Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Blaricum

Als je overweegt om je huis in Blaricum te verkopen, is de actuele kennis van de lokale vastgoedcijfers uitermate belangrijk. De huizenmarkt is in juli 2024 gemakkelijk te begrijpen dankzij de op deze pagina beschikbare informatie over gemiddelde woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties. Weten hoe de markttrends zich ontwikkelen, kan je helpen een doordachte beslissing te nemen over het juiste moment van verkoop.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Blaricum

De gemiddelde verkoopprijs in Blaricum is in de laatste 3 maanden € 960.942 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 1.348.786 euro. Deze cijfers geven een goed beeld van de huidige stand van de woningmarkt in Blaricum. Hieruit kan concreet opgemaakt worden of de huizenprijzen gestegen of gedaald zijn ten opzichte van de voorgaande periode. Bekijk de onderstaande grafiek voor meer inzicht in de prijsontwikkelingen:

Huizenprijzen in Blaricum

Afgelopen 3 maanden

€ -61.000
€ 669.000
€ 1.399.000

Je bent vast benieuwd naar de waardeontwikkeling per vierkante meter in Blaricum. Het is interessant om deze gegevens te bestuderen om een realistisch beeld van de woningmarkt te krijgen. Blaricum staat bekend om zijn hoge prijzen, dus de huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter, elk vierkantje van je toekomstige tuin of woonkamer inbegrepen, kan hiermee verhelderd worden. De gemiddelde verkoopprijs per m2 in Blaricum is: € 5.946:

Huizenprijzen in Blaricum per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 5.200
€ 7.100

Prijsontwikkeling Blaricum laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben we in Blaricum een beweging gezien in de woningprijzen. Het feit dat de woningmarkt altijd onvoorspelbaar blijft, maakt dit een normaal verschijnsel waar niemand van opkijkt.

Om u een duidelijk beeld te geven, de gemiddelde verkoopprijs van een huis in de afgelopen maand was € 960.942 euro. Duik in de onderstaande grafiek om de trends in Blaricum beter te begrijpen:

Wat is mijn woning in Blaricum waard?

Wat jouw huis in Blaricum waard is, hangt af van een aantal factoren. Niet alleen het soort huis en de oppervlakte spelen een rol, maar zeker ook de staat van de woning en de huidige marktontwikkelingen. Huiswaarde is immers geen vaststaand gegeven, maar een spiegel van huidige trends en omstandigheden op de woningmarkt.

Als je benieuwd bent naar de waarde van jouw huis in Blaricum, is een gratis waardebepaling door een makelaar een aanrader. Zo'n waardebepaling geeft je duidelijkheid en kan je helpen om te beslissen of je overgaat tot verkoop. Voor deze waardebepaling kun je terecht op de waardebepaling aanvragen pagina.

Een gratis waardebepaling door een makelaar biedt je inzicht in de marktwaarde van je woning. De makelaar beoordeelt je woning op basis van verschillende aspecten, zoals de staat en ligging van het huis, en de huidige marktontwikkelingen. Dit zal je helpen een goed geïnformeerde beslissing te nemen. Zo’n waardebepaling bewijst dat een makelaar essentieel is in de aanpak van woningverkoop.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Op de woningmarkt zijn er opvallende verschillen waarneembaar. Bij bestudering van marktcijfers komt naar voren dat niet alle plaatsen gelijk zijn. Huizenprijzen in locaties nabij Blaricum kunnen sterk variëren ten opzichte van die in Blaricum zelf.

Het is verhelderend om naast Blaricum ook de marktgegevens van andere gemeenten te observeren. Dit leidt tot een rijker beeld van de actuele situatie. Zo kleur je een completer en reëler beeld van de huidige woningmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.100.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 7.000

Best presterende makelaar in Blaricum

Als het om het verkopen van je huis gaat, wil je natuurlijk de best presterende makelaar kiezen. Het aanbod van makelaars in Blaricum is uiteenlopend, met elk hun unieke sterke punten. Sommige makelaars blinken bijvoorbeeld uit in hun snelle verkoopproces, terwijl anderen hoog scoren op klanttevredenheid of kennis van de lokale markt.

Het kiezen van de juiste makelaar in Blaricum kan een grote impact hebben op jouw verkoopervaring. De makelaar draagt bij aan een succesvolle verkoop en een goede verkoopprijs. Vergelijk daarom verschillende makelaars op prestaties om zeker te zijn van je keuze.

Vergelijk makelaars in Blaricum Of lees meer over makelaars in Blaricum

Gemiddelde tarieven van makelaars in Blaricum

Zonder enige twijfel, courtages vormen een behoorlijk deel van de kosten die je maakt bij het verkopen van een woning. In Blaricum is het gemiddelde courtagepercentage 1,06% van de uiteindelijke verkoopprijs. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 960.942 kan dit bedrag oplopen tot € 10.186. Maar schrik niet, dit wordt achteraf verrekend, je hoeft het dus niet vooraf te betalen.

Als je van plan bent je huis te verkopen, is het raadzaam verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Kijk niet alleen naar de courtage, maar ook naar de kwaliteit en service van de makelaar. Er kan namelijk een aanzienlijk verschil zijn in de manier waarop zij hun werk doen. Wees je tot slot bewust van het feit dat je in sommige gevallen kunt onderhandelen over de courtage. Juist omdat deze kosten zo'n groot deel van het totaalbedrag vormen, kan een klein percentage minder een aanzienlijk verschil maken voor jouw portemonnee.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Blaricum

In het pittoreske Blaricum vind je vooral koopwoningen. In totaal zijn er 3722 van, waarmee ze het grootste deel van het woningbestand vormen. Uiteraard bestaat de woningmarkt in Blaricum ook uit andere typen woningen. Denk bijvoorbeeld aan sociale huurwoningen of woningen met een andere specifieke bestemming. Het landschap is dus rijkelijk divers, zodat er voor elke woonwens iets te vinden is.

Aantal verkochte woningen in Blaricum

De afgelopen 12 maanden in Blaricum was een actieve periode waarin vele woningen aangemeld werden voor verkoop. Nog belangrijker is het aantal daadwerkelijke verkopen, oftewel transacties, die hebben plaatsgevonden. Een gedetailleerd overzicht van het aantal aanmeldingen en transacties per maand vind je in de volgende grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Blaricum te verkopen?

De verkoop van je woning in Blaricum is een uitgebreid proces, waarbij diverse zaken aandacht vragen. Zaken waar je aan moet denken omvatten het vinden van de juiste makelaar, het regelen van een energielabel en mogelijk ook het organiseren van een verhuisbedrijf. Het is belangrijk dat elk aspect met zorg wordt aangepakt om de beste voorwaarden voor jouw vastgoedtransactie te realiseren.

Een gestructureerde aanpak komt bij dit proces goed van pas. Daarom is het een slim idee om een stappenplan te hanteren. Dit stappenplan biedt een helder overzicht van alles wat er geregeld moet worden in het kader van de woningverkoop. Ontdek hoe deze leidraad je kan assisteren om je transactie in Blaricum op soepele wijze te laten verlopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Ben je van plan om jouw woning in Blaricum te verkopen? Dan wil je natuurlijk de laatste informatie hebben over de huizenprijzen in Blaricum. De prijsontwikkeling, vraagprijzen, verkoopprijzen, recente transacties en nieuwe aanmeldingen in Blaricum worden hier actueel gehouden. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken rondom de huizenmarkt in Blaricum.

Optimaal voorbereiden op de woningverkoop met HuisVerkopen.nl

Op HuisVerkopen.nl zorgen we ervoor dat je volledig voorbereid bent op de verkoop van je woning. Zo kun je via onze gratis waardebepaling inzicht krijgen in de mogelijke verkoopprijs van je woning. Daarnaast kun je met onze tool makelaars vergelijken om de beste makelaar in Blaricum te vinden. Met ons stappenplan kun je overzichtelijk zien wat er geregeld moet worden voor de verkoop van je woning. Zo mis je geen enkele stap in het verkoopproces.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen