Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Surhuisterveen

Zoek je informatie over het verkopen van je woning in Surhuisterveen? De marktcijfers bieden inzicht in de huidige situatie op de lokale woningmarkt. Ze tonen de woontrends, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal woningverkopen. Maak daarmee een weloverwogen besluit voor je huisverkoop in deze actieve markt.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Surhuisterveen

De gemiddelde verkoopprijs in Surhuisterveen is in de laatste 3 maanden € 408.082 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 349.750 euro. Aan de hand van de onderstaande grafiek krijg je een goed beeld van de prijsontwikkelingen van de afgelopen periode. Deze weergeeft niet alleen de verkoop- en vraagprijzen, maar laat ook de trends over deze periode zien. Bekijk en beoordeel de informatie zelf:

Huizenprijzen in Surhuisterveen

Afgelopen 3 maanden

€ 97.000
€ 278.000
€ 458.000

Wanneer je een huis wilt kopen of verkopen in Surhuisterveen, is het waardevol om rekening te houden met de prijs per vierkante meter. Dit biedt een helder beeld van de huidige stand van de woningmarkt en helpt bij het bepalen van een realistische vraag- of verkoopprijs. De huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 is € 3.494. Om je een visueel overzicht te geven, presenteren we je hieronder een grafiek met de meest recente verkoop- en vraagprijzen per m2 in Surhuisterveen:

Huizenprijzen in Surhuisterveen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.400
€ 3.000
€ 3.600

Prijsontwikkeling Surhuisterveen laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden zijn de woningprijzen in Surhuisterveen in beweging geweest. Je kunt hieronder in de grafiek zelf oordelen over deze ontwikkelingen. Neem de verkoopprijzen in ogenschouw en vergeet vooral niet dat de gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand € 408.082 euro bedroeg:

Wat is mijn woning in Surhuisterveen waard?

De waarde van jouw woning in Surhuisterveen is afhankelijk van verschillende factoren. Aspecten zoals de ligging van je huis, de grootte, de staat van onderhoud en de huidige woningmarkt spelen hierbij een belangrijke rol. Ook recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in Surhuisterveen hebben invloed.

Als je nieuwsgierig bent naar de exacte waarde van jouw huis, kan een waardebepaling door een makelaar een uitstekend startpunt zijn. Zo'n waardebepaling is ideaal als je denkt aan verkopen, maar ook als je gewoonweg een duidelijk beeld wilt scheppen van je huidige woningwaarde.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis, wat ongeveer 30 minuten in beslag neemt. Hierdoor krijg je bruikbare inzichten en een realistische indicatie van je woningwaarde. Zo kun je veel geïnformeerder beslissingen nemen over de mogelijke verkoop van je huis.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is interessant om te constateren hoe divers de woningmarkt is. Zo lopen de prijzen voor woningen enigszins uiteen, afhankelijk van de plaats. Om de variëteit te onderstrepen: de prijzen rondom Surhuisterveen zullen niet identiek zijn aan die in Surhuisterveen zelf.

Door niet alleen op Surhuisterveen te focussen, maar ook de omliggende gemeenten te bestuderen, krijg je een vollediger beeld van de huidige stand van zaken op de huizenmarkt. Het maakt de complexe context, die de huizenprijzen met zich meebrengen, aanzienlijk helderder.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Surhuisterveen

Het is duidelijk dat niet alle makelaars hetzelfde presteren bij het verkopen van huizen in Surhuisterveen. Er zijn diverse factoren die een makelaar succesvoller kunnen maken, zoals lokale marktkennis, communicatievaardigheden en verkoopstrategie. Sommige makelaars hebben bijvoorbeeld een groter netwerk of zijn beter in staat om de vraagprijs te realiseren.

De keuze van de juiste makelaar in Surhuisterveen speelt een belangrijke rol bij het succes van je verkoop. Een deskundige makelaar kan je namelijk helpen om je huis sneller te verkopen en tegen een hogere prijs. Om zeker te zijn van je keuze, kan je op verschillende makelaars vergelijken.

Vergelijk makelaars in Surhuisterveen Of lees meer over makelaars in Surhuisterveen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Surhuisterveen

Een belangrijk aspect bij het verkopen van je huis in Surhuisterveen zijn de makelaarskosten, ook wel courtage genoemd. Voor gemiddeld 1,12% van de verkoopprijs van de woning, die in Surhuisterveen gemiddeld € 408.082 euro is, zorgt de makelaar dat jouw huis op de markt komt. Deze courtage is onderhandelbaar, dus het loont om verschillende makelaarstarieven met elkaar te vergelijken.

Het belangrijkste is dat je een makelaar kiest die bij jouw wensen past en waar je een goed gevoel bij hebt. Maak wel altijd duidelijke afspraken over de courtage om teleurstellingen te voorkomen. Klinkt dit nog steeds als een moeilijke opgave? Geen zorgen, op onze website kun je de tarieven opvragen van verschillende makelaars in Surhuisterveen om zo een beter beeld te krijgen van de mogelijkheden.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Surhuisterveen

Ondanks dat een gedeelte van de huisvesting in Surhuisterveen onder de categorie van sociale huur valt, bestaat het grootste deel van de woningmarkt uit koopwoningen. Dit betekent voor jou als potentiële koper dat er veel keuze is. Het precieze aantal koopwoningen wordt actueel gehouden met de volgende tag: 1560.

Aantal verkochte woningen in Surhuisterveen

In het afgelopen jaar zijn er in Surhuisterveen tal van woningen in de verkoop gegaan: de aanmeldingen. Naast deze aanmeldingen, hebben er ook diverse huisverkoop-transacties plaatsgevonden. Het specifieke aantal van deze transacties vind je terug in de onderstaande grafiek: 40.

Ben je van plan jouw huis in Surhuisterveen te verkopen?

Zit je eraan te denken om binnenkort jouw huis in Surhuisterveen in de verkoop te zetten? Je bevindt je op het juiste adres, want op Huis Verkopen begrijpen we dat het belangrijk is om elk onderdeel van het verkoopproces grondig te regelen. Wij helpen je graag met ons stappenplan specifiek samengesteld voor de verkoop van woningen in Surhuisterveen, om je daarin stapsgewijs te ondersteunen.

Het uitkiezen van een betrouwbare makelaar is een onderdeel van dit proces dat zeker geen bijzaak mag zijn. Een goede makelaar kan namelijk een groot verschil maken in hoe snel en voor welke prijs je huis verkocht wordt. Het is dan ook van groot belang om de zoektocht naar een makelaar serieuze aandacht te geven. En ook hierin voorziet ons stappenplan je van de nodige begeleiding.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Het is goed om te weten dat de huizenprijzen in Surhuisterveen altijd fluctueren en dat je op de hoogte kunt blijven door deze pagina te raadplegen. Vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties - we houden het allemaal voor je bij. Of je nu op zoek bent naar informatie over recente beschikbaarheid of de meeste recente transacties, de prijsontwikkeling in Surhuisterveen wordt actueel gehouden, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen wanneer je overweegt jouw huis te verkopen.

Handige tools voor het verkopen van je woning

Huis Verkopen kan je op talloze manieren ondersteunen bij het regelen van de verkoop van je woning. Zo kun je een gratis waardebepaling regelen, een cruciale eerste stap bij de verkoop van een woning. Met tools zoals een makelaarsvergelijking en de optie om makelaarstarieven op te vragen, wordt het vinden van de beste makelaar in Surhuisterveen een stuk eenvoudiger. Ook bieden we een overzichtelijk stappenplan dat aangeeft wat er geregeld moet worden voor de verkoop van jouw woning. Zo voorkom je dat je cruciale stappen over het hoofd ziet en maak je de verkoop van je huis makkelijker én effectiever.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen