Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Hilversum

In de huizenmarkt van Hilversum zie je een constante fluctuatie in woningprijzen, vraagprijzen en het aantal transacties. Deze worden sterk beïnvloed door veranderingen in de hypotheekrente. Ben je van plan je huis in Hilversum te verkopen? Dan is goed inzicht in deze factoren van groot belang voor een succesvolle verkoop.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Hilversum

De gemiddelde verkoopprijs in Hilversum is in de laatste 3 maanden € 560.947 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 628.503 euro. Dit weerspiegelt de huidige stand van de woningmarkt in de regio. Het geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten bij het inzetten op een huis in Hilversum. Nu volgen de specifieke vastgoedcijfers in vorm van een grafiek:

Huizenprijzen in Hilversum

Afgelopen 3 maanden

€ 287.000
€ 483.000
€ 679.000

In het bepalen van de waarde van je woning speelt de waarde per vierkante meter een grote rol, zeker in een stad als Hilversum. Door de oppervlakte van je huis te vermenigvuldigen met deze gemiddelde verkoopprijs per m2 krijg je een eerste indicatie van wat je woning zou kunnen opleveren. De onderstaande grafiek laat je de recente prijsontwikkelingen per vierkante meter in Hilversum zien:

Huizenprijzen in Hilversum per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.200
€ 4.800
€ 5.300

Prijsontwikkeling Hilversum laatste 12 maanden

Het inzichtelijk hebben van de recente ontwikkelingen op de huizenmarkt kan betekenisvol zijn. Dit geldt ook voor de huizenprijzen in Hilversum gedurende de laatste 12 maanden. We delen je bij deze de gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand: € 560.947. Duik nu dieper de marktcijfers in aan de hand van de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Hilversum waard?

De waarde van je huis in Hilversum is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan het type woning, de grootte van het oppervlak en de staat waarin de woning verkeert. Een andere factor van invloed is de stand van de huizenmarkt: hoge vraag kan bijvoorbeeld leiden tot hogere prijzen.

Ben je nieuwsgierig naar wat jouw woning in Hilversum wellicht kan opleveren? Het laten uitvoeren van een gratis waardebepaling door een makelaar kan een uitstekend idee zijn. Dergelijke waardebepaling kan je de nodige duidelijkheid geven, wat een goede basis vormt voor het nemen van beslissingen over eventuele verkoop van je woning.

Een gratis waardebepaling door een makelaar houdt in dat een deskundige je woning bezoekt om deze grondig te inspecteren en te beoordelen. Deze analyse van je huis in combinatie met een marktonderzoek resulteert in een realistische waardeschatting. Dit maakt een gratis waardebepaling tot een waardevolle stap wanneer je overweegt je woning te verkopen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Sta je op het punt de huizenmarkt te betreden? Het is goed om te weten dat de huizenprijzen sterk kunnen variëren, afhankelijk van de locatie. Het zou zomaar kunnen dat de kosten voor vergelijkbare woningen in Hilversum aanzienlijk verschillen van gebieden rondom deze stad:

Het is verhelderend om niet alleen de totale verkoopprijzen te bekijken, maar ook te kijken naar gemiddelde prijzen per vierkante meter. Hiermee krijg je een genuanceerder beeld. De volgende grafieken geven een handig overzicht van hoe Hilversum zich verhoudt tot omliggende plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.100.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 7.000

Best presterende makelaar in Hilversum

Bij HuisVerkopen.nl volgen we de prestaties van verschillende makelaars in Hilversum op de voet. We houden hun statistieken en de woningmarkt nauwgezet bij, waaronder ook hoe snel ze een woning verkopen, de gemiddelde verkoopprijs die ze weten te behalen en het aantal woningen dat ze verkopen. Door zowel lokale markttrends als individuele makelaarprestaties te volgen, stellen we je in staat om makelaars op een handige en betrouwbare manier te kunnen vergelijken.

Door voor de meest geschikte makelaar te kiezen, kun je ervan uitgaan dat je woning zowel snel als tegen een goede prijs wordt verkocht. Wij willen je helpen bij het maken van deze belangrijke beslissing door transparante en recente prestatiegegevens van lokale makelaars te bieden. Denk eraan dat een ervaren en goed presterende makelaar het verschil kan maken tussen een vlotte verkoop en een langdurig verkoopproces.

Vergelijk makelaars in Hilversum Of lees meer over makelaars in Hilversum

Gemiddelde tarieven van makelaars in Hilversum

Het speelveld van woningverkoop kan complex zijn en de courtages, ofwel makelaarstarieven, spelen hierin een grote rol. In Hilversum liggen deze gemiddeld op 1,05%. Een eenvoudige rekensom laat zien wat dat betekent bij de huidige gemiddelde verkoopprijs van woningen in Hilversum, namelijk € 560.947: je mag rekenen op een kostenpost van rond de € 5.890.

Kijkend naar deze cijfers, kan het verleidelijk zijn om op courtages te focussen bij de keuze voor een makelaar. Toch is dit niet de slimste aanpak. Het gaat niet enkel om welk bedrag een makelaar je kost, maar veel meer om wat hij je oplevert. Let daarom ook op de succesrate, ervaring, onderhandelingsvaardigheden en de kwaliteit van de service van een makelaar. Deze aspecten zijn van grote invloed op een succesvolle en lucratieve verkoop van jouw huis!

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Hilversum

In Hilversum zijn er in totaal 23359 koopwoningen. Deze woningen kunnen diverse bestemmingen hebben, afhankelijk van je persoonlijke situatie en intenties. Ze kunnen dienen als jouw eigen thuis, een investering voor verhuur, of als een combinatie van beide. Ongeacht de bestemming, biedt het bezit van een woning in Hilversum vele mogelijkheden voor jouw toekomstige plannen.

Aantal verkochte woningen in Hilversum

In de afgelopen 12 maanden hebben veel woningeigenaren in Hilversum besloten hun huis te koop te zetten. Hierdoor zijn er veel nieuwe aanmeldingen ontstaan. Daarnaast zijn er ook veel transacties geweest, oftewel woningen die daadwerkelijk zijn verkocht. Het aantal 1101 geeft inzicht in de verkoopactiviteiten in deze periode. Hieronder zie je de grafiek met de verkoopcijfers:

Ben je van plan jouw huis in Hilversum te verkopen?

Het verkopen van je huis in Hilversum kan een behoorlijke uitdaging zijn. Het huis op de juiste manier presenteren, de juiste prijs bepalen en omgaan met eventuele onderhandelingen zijn zaken die goed aangepakt moeten worden. Een andere cruciale stap is de administratieve kant van het verkoopproces. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het regelen van een energielabel of andere belangrijke documenten.

Gelukkig is er hulp bij deze uitdagingen. Met een goed verkoopplan zijn veel van deze obstakels weg te nemen. Daarom raad ik je aan om het gedetailleerde stappenplan op onze website door te nemen. In dit stappenplan word je stapsgewijs begeleid door het hele proces van het verkopen van jouw woning in Hilversum. Hierbij krijg je ook tips over hoe je de juiste makelaar kiest en of je misschien een verhuisbedrijf nodig hebt.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op Huis Verkopen begrijpen we dat het verkopen van je huis een gigantische taak kan zijn. Daarom hebben we al de nodige informatie voor je verzameld en met veel zorg samengesteld. Hier vind je bijvoorbeeld woningcijfers van Hilversum, waardoor je inzicht krijgt in de huidige stand van de huizenmarkt in deze stad. Deze cijfers worden voortdurend bijgewerkt om je te helpen bij het kiezen van het perfecte moment om je woning te verkopen.

Handige tools voor woningverkoop

We bieden verschillende tools aan om je te helpen bij de verkoop van je woning. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een gratis waardebepaling, handig om je woning te prijzen. Of gebruik de vergelijkingstool om de beste makelaar in Hilversum te vinden. Vergeet niet om de stappenplan te raadplegen, zodat je precies weet welke stappen je moet volgen om je woning te verkopen. Dit online platform is ontworpen met het idee dat jij controle houdt over het verkoopproces, waardoor de verkoop van je huis een eenvoudige en zorgeloze ervaring wordt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen