Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Amsterdam

In de bruisende woningmarkt van Amsterdam is het verkopen van je huis een spannende uitdaging. Huizenprijzen, verkoopsnelheden en vraagprijzen per m2 kunnen sterk wisselen. Makelaars maken vaak gebruik van woningmarktcijfers om hier optimaal op in te spelen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Amsterdam

De gemiddelde verkoopprijs in Amsterdam is in de laatste 3 maanden € 638.463 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 699.331 euro. Deze getallen zijn onderhevig aan schommelingen gebaseerd op de hoeveelheid beschikbare woningen in die bepaalde periode. De getallen blijven continu actueel waardoor je altijd een helder beeld hebt van de huidige markt. Zie hieronder de bijbehorende grafiek voor meer cijfermatige diepgang:

Huizenprijzen in Amsterdam

Afgelopen 3 maanden

€ 380.000
€ 565.000
€ 749.000

In de wereld van woningprijzen tellen de vierkante meters. Kijkend naar Amsterdam, is het raadzaam om de waarde per vierkante meter in het vizier te houden. Een eenvoudige rekenmethode: vermenigvuldig het aantal vierkante meters van jouw woning met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Amsterdam. Zo krijg je een initieel beeld van hoe de verkoop van je woning kan uitpakken. In de aansluitende grafiek offeren we je een blik op de huidige vraag- en verkoopprijzen per vierkante meter in Amsterdam over de afgelopen 3 maanden:

Huizenprijzen in Amsterdam per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.800
€ 7.400
€ 8.000

Prijsontwikkeling Amsterdam laatste 12 maanden

Je bent geïnteresseerd in de huizenmarkt van Amsterdam? Het kan raadzaam zijn om een oogje in het zeil te houden op de huisprijsontwikkelingen van het afgelopen jaar. De gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand is hierin bijvoorbeeld terug te vinden als € 638.463. Duik voor meer inzicht in de recente prijsontwikkelingen in onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Amsterdam waard?

De beslissing om jouw huis in Amsterdam te verkopen hangt vaak samen met de mogelijke verkoopprijs in de huidige woningmarkt. Voor veel mensen is het essentieel om een goede inschatting te hebben van wat hun woning kan opleveren, voordat ze de stap zetten om hun huis daadwerkelijk in de verkoop te zetten.

Overweeg je om jouw woning te verkopen? Dan is het handig om eerst een inschatting te laten maken van de waarde van jouw woning. Een gratis waardebepaling door een makelaar kan je daarbij helpen en biedt inzicht in wat je woning op dit moment ongeveer waard is. Natuurlijk wil je de best mogelijke prijs voor jouw woning krijgen.

Een gratis waardebepaling door een makelaar geeft je een realistisch beeld van de mogelijke verkoopprijs van jouw huis. Het is aan te raden om meerdere makelaars te vragen voor een waarde-inschatting. Zo krijg je een breder beeld, aangezien de geschatte waarde per makelaar kan variëren. Je kunt dit aangeven bij het aanvragen van een waardebepaling.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt is een landschap dat continu in beweging is, met variaties die sterk afhankelijk zijn van de locatie. Zo zijn er merkbare verschillen tussen de huisprijzen in en rondom Amsterdam, die vaak uiteenlopen. Kennis hiervan schetst een realistisch en compleet beeld van de huidige marktsituatie.

Met de onderstaande grafieken wordt deze informatie toegankelijk gemaakt. Hierin worden de gemiddelde verkoopprijzen van zowel Amsterdam als omliggende plaatsen helder uitgelicht. Deze inzichten zijn waardevol voor iedere betrokken partij in de huizenmarkt, of je nu koopt of verkoopt:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 8.000

Best presterende makelaar in Amsterdam

In de levendige wereld van onroerend goed in Amsterdam blijkt dat er een aanzienlijk verschil bestaat tussen makelaars. Deze onderscheiden zich door hun kennis van specifieke buurten, de snelheid waarmee ze een huis verkopen en de verkoopprijs die ze kunnen realiseren voor je huis.

Het kiezen van een makelaar die naadloos aansluit bij jouw specifieke behoeften kan een echte gamechanger zijn. Op onze website kan je eenvoudig een inschatting krijgen van welke makelaar het beste bij je past door te vergelijken wie de beste prestaties levert voor jouw type huis in jouw deel van Amsterdam.

Vergelijk makelaars in Amsterdam Of lees meer over makelaars in Amsterdam

Gemiddelde tarieven van makelaars in Amsterdam

Als het gaat om courtages, is Amsterdam niet je gemiddelde stad. Makelaars in de hoofdstad hanteren voor de verkoop van een huis een gemiddeld courtage van 1,05%. Dit betekent dat bij een gemiddelde verkoopprijs van € 638.463, je ongeveer € 6.704 aan makelaarskosten kwijt kunt zijn. Dat is geen klein bedrag, dus het is belangrijk om dit in gedachten te houden bij het budgetteren voor de verkoop van je huis.

Natuurlijk is het belangrijk om niet alleen te kijken naar wat een makelaar kost, maar vooral naar wat een makelaar oplevert. Een goede makelaar kan je helpen om een hogere verkoopprijs te realiseren en de verkoop vlotter te laten verlopen. Het is daarom verstandig om potentiële makelaars te vragen naar hun aanpak, ervaring en verkoopresultaten. Hierdoor krijg je een beter beeld van de waarde die de makelaar kan toevoegen, bovenop de kosten die je maakt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Amsterdam

In de bruisende stad Amsterdam is er een aanzienlijke hoeveelheid koopwoningen, met een totaal van 134476. Deze woningen zijn bestemd voor mensen die graag een stukje van de stad als hun eigen willen claimen om zelf in te wonen, maar ook voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het verhuren van de woning voor extra inkomsten. Echter, het is belangrijk om in gedachten te houden dat slechts een klein gedeelte van deze koopwoningen daadwerkelijk te koop of te huur is op de vastgoedmarkt.

Aantal verkochte woningen in Amsterdam

In de afgelopen 12 maanden hebben zich in Amsterdam diverse woningtransacties voorgedaan. Hierbij kun je denken aan zowel het aantal nieuw te koop gezette woningen, oftewel de aanmeldingen, als het aantal daadwerkelijke verkooptransacties. Voor een exacte kwantificering van de transacties verwijzen we naar de aankomende grafiek: 7868:

Ben je van plan jouw huis in Amsterdam te verkopen?

Overweeg je om je huis in Amsterdam te verkopen? Het is een proces met vele stappen en zaken die je moet regelen, maar gelukkig helpt Huis Verkopen je. Wij hebben namelijk een handzaam stappenplan samengesteld, speciaal voor je unieke situatie. Dit stappenplan bevat alle ins en outs voor een soepele verkoop van jouw woning.

Geen enkele stap mag overgeslagen worden, dus pak het zorgvuldig aan. Misschien wel de meest belangrijke stap in dit traject is het kiezen van een goede makelaar. Vergeet niet, een goede makelaar kan het verschil maken tussen een succesvolle verkoop en een langdurig proces. Zet jouw verkoop in beweging, en laat iedere stap van het proces soepel en zorgvuldig lopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als je de woningmarkt in Amsterdam in de gaten houdt, merk je al snel dat de cijfers steeds veranderen. Het is belangrijk om visionaire statistieken te hebben die je constant laat zien hoe de markt zich ontwikkelt. Die cijfers vind je altijd vers op deze pagina. Het helpt je om de mogelijkheid en het juiste moment van verkoop van jouw woning te bepalen en biedt bruikbare informatie over de huidige woningprijzen in Amsterdam.

Optimaliseer de verkoopprijs met HuisVerkopen.nl

Bij het verkopen van jouw woning kan HuisVerkopen.nl je op verschillende manieren van dienst zijn. Via onze handige tools kan je bijvoorbeeld een gratis waardebepaling krijgen of met onze makelaars vergelijkingstool de beste makelaar in Amsterdam vinden. Besparen op makelaarskosten? Vraag makelaarstarieven op bij lokale makelaars. Onze online stappenplan zorgt ervoor dat je geen enkele stap in het verkoopproces overslaat. Daarbij kan je via de site diverse diensten regelen, zoals woningstyling, een energielabel en zelfs het vinden van een verhuizer. Kortom, met Huis Verkopen weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en gegarandeerd de beste deal krijgt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen