig om cijfers als deze regelmatig te checken, aangezien de huizenprijzen continu fluctueren. In de onderstaande grafiek vind je een visueel overzicht van de meest recente trends:

Huizenprijzen in Drachten

Afgelopen 3 maanden

€ 163.000
€ 278.000
€ 393.000

Als het gaat om woningprijzen, is de waarde per vierkante meter altijd een belangrijke factor om in overweging te nemen. Dit is ook zo in Drachten. De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Drachten is momenteel € 2.786. Dit komt doordat de verhouding van deze prijs ten opzichte van de totale verkoopprijs een indicatie kan geven van de werkelijke waarde van een woning. Bekijk de recente ontwikkelingen via de onderstaande woningmarktcijfers:

Huizenprijzen in Drachten per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 2.700
€ 2.900

Prijsontwikkeling Drachten laatste 12 maanden

In het afgelopen jaar hebben de woningprijzen in Drachten een zekere beweging laten zien. Dit is onmiskenbaar een teken van de activiteit binnen de vastgoedmarkt in deze regio.

Om je een beter beeld te geven: de gemiddelde verkoopprijs van huizen in Drachten vorige maand was € 323.767. Ontdek meer in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Drachten waard?

De waarde van jouw woning in Drachten wordt bepaald door verschillende factoren. Zo zijn onder andere locatie, grootte, bouwjaar en staat van onderhoud van invloed op de woningwaarde. De locatie van de woning kan bijvoorbeeld de waarde verhogen als deze zich in een gewilde buurt bevindt.

Als je de precieze waarde van je huis wilt weten, is een gratis waardebepaling door een makelaar sterk aan te raden. Een waardebepaling kan je een duidelijk startpunt bieden, ongeacht of je jouw huis nu wilt verkopen of juist wilt bepalen of dit een goed moment is om te verkopen.

Bij een gratis waardebepaling, komt een makelaar bij je thuis. Deze afspraak duurt gemiddeld zo'n 30 minuten. Een gratis waardebepaling is een slimme zet omdat dit je de kans geeft om concreet inzicht te krijgen in de woningwaarde, zonder dat je hier kosten voor maakt.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt is complex en in de werkelijke wereld zijn de verschillen per locatie vaak aanzienlijk. De kosten van een huis in verschillende gemeenschappen in de omgeving van Drachten variëren bijvoorbeeld sterk.

Door de huizenprijzen van deze gebieden naast elkaar te leggen, wordt een duidelijker beeld geschetst van de huidige stand van zaken op de woningmarkt. Om dit te illustreren, presenteren we hieronder twee vergelijkende grafieken van de gemiddelde verkoopprijzen in Drachten en omstreken:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Drachten

In de wereld van makelaars in Drachten vind je veel variatie. De prestaties variëren per makelaar aanzienlijk, gerelateerd aan hun expertise, kennis van de lokale markt en hun individuele aanpak. Sommigen hebben vaste tarieven, terwijl anderen werken op basis van no cure no pay.

De impact van jouw keuze voor een bepaalde verkoopmakelaar is groter dan je denkt. Het kan het verschil maken tussen een succesvolle verkoop, of je huis lange tijd op de markt hebben. Voor het vergelijken van verkoopmakelaars op basis van tarieven, klantbeoordelingen en verkoopsnelheid, kun je terecht op onze website.

Vergelijk makelaars in Drachten Of lees meer over makelaars in Drachten

Gemiddelde tarieven van makelaars in Drachten

Wist je dat courtages zich wezenlijk kunnen onderscheiden tussen makelaars? In Drachten ligt het gemiddelde tarief op 1,16% van de verkoopprijs. Bijvoorbeeld, als je voor een huis gaat met een gemiddelde verkoopprijs van € 323.767 euro, dan betaal je tussen de €0 en €0. Dit kan enorm veel uitmaken, aangezien de verschillen in kosten flink op kunnen lopen. Houd er ook rekening mee dat niet alle makelaars dezelfde diensten aanbieden, zelfs niet voor een identiek tarief. Sommige zijn bijvoorbeeld beter in onderhandelen, terwijl anderen beter zijn in het vinden van potentiële kopers.

Als je jouw huis wilt verkopen, is het een verstandig idee om goed te kijken naar wat verschillende makelaars je bieden voordat je een keuze maakt. Het is sowieso slim om meerdere offertes op te vragen bij diverse makelaars in jouw omgeving. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld van de mogelijke kosten en wat je daarvoor terug krijgt. Heb je interesse in concrete tarieven van makelaars in Drachten? Je kunt via tarieven opvragen gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. Neem de tijd om de kosten, maar ook de diensten, professionaliteit en marktkennis goed met elkaar te vergelijken. Succes met het maken van de juiste keuze!

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Drachten

Als je door de straten van Drachten wandelt, merk je dat een groot deel van de woningen koopwoningen zijn, in feite zijn er 12292 van dergelijke woningen. Echter, het zijn niet alleen koophuizen die het beeld van Drachten bepalen. Naast de voorhanden zijnde koopwoningen, vind je ook een variëteit aan andere woningen, waaronder sociale huurwoningen en woningen met een andere bestemming, wat de diversiteit en veelzijdigheid in het woningaanbod in Drachten illustreert.

Aantal verkochte woningen in Drachten

In de afgelopen 12 maanden is er in Drachten een flinke activiteit op de woningmarkt geweest. Volop woningen zijn te koop gezet, ook aangeduid als 'aanmeldingen'. Daarnaast hebben er veel verkooptransacties plaatsgevonden. Een exact overzicht, met het recente aantal verkochte huizen in Drachten (aantal transacties) als 464, is zichtbaar in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Drachten te verkopen?

Het verkopen van je huis in Drachten kan best een uitdaging zijn. De lokale woningmarkt kan soms grillig zijn en het juiste prijskaartje hangen aan je huis is vaak een hele puzzel. Je allereerste obstakel is het bepalen van een realistische vraagprijs, dan komt het presenteren van je huis op de meest aantrekkelijke manier en vervolgens het vinden van een betrouwbare makelaar. Dit zijn geen eenvoudige taken!

Een praktische aanpak hiervoor is zo makkelijk als het volgen van een gedetailleerd stappenplan. Hiermee krijg je inzicht in alle nodige stappen, wettelijke verplichtingen en slimme strategieën om je huis snel en tegen de beste prijs te verkopen. Denk daarbij aan het regelen van een energielabel, en mogelijke ondersteuning van een verhuisbedrijf. Laten we eerlijk zijn, goed voorbereid het verkoopproces ingaan zorgt voor veel minder stress!

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op het gebied van de woningmarkt is stilstaan geen optie. Zeker niet in Drachten, waar de cijfers net zo veranderlijk zijn als het weer. Hier op HuisVerkopen.nl begrijpen we dat maar al te goed. Daarom zorgen we ervoor dat de statistieken van de huizenmarkt in Drachten continu worden bijgewerkt. Zo kun je altijd met een gerust hart beslissingen nemen op basis van de meest actuele informatie. Deze cijfers komen goed van pas als je bijvoorbeeld wilt weten hoe de huizenprijzen zich ontwikkelen, welke huizen snel verkocht worden, of wat het beste moment kan zijn om je eigen woning in de verkoop te zetten.

Meer dan alleen statistieken

Maar er is meer. Stel, je wilt jouw huis verkopen en hebt behoefte aan extra ondersteuning. Geen nood, HuisVerkopen.nl staat voor je klaar met een schat aan waardevolle informatie en handige tools. Zo kun je hier leren hoe je de vraagprijs voor je huis bepaalt en kun je gebruik maken van onze waardebepaling. Verder bieden we ook een stappenplan voor het verkoopproces en kun je direct een energielabel aanvragen als dat nog ontbreekt. Kortom, HuisVerkopen.nl is jouw one-stop-shop voor al jouw huis verkoopbehoeften. Samen zorgen we ervoor dat je huis snel en succesvol wordt verkocht.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen